Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  HiMedia lejátszók

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-05-19 20:22:02

LOGOUT.hu

Tartalomjegyzék:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3901) szaszapi válasza csocsoszán (#3900) üzenetére


szaszapi
őstag

Hello Xiaomi fan! :)

Ugyanez a hibaüzenet volt nekem is, sajna az új 7-es firmware kaksi. Lefagyott nekem is és nem reagált semmire. Ha nem fontos, ne lépj be a play áruházba, azóta gond nélkül megy nekem. Én csak filmnézésre használom, nincs szükségem szerencsére semmi más alkalmazásra.

(#3902) csocsoszán válasza szaszapi (#3901) üzenetére


csocsoszán
őstag

Köszönöm a megerősítést! :R
A barátaim úgy használják ahogy leírtad! Semmi gondot nem jeleztek, de ha utánam olvasol látod, hogy bizsereg az ujjam vége, és rengeteget romolok. Viszont volnának elvárásaim. Igaz, hogy "olcsó" volt, és az ilyen tudású popi duplája. De azért....! Valószínűleg nem lejátszó hiba, hanem rom.
Play kell többmindenért fizettem. Pl. Neutron music player-ért ami torony magasan jobb mint a többi lejátszó. Nem engedi a nem bejelentkezést, működik rövid ideig a törés, de elég hamar szól, hogy jelentkezz be vagy letiltja.
Úgyhogy most működik, ígyhagyom és várom a 2.0.4 es stabilt.
Aztán majd kiderül a telepítésnél.

Eladó Sennheiser Hd800 és egy B&W füles!

(#3903) szaszapi válasza csocsoszán (#3902) üzenetére


szaszapi
őstag

Pár dolgot én is haasználtam, de tudom nélkülözni, legalább a telón működik minden, Én is romolgatok, ha nincs rom elvonási tünetek jelentkeznek... :)

(#3904) SunMount3r válasza csocsoszán (#3902) üzenetére


SunMount3r
Topikgazda

Most írta egy tag a Futeko-n, hogy neki is hasonló volt, lefagytak az app-ok és kidobta ezt a Google-ös hibaüzenetet, újrarakta a 2.0.3-at és azóta jó. Lehet valami Play Store-os frissítés kavarhatott be ideiglenesen...?!

Mindenesetre továbbra is furcsa, hogy semmi másra nem tudsz frissíteni, többen gond nélkül visszatértek már a 2.0.3-asról korábbi fw-ekre...

[ Szerkesztve ]

(#3905) blakey válasza csocsoszán (#3902) üzenetére


blakey
titán

Nem vagy véletlenül IPV6-on? Azaz a szolgáltatód nem tett IPV4 helyett IPV6-ra? Ha így van akkor kérd vissza az IPV4-et, ez csak egy tipp, hátha.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#3906) csocsoszán válasza SunMount3r (#3904) üzenetére


csocsoszán
őstag

Annyit tehetnék, hogy beviszem a szervizbe, és megkérném, hogy legyenek szívesek visszaállni 5.1- re. Mert a 7-es nem jött be. Oldják meg címszóval, meg egy kis vitatkozással (aminek a végén egy kis jatt mindent megold). De az élet nem áll meg úgy is telepíteném a 7-es verziót.
Várok a 2.0.4-re azt kiderül, hogy kell e az a szerviz. Most működik. Azért ha kíváncsiak vagytok a fejleményekre (tanulságokra) majd leírom. :R
Köszönöm szépen a türelmet, és egyesek hozzám való jóságát. :R
Blakey: upc, de most kopogtattak be a digitől egy akcióval 1000Mb net 92csat+ telefon 3000-ért, leesett az állam váltok most!

[ Szerkesztve ]

Eladó Sennheiser Hd800 és egy B&W füles!

(#3907) coreska válasza csocsoszán (#3906) üzenetére


coreska
aktív tag

Én a helyedben aggódnék, hogy nem tudsz mâs fw-t telepíteni fogpiszkálós módszerrel, mivel telepítési gond nem szokott lenni. Az tény, hogy nem tökéletes a 2.0.3- as fw, de olyan fagyásokat mint a 2.0.0 okozott, már nem tapasztalok. Épp ezért már nem is tértem vissza 5.1-re, mint korábban. Jelenleg a 2.0.3 CFW- t nyűzöm, mivel ebben már van egy-két javítás.
Egyébként használom az androidot is nemcsak a médialejátszót, és időnként nem árt a quickcleant is használni.

(#3908) captainnemo válasza coreska (#3907) üzenetére


captainnemo
aktív tag

A 2.0.3-nak azért van egy számomra nagy hibája ami miatt semmiképpen nem használom. Ugyanis ha az imprex be van kapcsolva villog a kép. Állítólag ez a hiba hol előjön hol eltűnik firmware váltásonként. Idegesítő.

(#3909) aelfwine válasza coreska (#3907) üzenetére


aelfwine
tag

Érdekességkép: nekem 2.0.0 van fent, amióta kijött és még egyszer se fagyott le. Bár én a Kodin kívül semmi mást nem használok.

(#3910) coreska válasza captainnemo (#3908) üzenetére


coreska
aktív tag

Nem mondtam, hogy tökéletes. Én pl. villogó képet még nem tapasztaltam, igaz csak 1080p 3D- s a TV-m, ha ez számít valamit.

(#3911) coreska válasza aelfwine (#3909) üzenetére


coreska
aktív tag

Valószínűleg nekem sem fagyott volna akkor, ha csak Kodit használnék. :)

(#3912) SunMount3r válasza coreska (#3910) üzenetére


SunMount3r
Topikgazda

Az Imprex-es Dynamic Contrast-os háttérfény ingadozás bug-ra gondolt.

(#3908) captainnemo: 1.0.9-el eddig csak egyszer tapasztaltam, egy eléggé custom release esetén. Bizonyára nem mindegy neki a kódolás milyensége. Igaz, mostanában inkább már kikapcsolom az egész Imprex-et, de az SD/DVD anyagoknál, amikhez még bekapcsolom még sose jött elő.

(#3913) SunMount3r válasza mimic1979 (#3874) üzenetére


SunMount3r
Topikgazda

Eddig annyit sikerült kisilabizálni a kérdésre érkezett eddigi válaszból, hogy a GUI (kezelő felület) és a lejátszási felbontás egymástól függetlenül működik. Ez jó jel mind a KODI, mind a HiPlayer működésére nézve, de hogy pontosan hogyan is működik még elég ködös. Mivel engem is érdekel utána olvasgatok egy kicsit.

Amúgy ha van házimozi erősítőd HDMI-vel, akkor lehet meg tudod nézni rajta a valós bemeneti felbontást, ha az kijelzi ezt.

Aki esetleg tudja ezekre a választ, akkor ő se tartsa magában! :)

(#3914) captainnemo válasza SunMount3r (#3912) üzenetére


captainnemo
aktív tag

Az imprex alatt a Dynamic Contrast-ot kikapcsolom, mert nem lehet jól beállítani a brightness/contrast párost rendesen ha működik, pl. éppen ezért a feketék csúnyán becsukódnak sokszor.

A villogás elég konstans módon jelen van és minden anyagnál. Rászoktam az MX playerre, mert az mentes a az egymásra csúszó felirat bugtól. Szerintem az MX player a belső lejátszóval egyező képet ad, úgy gondolom az archoshoz hasonlóan, ha azt megfelelően beállítjuk ugyanazt a belső lejátszó motort használja, mint a himedia playere.

(#3915) magicbox


magicbox
senior tag

Sziasztok!

Hamarosan csatlakozok egy Q5 Pro-val, most rendeltem meg a lejatszo.hu-ról hosszas (milyen lejátszót vegyek a régi wdtv-m helyett) vívódás után. Remélem jól döntöttem. Szeretnék pár dolgot kérdezni, mert egyszerűen lehetetlen 4000 hozzászólást végig olvasnom, igaz nekiálltam :)

1. Melyik firmware-t ajánljátok, ami alapvetően legtöbb felhasználónak bevált? Sejtésem nincs melyik verzióval érkezik a gép.

2. Van különbség a futeko-s és a himedia oldalon letölthető fw-k között?

3. Visszaolvasva azt vettem le, hogy a legjobb képminőséget és stabilitást a belső lejátszóval lehet elérni, de érdemes a KODI-t használni elsődleges felületnek. Itt ugye wrapper-t kell beiktatnom. Ezt külön kell letöltenem, vagy a KODI illetve a lejátszó tartalmazza? Illetve van arra valami instrukció, hogy melyik fw-hez melyik verziójú KODI-t kell használni? A wrapper-t gondolom a KODI beállításainál kell bekapcsolnom.

4. Külső feliratokat használok a filmeknél, minden film külön mappában van, a film fájlneve egyezik a felirattal. A felirat betöltése automatikusan megtörténik? Pozicíóját, méretét stb. a KODI-n keresztül állítom be?

5. A Jukebox-ot a KODI generálja le, ha jól tudom. Itt van valamilyen trükk, hogy ha van magyar tartalom és borító, akkor azt szedje le?

6. Mi az amire figyeljek, ne csináljak, stb...?

Bocsánat, gondolom nektek ezek lerágott dolgok, de nekem teljesen új világ. Androidban otthonosan mozgok, de androidos médialejátszók terén nem vagyok sajnos képben.

iPhone 15 Pro Max, Watch 9 GPS+Cellular, Apple TV 4K (2022), Philips 55OLED806, HTPC, Plex

(#3916) Joshi válasza magicbox (#3915) üzenetére


Joshi
titán

Szinte biztos hogy Android 5-el kapod a lejátszót, abból az 1.0.9-es fw a legjobb.

A Futekóról töltsd le az fw-t.

Én a Kodit se használom, de ha kell a jukebox akkor a 16.1 az ajánlott. A wrapper használatával buksz néhány Kodi funkciót mint pl feliratkezelés.

A lejátszó saját playere is kezel minden feliratot, egyedül a kódolást nem szokta eltalálni, de manuálisan kiválasztva már megy szépen. Méret pozíció időzítés természetesen nem gond. Ha wrappert használsz onnantól a Kodi nem játszik értelem szerűen.

A Kodiról többet a Kodi topikban tudhatsz meg.

ui.: Üdv a klubban. :D

[ Szerkesztve ]

(#3917) SunMount3r válasza magicbox (#3915) üzenetére


SunMount3r
Topikgazda

1. 1.0.9-es verzió (Android 5.1-es) a legajánlhatóbb. Ha -valamiért- mindenképpen Android 7-est szeretnél, akkor a 2.0.1-es. De nézd meg frissítés előtt a Settings->About-ban a pontos fw verziódat, és a szerint kövesd a kiválasztott frissítési metódust az összefoglalóban leírtak szerint.

2. Elvileg nincs különbség, csak a "csomagolás módjában". De az összefoglaló linkjében megadottak (Futeko-sak) korrektek.

3. A Wrapper előre telepítve és a Himedia saját lejátszójára beállítva "érkezik" a firmware-el együtt. Mindegyik fw-el alapból működik rendesen a Wrapper KODI alól (ha Wrapper Player-re van állítva, de ez az alap).

4. Ha a Wrapper-ezést választod, akkor a HiPlayer-ből a "Menu"-gomb-al állíthatod a felirat pozícióját és méretét is. A külső feliratokat megegyező elnevezés esetén szintén ki lehet választani lejátszás közben.

5.-6.->To be continued... :D

(#3918) magicbox válasza Joshi (#3916) üzenetére


magicbox
senior tag

Köszönöm a választ! Igen mindenképpen kellene a Jukebox, rengeteg filmről van szó, és értelemszerűen akkor könnyebben eligazodok. A "Kodi nem játszik" dogot hogy érted? Akkor nem a Kodi kezeli a feliratot? Ha jól értem persze... Feliratoknál melyik kódolást kedveli a belső lejátszó? Mert notepad++-al pillanatok alatt lehet ansi vagy utf8-ra átkonvertálni a feliratokat. Akkor nem kéne manuálisan állítanom...

(#3917) SunMount3r

Köszönöm! Jófejség, hogy ilyen segítőkészek vagytok :R

[ Szerkesztve ]

iPhone 15 Pro Max, Watch 9 GPS+Cellular, Apple TV 4K (2022), Philips 55OLED806, HTPC, Plex

(#3919) Joshi válasza magicbox (#3918) üzenetére


Joshi
titán

A wrapper teljesen kikapcsolja a Kodit, sokan ezért nem tartják jó megoldásnak a Himedia wrappert.
Attól függ hogy a felirat melyik kódolásra készült, pont az a gond hogy nem ismeri fel a lejátszó. Persze ez egy-két gombnyomással megoldható. Mondjuk ez nálam a 2.0.1-es fw-vel van így, lehet hogy az Android 5 v1.0.9-es fw-vel nincs gond.

[ Szerkesztve ]

(#3920) csocsoszán válasza magicbox (#3918) üzenetére


csocsoszán
őstag

Szia!
Ezt bizony jól tetted, hogy kérdeztél. Én a barátaim után akiknek a 2.0.3 van fent és azt mondták minden jól működik, én is feltelepítettem. Na nekem enyhén szólva nagyon nem jött be!
Később derült ki, hogy semmit sem telepítenek a play-ról. Alapról csak a filmnézésre használják. Jól megszívtam, jó tanulság volt!

Eladó Sennheiser Hd800 és egy B&W füles!

(#3921) SunMount3r válasza magicbox (#3918) üzenetére


SunMount3r
Topikgazda

1.0.9-ben sem valami jó az automatikus kódolás felismerés. Ezért gyakran kell manuálisan kiválasztani. A Universal, Center European, Southern European, Western European közül szokott jó lenni valamelyik.

KODI-ban az Add-On-ok menüben tudod a scrapper-t konfigurálni, hogy magyar legyen az infó.

(#3922) mimic1979 válasza SunMount3r (#3913) üzenetére


mimic1979
aktív tag

Pont ez zavar engem is hogy mi történik feldolgozás közben a programok és a készülék között.

Pl.: Kodi esetén például a érzékeli hogy film felbontása eredetileg 4K , de a rendszer infókban (Kodin belül) a kijelző mérete (FHD ) ezért vissza butítja és úgy "adja fel" a rendszernek ami pedig felkonvertálja újra 4K-ra.

Sajnos az erősítőm nem kezeli a 4K videót, de a Tv-n mindig ugyanaz ! Azaz a 4K a bemenő jel a készüléktől.

Lehet hogy én vagyok túl akadékoskodó, de roppant bosszantó lenne ha ez így menne végbe.

Én mondjuk talán jobban örülnék annak a lehetőségnek, hogy egy film 720P akkor az úgy jelenne meg a HDMI-n és akkor a TV konvertálná ha valaki azt szeretné, vagy a maradna abban a formában.

[ Szerkesztve ]

(#3923) magicbox válasza csocsoszán (#3920) üzenetére


magicbox
senior tag

Szia!

Még a Mate 8 fórumból ismerjük egymást :) Csak te Mi Mix-re (ha jól emlékszem) én meg Mate 9-re váltottam.

Természetesen kérdezek és olvasok előtte.Mondjuk az nem vicces, hogy nem tudsz visszaállni az 5-ös droidra :(

A fórumot szépen lassan végig olvasom, mondjuk aki ide téved és elolvassa a leírtakat, akkor tuti nem veszi meg a lejátszót :))

Szép lassan összeáll bennem a kép a lejátszóval és az esetleges hiányosságaival/hibáival kapcsolatban. Mondjuk ezek jó része engem konkrétan még nem érint, vagy nem is érdekel. Pld. azért mert nincs 4K-s tv-m, 3D semmilyen szinten nem érdekel. Nem vagyok házimozi rajongó, egy audiophile 2.1-es rendszert használok, ha komolyabb hangot szeretnék. Egy stúdió minőségű hangkártyát fogok használni a lejátszóhoz, ami külső DAC-ként is használható. Nekem csak sima lekevert sztereó hang kell S/PDIF-en. A lejátszó simán HDMI-n a TV-re lesz kötve.

A lejatszo.hu-n az utolsó 1.1.0-ás fw-t javasolták (igaz a baloldali usb nem megy), de azt tartják a legkiforrottabb fw-nek. Wallposter funkció még kezdetleges, de azt megoldom KODI-val, amit csak front end-ként szeretnék használni.

Szóval azt érzem az "egyszerűbb" felhasználókhoz tartozom. A régi tulajoktól szeretnék kérdezni.

Már csak a fhd tv-m miatt is, csak 720/1080-as mkv vagy mp4 rippeket (filmek, sorozatok) nézek, azokból is a fellelhető legjobb minőségűeket. Mindig, már előre leszedett és ellenőrzött felirattal. A film név és a felirat név természetesen egyezik. Szinkronnal soha nem nézek filmet, az eredeti hangot szeretem. Teljesen jogosan kérdezhetitek, akkor miért ezt a lejátszót választottam. Egyszerű, az Imprex képjavítás, Spotify és a fhd-s YouTube miatt.

A felhasználói szokásaimat leírva, milyen beállításokat javasolnátok a lejátszón, hogy az általam használt formátumok, a legjobb minőségben fussanak, röccenések és akadások (svenkelés közben) nélkül. Itt többen írták, hogy 1080p/60Hz fixen, 24p kikapcsolva. Ez valós?

A Spotify-t play-ről leszedve, vagy KODI kiegészítőként érdemes használni inkább? A YouTube-nál ugyanez a kérdésem. FLAC fájlokhoz milyen lejátszót/megoldást javasolnátok? Foobar-t használok a telefonomon.

Ami aggaszt, az a egymásra futó feliratok, ha túl sok a szöveg. Ez a 5-ös verziókon is van, vagy csak a 7.0-tól? A másik az automatikus kódolás felismerés hiánya. Ez miatt kérdeztem korábban, hogy melyik kódolást "kultiválja" a lejátszó, mert a WDTV-n is volt olyan időszak, hogy, csak a UTF-8-as feliratokat kezelte normálisan a lejátszó, és akkor is kalapos ű,ő volt, de legalább mindegyik ment.

A lejátszó nálam gigabites router-re lesz kötve LAN-on keresztül. A filmek 2 db. külső USB-s HDD-n vannak, egy táppal rendelkező hub-on, ne a lejátszót terheljék az áramfelvétellel. Minden USB3-as. Mit javasoltok a PC-ről a külső vinyókra való másoláshoz, amivel a leggyorsabb sebességet érhetném el? És ehhez a Total Commander-t szeretném használni :)

Elvileg kedden kapom meg a Q5-t, szeretnék felkészült lenni, amennyire lehet persze... Minden segítséget előre is nagyon szépen köszönök! :R

[ Szerkesztve ]

iPhone 15 Pro Max, Watch 9 GPS+Cellular, Apple TV 4K (2022), Philips 55OLED806, HTPC, Plex

(#3924) mimic1979


mimic1979
aktív tag

Tudom hogy számítógép, de itt az látszik hogy a Kodi nem kizárólag FHD ban jeleníti meg a GUI-t.

(#3925) Joshi válasza mimic1979 (#3924) üzenetére


Joshi
titán

Fontos hogy melyik Kodi, általában a 16.1-es ajánlott. A 17-es letölthető standard formája nem működik jól.

(#3926) mimic1979 válasza Joshi (#3925) üzenetére


mimic1979
aktív tag

Nekem a 16.1 van fent, de ugyanennél a képnél mindig azt írja ki hogy a kijelző FHD, ellenben 2160P.

A rendszer menüben természetesen az van beállítva : 2160p/60Hz

(#3927) csocsoszán válasza magicbox (#3923) üzenetére


csocsoszán
őstag

A mate8-tól "Nem lehet" megszabadulni! Olyan jó készülék! Vettem egy B&W utca fejhallgatót(igaz 100ezres kategória) azóta esek kelek milyen jó hangja van. A fülest itt is lehet bluetooth-nál használni, ennek a q10-nek is kiválló hangja van!
A mate 9-et eladtam, nem jött be!
Mint minden fórumon itt szintén a gondnál van kérdés.Úgyhogy nem kell kétségbe esni.
2hetes a készülékem gyári rom van rajta és garos! Ha gond van a szerviz meg kell, hogy oldja. Most úgy néz ki "beállt" nincs fagyás működik jól.
Én komolyan hifizem, később kicsit megtuningolom. Csinálok egy komolyabb tápot, meg egy két csatolót cserélek benne! Azonban így is jó a hangja, tehát jó alap lesz! Én is audiophile rendszerbe illesztem.
Ja igen samsung 7-sorozat tv-m van, bizony ennek a q10-nek nagyokat megszégyenítően jó a képe!

[ Szerkesztve ]

Eladó Sennheiser Hd800 és egy B&W füles!

(#3928) aelfwine válasza SunMount3r (#3921) üzenetére


aelfwine
tag

A HiMedia saját lejátszójába (wrapper -en keresztül) soha nem működött rendesen feliratoknál az automatikus kódolás felismerés. Továbbá azt se felejtsd el megemlíteni, hogy az 1 frame távolságra, vagy kevesebbre (pár ms, összeérő, átfedő) lévő felirat sorokat 1.0.7 -től a HiMedia lejátszója nem jeleníti meg. Van még egy bug, ami ritkán jön elő -> mkv -ba ágyazott feliratoknál néha nem veszi figyelembe a felirat vége jelet és a köv feliratig folyamatosan kint hagyja a feliratot (sup -oknál talán). Én is találkoztam már ilyen filmmel.
Persze lehet használni alternatív lejátszókat, amik szépen Kodi alá integrálhatók, vagy akár kiválthatják a Kodit (MX Player, Archos).

(#3929) magicbox válasza aelfwine (#3928) üzenetére


magicbox
senior tag

Olvastam ezt a MX Player integrációt. De azt nem tudom, hogyan érheti el a Imprex képjavító eljárást, ahogy írtátok. Illetve, ha esetleg átállítom MX Player-re akkor a távírányítóval ugyanúgy tudom vezérelni?

[ Szerkesztve ]

iPhone 15 Pro Max, Watch 9 GPS+Cellular, Apple TV 4K (2022), Philips 55OLED806, HTPC, Plex

(#3930) mimic1979


mimic1979
aktív tag

Hát lehet hogy én vagyok ennyire f@sz ebben az Androidos környezetben, de a felraktam a Youtube-ra is azokat Appokat amik linkelve lettek , de még mindig nem tudom ki választani hogy 4k felbontású legyen a videó. Max. 1080P lehet kiválasztani a Youtube -on 4K videón. Egyre nagyon a kétely a Q10-el szemben.

(#3931) Joshi válasza mimic1979 (#3930) üzenetére


Joshi
titán

Youtubon max 1080p van, én úgy tudom semmilyen lejátszó nem tudja a 4K-t. :N

ui.: volt egy patch youtubhoz de azzal is max 1440p-t lehetett elérni. Aztán lehet hogy már nem így van.

[ Szerkesztve ]

(#3932) c4 válasza mimic1979 (#3930) üzenetére


c4
őstag

Gyorsan állj el a vásárlástól. Kételyek közt nem szabad élni.

(#3933) SunMount3r válasza mimic1979 (#3924) üzenetére


SunMount3r
Topikgazda

Továbbra sem tudom miért a KODI-val akarsz lejátszani, de: Elvileg az 16.1-től már integrálva van egy olyan opció, amivel mindíg a forráshoz váltja át a felbontást lejátszás közben: ezt a Video->Playback beállításokban van és Adjust Refreshrate to match video a neve. (A refreshrate ne tévesszen meg). Ezt kell elvileg bejelölni és működnie kell a váltásnak. Eddig ennyit sikerült kifürkésznem.

Jó kérdés, hogy működik e rendesen, mert pl. az auto fps váltás sem működik alapból KODI alat, ahhoz ezt a patch-ot kell felrakni KODI alá: [link], ha rendes lejátszói funkcionalitást akarsz. Amint látod ennek a listájában is fel van tüntetve a 4K felbontás, tehát biztosan működnie kell a felbontás váltásnak is. Mindehhez a 16.1-es KODI ajánlott.

De ha nagyon meg akarod magad nyugtatni, akkor nézz bele a KODI debug file-jába, az alábbi "olvasós" linken a 14. hsz-ben van, hogy mit kell benne keresned, hogy ellenőrizni tudd a felbontás váltás működését...

Ha viszont a Wrapper-ezést választod és a HiPlayer-t, akkor a fentiekkel nem is kell foglalkoznod, mert a felbontás váltást a HiPlayer végzi.

Egyébként: Jó olvasgatást. :D :)

(#3923) magicbox: Az 1080p/60Hz jó beállítás, de ez csak a GUI-ra vonatkozik. Ha be van kapcsolva a 24p mode, a lejátszás elindításakor fogja a HiPlayer beállítani a forrásnak megfelelő Hz-et. Így lesz akadásmente és kadenciahelyes a lejátszás. (A KODI lejátszójához ehhez kell a fent említett patch.)

A Settings->Advanced menüben pedig rakd "sima" YCbCr422-re a colourspace-t, a HDR mode-ot pedig hagyd auto-n.

Nekem is egy USB HUB-on lógnak a külső winyóim és egy laptop-on keresztül ezek látják el a NAS szerepét. Tökéletesen működik a rendszer, még BD50-es iso-k esetén sem volt akadás sem soha a lejátszásnál

A feliratokhoz: lehet szerencsétől is függ, de én nem nagyon tapasztaltam ezeket az összecsúszásos és kimaradásos hibákat eddig. 1.0.9-es fw.

[ Szerkesztve ]

(#3934) magicbox válasza SunMount3r (#3933) üzenetére


magicbox
senior tag

Köszönöm!

iPhone 15 Pro Max, Watch 9 GPS+Cellular, Apple TV 4K (2022), Philips 55OLED806, HTPC, Plex

(#3935) aelfwine válasza magicbox (#3929) üzenetére


aelfwine
tag

Gondolom a képjavítás valahol később kerül rá, mint ahogy a tvben is van képjavítás, miután "belement" a kép.
Persze, távirányítóval működik, feliratváltás/audio sáv váltás lesz csak problémásabb, mert kicsit el van dugva a lejátszási menüben. Viszont ha van a közelben egy vezeték nélküli billentyűzet, akkor egy gombnyomás az is.

(#3936) magicbox válasza aelfwine (#3935) üzenetére


magicbox
senior tag

Első körben mindenképpen a gyári dolgokat próbálom ki. Ha már kiismerem a készüléket, és nem vagyok valamelyik részével elégedett, akkor fogok próbálkozni. Biztos szívni fogok pár napig :)

Nagyjából végig olvasva a fórumot, mindenki NAS-t és egyéb megosztásokat használ. De sehol nem olvastam olyan felállást, hogy PC-ről direktben másolja fel valaki az anyagokat a lejátszóra kötött külső hdd-re. Wifin keresztül többen (airdroid) stb.

Windowson belül, a hálózati megosztásoknál elérhetőek/látszanak a lejátszóra kötött külső hdd-k?

A másik kérdés, a lejátszónál ugye működik az a felállás, hogy egyszerre megy ki a hang az optikai kimeneten és HDMI-n is? Sima lekevert sztereóra gondolok!

[ Szerkesztve ]

iPhone 15 Pro Max, Watch 9 GPS+Cellular, Apple TV 4K (2022), Philips 55OLED806, HTPC, Plex

(#3937) c4 válasza magicbox (#3936) üzenetére


c4
őstag

TC-vel másolok hálózaton (nem Wi-Fi-n) a készülékhez csatlakoztatott vinyókra.
Elérhető win intézőben is. Persze a hálózati felderítés be kell legyen kapcsolva. Az intézőbe is ki lehet tenni gyorselérésre.

(#3938) SunMount3r válasza magicbox (#3936) üzenetére


SunMount3r
Topikgazda

A lejátszó beállításaiban be kell hozzá kapcsolni majd a SAMBA megosztást, ennyi...

Ha pedig a PC-ről akarsz a lejátszós külső winyóra másolni vagy épp fordítva, de nem PC-n, hanem a lejátszóból, akkor a Simple FTP (FTP-n a leggyorsabb), vagy a valamilyen file kezelő, pl az ES File Explorer kell majd hozzá.

[ Szerkesztve ]

(#3939) tthom


tthom
senior tag

Hi ismét,

valaki már próbálta az Xposed - Fake Wifi párost Q10 Pro-n?

Asphalt 8-al próbálnám, de hiába kapcsolom be, semmi, ugyanúgy kéri a wifit. Elrontok valamit, vagy esetleg szimplán nem működik? 1.0.9-es FW.

Ja és a Sixxaxis controller működik DS4-el szépen az eszközön, semmi lag, szuper.

Thx,
Tomka

[ Szerkesztve ]

(#3940) magicbox válasza c4 (#3937) üzenetére


magicbox
senior tag

(#3937) c4

(#3938) SunMount3r

Köszönöm! :) A hangról amit kérdeztem esetleg tudtok valamit? Tudom, hogy nagyon kevesen használhatják így... De jó lenne, ha nem kellene mindig a beállításoknál állítgatnom az audio kimenetet, hanem itt és ott is lenne lekevert sztereó jelem.

iPhone 15 Pro Max, Watch 9 GPS+Cellular, Apple TV 4K (2022), Philips 55OLED806, HTPC, Plex

(#3941) SunMount3r válasza mimic1979 (#3930) üzenetére


SunMount3r
Topikgazda

Íme: [link] Röviden: A GUI 1080p-re van limitálva, azért mert ezt 4K-ban renderelni nagyon proci igényes lenne és így megnövekszik a kompatibilitás sok más Android Box-al. A lejátszás viszont 4K forrás esetén már 4K-ban történik.

[ Szerkesztve ]

(#3942) SunMount3r válasza SunMount3r (#3941) üzenetére


SunMount3r
Topikgazda

Kezd most már engem is érdekelni, mert a Futeko-n írt egy tag, hogy ugyan ez piszkálja őt is. De az ő 4K TV-je mindig 1080p-t jelez ki bemenetként 4K videó lejátszása esetén is (de csak KODI-val).

Nem lenne rossz, hogy akinek van itt 4K TV-je és erre alkalmas erősítője, az megnézné egy pár 4K-s tesztvideóval, hogy a KODI-val történő lejátszás esetén átvált e 4K-ra az "input" felbontás, vagy marad az 1080p. ?! :F

(#3943) mimic1979 válasza SunMount3r (#3942) üzenetére


mimic1979
aktív tag

Nah most már tényleg minden össze kuszálódott. A Kodi frissítette magát :D De már letettem róla hogy használjam, Már teljesen a saját lejátszóját használom, viszont minden anyagot széthúz teljes képernyőre, bármit is állítok be neki a settingsben, mint ha kötelező lenne számára a 3840X2160. Eléggé vékony a fejük az emberekne a 3840X1600 filmben. Szóval most már ott tartok hogy reset a lejátszó , vissza rakom rá a szűz 1.6 oprendszert, és utána pedig megnézem hogy mi is Wrapper. Telepíteni kell? Melyiket? Hogyan ? Egyéb ötlet hogy nem legyen minden teljes képernyős?

[ Szerkesztve ]

(#3944) c4 válasza mimic1979 (#3943) üzenetére


c4
őstag

Az UHD HDR cropolt képanyaggal sajnos gond van, ezt nevezte el itt valaki találóan "Lucy bug"-nak, erre a javításra várnak sokan. A nem HDR anyagoknál nem áll fenn ez a probléma.

(#3945) SunMount3r válasza mimic1979 (#3943) üzenetére


SunMount3r
Topikgazda

Sajnos ez a jelenlegi leg ismertebb bug ezekkel a lejátszókkal. "Lucy" bug-ként is ismert: 4K HDR "crop"-olt videókat (amikről le vannak vágva a fekete sávok) csak így széthúzva jeleníti meg. Ez ellen egyelőre nem sokat tehetsz a Himedia saját lejátszója esetén. Az ígéret szerint ezen hónap végén jön rá az új javító fw, de ezt az ígéretet eléggé fenntartásokkal kell kezelni.

Amit tehetsz, az hogy kipróbálod a KODI speckó release-t: [link]-> Többek szerint ezzel nem jelentkezik a probléma, persze ehhez a Wrapper-t majd KODI-ra kell állítani, hogy azzal menjen a lejátszás. HD hangok viszont így nincsenek. Csak max DD és DTS.

A Wrapper működését már 2x is leírtam neked részletesen, úgyhogy ezt most skipp-elem, légyszi keresd vissza és próbáld meg rendesen értelmezni.

A MyApps->Wrapper és ha rányomsz, akkor tudod kiválasztani, hogy KODI alól a KODI saját lejátszójával játsszon le, vagy pedig "Wrapper Player"-re állítva a Himedia saját lejátszójával játsszon le.

Ne haragudj de ennél szájbarágósabban már nem megy...

(#3946) magicbox


magicbox
senior tag

Azért örülök, sima hd-s anyagoknál nincs ez a bug...

iPhone 15 Pro Max, Watch 9 GPS+Cellular, Apple TV 4K (2022), Philips 55OLED806, HTPC, Plex

(#3947) kezo0 válasza SunMount3r (#3942) üzenetére


kezo0
addikt

Kipróbáltam pár dolgot, mivel 4K-s a tévém (Panasonic TX-58AX800E) és az AVR-em is (Onkyo TX-RZ900). Hangsúlyozom, én az első perctől kezdve úgy állítottam be a wrappert, hogy a Kodit mindig is csak jukeboxnak használom, és a lejátszás indításakor a HiPlayert hívja meg, szóval nem igazán szoktam a Kodi player felületével találkozni. De most kipróbáltam azt is. Azaz kipróbáltam volna, de haladjunk sorjában.

A box saját menüjében (jelenleg 2.0.1-es fw alatt) a 4K-s tévé miatt a felület megjelenítésére 2160p@60Hz van megadva alapértelmezettnek (amit ugye néha "elfelejt" a box, és úgy dönt, hogy 1080i@60Hz-re állítja be magát – ez egy régi bug, ugye, most ne is foglalkozzunk vele –, ilyenkor újra be kell állítani manuálisan az általam preferált értéket).

A Kodi (jelenleg 17.1) indításakor nem vált felbontást a tévé, az a Kodiba belépve is marad 2160p@60Hz. Eközben a Kodi rendszerinfója nálam is 1920x1080@60Hz-esnek mutatja a "képernyő felbontását". De közben az AVR menüjében látható, hogy valójában 3840x2160@60Hz-es a jel.

Ha a wrapper a HiPlayerre van állitva, akkor így néz ki a Lucy 4K lejátszás közben (nálam ez a megszokott felület, és itt szépen látható a teljes képernyőre megnyújtott, tojás alakú földgömb is, azaz a "Lucy bug"). Az AVR menüje mutatja a jel paramétereit – nála a 23 Hz szokta jelenteni a 23,976-ot, mivel csak két karaktert szán erre, így különböztetve meg a 24 Hz-től.

Ha a Lucy borítóján a menü gombbal kattintva az "Egyéb lejátszóval..." opciót választom, akkor az alábbiak közül választhatok (a tévé, az AVR és a Pana BD-játékos linkjét felejtsük el, azokat csak látja a Kodi a hálón, de valójában egyik sem működő opció):

Ha itt a "VideoPlayer"-re nyomok, ami ugye elvileg a Kodi saját lejátszója, akkor csak egy szép monokróm téglalap indul el, de az legalább alul-felül fekete csíkkal, tehát helyes méretaránnyal. :) Az AVR menüje mutatja, hogy a felbontás 4K, de a képfrissítés maradt 60Hz-en, hiába 23,976 Hz-es a film – ami mondjuk jelen esetben mellékes is, hiszen maga a film meg sem jelenik a képernyőn, sőt, hang sincs, de ezt végképp ne keverjük ide. ;) A lényeg, hogy ez a jelenség akkor is, ha a wrapperben a Kodi player van megadva alapértelmezettnek.

Végezetül pedig, ha az "Egyéb lejátszóval..." opciók közül a "TV Box@10(HIMEDIA)"-t választom, és azzal indítom a lejátszást, akkor egy általam eddig még sosem látott player felülete tárul elém, ami helyes felbontásban, méretarányban (tehát nem széthúzva!) és képfrissítéssel játssza le a filmet, ahogy az AVR menüje mutatja. Azonban a player alul látható gombjai közül csak a pause és a stop aktív, semmi mást nem lehet lejátszás közben használni – tehát pl. nem lehet se előre-, se hátratekerni, nem lehet hangsávot váltani, sem feliratot bekapcsolni (a lejátszás pedig alapértelmezetten az angol hangsávval, felirat nélkül történik). Fogalmam sincs, ez milyen player, de kinézetre nem egyezik sem a HiPlayer, sem a Kodi eddig általam látott felületével... :F

Remélem, segitettem! :) :) :)

[ Szerkesztve ]

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#3948) aelfwine válasza kezo0 (#3947) üzenetére


aelfwine
tag

A lejátszódról az alábbi file tartalmát be tudnád ide vágni?
\sdcard\Android\data\org.xbmc.kodi\files\.kodi\userdata\playercorefactory.xml

(#3949) kezo0 válasza aelfwine (#3948) üzenetére


kezo0
addikt

<playercorefactory>
<players>
<player name="Wrapper" type="ExternalPlayer" audio="false" video="true">
<filename>com.himedia.xbmcwrapper</filename>
<hidexbmc>true</hidexbmc>
<playcountminimumtime>120</playcountminimumtime>
</player>
</players>

<rules action="prepend">
<rule protocols="smb" name="XBMCWrapper" >
<rule video="true" videoresolution="540" player="XBMCWrapper"/>
<rule filename=".*540.*" player="XBMCWrapper"/>
<rule video="true" videoresolution="720" player="XBMCWrapper"/>
<rule filename=".*720.*" player="XBMCWrapper"/>
<rule video="true" videoresolution="1080" player="XBMCWrapper"/>
<rule filename=".*1080.*" player="XBMCWrapper"/>
</rule>

<rule protocols="pvr" player="XBMCWrapper" >
<rule video="true" videoresolution="540" player="XBMCWrapper"/>
<rule filename=".*540.*" player="XBMCWrapper"/>
<rule video="true" videoresolution="720" player="XBMCWrapper"/>
<rule filename=".*720.*" player="XBMCWrapper"/>
<rule video="true" videoresolution="1080" player="XBMCWrapper"/>
<rule filename=".*1080.*" player="XBMCWrapper"/>
<rule filename=".*0.pvr" player="dvdplayer"/>
<rule filename=".*1.pvr" player="dvdplayer"/>
</rule>

<!-- Internet streams -- Disabled for now -->
<!--<rule internetstream="true" player="MXPlayerFree" />-->

<rule video="true" videoresolution="540" player="XBMCWrapper">
<rule filename=".*540.*" player="XBMCWrapper"/>
</rule> <rule video="true" videoresolution="720" player="XBMCWrapper">
<rule filename=".*720.*" player="XBMCWrapper"/>
</rule> <rule video="true" videoresolution="1080" player="XBMCWrapper">
<rule filename=".*1080.*" player="XBMCWrapper"/>
</rule>
<rule dvdimage="true" player="XBMCWrapper" >
<rule video="true" videoresolution="540" player="XBMCWrapper"/>
<rule filename=".*540.*" player="XBMCWrapper"/>
<rule video="true" videoresolution="720" player="XBMCWrapper"/>
<rule filename=".*540.*" player="XBMCWrapper"/>
<rule video="true" videoresolution="1080" player="XBMCWrapper"/>
<rule filename=".*540.*" player="XBMCWrapper"/>
</rule>
<rule protocols="rtmp" player="XBMCWrapper"/>
<rule protocols="rtsp" player="XBMCWrapper" />
<rule protocols="sop" player="XBMCWrapper" />

<rule video="true" player="Wrapper">
<rule protocols="hdhomerun|myth|cmyth|mms|mmsh|udp" player="DVDPlayer" />
<rule name="rtmp" protocols="rtmp" player="DVDPlayer" />
<rule name="rtsp" protocols="rtsp" filetypes="!(rm|ra)" player="PAPlayer" />

<rule name="streams" internetstream="true" player="DVDPlayer">
<rule name="aacp/sdp" mimetypes="audio/aacp|application/sdp" player="DVDPlayer"/>
<rule name="mp2" mimetypes="application/octet-stream" filetypes="mp2" player="PAPlayer" />
</rule>
</rule>
</rules>
</playercorefactory>

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#3950) SunMount3r válasza kezo0 (#3947) üzenetére


SunMount3r
Topikgazda

Ahogy kezdem egyre mélyebbre ásni magam a témában úgy bonyolódik a dolog és lesz egyre komplikáltabb, ahelyett hogy átláthatóbb lenne.

Olyanokat olvastam a Kodi fórum-on pl. hogy Android alatt az alkalmazások maguktól nem is válthatnak felbontást és hogy ez valamiféle "dupla layer"-es dolog, hogy a rendszer felbontására van ráhúzva egy másik felbontás layer, ami a KODI GUI-ja (ez még nem tiszta, hogy hogyan). Ezt még megtetézi az is, hogy a KODI-nak is van GUI felskálázó képessége, ami az 1080p-s GUI-kból csinál(hat) 4K-t (ami ugye nem natív 4K). Vagy, hogy épp az Android rendszer skálázza fel a KODI GUI-ját... :F Ezek közül valamelyik mondjuk magyarázhatná, hogy miért látod az erősítőn a 4K input-ot, amikor a KODI infóban 1080p-t mutat a GUI-ra. (Szóval ezek még egyelőre totál kuszák nekem.) Ezek ráadásul KODI 17-en és 16.1-en is lehet máshogy működnek némiképp.

A második "zöld" esetre: ha tudod pls. teszteld le ezt más 4K UHD tesztvideókkal is. Egy eléggé custom release alapján nehéz konzekvenciákat levonni.

Most azt az infót kaptam a Futeko-n, hogy 2.0.3-as fw-el és KODI "shitty" build-ekkel, normál 16.1-el és FTMC-vel is működik a bug mentes 4K UHD lejátszás. Firmware telepítésre nem akarok rávenni senkit :D :N , de szerintem ezeknek működnie kell 2.0.1 és 1.0.9 alatt is. Lehet épp a KODI 17.1 a probléma.

A fenti KODI verziók esetén azt próbálhatnád még meg, hogy telepíted a KODI-s auto fps patch-t és bekapcsolod az Adjust Refreshrate to match video opciót a Settings->Video Playback menüben. Erre is kaptam egy visszajelzést, hogy pont ez hozta rendbe a dolgot. És használj más 4K UHD teszt videókat.

Persze csak ha akarod/érdekel a dolog, de mások is beszállhatnának a tesztelésbe akinek még 4K-s a "konfigja".

És köszi! :)

Ja: az utolsó eset meg nagyon tényleg fura, meg kellene írni a Futeko-ra is.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  HiMedia lejátszók
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.