Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
válasz
liksoft
üzenetére
Érdekes dolgot tapasztaltam mostanság. Jelenleg két HDD található a rendszeremben: Egy 250GB-os Maxtor 6L250R0, IDE csatolós. Az aláírásomban is szereplő lap egyetlen IDE vezérlőjén csücsül, manuálisan jumperelve. Társasága egy Pioneer DVR-110D, és ő a master, a HDD a slave. Azért döntöttem így, mert a merevlemez egy belső, IDE-s mobil rackben van, és az optikai meghajtó nem szeret egymaga slave lenni. (Írási problémák, lassú olvasás, Windows boot iszonyat lomha.)
Így a winchester ki-be rakosgatásakor is kedvező helyzetben marad az optikai egység. A másik HDD-m egy NCQ-s, SATAII, 500GB-os Samsung HD501LJ.A tünetek: az IDE eszközről a SATA-ra való másoláskor a rendszer belassul, a Winamp is szaggat (real-time priorityre állítva is), még a böngésző is csigalassú. Mindamellett a másolt adat hibátlan, a másolás is egészséges (50-60MB/s) sebességgel történik.
A SATA winchesteren történő, önmagára való másoláskor ez nem jelentkezik, huszon gigabyte alatt sem, a sebesség itt is rendben van. A Maxtor IDE eszközön történő önmagára másolás szintén rendben van. És a legmeglepőbb dolog: a Samsung, SATA-s eszközről másolva az IDE eszközre megint csak rendben van minden, sem szaggatás, sem géplassulás. Ez az utóbbi kizárja az alaplapi chipsetet, mert ha az egyik irányba szűk az áteresztőképesség, akkor a másik irányba is, a szimmetria miatt. Az IDE winchester UDMA-6 módban üzemel, tehát nem is a PIO módba való "visszaverés" okozza a gondot. (Habár akkor a sebesség is gyalázatos lenne. Sőt, mi több, a procihasználat is 100%-ra ugrana, ami a legelső esetben is meglepően alacsony.)Amit én feltételezek ezek után, az az érdekes. Szerintetek lehetséges-e az, hogy az NCQ működését tapasztaltam meg eképpen? Furcsállani ugyan furcsállanám, de nem tartom lehetetlennek.
Vélemények?
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
- Yettel topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Egérpad topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- alza vélemények - tapasztalatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen processzort vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3327, 94% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3303
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS37701 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3415 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest