Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• BlackSoft

addikt

válasz MoP_FX 57 #37491 üzenetére

Gondoltam erre is... Csak azért ezek a szerver eszközök nem véletlen drágák. Szerintem sokkal stabilabbak, és bírják a gyűrődést. Szerverek mennek 0-24, nem lenne jó, ha egy-egy alkatrész gyakran meghalna.

Tehát szerintem egy méregdrága SAS disk elég biztonságos, mert annak kell lennie. Nekem meg elég fontos adatokkal lenne tele, annyira fontosakkal, hogy amik az SSD-n voltak, többszöri sikertelen próbálkozás után hívtam a Kürtöt... Ők meg nem olcsón dolgoznak, főleg flash adattárolókkal.
    Valamint annak tudatában, mint kiderült 1 hónap alatt többet írt az SSD, mint másoknál otthon használat mellett 1 év alatt, ez azt jelenti, hogy olyan drive kell, ami bírja a strapát. Az ilyen eszközök meg egyértelműen szerverbe valóak, mert ott arra tervezik, hogy soha nincsenek kikapcsolva, és folyamatosan sok-sok adatot mozgatnak meg.

Lassan le lesz vizezve a gép, nem akarom, hogy hangos sem legyen, tehát 4db 10k rpm-es WD RAID0-ba nem biztos, hogy a legeffektívebb lenne a zaj szempontjából :D

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés