- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bence942
tag
Helló olyan gondom lenne hogy új alaplapot vásároltam (asus z390h,semmi frissítéssel) és nem volt a sata ssdm a bootolhatók közt. Nem értettem és állítgattam Achin volt alapból de a raiddel is próbálkoztam ami szépen leformázta a "rendszer" ssd-et amin nekem vannak olyan fájlok (és leginkább google chrome bejelentkezések) amik kellenének és hogy vissza tudnám e állítani?Ilyenre esetleg van e lehetőség (legjobb lenne az egész win10et vissza állítani ahogy volt de erre nem látok esélyt új win és más egyéb nem lett rá telepítve!)Valaki tud ötletet hogy legalább a chormeot tudjam úgy elindítani hogy benne legyen a fiókomba?
-
admi99
csendes tag
Sziasztok!
Igazából nem is törölve lett a mappa, hanem a Win 10 varázslatosan eltüntette nekem!
A helyzet pedig ez lenne:Volt az az asztalomon egy "Minden" nevezetű mappa, amiben szinte mindent tartottam, kivéve az egyetemmel kapcsolatos dolgaimat. (Hála istennek)
A mappában volt rengeteg képem, emlékek, hobbi képek, "munkák", filmek, és stb, lényegében MINDEN, amit a laptopomon tároltam (kivéve alkalmazások).
Ilyen mappák voltak a "Minden" mappában, mint például "programozás", "hobbi", "foci" , "Videók és képek", stb.
Még Jan. 3-án ha minden igaz megvolt a mappám, mivel még szerkesztgettem benne képeket! Tegnap (Jan 4-én) nem is figyeltem, hogy megvan-e, mert nagyon lekötött a tanulás, de szerintem megvolt, mert miért is ne vettem volna észre, ha a legtöbbet használt mappám nincs az asztalon. (Kb. 5 mappám meg 5 ikonom van asztalon). Ezek után ma tanultam a laptopomon(Lenovo Legion y520 hátha segít valamiben) és utána folytattam volna a képeim szerkesztését. Látom, hogy eltűnt a mappa. Programozást tanulok egyetemen, hülye mégsem vagyok, mondom csak nem töröltem ki. Lomtárban természetes nem volt, miért is lett volna. Jan 2-án volt egy Windows frissítés, de az nem törölhette ki, mivel még 3-án megvolt. Olvasgattam róla, és több helyen is előfordult, sőt sokan írták, hogy velük is ezt csinálta a Win 10. Azt írták, próbáljam meg a Recuva nevezetű appot, az elvileg visszahozza a végelegesen törölt dolgokat is. Vagy 1 óráig keresgettem benne, és körülbelül a sok 100 vagy akár 1000 dolgom közül 30 képet találtam meg(nem néztem végig mindent, mert 30 000 fájlt talált a recuva, többsége chrome cache ből törölt lényegtelen dolgok), amikből 3 volt visszaállítható, a többi 27 unrecoverable volt és az ok, amiért törölve lett ELVILEG, overwritten with xyz. Olyan fájlokkal volt ELVILEG felülírva, amiket már régen nem használtam és egy teljesen más mappában voltak, amiket már mint említettem, régen nem nyúltam.Aki segít, annak nagyon megköszönném, végtelenül fontos lenne, rengeteg emlékem, képem, személyes dolgom stb. volt benne ami igen fontos lenne számomra.
Kérlek segítsetek!
Aki teljes megoldást tud adni, és visszatudom szerezni az egész mappám, azt pénzjutalommal és rengeteg köszönettel ajándékozom meg!
Köszönöm mindenki segítségét!
Kérlek osszátok, írjatok, segítsetek!
KÖSZÖNÖM!
-
magyareli
csendes tag
Sziasztok! Az előbb véletlenül leformáztam a parancssorból egy partíciót, jelenleg sokkos állapotban ülök itt, mert elég fontos adatok vannak rajta. Egy 2TB-os HDD-ről van szó, ami majdnem tele is volt ráadásul... mi a leggyorsabb mód arra, hogy visszaállítsam az adatokat? Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
HKorn
veterán
SSD-re telepítettem W10-et úgy hogy nem volt partícionálva. Fel is ment. Ezután a HDD-ről átmásoltam a tartalmat rá (külső meghajtóként volt cstlakoztatva az SSD) és kicseréltem a gépben a HDD-t az SSD-re majd indít.
Win bebootol de a ramásolt adatok sehol. Közben meg a HDD-t formáztam.
Segítsetek légyszi, hogy milyen módon tudnám visszállítani az adatokat (főleg fényképek)
Getdataback segíthet? Nem értem miért tűnt el SSD-ről minden. Partíció boot státuszú, azért esetleg?
Köszönöm!
-
yanpec
senior tag
válasz
King Unique #152 üzenetére
Köszi a segítsèget. A Getdataback simple volt a nyerő. Már másolom az összes adatot egy másik HDD-re, mèg nemtom hány %-t sikerült visszahozni, de ránèzèsre min. 90%. Ez majd ha átmásoltam mindent ès ellenőrzöm az adatmennyisèget akkor derül ki. Köszi a linket, már megyek is a másik fórumra. Üdv.
-
King Unique
titán
Ha Windows-t használsz, akkor rá kellene engedni egy olyan adatmentő programot (példa), ami tudja kezelni az exFAT fájlrendszert. Előtte biztos, ami biztos alapon szoktak az eredeti lemezről lemezképet / fizikai másolatot készíteni, de ha a HDS szerint OK az állapota, akkor mehet akár egyből is a mentés. A szkennelés után az adatokat értelemszerűen egy másik fizikai meghajtóra kell lementeni, azaz még véletlenül sem az eredetire! Majd a művelet végeztével és az adatok visszaellenőrzése (!) után újraparticionálni az eredeti HDD-t és a másikról visszamásolni rá a fájlokat. Ez lehet időigényes módszer, de ugyanakkor biztonságosabb az adatokra nézve, mint a partíció direkt visszaállításának megpróbálása. Ami korántsem biztos, hogy működne, illetve nem gányolna bele a korábbi partícióba és a rajta lévő adatokba. Aztán, hogy az előbbi módszerrel 100%-os lesz-e hatékonyság, az már más dolog. A házilagos próbálkozások helyett arra inkább a profi adatmentő cégeknél és szakembereknél van nagyobb esély. De jó esetben akár a mostani esetnél is összejöhet, ha szimplán csak egy gyorsformázás történt.
Az ilyen kérdéseket legközelebb inkább az Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez topikban kellene feltenni, mert a jelenlegi eléggé kihalt, a mostaniak előtt tavalyi a legutóbbi hozzászólás is...
-
yanpec
senior tag
Sziasztok
Vèletlenül leformáztam 1TB vimyómat(siettem nem figyeltem), partició nem lett bántva, nem is másoltam rá semmit. Szerintetek van rá esèly, hogy 100% visszatudjam állítani? Már dolgozik a gèp kb 15 óra. A bajom az, hogy exfat partíció van rajta.
-
pepe19000
csendes tag
Sziasztok!
A problémám, hogy volt egy HDD 2 partícióra osztva. Egyiken az op. rendszer, másikon adatok (közel 300Gb).
Vettem egy SSD-t amire rátettem az új op.rendszert és a HDD-n, amin a régi op.rendszer volt formáztam és még hozzá csatoltam 3-4 100Mb-os partíciót (nem, nem azt amelyiket létrehozza a telepítő, ezek fingom sincs honnan jöttek a gépre)
A formázott partíciót partíciókezelőben hozzáraktam ahhoz a partícióhoz, ahol az adatok voltak majd azt láttam a partíciókezelőben, hogy egy külön másikat hozott létre, na hát mondom akkor elölről az egész.
Az új partíciót töröltem és most jön a bibi, azt a partíciót is törölte, ahol az adatok voltak.Fontos lenne a mappa szerkezet megléte így a testdisk-et választottam. Kijelöltem a meghajtót, Intel/Analyze/Qucik search.... 4-5 óráig el is volt vele (2TB-os vinyó), majd elém vágta azt az üzenetet, hogy az alábbiakat nem tudja helyreállítani. Egy darab volt a listában, pont amelyik kellene.
Mindegy, mentem a continue-ra. Hát ott volt az a partíció ami kellhet, ráböktem és write, kiírta, hogy indítsam újra a gépet, így is tettem.
Hát létrehozott 3 partíciót, de egyik sem az amelyik kellene.
Kérdés: mit lehet ez esetben tenni?
A partíciót, ami kell nekem, nem formáztam, egyszer csináltam belőle véletlen RAW-ot, de azt már visszavontam.
A testdisk még mindig látja keresésnél azt a partíciót, ami kell nekem, de nem jutok 1-ről a 2-re.
-
King Unique
titán
válasz
King Unique #148 üzenetére
Egyébként a témához még annyit, hogy a mentésnél nyilván akkor kell legalább akkora tárolókapacitású (1 TB) másik háttértár, ha az eredeti teljesen tele van másolva fontos adatokkal. Vagy, ha pl. fizikai másolatot / lemezképet akarunk készíteni a teljes drive-ról. Bár utóbbi esetben mondjuk az eredetinél nagyobb tárolókapacitású meghajtóra lehet szükség.
Ellenben, ha az eredeti kérdés alapján tényleg csak 800 MB (?) adatot kell lementeni, akkor nyilván nem kell ehhez 1 TB-os HDD. Ráfér értelemszerűen egy kisebb tárolókapacitású lemezre, vagy akár egy pendrive-ra is. Illetve ezek biztonsági másolat céljára is megfelelhetnek. Valamint az említve volt már, hogy keresés után rendszerint lehet az adatmentő programokban tallózni a mappák között és kiválasztható, hogy mely fájlokat / mappákat akarjuk lementeni. Tehát nem muszáj mindent!
-
King Unique
titán
válasz
Antigabo #147 üzenetére
Ha a lemezkezelőben simán csak törlünk egy partíciót, akkor bizonyos esetekben visszaállítható akár egy "egykattintásos" módszerrel is (példa). Viszont mivel írás történik a lemezre, módosul a partíciós tábla stb., ezért az adatokra nézve nem feltétlen ez a legbiztonságosabb megoldás. Hanem inkább az adatok lementése, ami az előző válaszokban már említve volt.
Viszont a mostani esetnél nem ennyire egyszerű a dolog, mert egy alaplemez lett dinamikus lemezzé konvertálva, ami okozhat kellemetlenségeket. Plusz törölve lett a partíció, ami az azonos betűjel miatt a másikat is vette magával...Egy ilyen lemezen pedig megint problémás lehet a partíciók szimpla visszaállítása. Illetve ahhoz célszerű lenne alaplemezzé konvertálni, de azt adatvesztés nélkül Windows alatt csak fizetős programok (pl.) tudják. Viszont itt ugye össze lettek gyányolva a partíciók és a további piszkálás megint csak ronthatja az adatok visszanyerésének esélyét...
Egyébként a Windows lemezkezelője eleve rákérdez a konvertálás előtt és megerősítést kér. Ellenben, ha valaki nem biztos a dolgában, nem tudja mi az a dinamikus lemez és mivel járhat, akkor inkább ne kattintgasson összevissza...!
Továbbá nem csupán W10 alatt fordulhat elő ilyen, mert ugyanúgy pl. a W7 lemezkezelője is alapból ilyet produkált volna...
Tehát ez esetben a javasolt megoldás az adatok lementése lenne külső programmal egy másik HDD-re, majd utána a lemez újraparticionálása alaplemezzé, végül pedig az adatok visszamásolása. Lehet ez kissé időigényes, viszont az adatokra nézve ez a biztos és a biztonságos megoldás. Valamint, ha fontos adatokról van szó, akkor azokról amúgy is ajánlott biztonsági másolatot készíteni egy másik fizikai tárolóra. De nyugodtan lehet akár az Adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez topikban is érdeklődni, ahol megint nem valószínű, hogy mást mondanának!
Amúgy az eredeti kérdésre adott válasz óta eltelt 4 nap, ami alatt akár már be is lehetett volna szerezni egy másik háttértárat és lementeni az adatokat...
-
Antigabo
tag
válasz
King Unique #146 üzenetére
Megintcsak paraszti eszemmel gondolkodva az írás nem vész el ha be van zárva jól, ha a régi kulcsot elronttottuk a könyvtárhoz akkor azt kell beszerezni, nem pedig alagutat fúrni, átköltöztetni egy új épületbe, abba amelyiknek megvettük a kulcsát, jogait, majd azt visszaköltöztetni a megfúrt régi helyre ???
Helly , inkább csak vicceltem. tényleg így kell...?...
Szerintem ami egy gombnyomásra elállítódik az egy másik irányból indított gombnyomásra megjavul !
Ja már kinéztem egy 1TB-s winyót - tök lükeség - csak a biztonság kedvéért vásárolgatni !..
Nem formáztam a lemezeket, egyszerűen csak megváltozott önkényesen először az egyik, majd mindkét kötet egyszerre azt csinálta amit én abszolute de nem akartam, mást vártam, más opciót választottam TEHÁT A W10 HÜLYESÉGE MAX 10 pontosra sikeredett ÉJJEN ! Nemsoká kiszállok én ebből a buta játékból.
Nem ma kezdtem pedig, de ez MÁR NEM nekem való, ÓÓÓÓCSKA ! -
King Unique
titán
válasz
Antigabo #145 üzenetére
Azért, mert adatmentésnél alapszabály, hogy a mentendő drive-ra nem írunk! Márpedig, ha valaki formázást, partíció-visszaállítást, átkonvertálást stb. csinál az eredeti meghajtón, azzal pont ezt teszi és ronthatja a mentés esélyeit (példa).
De mindenki azt csinál a saját háttértárával és az adataival, amit akar! Illetve adott esetben majd megtanulja a maga kárán, hogy bizonyos tanácsokat nem árt néha megfogadni!
-
Antigabo
tag
válasz
King Unique #144 üzenetére
Okés - köszönöm megtisztelő válaszodat !
Amit én nem értek az egészben az az hogy ugye elcseszni csak egy gombnyomásba tellett, és el is állítódott szépen a filesystem ( de ez nem baj így legalább hozzáférhetetlen egyenlőre és nem írok rá az ott lévő adatokra) , viszont azt már tényleg nem értem hogy miért kellene nekem egy 1TB- s másik vinyó hogy átmentssem az adataimat, miért nem lehet VISSZACSINÁLNI EGY GOMBNYOMÁSRA ugyanott hagyva az adatokat ahol voltak ?!?... -
King Unique
titán
válasz
Antigabo #143 üzenetére
Helló!
Nemrég a particionálás topikban az ilyen esetekről is volt szó. Valamint az adatmentésesben arról, hogy Windows alatt milyen programokkal lehetne megpróbálni az adatmentést.
Aztán mivel belepiszkáltál (konvertálás, törlés) a partíciókra, illetve dinamikus lemez volt, ezért ki tudja mennyire lesz majd sikeres az adatmentés. De amúgy arra fel lehet készülni, hogy nem pár perces művelet lesz! Az adatmentő program ilyenkor végigszkenneli a teljes drive-ot, ami eltart egy ideig. Plusz, ha tele volt másolva, akkor hasonló idő az összes adat lementése is. De, ha csak 800 MB-ról van szó (kiválasztható), akkor az nyilván hamar megvan.
Ha otthoni környezetben adatmentő programokkal esetleg nem menne a dolog, akkor meg el kell vinni adatmentéses céghez, illetve szakemberhez.
-
Antigabo
tag
Jó napokat kívánok mindenkinek, és szeretném hozzáértők segítségét kérni !
Az történt ugyanis hogy 1 fizikai HDD 2 külön betűjelű partíciójának egyesítése helyett,
a Windows 10 Lemezkezelőjével először is "sikerült" 1 azonos betűjellel 2 dinamikus kötetet alakítani,
de mivel nem ezt akartam ,ezután megpróbáltam az előzőleg teljesen üres partíciót törölni,(hátha utána egybe csatolhatom a másikkal (ami viszont tele volt ebbe volt minden adatom kb 800MB)
Ehelyett mind a két dinamikus kötetet törölte !!! Nem csak azt amit kijelöltem !!, és egybe vonta úgy hogy az adataim eltüntek ! Igy most egy teljes Nem lefoglalt partíció éktelenkedik a helyén !...
Segítséget szeretnék kérni az adataim visszanyeréséhez !(remélem olyan gyors és egyszerű lesz mint a megsemmisítése !
Köszönöm szépen ! -
midian
tag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni
Volt két partícióm a vinyón (laptopon) véletlen amelyik kellett volna azt is letöröltem.
Szerelés szétszedés nélkül nem lehet megoldani az adatok helyreállítását.
G
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Diablo 3 Collector's Edition
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest