Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  HiMedia lejátszók

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-05-19 20:22:02

LOGOUT.hu

Tartalomjegyzék:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4351) coreska


coreska
aktív tag

Nálam már üzemel a 2.0.4-es Fw.
Az első tapaszlatom:
A 7-es android óta nálam nem volt jó a DHCP működése, és most jó. (bár ez keveseket érintett)
A 2.0.3 Fw-nél a HiControl fekete képernyőt adott, amit a CFW kijavított. Sajnos a 2.0.4-es fw is fekete képernyőt ad. A Futekon látok egy új HiControlt, lehet hogy azzal jó lesz.
Egyenlőre ennyi.

(#4352) coreska


coreska
aktív tag

Az új HiControllal van kép, eddig pozitív :)

Van viszont egy problémám, ami a 2.0.3 CFW-nél is meg volt, mégpedig az, hogy a Chrome-t használva
csak a link beírásnál jön fel a virtuális billentyűzet, az oldalon máshol nem. Nem tudom ez a Chrome, vagy az fw hibája. Valaki tapasztalta már ugyan ezt?

[ Szerkesztve ]

(#4353) péjé


péjé
őstag

Megtennétek h a feliratkezelést is tesztelitek? a 2.0.3 az egymáshoz közel lévő sorokat kihagyta...köszi előre is.

(#4354) coreska válasza péjé (#4353) üzenetére


coreska
aktív tag

A számolós teszt felíratnál kihagyás nem volt, viszont a lenyúló betük miatti sortávolság ugrálás megmaradt.

(#4355) kezo0 válasza coreska (#4354) üzenetére


kezo0
addikt

Már az is valami. (Szerintem a lenyúló betűk miatti sortáv-ugrálás mindig is így fog maradni...)

Hányas Kodi települ az új firmware-rel?

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#4356) Gtaati válasza kezo0 (#4355) üzenetére


Gtaati
őstag

Hello! En is a 2.0.1-t hasznalom. Akkor mindenkeppen fel kell a 2.0.4 elott tennem a 2.0.3-t is?

Koszonom!

(#4357) kezo0 válasza Gtaati (#4356) üzenetére


kezo0
addikt

Igen, mindenképpen a 2.0.3-on keresztül vezet az út a 2.0.4-hez!
Ezt írja a futeko.

Továbbá azt is, hogy innen kezdve már csak Android 7 alapú frissítések lesznek, a HiMedia nem ad ki több firmware-t Android 5.1 alá.

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#4358) kezo0


kezo0
addikt

Egyébként aki regisztrált a futeko-nál arra, hogy e-mailben értesítsék, amikor új firmware érhető el, ezt a levelet kapta ma:

"HiMedia Q10 Pro
Official Firmware 2.0.4

Hi,

HiMedia have released official Android 7 firmware version 2.0.4 for Q10 Pro.

It fixes the stability problems with version 2.0.3, fixes the 'HDR not 16:9' aspect ratio bug, provides a new HiMedia mediaplayer interface, further improves picture quality (particularly for 4K video), updates and improves Imprex2 image enhancement, provides single click UHD-ISO and BD-ISO playback (click on .iso - simple menus), fixes resolution/refresh/colourspace reset bug, and includes a host of other improvements/fixes.

We think it is the best Q5/Q10 Pro firmware yet and advise all users to update.

2.0.4 must be installed on a Q10 Pro already running official firmware 2.0.3. See our firmware thread for full install instructions and information on the upgrade path. HiMedia will push 2.0.4 via OTA update (for Q10 Pro running 2.0.3 only) next week.

There is a new version of HiControl remote app for this firmware. It adds compatibility with Android 7 phones/tablets. See here: http://www.futeko.com/newforum/index.php?topic=796.0

Q10 Pro firmware 2.0.4 install instructions, full changelog and download:
http://www.futeko.com/newforum/index.php?topic=2096.0

The Q5 Pro version of 2.0.4 will be available via our forum on Monday 10-JUL. We will send another email when it is ready.

Regards,
futeko.com"

Szóval szerintük ez eddig a legjobb firmware. Nemsokára én is leírom az első tapasztalataimat vele.

[ Szerkesztve ]

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#4359) coreska válasza kezo0 (#4355) üzenetére


coreska
aktív tag

17.3-as Kodi.

(#4360) SunMount3r válasza kezo0 (#4358) üzenetére


SunMount3r
Topikgazda

Én ezzel a "legjobb fw" dologgal azért óvatos vagyok, mert pl. a 2.0.3-ra is pont ezt írták :D , mielőtt kidőlt volna, hogy valójában milyen.

Amúgy meg ilyet is idézett pár napja: "KODI HARDWARE SUPPORT Standard Android Kodi (including version 17), as downloaded from Play Store or the Kodi website, has good support for Q10 Pro. Hardware decoding with HiMedia's unrivalled image quality and Imprex 2.0 image processing works for H.264/H.265/HEVC video up to 4K60. The only features missing compared to Kodi+wrapper are 7.1 HD-Audio (5.1 DTS/AC3 max), auto frame-rate switching, and 3D ISO."

->Miközben a FAQ-jukban is ez szerepel: * Get 5.1 audio passthrough working in Kodi 17? Kodi 17 changed how it handles audio passthrough meaning that it is currently broken on Q5/Q10 Pro (as at 25-APR-17). This will be fixed and future firmware will have full HD-Audio passtrhough (inc 7.1). In the meantime you can install a build of Kodi with the audio passthrough system from Kodi 16.1 restored. Install the 'shitty' build (stupid name we know).

És ahogy tudom, a video stream se tökéletes 17.x-el, mind az online, mind a local akad, döcög. Lemaradtam valamiről?! :F

[ Szerkesztve ]

(#4361) kezo0 válasza kezo0 (#4358) üzenetére


kezo0
addikt

Tehát akkor az én tapasztalataim eddig.

– A 2.0.4-es firmware-be csomagolva ugyanúgy a Kodi 17.1-es verziója települ, mint a 2.0.3-assal. Ami azért furcsa, mert eddig a legfrissebb fw mindig a legfrissebb stabil Kodit is hozta magával, ez pedig jelenleg a Kodi 17.3 – szóval erre magadnak kell frissítened a Kodit (vagy visszalépni egy korábbi verzióra, akinek valamiért mondjuk a 16.1-es szimpatikusabb). Én frissítettem a 17.3-asra, nekem az tökéletes, de én csak jukeboxnak használom a Kodit.

– Most először volt szerencsém szembesülni a HiMedia saját jukebox-próbálkozásával (ez a 2.0.1-es fw-ben még nem volt benne), ami a MovieBar névre hallgat. Sajnos nagyon kezdetleges, egyelőre (?) használhatatlan. A belső HDD-n levő filmjeim kb. felét sikerült helyesen beazonosítania, amit pedig nem talál el elsőre, azoknak a nagy részét manuálisan sem tudod vele jól felismertetni, legalábbis nekem nem sikerült. (Pl. ha neked megvan a 2016-os Passengers c. film, de ő ezt az azonos angol című, de 2008-as Passengers c. filmként ismeri fel, akkor nincs az az isten, hogy rávedd az appot a filmhez tévesen társított borító ill. filminfó cseréjére...) A sorozat-epizódokat is mindenáron külön-külön akarja felismerni, az epizódok címe alapján, mint különálló filmeket. Nem is nagyon sikerül neki. Nem folytatom, ezen még sokat kell dolgozni.

– A Kodi első indításakor már megint meg kellett vele küzdeni, hogy a box távirányítóját valamiféle kontrollerként ismeri fel a Kodi, és elvesztik megszokott funkciójukat a return és menu gombok. Szóval megint ki kell kapcsolni a Kodi menüjében a perifériák kezelésénél a joystick-támogatást, hogy normálisan működjön a távirányító.

– Mialatt a Kodi általam megszokott beállításainak visszahozatalával bíbelődtem (sajnos a Backup nevű app nem ment el mindent, pedig jó félórát elvacakol a mentéssel...), kétszer is megtörtént, hogy hirtelen szellemképesre váltott a kép, és ez így maradt a Kodiból történő kilépéskor is. Ekkor csak az segített, hogy a képbeállításoknál képfrissítési frekvenciát váltottam – azaz annyi is elég volt, hogy úgy tettem, mintha frekit szeretnék váltani. Ilyenkor ugye átvált az újonnan kiválasztott képfrissítési frekire a box, és van x mp-ed, hogy elfogadd az új beállítást. Nem kell elfogadni, és a box visszavált a korábban beállított képfrissítésre – ennyi is elég, hogy eltűnjön a zavaró szellemkép. Mindenesetre a jelenség elég riasztó, ilyennel eddig soha nem találkoztam. Remélhetőleg csak a Kodi beállításainak hosszas csesztetése váltotta ki, és filmlejátszás közben nem jön elő.

– Jó hír, hogy úgy néz ki, most már megmarad az alapnak beállított felbontás és képfrissítési frekvencia, legalábbis eddig nálam nem váltott vissza a 3840 x 2160 @ 60Hz semmilyen kisebb felbontásra, ahogy eddig. Többszöri ki-bekapcsolás és hosszas tétlenségi állapotban hagyás után sem.

– "Lucy bug" javítva, helyes a képarány a croppolt 4K HDR tartalom lejátszásakor (magával a Lucy-val tesztelve).

– A túl rövid időkülönbséggel időzített feliratokkal immár újra megbírkózik a HiPlayer, nincs kihagyás a saját készítésű "számolós" tesztfeliratnál.

– Tetszik a HiPlayer megváltoztatott, talán kicsit modernebb és logikusabb felépítésű menüje, és a lejátszás közben megjeleníthető médiainfók is bővültek, ami szintén jó dolog.

Összefoglalva, az első benyomások alapján talán tényleg igaz, hogy ez eddig a legjobb firmware – legalábbis számomra, az én felhasználói szokásaimhoz, én ugyanis döntően médialejátszónak használom ezt a boxot. A futeko szerint a 3D microstutter probléma még mindig fennáll, tehát ez az egyetlen megmaradt komolyabb bug, ami a lejátszást érinti, ezt viszont én nem érzékelem, mert valószínűleg ügyesen kompenzálja a tévém.
Szóval kb. most van a Q10 Pro abban az állapotban, amiben nagyjából egy éve kellett volna lennie, és akkor talán nem pártoltak volna el tőle néhányan. ;)

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#4362) kezo0 válasza coreska (#4359) üzenetére


kezo0
addikt

Nekem a 17.1-es települt, pedig már a 17.3-ast használtam a 2.0.1-es fw alatt. A 2.0.3-asban is a 17.1-es volt, aztán a nyomógombosan rátelepített 2.0.4-esben is. Nekem kellett manuálisan frissíteni a Kodit a 17.3-asra.

SunMount3r: ahogy írtam, én csak jukeboxnak használom a Kodit, szóval nálam nem igazán számítanak a Kodival történő lejátszás során fellépő problémák... Ezeket majd valaki másnak kell tesztelnie. :)

[ Szerkesztve ]

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#4363) Gtaati válasza kezo0 (#4361) üzenetére


Gtaati
őstag

Hello!

Hogyan sikerult kikapcsolni a Kodiban joystick tamogatast a periferiaknal? Probaltam de nekem nem igazan sikerult valamiert....

Hopp ugy nez ki sikerult:)

Koszonom!

[ Szerkesztve ]

(#4364) Gtaati


Gtaati
őstag

Na most meg azzal szivok, h miert nem megy az smb nem latja a halozaton a gepet... Nem tudom miert.... Meg anno 2.0.1.-nel beallitottam es jo is volt.... Most meg nem jottem ra h mivel van a gond....

(#4365) kezo0 válasza Gtaati (#4363) üzenetére


kezo0
addikt

Csak, hogy más is tudja:
Add-ons / My add-ons / Peripheral libraries / Joystick Support / Disable

Ami az SMB-t illeti, az új fw telepítése után újból be kell kapcsolni a boxon, a beállításokban.

[ Szerkesztve ]

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#4366) SunMount3r válasza Gtaati (#4364) üzenetére


SunMount3r
Topikgazda

"LAN->Search"-re nem talál semmit? Manuálisan próbáltad megadni Shortcut-ban az ip címmel és a megosztott könyvtár(ak) nevével?!

KODI-ban az "Add SMB source" opció is elég.

(#4367) Gtaati válasza kezo0 (#4365) üzenetére


Gtaati
őstag

Hello!

Kivul a settingsbe bekapcsoltam de nem lat semmit a halozaton:(

(#4368) coreska válasza kezo0 (#4362) üzenetére


coreska
aktív tag

Valószínűleg nekem automatikusan frissült. A kodiban én a visszalépést másképp oldottam meg. A csatlakoztatott játékvezérlők beállításánál a back-ra nyomtam a távírányíton a visszatérés gombot, és OK.

[ Szerkesztve ]

(#4369) kezo0 válasza coreska (#4368) üzenetére


kezo0
addikt

Igen, de akkor ha több szint mélyen belemész egy menübe, nem csak egy szintet lép vissza, hanem mindig egyből visszalép a főmenübe. Továbbá a menu gomb sem a megszokott módon viselkedik. Szerintem egyszerűbb és jobb módszer kikapcsolni a joystick vezérlést a leírt módon, a futeko is ezt ajánlja. Így minden tekintetben visszaáll a távirányító eredeti funkcionalitása.

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#4370) SunMount3r


SunMount3r
Topikgazda

Úgy tűnik megvan az első bugocska :D : NFS megosztásról való lejátszás esetén a KODI Player az alapértelmezett , nem pedig a HiPlayer. Pending... :U

(#4371) Gtaati válasza SunMount3r (#4366) üzenetére


Gtaati
őstag

Hello!

A Lan search-t hol talalom? Settings-be a Samba start-on van. Kodit inditom videok->add videos->brows->windows network(smb)-> es ures....

(#4372) Gtaati


Gtaati
őstag

Meg egy erdekeseget talaltam. Ha elinditok merevlemezrol egy filmet alapbol az elso angol hangsavval indul pedig be lett allitva a magyar kodiban, de nem gond kezzel kivalasztom a magyart... Ez meg is tortenik de gyakorlatban nem valtott at angolrol magyarra.... Kilep a filmbol es vissza na ekkor mar jo volt....

(#4373) SunMount3r válasza Gtaati (#4371) üzenetére


SunMount3r
Topikgazda

A főképernyő->Media Center->Lan->Auto Search -> Ezzel (ha szerencséd van) megtalálja a LAN-on lévő megosztásokat.

Vagy Pedig: Ugyan ott az Add Share-> itt manuálisan kell beírnod a megosztó gép ip címét és a megosztott könyvtárak nevét. Ha több könyvtárad is van így külön-külön megosztva, akkor mindegyikhez létre kell így hozni egy Shorcut-ot.

Ha pedig úgyis a KODI-t használod a tallózásra: Videos->Files->Add Videos->Browse->Add network Location (a legalján lesz)-> Itt a Protocol SMB és a többi adat: Server name: ip cím és alatta a Mappanév.

(A hangváltáshoz: mire van állítva a Wrapper, KODI-ra vagy Wrapper Player-re)?!

Ja, és: a SAMBA az csak akkor kell, ha a Q10 Pro-n lévő file-okat akarod elérni pl. PC-ről (tehát pont a fordítottja).

[ Szerkesztve ]

(#4374) coreska válasza SunMount3r (#4370) üzenetére


coreska
aktív tag

Ez nem teljesen így van, mert 3D-t indítva NFS-ről a Wrapper indul. Ha valaki azt akarja, hogy minden NFS-ről való indításnál a wrapper legyen az alapértelmezett, a playercorefactory.xml szerkesztésével megoldható :K

[ Szerkesztve ]

(#4375) Gtaati válasza SunMount3r (#4373) üzenetére


Gtaati
őstag

Hello!

Ertem es koszonom! Hat kb ezeket csinalom en is de nem latja, nem lat semmit... Masnak is van ilyen problemaja a 2.0.4-el? Eddig a 2.0.1-el hibatlanul mukodott....

Koszonom

(#4376) bigdigit


bigdigit
addikt

Most akkor 5.1-ről jőve mi is van?Előbb 2.0.1 majd 2.03 majd 2.0.4?Elvesztem ebben a sok marhaságban.

(#4377) SunMount3r válasza Gtaati (#4375) üzenetére


SunMount3r
Topikgazda

Biztos megpróbáltad a manuális hozzáadást is, úgy ahogy írtam?!

(#4376) bigdigit: Igen ez a sorrend. (Az összefoglalóban is frissítettem).

[ Szerkesztve ]

(#4378) kezo0 válasza bigdigit (#4376) üzenetére


kezo0
addikt

Igen, először a migráció 7-es Androidra, utána meg ahogy leírtad... És mindannyiszor hátulsó gombnyomásos tiszta telepítés.

Gtaati: először a 2.0.3-ast tetted fel, és csak utána a 2.0.4-est? Gombnyomásos módszerrel?

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#4379) Gtaati válasza SunMount3r (#4377) üzenetére


Gtaati
őstag

Hello! Kezzel hozzadtam a gep ip cimet es most latja de meg kell neznem a routert-t h dinamikusan osztlya e ki az ip-t mert ha igen akkor ez valtozhat es mar nem is fog mukodni... Csak azt nem ertem h eddig pl 2.0.1-nel belementem az smb-be latta a pc nevet es ezt megadtam es berakta az osszes megosztott mappat es minden jo volt. Ez most miert nem mukodik?

(#4380) bigdigit válasza kezo0 (#4378) üzenetére


bigdigit
addikt

Ja igaz előbb még a migrációs is....elleszek egy darabig.

(#4381) Gtaati válasza kezo0 (#4378) üzenetére


Gtaati
őstag

Hello!
Igen a gombnyomos modszerrel csinalom mindig, eloszor fel a 03-as es utana a 04-es le is ellenoriztem a telepitesek utan.

(#4382) kezo0 válasza Gtaati (#4381) üzenetére


kezo0
addikt

Egy dolog biztos: nem ártana fix IP-t társítani az eszközeidhez, az mindig jól jön.

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#4383) Gtaati válasza kezo0 (#4365) üzenetére


Gtaati
őstag

Meg egy hulye kerdes, ezt az eleresi utat hol talalom meg? Koszonom

(#4384) kezo0 válasza Gtaati (#4383) üzenetére


kezo0
addikt

A Kodi beállítások között.
Add-ons = kiegészítők, ha magyarul használod.

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#4385) SunMount3r


SunMount3r
Topikgazda

A migrációs fw a 2.0.0 esetén kellett. Itt csak simán a sorrendet kell követni: 2.0.1->2.0.3->2.0.4 Csak arra kell figyelni, hogy az Android 5-öshöz való 2.0.1-et telepítsétek (értelem szerűleg csak akkor, ha Android 5-ös (1.x.x-es verziójú) firmware-ről upgrade-eltek, de ezt már a többiek miatt írom).

(#4379) Gtaati: sok oka lehet, de ez mind rejtély. Van akinek működik és van akinek nem, még ugyan azzal a fw verzióval is. Pl. nekem a kezdetek kezdete óta, semelyik fw-el nem működött az automatikus SMB. (Igaz, eddig max. az 1.0.9-el próbáltam). Viszont manuálisan megadva, mindig működni szokott.

[ Szerkesztve ]

(#4386) kezo0 válasza SunMount3r (#4385) üzenetére


kezo0
addikt

Jogos, már nem emlékeztem, hogy csak a 2.0.0 előtt volt szükség külön a migrációs fw-re, a 2.0.1-re viszont már lehet közvetlenül is ugrani az 1.x.x-es fw-ekről. Igy "csak" három fw-telepítést kell végigjátszania annak, aki el akar jutni egy 1.x.x-es fw-ről a 2.0.4-esig. :P

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#4387) csocsoszán válasza kezo0 (#4386) üzenetére


csocsoszán
őstag

Azért én olvasom a bejegyzéseiteket! Egyelőre bíztatónak hangzik.
A fentlévő 5.1 kevés hibával jól működik. De az élet nem állhat meg, meg amúgy is rég mérgelődtem! :B

Eladó Sennheiser Hd800 és egy B&W füles!

(#4388) szaszapi válasza csocsoszán (#4387) üzenetére


szaszapi
őstag

A neten található 3 db 4K film is indul a himedia playerrel. Eddig csak a legnagyobb m2ts elindításával lehetett elindítani a Stream mappából. :)

Bocs, nem válaszolni akartam!

[ Szerkesztve ]

(#4389) SunMount3r


SunMount3r
Topikgazda

Közben folyamatosan bővítem az Összefoglaló Ajánlott beállítások részét. Ha tehetitek fussátok át és jelezzetek bármi hibát/kiegészíteni valót! :)

(#4390) SunMount3r


SunMount3r
Topikgazda

Közben kérdezek: a felirat időzítés lejátszás közbeni akadozással mi a helyzet?!

(#4391) kezo0 válasza SunMount3r (#4390) üzenetére


kezo0
addikt

Ez is kipipálható. Eltoltam + és – irányba is a maximálisan beállítható 10000 ms-mal a feliratot, és vajsima maradt a lejátszás.

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#4392) SunMount3r


SunMount3r
Topikgazda

Újabb bugzy a láthatáron: Android 5-ről való frissítés után, nem ismeri fel a belső HDD-t.

Kinek van itt HDD a Q10 Pro-jában? (Megerősítés/cáfolás). Köszi!

(#4391) kezo0: Ok, korrigálom vele a buglistát.

(#4393) kezo0 válasza SunMount3r (#4392) üzenetére


kezo0
addikt

Nálam nem volt ilyen probléma, amikor az Android 5.1-ről váltottam – igaz, akkor még kellett a migrációs lépés is, mivel a 2.0.0-ra váltottam. És ilyen hibát mások sem jeleztek, akik esetleg csak akkor váltottak, amikor már kijött a 2.0.1, vagy még később, amikor a 2.0.3 érkezett. Mivel a 2.0.4-hez is ezeken keresztül vezet az út, ezért azt gondolom, itt valami egyedi hibáról lehet szó, nem fw bugról. Szerintem addig, amíg nem erősítenek meg többen is egy hibát a futeko-n, addig nem kéne itt sem azonnal bugot kiáltani.

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#4394) bigdigit válasza SunMount3r (#4392) üzenetére


bigdigit
addikt

Semmi gondom belső vinyóval és sose volt.Mondjuk én migrációssal jöttem fel most is 7-re.

[ Szerkesztve ]

(#4395) s1ru2


s1ru2
senior tag

Sziasztok!

Ma vettem a Pana tévém mellé egy Himedia Q10 prot mondván, hogy megkímélem magam az idegbajtól egy márkásabb darabbal.... Ez nem jött be és már a hajamat tépem egy-két dolog miatt. Elolvastam gyorsan az összefoglallót és akkor már látom, hogy a Kodi 17 az felejtős...

1. Az első problémám, hogy csak wifin keresztül érem el a benne lévő 1 Tb os szintén ma vásárolt merevlemezt mert a gyári megosztója SAMBA nagyívben tesz rá, hogy van benne egy 1 Tb os lemez és csak a 11 GB os belső tárhelylel operál. Erre van valakinek ötlete, hogy win 10 alól lássam mint winyót és tudjak rá másolni?

A torr*nt a FLUD segítségével megoldódott:)

2. A KODI semmit nem képes lejátszani csak közli h wrapper megállt. Legfrisebb szoftver van a médiadobozon. Közben itt akkro rájöttem, hogy a 17.x a zfelejtős és 16.1 et visszaraktam. Azzal szépen játszik miden egyelőre.

3. A legnagyobb problémám, az ami miatt igazából vettem. A 4K!
A gyári lejátszó (média center- összenyomja a 4k képet) a Kodi 16.1 meg ugye nem játsz le.Létezik erre valami megoldás, hogy 4k és HDR is legyen?

Van ezekre valakinek valami ötlete? Illetve, hogy az lehet használni egy magyar kiosztású billenytűzetet magyar kiosztásúként, mert egyszerűen képtelen bármelyik itthoni eszköz is lekezeni normálisan. Rapoo E vmi.

Nagyon köszönöm, mert már tényleg az idegroham határán vagyok, hogy semmi nem működik normálisan.

[ Szerkesztve ]

Z87 Extreme4 / i5-4670k / Xigmatek S1283 / GTX1080 / 16 GB DDR3 / LG32UD89 / Panasonic 50DX710m / D5100 / 18-105 / Nikkor-Q.C Auto 1:2,8 f=135 / Nikkor H Auto 1:3,5 f=28 / Nikkor S Auto 1:1,4 f=50 / Galaxy S8

(#4396) kezo0 válasza s1ru2 (#4395) üzenetére


kezo0
addikt

Szia,
kapásból néhány apróság:

– Biztos, hogy a legfrissebb fw-t használod? A Kodi topikban ezt írtad, de épp tegnap jelent meg a legfrissebb.

– A Win10 topikban épp most is arra panaszkodik valaki, hogy a legutóbbi frissítés óta egyes kliensek, pl. médialejátszók, nem látják a Windows megosztásait. Szóval ha bármilyen irányból probléma van a SAMBA-val, az bármelyik irányból eredhet – lehet, hogy most a Windows a ludas. Egyébként a SAMBA elég kényes arra, hogy milyen sorrendben kapcsoljuk be a hálózatra csatlakoztatott eszközöket, ezért állítólag néha segít az ezzel való játszadozás.

– Javaslom, hogy ne a Kodit akard filmlejátszásra használni, hacsak ezt nem indokolja vmi speciális ok. FHD/4K anyagokhoz a box saját playere az optimális, jobb a képminősége, mint a Kodinak. Ha Kodival akarsz filmet nézni, akkor tényleg felesleges volt ezt a boxot venned.

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#4397) Joshi válasza s1ru2 (#4395) üzenetére


Joshi
titán

Pontosan melyik firmware van a lejátszón?

(#4398) s1ru2 válasza kezo0 (#4396) üzenetére


s1ru2
senior tag

Heló!
Inkább akkor úgy foglamazok, hogy azt a verziót használom, amire a leginkább azt találtam délutá, hogy működik és nagyobb bugoktól mentes.

A Device infóban ezt látom:

Android 7.0
Kernel: 3.18.24
HMD 201 2017-01-10.164949

A win 10 megosztásait látja a Q10, csak én nem látom a Q10 ben lévő 1Tb os vinyót. Csak Wifin keresztül tudok rámásolni bármit is, ami meglehetősen körülményes...

A saját player az a Media Center amire gondolsz ugye?

Közben rögtön módosítok, mert a gyári player magára talált ezzel a szoftververzióval!! Viszont azt írja forrásnak, hogy 1080p/HDR/24 fps. Gondolom akkor fel kell állítani a képfelbontást a menüben 2160 ra.

[ Szerkesztve ]

Z87 Extreme4 / i5-4670k / Xigmatek S1283 / GTX1080 / 16 GB DDR3 / LG32UD89 / Panasonic 50DX710m / D5100 / 18-105 / Nikkor-Q.C Auto 1:2,8 f=135 / Nikkor H Auto 1:3,5 f=28 / Nikkor S Auto 1:1,4 f=50 / Galaxy S8

(#4399) kezo0 válasza s1ru2 (#4398) üzenetére


kezo0
addikt

Ezek szerint a 2.0.1-es firmware verziót használod. Annál egyértelműen jobbnak tűnik a tegnap kiadott 2.0.4-es (build number: HMD-2.0.4 2017-07-05. 174159), javaslom, hogy térj át arra. Ehhez először a 2.0.3-ast kell feltenni, olvasd el a topikösszefoglalót, ill. olvasd vissza az előző néhány tucat kommentet is, hogy képbe kerülj kicsit.

Nem teljesen világos, hogy ha wifin keresztül látod a belső HDD-t, akkor hogyan nem látod...

A saját player a HiPlayer, és igen, ez alapvetően a MediaCenterből indítható, de "elegánsabb" megoldás, ha akarsz jukebox funkciót is használni a filmjeidhez, hogy a Kodit használod erre, és a Wrappert úgy állítod be, hogy amikor a Kodiban elindítod a lejátszást, akkor ne a Kodi saját playere induljon el, hanem automatikusan váltson át a HiPlayerre, tehát a box saját lejátszójára. Remélem, sikerült érthetően fogalmaznom, mert így kicsit talán bonyolultnak tűnhet, de valójában nem az. :)

Egy biztos, sokat segít az alapos topik-összefoglaló elolvasása, és (szerintem) a legújabb fw használata.

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#4400) magicbox


magicbox
senior tag

Ugye esélytelen a 16.1-es Kodi-s media library-t, amit automatikusan mentek a backup kiegészítővel, átmigrálni a 17.3-as Kodi-ba? Mert csupa pozitívat olvasok eddig az új fw-ről.

[ Szerkesztve ]

iPhone 15 Pro Max, Watch 9 GPS+Cellular, Apple TV 4K (2022), Philips 55OLED806, HTPC, Plex

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  HiMedia lejátszók
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.