Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tudtok valami jó minőségű breadboard jumper /nem tudom, mi magyarul/ kábelt ebayről/aliról? Egyszer már rendeltem, de nagyon vékonyak.
-
Ilyesmi mini steppert nem láttatok unipoláris kivitelben? Sehol sem találok

-
-
válasz
Darthforce92
üzenetére
Több LED van egy chipben. A ledek már minimális áramnál/feszültségnél pislákolnak, szóval ez akár jó is lehet.
-
-
Sziasztok, tudtok valami best buy 45-60 W-os forrasztópákát a távol keletről? Maximálisan hobbicélra kellene, kezdem unni, hogy a mostani több perc mire felfűt.
-
uA jó dolog, ha egy mikrovezérlő alvó áramfogyasztását akarod lemérni, de nyilván akkor olyan MM-t is veszel.
-
-
-
-
USB kábelről a ferrit szűrőt próbált már valaki leszedni? Nem a kipattintós fajta

-
Mini ólomakksi nem játszik?
-
Milyen akkut érdemes puffernek használni egy egyszerű napelemes rendszerben? Pl. időjárás állomás, ahol minimális az energia felvétel.
-
-
Ezen a modulon

aminek elvileg ez a sémája
mit csinál a trimmer? Van otthon egy ilyenem, de tekerhetem amerre akarom, semmi sem történik.
-
-
Nem találkoztatok olyan egyszerű 3-4 lábas áramstabilizáló IC-vel, ami működik 48 V-on és kb. 200 mA-ig?
-
-
Azért kérdem, mert van egy ilyenem, de elkezdtek benne elszállni a ledek, és gondoltam konyhapult világításként hasznosítom az oldalsó lapjait sorba kötve, kisebb árammal meghajtva. Viszont, ha tényleg csak egy egyszerű lineáris IC, akkor gondolom eléggé villogna.
-
A CYT1000B LED driver IC-t ismeri valaki? Ez hogyan működik? Gyanúsan kevés komponens kell hozzá.
-
-
Egy ilyen konnektorba belefér szerintetek egy multiméter védett elektródája?
-
-
Hát, nem nagyon van mit róla írni. Kell egy takarékos izzó, annyi wattos, mint a mostani, óvatosan szétszeded, kiveszed a lapot. A hálózat felőli része adja magát hova kell kötni, a fénycsőbe menő részen meg lesz 4 elektróda, azokat meg kell nézni hogy volt eredetileg bekötve, és úgy bekötni a mostani helyett. Én így hajtok meg egy klasszikus fénycsövet, és azóta csak szökőévente kell cserélni. De csak óvatosan.
-
-
-
válasz
terapeuta007
üzenetére
Ez ilyen zárt cucc, menekülési útvonalas lámpában volt.
pjen: Jaja, majd a céges gyűjtőbe bedobom.
Kösz mindenkinek az infót.
-
válasz
tordaitibi
üzenetére
Legalább 10 éve így áll

-
-
Van egy Hitachi ólomakksim, amin 1,5 V-ot mérek. Ez megmenthető, vagy kuka?
-
-
Tudtok valami jó minőségű, de nem drága kontaktspray-t ajánlani? LG G3-ban akarom letakarítani az antennacsatlakozókat.
-
válasz
csabyka666
üzenetére
De ha szeptemberig nem lett volna beüzemelve, akkor kellene így tölteni.
-
válasz
csabyka666
üzenetére
Jaj dehogy, put into service = be lett üzemelve.
-
-
-
-
-
Most jutott eszembe, hogy időközben megvettem az említett mérőt ebayről, vámosok sem fogták meg. A nyilvánvalón kívül /trueRMS, 5/4 digit/:
Ami jó:
+ masszív
+ háttérvilágítás
+ tud tárálni /ellenállás méréskor pl. ki tudod vonni az elektróda ellenállását/
+ AA akksikra működikAmi nem annyira:
- a világítás egy idő után elalszik, nem lehet permanensen bekapcsolni
- minden akcióra pittyog; minden gombnyomásra, tekerésre
- user manual kb. wcpapír kategória, nem írják le benne, mi az VFC, hogy kell használni az NCV-t, mi a különbség a kétfajta frekimérés között
- a frekvenciamérés csak tiszta AC jelen működik /gondolom a nullátmenetet nézi/, azért egy kondenzátort sorosan berakhattak volna -
Tudna valaki nekem mondani tipikus tekercsszámokat és induktivitásokat egy 230/12 V 1,5 VA trafóra? Próbáltam datasheeteket keresni, de amiket találtam, azokban nem nagyon voltak. Szimulációhoz kellene.
-
válasz
DonThomasino
üzenetére
2 A-t javasolnak +5VSB ágon a szabványban, de a táp oldalán biztos rajta van.
-
-
-
-
-
válasz
moha21
üzenetére
A középérték, az az emlékeim szerint az átlag. Leintegrálod a jelet, aztán osztod T-vel. Abszolút középről még nem hallottam, tippre veszed a jel abszolút értékét, integrálod, aztán osztod T-vel. Effektív érték meg fogod a függvény négyzetét, integrálod, osztod T-vel, majd gyököt vonsz belőle.
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Szerintem RAM csere.
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Ja, bocs, a jumperre.
-
válasz
MasterMark
üzenetére
Loopback teszt, hogy lásd, az USB-s interfész jól működik-e.
-
-
-
-
Sziasztok, szeretnék valami multiméter venni a mostani bazári helyett, mert ezek 1-2 év után állandóan megbolondulnak, szóval gondoltam veszek valami komolyabbat. Elsőre ezt néztem ki. Tudtok valamiről, ami miatt ez esetleg nem volna ajánlott, vagy van más jobban bevált típus? Ebay-ről terveztem beszerezni, ezzel valakinek van tapasztalata? Melyik eladó ajánlott, mennyire valószínű, hogy megfogják a vámon, etc.
-
Igen, ott vonja ki a referenciaértékeket, de úgy, ahogy csinálja, az eredmény mindig pozitív lesz.
Az áram és feszültség effektív- (négyzetes közép-) értékek számítása amúgy is tartalmaz egy-egy négyzetre emelést,
Igen, ezzel tényleg nincs gond.
az effektív teljesítmény értéke pedig az 1ms-onként vett U*I abszolút értékek szorzatainak két periódusra, azaz 40 darab mintára vett átlaga.
Ez viszont nem igaz, ha jók az emlékeim. Van is az oldalon egy ilyen képlet:

a kódban viszont szerintem nem ez van. -
válasz
Kernel
üzenetére
De pont hogy nem, hisz a hatásos teljesítmény a vi_accum-ból számítódik, és ha a fázis el van tolva 90 fokkal, akkor ugye az 0 W. Itt meg sosem jönne ki nullára, mert pozitívat szorzol pozitívval.
vi_accum += ((adc_value_v[I]*adc0_step*201) * rms_v_cor) * (adc_value_i(i) * ((5/4096)/0.100));Ebből itt semmi sem negatív, vagy csak nem látom.
-
Nézegetem ezt a wattmétert, főleg a forráskódját, de nem értem, hogy a 146-150 sorokban miért számolnak abszolút értéket a feszültségből és áramból. Így elvileg csak akkor lesz pontos, ha a cos fi 1.
-
-
-
-
-
-
-
-
Helló, nincs valakinek egy monopól antenna nyereség az antenna hossz függvényében grafikonja?
-
-
Helló! LED lámpához keresek egy meghajtó IC-t, ami menne 3,6 V - 4,5 V bemenettel, és 350 mA-t szolgáltatna. Ideális lenne, ha lehetne az áramon változtatni is. A legjobb valami ilyen lenne. Tud valaki ilyet? Illetve, mit gondoltok, lehetne azon amit linkeltem valahogy változtatni, hogy csak 350 mA-t adjon?
-
Sziasztok! Van valakinek MIB-je WAGO eszközökhöz? Vagy esetleg ötlet, honnan lehetne szerezni?
-
-
-
Erre valaki?
-
Helló! Van egy öreg szovjet Norma Fil 40 vakum, amiben elfüstölt az egyik ellenállás, konkrétan az R3 az alábbi ábrán. Sajnos nem tudom az értékét, mivel leégett róla minden azonosító, és lemérni sem lehet. Szemre 2-3 wattos lehetett, de nem tudom hány ohmos. Valami ötlet, mekkorát tegyek helyette? A kondenzátor, amit tölt 800 uF-os, és úgy cca. 2 másodperc alatt már el lehetett sütni a vakut.

Új hozzászólás Aktív témák
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HDMI topic
- Sweet.tv - internetes TV
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- BestBuy topik
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- ADATA XPG Lancer Blade 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL34 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 5200MHz CL40 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Kingston FURY Beast 32GB (1x32GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ekkold