Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- potyautas: Idővándor
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: A furcsa hobbi.....
- SzDavid99: Van 20 perced? Akkor tanulj meg koreait olvasni!
- Pajac: PassMark - Intel Core2 Quad Q9400
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lompos48
nagyúr
... kiveszem az izzót, és ennyi? Kicsit után kerestem, a LED állítólag folyamatosan világítana nagyon kis fényerővel.
Annyi. Mint írtam: LEDdel nem próbáltam. Ami tény, hogy a glimmlámpán átfolyó áram 2-3 mA lehet. Márcsak azért is, mert 5mA-nél már 1W-ot kellene disszipálnia (az előtétellenállással együtt), ami nem kevés. Egy 10W-os LED pedig legalább 40mA áramot igényel. De ki kell próbálni.
A @Kerlen által említett megoldás működik és ez logikus. Ha a kósza áram által az ellenálláson produkált kisebb a LED nyitófeszültségénél, akkor a LED nem világíthat. Hogy mekkora? Az az áramtól függ. Legegyszerűbb próbálgatni.
@dave0825
...rendeltem t10-es foglalatú 5 smd leddel felszerelt izzókat a belső világításoknak, és mikor elvileg kialszik, még nagyon sokáig halványan világít az összes.
Azok jóval kisebb árammal is beérik. A kocsiban pedig vannak itt-ott mA nagyságrendű kósza áramok. Akkura kötve egy teljesen elszigetelt kapcsolóval nem csinálná.
@CPT.Pirk Ott egyérttelműen kapacitív "ügyek" fordulnak elő.
-
darvinya
titán
Egyszerű cserélni.
A kapcsoló billentyűt kell finoman lepattintani, utána a rögzítő karmokat meglazítani.(bár régi kicsi kapcsoló billentyűs kapcsolónál a keretet kell)
Attól függ milyen kapcsoló.
Egy áramörösnél 2 vezeték van.
Vízesblokkon belüli kapcsoló 2 áramkörösnek kellene lennie, hogy fázist és nullát is megszakítsa. -
dave0825
őstag
Ez a "LED folyamatosan világítana nagyon kis fényerővel" jelenség a kocsinkban is megvan. Ebay-ről rendeltem t10-es foglalatú 5 smd leddel felszerelt izzókat a belső világításoknak, és mikor elvileg kialszik, még nagyon sokáig halványan világít az összes. Előtte a rendes izzószálas égéknél ez nem volt tapasztalható. Mitől lehet szerintetek? Ha már szóba jött.
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű LENOVO Ideapad 3 - 15.6" Full HD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Western Digital Black 500GB 3,5"-os hdd-k (
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 14 M4 MAX 14 32GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető Deák
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s / M920s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- Újabb 20db Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Graphite-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3669
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3327, 94% Akkumulátor
- Samsung Galaxy Z Fold 6 Silver Shadow Hajlítható csúcstechnológia, AI extrákkal 2028. 01.24 Gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest