Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mezis

félisten

válasz Samus #39118 üzenetére

A konyhai, fürdőszobai készülékeken kívül jobb lenne ha nem csak az asztali PC-nek, de a LAPTOP tápegységének is védőföldelése lenne ! Nem VEZET :DDD az jóra, ha 80 - 100 V -os feszültség van ezeken a készülékeken még akkor sem ha az áram µA-es nagyságrendű !
    (Először bosszankodtam, amikor a laptopom töltőjének megláttam a védőföldeléses csatlakozó vezetékét, gondoltam elég lenne oda egy "villanyborotva" zsinór is. Aztán amikor már a Fujitsu Siemens Amilo C1020 laptop második példányánál mértem a tápegységen 80 V-ot (kb 100 MΩ-os átvezetési ellenállást), azóta csak védőföldeléses aljzatot ajánlok mindenkinek.

Annak még nem sikerült megtalálni okát, hogy egy laptop töltőjén hol tud "átkúszni" a fázis a 19 V-hoz. Optikai visszacsatolás lenne csupán... :F

• And

veterán

válasz Samus #39118 üzenetére

Milliók élnek olyan házgyári lakásokban, amelyekben a szobákban nincsenek védővezetővel ellátott dugaljak. Én is ilyenben lakom, és túlzottan nagy problémát nem csinálok belőle. Mivel a védővezető nincs ott a falban (nagy valószínűséggel nálad sincs), a megoldás csak a fal végigvésése, a régi tömör alumínium kábelek lecserélése és védővezető behúzása lenne. Ez felér egy újrafestéssel vagy tapétázással, szobák ki- majd visszapakolásával, és ha a villanyszerelést szakember csinálja (ami nem árt), akkor egy hatjegyű forintösszeg kifizetésével. Meg akkor már a komplett rendszert fel lehet újítani, hogy 5 év múlva már ne kelljen külön azzal szórakozni és egy újabb hetet eltölteni vele: új megszakítószekrény, FI-relé, a kábeleket a többi helyiségben is cserélni, stb.
    Lehet persze falon kívül is csatornázni, egy üzemcsarnokban talán elmegy, de otthon inkább mégse.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés