Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- potyautas: Vágyak
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
válasz
vodkaboy22 #26241 üzenetére
"Nem azt mondtam, hogy a wifi sávszélét kellene növelni, hanem a megengedhető maximális sugárzási teljesítményét."
Csakhogy ezzel éppen az a baj, hogy a korlátolt sávszélesség kihasználhatóságát csökkenti. Ha valaki hangosan kiabál, akkor annak közelében nem lehet értelmes hangerővel társalogni. Ez oda vezet, hogy mindenki üvöltözni fog, és végül senki nem ért senkit. A helyzet pedig sokkal rosszabb lesz, mint eredetileg volt. Szerintem nem olyan nehéz ezt belátni.
"A faluk kiszolgálását lehetővé tevő wifi hálózatot sem építik ki pont a mobilnet miatt."
Ettől függetlenül azért wireless ISP-k léteznek már jó ideje és szép számmal. Sajnos a lehetőségek mindenképp korlátozottak. A jelenlegi spektrális hatásfokot és rendelkezésre álló spektrumot figyelembe véve csak nagyon kevés felhasználó látható el így kellően gyors hozzáféréssel, vagy nagyon sok kompromisszumot kell kötni (pl. csatornák újrafelhasználása, ami ráadásul megint csak a teljesítmény korlátozását feltételezi).
"Igaz ami igaz a kamionos példa kicsit erős volt de szemléletes (nem kell fél föld csak 2 ország) most már azt se lehet."
Jórészt régen sem volt legális, erre utaltam. Aki meg régen is sz@rt a rendelkezésekre, az ma sem tesz másképpen, eszközökhöz meg manapság sokkal könnyebb hozzájutni, mint évtizedekkel ezelőtt. (Azt mondjuk sosem értettem, hogy miért tolják annyira az FM-módot /lásd: CEPT/ más, jóval hatékonyabb moduláció /SSB/ ellenében, de ez nem tartozik szorosan ide. Mintha illegális volna a MIMO-s 802.11g wifi, és mindenki csak a 11 Mbit/s-os 802.11b-t használhatná, ami ugyanúgy 22 MHz-et foglal a sávból, de sokkal lassabb.) -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Pedig ki tudja szorítani, mi szereltünk ilyet sok faluban, nagy igény van rá. Egy - két nanostation [link] a víztoronyra, az befedte az egész falut, a házak padlására egy másikat, poe utp meg le a gépig és máris van net. A víztornyokra meg nagy távolságból volt átlőve a net.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
De ezek a hegesztő berendezések nem foglalják el egymástól a sávszélességet és nem is zavarják egymást.
Én már tapasztalatból mobilt kabátban hagyom ilyenkor... Tőlem 10 méterre.
Miért? Kinek/minek/ki/mi/hogy árt?
Új hozzászólás Aktív témák
- SSD kibeszélő
- Suzuki topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Home server / házi szerver építése
- ZIDOO médialejátszók
- Napelem
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Új Dell 13 Inspiron 5310 FHD+ IPS i5-11300H 4.4Ghz 8GB 256GB Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN S2 TG Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG CHIEFTEC 700W
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 1G, áfás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest