Hirdetés
- GoodSpeed: Norton 360 Premium: 75GB Cloud PC Backup for 10 Devices 14.99€-ért? Igen!
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: Bambanő háza tája
- Lalikiraly: Kaáli Autó-Motor Múzeum
- Lenry: Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batman2
addikt
válasz
totya694
üzenetére
Igen Söröslóhoz csatlakoznék, engem is ez zavart, már korábbi hsz-odban is, hogy legerjedést írsz, ami számomra a gerjesztés megszüntét jelenti (ezért írtam korábban egy hsz-t értetlenül), miközben szerintem sokkal megfelelőbb is felgerjedés, számomra is az jelenti a genrátor áramtermelését "beindulását" !
Üdv.
-
Batman2
addikt
válasz
totya694
üzenetére
Szevasz
Igen az alapfogalmakkal tisztában vagyok, sokszor szedtem már szét, és javítottam is autó generátort, és a bicikli "dinamóját" is ismerem, ami valóban generátor, készítetettem is gyerekkoromban kis akkus/elemes táplálású világítást a biciklimre, amit a dinamóról töltöttem, egyenirányítva.
Csak au dinamó nem járt még a kezemben, annak nem ismerem a felépítését, de akkor a leírás alapján is az a szénkefés villanymotorknál megszokott, több szeletre osztott kommutátorral működik, ami, ahogy írja is a leírás, messze nem olyan hosszú élettartamú, mint a manapság, az autókon általánosan alkalmazott, 3 fázisú generátor csúszógyűrűs megoldása !Szóval lehet, hogy egy átlag villanymotornál, vagy pláne az indító motornál jobb ha ilyen dinamót használunk motorként, de ez sem túl hosszú életű.
A legjobb lenne a mai mosógépek szénkefe nélküli motorja, abban csak a csapágy mehet tönkre, mindaddig működik.Üdv.
-
sörösló
aktív tag
válasz
totya694
üzenetére
Az autó generátor legerjedéséhez egy 2W-os izzón keresztül kapott feszültség is elegendő(de kevesebb is elég neki akár egy lapos elem 4,5v-ja is) mi után a generátor legerjedt saját magát látja el és ha pl járó motorú kocsiból akár ki is veheted az aksit "csak" a terhelés megszűnésével megszalad a feszültség akár 20V fölé is értelem szerűen az autón épp üzembe lévő izzókat akár ki is csaphatja.
Szerintem felgerjedést akartál írni. Elég zavarosnak tűnik ez a téma a fejekben, fogalmazzunk pontosan hogy csökkenjen a zűrzavar. Egyébként korrekt a leírásod.
Új hozzászólás Aktív témák
- Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 Super 12GB GameMax Aero Mini ECO 650W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ekkold