Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- aquark: A legdrágább, nem antik és nem egyedi könyvek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Samsung T7 1TB külső SSD
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
Aktív témák
-
j.bravo
addikt
Neeeem ez volt rajta gyárilag, amikor ez a gép kijött, még szerintem w95-öt pakoltak rá, és a vinyó jóval újabb annál, és külön vettem :))
Szóval én tettem rá pár hónapja.
Érdekes, hogy újrasyselés után (tapasztalatok ld. előző hozzászólás) visszatéve az ibm gépbe még egyszer meg kellett sys-elni, de megy (különben ezt most nem olvasnád :) )... -
j.bravo
addikt
Látszanak a file-ok, legalábbis a nagy része; bár némelyiket kicsit gyanúsan írta ki a dir. :)
sys-es mókát - Kösz a tippet! - eljátszottam, el is indult a boot, de aztán valamelyik rendszerfile-ra meg registryre panaszkodott.
Azt hiszem, nem úszom meg reinstall nélkül (ami már úgyis esedékes lenne)... -
Male
nagyúr
A sys-es dolog végleges, ugyhogy ha megcsinálod, akor lehet, hogy az IBM-ben nem fog menni utána (kitudja, hogy mit találtak ki az IBM-nél -> ez a Win98 gyárilag volt rajta? Ha igen, akkor lehet valami módosított Win98 is). Ha látszanak a fileok az új gépben, akkor viszont 99% hogy ez a megoldás.
-
Male
nagyúr
Az IBM géppel csinálsz egy W98-as bootfloppy-t (vagy egy másik géppel, végülis mindegy), a bootfloppyról indítod az új gépet, begépeled, hogy sys c: és ha végzett, akkor újraindítod a gépet (a floppyt vedd ki újraindítás előtt). elvileg mennie kell. Azt a sys c: előtt nézd meg, hogy egyáltalán látszanak e a fileok a vinyón az új gépben -> ha nem, akor megint valami IBM titkosítás van rajta. Ha ez van, akkor az IBM géppel másolj át mindent egy másik vinyóra, aztán az IBM vinyó az új gépbe, leformázod, visszamásolsz mindent, majd a bootfloppyról sys c: és újraindítás. Elvileg menie kell.
-
j.bravo
addikt
Üdv!
Van egy ibm vinyó, 15 gigás.
Egy ibm egybemasinában, p200mmx mellett pörög általában, nincs is gond vele (eltekintve attól, hogy a bios nem látja, csak 8 gigáig, w98 elkezeli). IBM egybegép lévén alaplapon van hang, háló (intel :) ), video (matrox :) ) meg ami kell.
Hála a kedves fórumtársaknak, lett egy k6-3 proci, Gigabyte megnemmondommilyen alaplappal (430tx chipset). Most éppen egy 64-es pc100 és egy 32-es pc66 sdram modul van benne.
Rákötöttem a szóban forgó vinyót, ami a másik gépben ragyogóan tolja a w98-at, itt viszont invalid system disk.
Bios pedig felismeri, hogy primary master: ibm dtla-xxxxxxxxx.
boot sequence-et a/c/scsi -ra, c/a/scsi -ra, c only -ra állítva se megy.
Ibm gépbe visszarakva megy, most is onnan írok.
Mi lehet a probléma, miért nem tud bebootolni?
Ha rossz a lap, berosálok.
Segítsetek, légyszi!
Aktív témák
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Keresem a Barkács Balázs Játékokat
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- BLACK FRIDAY! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 750W
- Eladó Samsung Galaxy S22 Ultra 12/256GB / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3654
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B460 i7 10700 16GB DDR4 1TB SSD RTX 5060 8GB NZXT S340 fehér CM 600W
- HP ProDesk 600 G4 i5-8100 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest