- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- mefistofeles: A 15 centi nagyon rövid.........
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Amur
addikt
Teljesen véletlenszerüen, pár havonta, (néha gyakrabban) csinál olyat a win10 64bit-es rendszeren(adatlapon a részletes konfig) hogy az intel rapid leválasztotta a sata hdd-t, és persze ezek után nem látom azt a winchestert.
Korábbi winyóval is csinálta. Az meg is halt(legalábbis én is és a szervíz is azt hitte, ma kiváncsiságból rádugtam, ha már megbontottam a házat-mert benne hagytuk-simán ment az is), ez vadiúj, és ráadásul szándékosan egy WD Black-et vettem hogy ne legyen gond vele egy ideig.
Kábelt cseréltem, másik sata csatlakozóra raktam alaplapon, mégis újra előjön(ja biosban letiltottam a plug and play opciót, és az intel rapid technológia sincs engedélyezve ott.
Windows alatt is le kell tiltanom?
Ma pl. itthon sem voltam, csak bekapcsolva hagytam a gépet, mikor hazajöttem, benyomtam a monitort, az első volt ami fogadott hogy az intel rapid leválasztotta a hdd-t.
Lehet valami energiagazdálkodási beállítás is?(elméletileg ezeket alapból tiltom, max a monitort engedem kikapcsolni 15 perc után,de majd erre még ránézek, nem-e maradt egy ilyen opció benn hogy a hdd-t meg leszedheti..de nem hiszem!)speciális energiagazdálkodási beállításokban találtam egy olyat eldugva hogy 100 perc tétlenség után kapcsolja ki a winchestert..ezt nem lehet átállítani soha-ra így beírtam egy 999999perces időt..
Remélem ennyi volt. -
Amur
addikt
Sajnos a történet folytatódik. Ma az egy terrás WD blue adta meg magát.
Ezt látja a rendszer(még), de nem tudok írni rá, és a mappákba sem tudok mindegyikbe belépni.
Legutóbb ugye ugyanez volt pár hete. Akkor a szervízben tápot cseréltek, mert arra gyanakodtak.
Létezik hogy a gyenge táppal használat közben mindkét winchester sérült,és 1 napon belül megadja magát?
Gyanús hogy más probléma lesz, de mi jöhet szóba? -
Amur
addikt
-
Amur
addikt
Reggel az intel rapid kiírt egy üzenetet hogy a hdd leválasztva.
Nem is látom win7 alól ezt a 250gigás samsungot(nem mai darab már, de hdd sentinel csak 1 gyenge szektort látott eddig rajta).
Bios alól sem látszik, kábelt cseréltem. semmi.
Hidegvíz, temetés, vagy van még esély valahogy? -
Amur
addikt
A ludas a táp volt.
Mostanában alaplapot,procit is cseréltem, és a régi konfignak elég volt a 400w-os táp, az új viszont határon ment vele, és ha a HDD nem kap elég áramot akkor az olvasófej elindul, majd visszamegy parkolóállásba, majd megint próbálkozik, jól elkattog magának.
Egy 500w-os táppal viszont semmi gond.
Kérdés hogy ilyenkor nem sinylik meg a winyók? Megbizhatok bennük? (kb. 2hétig mentek a gyenge táppal) -
Amur
addikt
Üdv!
Az adatlapon szereplő konfigban van egy 1terrás WD Blue(1éves-WDC WD10) és egy 250gigás Samsung
sp2504c. A rendszer egy Kingston 120gigás SSDről fut.
Két napja néha nem látta sem a win, sem a bios a WD-t, miután megmozgattam a csatit újra látta, viszont
nem tudtam belépni a mappákba, komplett mappákat másolni,törölni sem.
Kicseréltem a SATA csatit újra. Ezután 1 napig jó volt, majd újra jelentkezett ez a hol elérhető a winyó hol nem effektus.
Közben kattogást jött a gépből(mint mikor a dvd olvasó nehezen boldogul egy lemezzel), azt hittem a WD-ből jön, de miután azt lehúztam hogy viszem vissza a boltba mert még pont garos, ért a meglepi hogy a kattogó hang a samsungból jött, visszadugtam a WD-t, és bebootolás után azt látta rendesen, most a samsungot nem érte el, nem is látta a win.
Mindkét winyó az alaplap SATA3mas csatiján volt, tettem egy próbát, a régebbi SATA2-es samsungot átdugtam a SATA2-esre, a wd-t hogy az is változzon egy másik sata3mas csatira.
Azóta viszont mindkét winyó elérhető, több gigát tudtam oda-vissza másolni.
Kérdés vajon meddig, és mi lehetett egyáltalán a gond?
Létezik hogy azért mert az egyik SATA3mas csatin volt SATA2 helyett a másik winyón is okoz "elváltozást"?
A sztori része hogy pár hete cseréltem alaplapot(intel-intel csak újabb ugye), win újratelepítés nem volt, de az alaplapi driverek le lettek szedve majd utána felrakva az újak. A biosban a winchesterkezeléssel kapcsolatos beállításokra is figyeltem hogy megegyezzenek a két lapon.
A csere utáni 2 hétben nem is volt gond egyikkel sem. Nem kötném ehhez, viszont nincs tippem.
Sőt igazából nem bízom ezek után egyik winyóban sem..pedig lehet nem ők a ludasok.
A HDD sentinel egyiknél sem jelez gondot, a réginél pár napja írta hogy van egy gyengébb szektor, és ennyi.
Ma már azt sem írja, hanem 100%-osan rendben van mindkettő. -
Amur
addikt
jumper free módban van.
Masternak látja a bios,de minden winyót,plusz a dvd-olvasót is annak látja.
Ez tudom hogy xp alatt azért probléma volt.
Win7nél ez a master-slave dolog hogy van? ne foglalkozzak vele,más lehet a gond?
vigyem vissza hogy cseréljék ki?
most tesztelgettem,ha rá akarok másolni akkor nagyon lassan elindul a másolás,de sosem fejeződik be.
ha viszont rajta lévő adatot másolok másik vinyóra,akkor pikk-pakk sikerül hiba nélkül..ami még érdekes,ha belépek valamelyik mappába akkor a dvd olvasó heves kattogásba kezd.
Elképzelhető hogy összeakadtak? -
Amur
addikt
tegnap raktam be egy egy terrás SATA WD winyót(blue).
másolgattam rá,müködött rendesen.
Ma egyik másolásnál belassult,majd kifagyott a win7 a kék halál valami kernel hibát jelzett.
Ezek után bootoláskor megállt a verifying pool data-nál,és nem ment tovább,több újrainditás után sem.
Mivel a winyó volt a friss hardver , lehúztam.
Rögtön bebootolt.
Utána próbálkoztam,megigazgattam a kábeleket,egy másik SATA csatolóra raktam,így bebootolt.
Látom is a winyót,de mikor másolok rá akkor irtozat lassú,a rajta lévő mappákat pedig nem tudom megnyitni.
Tipp?
nem rendszerwinyó csak adattárolásra használom.
Jumpert nem raktam rá.(ez lehet gond?)
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Építő/felújító topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Spotify
- Milyen széket vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 1 Intel Core i5-10310U
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Eladó Karcmentes állapotban levő Samsung A40 4/64GB / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3204, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest