Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• dgyuri0123

nagyúr

válasz fererencz89 #106775 üzenetére

Nézd, egy 300 ezres és egy 1.5 milliós doboz között az (is) lesz a különbség (azon kívül, hogy 5x drágább), hogy viszonylag rossz akusztikájú helyiségben is nagyon jól képes megszólalni, ha nem tolod neki ezerrel a kakaót. Másik példa, ha ezt "átforgatjuk" erősítőre, egészen biztosan nem lesz akkor változás. Egy erősítő sem képes kategóriát ugrani középszerű dobozzal, főleg, nem túl jó akusztikai környezetben, de jóban sem. Magyarul, végy egy (csak példának) NAD 356BEE-t és köss utána (csak példának) egy ilyet. Sokkal jobban jársz, mint fordítva. Ha kell írok márkát is, de sok értelmét nem látom, mert dobozból mi az ami nagyon jó és amit új áron 300e környékén megvehetsz? Kb. nem létezik ilyen... Elég jó van, de ez még igen "kevés" lesz egy "1.5 milliós" erősítő után kötve. Hol jön itt képbe az akusztika? Hát, hogy ez szinte minden akusztikájú környezetben jól működik. De csak szerintem.. :)
    Summa sumárum, legyen egy "nagyon jó" dobozod, utána kezdj el gondolkodni jobb/másabb erősítőkben. Előtte felesleges pénzégetés.

Érdekes ez a dolog. Én azt tapasztalom, hogy "hangfalnak" szinte bármi jó lesz, ami magasabb 80 centinél és aminek van legalább két hangszórója. De az senkit nem érdekel, hogy az a doboz már új állapotában sem volt "közepesnél" jobb. Viszont csodálkozik, hogy hiába köt elé egy (kölcsön) "bivalyerős", drága vasat, mert azzal sem lesz jó, csak épphogy jobb.

Ezt nem célzottan neked mondom, csak általános tapasztalat részemről, hogy a hangsugárzó jelentősége nem esik akkora súllyal latba, mint bármi más a láncban és ez hiba, szintén szerintem.

Új hozzászólás Aktív témák