Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Haworth Aloha – egy nemcsak szavakban ergonomikus szék
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imco
őstag
válasz
iverson3
üzenetére
Milyen gép? Milyen OS? Milyen vinyó?
Addig is a barátodtól.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
jodován
üzenetére
Az ok az sok lehet, de talán ha minden ideális, akkor a tápra tippelnék.
Az adatmentéshez pedig itt nézz szét. -
Imco
őstag
-
Imco
őstag
válasz
kapcs-ford
üzenetére
Sentinel mit mond? Rettentően forró, celsiusban kifejezve?
Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
mrvikiboy
üzenetére
Itt a segítség a matekhoz!
Egyszerű!
Ha nem menne ~ 610351 MB.
Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Dragbajnok
üzenetére
Az első egyszerű, rossz!

Sentinel mit mond róla? Probáld meg valami live cd-ről is. Hátha...
Az alvás utáni passzivitás lehet ACPI beállitás probléma is.
Mielött büvészkedsz valamit, mentsd le ha teheted. -
Imco
őstag
válasz
Great_Muta
üzenetére
Táp? Sentinel mit mond?
Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
kircipeti
üzenetére
Energiagazdálkodás>merevlemez lekapcsolása x perc inaktivitás után
Nem 100% de talán külön kezeli. Ha pl TTCM-be rákattintasz akkor elindul, de lehet arra is ha megnyitod a commandert mert betallozza az elérhető meghajtókat. Nagy bajt nem csinálsz, legfeljebb visszaállitod. Jó kisérletezést!

Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
JNashville
üzenetére
Érdekes amit irnak.
Ezek szerint advanced formatos HDD-m van!
Szegényt közönséges HDD-nek használtam!
Nem egészen értem a cikket, mert én már
10 éve is variáltam a szektor mérettel.
Pl. a PM-ben /talán/ a 2.kérdés az új particiónál,
hogy mekkora szektorokat szeretnék.
Az extra csökkenését értem.
Az sem teljesen világos, hogy a W7-hez is kell
a szoftver vagy csak az XP-hez.Mivel az adataimat szeretem ezért per pill.
nem használnám ezt az újitást.
A 1,5Tb esetében ~140 GB a nyereséged.
Viszont a leirás alapján nem vagyok biztos benne,
hogy egy adatmentést simán a acceptálnék rajta.A végén: "20-200 perc alatt végez feladatával".
Ne add fel 10' után.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Bence942
üzenetére
Ne privátkodjun, ha kérhetném! Itt nálam okosabb emberek is hozzá tudnak szólni, ha butaságot írok.
Illetve több szem többet lát."bocsánat rosszul fejeztem ki magam! amikor berakom a sata vinyót akkor az ide vinyót kiszedem a gépből! és akkor azt a rebootos szöveget írja ki IGEN a sata vinyó 1-2 sorral lejjebb van! és ha be állítom hogy cd-dvd olvasóról induljon ugyan ezt a rebootos szöveget írja ki felpörgeti a cd-t és kész "
Tehát a SATA HDD látszik a BIOSban? Ha felpörög és nem indul a telepités akkor ott lehet még cd ill cd-dvd rom hiba is. XP-t telepitünk ha jól emléxem. A telepitőnek HDD nélkül is el kéne indulnia. Legfeljebb szól hogy nincs HDD a gépben. / Sata driver hiánya esetén is ezt irja/
Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Bence942
üzenetére
"el is indult a gép meg minden" Elindul a win a régi vinyóval miközben rajta van a sata?
Valahol, -talán a képen legalul- lehet engedélyezni a sata vezérlőt. Probálj enhanced vagy IDE modot választani.
Nem a nyilaknál fog látszani a sata vinyó hanem 4 -5 sorral alatta.
A bootnál állitsd be hogy honnan bootoljon elöször. Esetedben most a CD-DVD az aktuális.
Töltsd ki az adatlapod, hasznos lehet.Szerintem...
-
Imco
őstag
-
Imco
őstag
Amig nem jön Liksoft...
Az XP-m simán megy 2,5 TB-vel. Nem számit neki a db szám. A Tiednek sem!
Most nézem a konfigod!
A vinyóid táp szegények. A Sapphire Radeon 5850 megeszi a tápod.
A 450W nak több mint 2/3 a vga-é terhelten, és akkor még hol a többi cucc és
a vinyók. Vedd elő a manuált és nézd meg mi a javasolt /600w körülire tippelek./. Ezt szorozd meg kb2 vel és akkor kb jó leszel. Nálam GX2 van alul a konfigban 850-es chiftec táppal és semmi problémám.
Táp és hűtés, a vinyók alfája és omegája /nincs görög abc
/.
Kb ennyi!
Ja igen! Nem olcsó egy jó táp, de hosszútávon mindenképp megéri a stabilitás és a biztonság. /igy ránázásre: 3 HDD + a VGA +AMDproci +tartalék= min600W de inkább 850-es minőségi táp./ Tudom, tul méreteztem, de ez biztos elég és nincs meglepetés. Talán még a problémád is megoldodik!Szerintem....
-
-
-
Imco
őstag
Hi!
...na most a gigabyte hátlapi az mi mert nem valoszinü hogy lanon társalognak... na most akkor mire van rádugva 2 db a hátlapon...na most akkor csak egy vinyóval csinálja vagy többel? Sentinel mit mond rá?
...na most lehet h rossz a tápod... a vinyod... a csatlakozok...esetleg OS vagy vezérlő...Sentinel adatok, vinyók tipusa, külső v belső táp. Igy könnyebb lehetne.
... na most szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
laciakos
üzenetére
Csak elbeszélünk egymás mellett!
Azt mondom nincs ilyen az LG-nél Te belinkeled mit keressek.
Dobj már egy LG linket a modellről!
A hivatkozott tipus egy ős belső iró.
Tehát vagy a szám nem jó, vagy nem külső az iró vagy átvertek.
Egyébként ez még mindig vinyós topic!
Szerintem...
-
Imco
őstag
-
Imco
őstag
válasz
HolyFire
üzenetére
Megértelek. A problémád:
1. Nem biztos, hogy kiszürik a hibát és igy lehet, hogy 1-2-3 hét táptalanság után visszakapod teszt OKéval a tápot.
2. Vársz vele még hogy majd elromlik. Mivel instabil a táp, nyesegeti tovább a HDD-t és egyéb hardvert. Rosszabb esetben elöbb nyirja ki a vinyókat mint ahogy elmúlna ő maga.Megjegyzem hogy azzal a méréssel valami nem stimmel mert csak a procid 65W-os.
És akkor még a 4850, a 4770 és a 2 db TB-s HDDről még szó sem esett.
Bár ez másodlagos az esetleges táphiba szempontjából.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
HolyFire
üzenetére
A 4850 tuninggal,és a nagy vinyókkal simán elmúlhat a táp.
Ha már 4 éves cseréld ki. Ha nem is rossz 100%, de mire kiméreted, haza viszed, és 1-2 hónap múlva pukkan el sokkal többe lesz. Ez egy ütemezett, tervezett csere. Igy fogd fel.
1x000 forintból meguszhatod. Ha még terheled és elszáll, akkor vinyó + adat a kár, ami jelentősen többe fáj, és ugye akkor még a tápot is cseréled..
A leirás alapján én is a tápra fogadnék.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Maksifül
üzenetére
Első körben. Utána gépészkedhetsz. Sok minden lehet az ok. Táp, megrángattad még mozgásban, vagy valami ráfirkantott a vinyóra.
Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Lehet, nem vágom annyira a témát, de 50Mb/sec irási sebesség az szép egy PATA vinyótól.
A sentinellel kiegészitő adatok tömegéhez juthatsz. Esetleg ugy sikerül teljesebb képet kapni. A konfigba nem látom a tápod. Az szokot még mystic dolgokat okozni a HDD-nek.Szerintem...
-
Imco
őstag
Mint irod is a cserét, nekem gyanus a táp. Itt probálkozhatsz de elöbb olvass egy kicsit. Ha nem megy akkor szaki, de az drága. Ne eröltesd mert a kisérletekkel arányosan csökken az esélyed, ha komoly a hiba.
Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Jhonny06
üzenetére
Ügyes vagy! Felteszed a kérdést és meg is válaszolod magadnak egy hsz-ben.

Az elötted lévő hsz-ben van két link. Az acronis-t javaslom első körben. Split opció és kész is vagy. A fontos dolgokat mentsd le elötte mert előfordulhat hogy hibázik és akkor kinyiffanhat a partició. 1x fordult elő ilyen velem, de akkor izzadtam. A sok hely a kulcsa, 50% min, de az meg van ahogy nézem.Választhatsz le a 20-25GB nagyobbat is. Lassú lesz mert egy csomó adatot átmozgat.
Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
sting66
üzenetére
Sentinel mit mond rá? Jó?
Ha igen:Ha GDB meg volt akkor szerintem simán a w7 lemezzel probáld formatálni.
Vigyázz mert installal kinyirhatja az elsődleges particiót! Húzd le vagy ne installálj.
Ha nem megy akkor acronis vagy paragon.
Ha igy sem megy akkor keress valakit aki újra épiti a sérült táblát.
Ezekre lenne szükséged, de inkább kérj segitséget.Szerintem...
-
-
Imco
őstag
válasz
peti_s
üzenetére
Az új chieftec tápok egy jó része rendelkezik túláram-túlfeszültség védelemmel, és túlmelegedés védelemmel.
Tehát az áramingadozás nem nagyon bántja. Amit átenged az viszont kikezdi. Nálam is egy ilyen müxik kivállóan.
Ami a szoftvert illeti, nem ismerek ilyet. A hdd regenerátort szokták használni, de az is /tapasztalatom szerint/ a legtöb esetben 1-2 napos eredményt hoz. Nem éri meg a befektetett energiát. Arról nem beszélve, hogy azért egy mentés ildomos ez elött is, bár nem bántja. -elvileg.Szerintem...
-
Imco
őstag
-
Imco
őstag
válasz
SalvadorLynx
üzenetére
Ha eljött az ideje el kell engedni a kezét.
-
Imco
őstag
Alapból az a: a floppy, b: a nagy lemez, c-z-ig pedig a többi meghajtó szabadon. A d: nincs a DVD-hez rendelve. Mintahogy több particio esetén simán berakja e:-nek ha az következik.
Sőt elvileg lehet d-re tenni a rendszert. Régebben hitték hogy igy kevesebb virus találja meg a wint. No mind1. A lényegen nem változtat.
Sajnálom, hogy nem tudok semmit, pedig ugy érzem találkoztam már hasonló problémával.
Probáld meg talán itt, nagyobb a pörgés.Szerintem...
Még valami eszembe jutott. Probálj meg, -ha nem az- elsödleges particiót csinálni belőle.
Igy jobban talán sikeresebb lesz. -
Imco
őstag
Hi!
Érdekes a kérdésed és igazság szerint fogalmam sincs a megoldásról.
A win, -gondolom xp- alapesetben az első szabad betüt osztja.Ha nem adja a d-t akkor annak valami oka van. Vagy a z installnál az volt a dvd vagy valami hasonló, akár egy "beragadt" hivatkozás ami a d-t ott látja.
Lehet hogy jobban jársz ha másik oldalról probálsz közeliteni. -már ha van rá lehetőséged.
Azaz pl h-ra modositani az elérésiutat.Szerintem...
Esetleg egy frappáns megoldást szivesen meghalgatnék.

-
Imco
őstag
Probáld meg külön külön.
Van hozzá progi amivel állithatod a zajt a teljesitmény rovására.
Esetleg ideiglenesen ne tedd a helyére, /zárlatra vigyázni/ egy teszt erejéig.
Menetközben fogd meg a keretet, hogy csökken-e a zaj.
Esetleg másik házban tesztelni.
Hirtelen ennyi.
Vagy törödj bele.
Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
feka007
üzenetére
A konfigoddal simán mennie kéne gond nélkül. Természetesen lassabb mint a 7200-as, de nem ez a szük pont a rendszerekbe általában. De hát ilyenenk ezek a gyártók: vagy green és lassú vagy raptor és gyors!
Illetve HD videokkal nem nagyon van tapasztakatom. Bár a klippek és 1-2 sorozat az HD és simán mennek.
Gyorstesztem szerint /TTCM vizuálisan/ a WD-ről a 750-es samura gyorsabban másol 65-70 MB/sec mint visszafelé ami csak 55-60MB /sec volt átlag, egy 4,5GB iso-val. Egyik sem rendszer vinyó viszont a WD-ről megy 0.25MB/sec upload ami befolyásolhatja a hiteles erdményt. Bármelyiket választod is a tápra és a hűtésre figyelj oda mert meghálálják.
Nálam 12cm cooler van elöttük. Nem is megy 30 C fok fölé egyik sem. A samu 25 fölé sem.Szerintem...
Bocsi, 15.4 km a gmaps szerint. Dunakeszi.

-
Imco
őstag
válasz
feka007
üzenetére
Szevasz Szomszéd!

A WD van nekem is, hibátlan.
Viszont szakmai körökben a Samut megbizhatobbnak tartják.
Mindkettő jó darab. A 64 mb puffert még nem éreztem soha.
Elvileg az a kezdtenél illetve kis fájlok mozgatásánál számit
de ez lehet csak rész igazság.
Nálam a WD-k is kivállóam szolgáltak.
A samu egy kicsit gyorsabb a disc-disc operácioknál.
A WD is 7200-at forog szerintem de ez nem 100% mert itt nem látom.
A WD elvileg drágább 1-2 ezer forinttal.Szerintem...
/11km-ről délre a Duna parton
/ -
Imco
őstag
válasz
Silentfrog
üzenetére
A sok passziv hűtés miatt megértem, hogy zavar. Vár egy kicsit, talán Liksoft többet tud segiteni a sok tapasztalatával.
Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Sas madár
üzenetére
Ez nem az "ide tipusé".
Viszont igy sem lesz jó /, ezért nem ajánlottam/. Ne legyen igazam.
Ráadásul a vissza SATA kettősitéssel is gond szokott lenni, ha veszel egy korszerübb lapot.
Anno 2x megcsináltam, de instabill maradt végig.
Oszd meg majd a jó néppel mire jutottál. -
Imco
őstag
válasz
Mancsy
üzenetére
Tipust nem irtál. Ami leirást találtam, az alapján külső tápkábelnek is kéne lennie. Ezt sokszor megsporolják. Táp nélkül viszont nem fog menni satáról. Ha viszont van tápod és úgysem megy akkor nézd meg hogy megy-e más az e-sata csatikról. Asszem le lehet tiltani BIOSban bár nem esküszöm. Ja most nézem hogy engedélyezve van. A sata -esata kábeled az csak egy átalakitó. Táp kell. Ha nem megy probáld máshol, vagy vidd vissza.
Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
Silentfrog
üzenetére
Ilyet még nem hallottam. Megkockáztatom, hogy "képtelenség" hisz egy precizios micro, talán piko méterre illesztett cuccról beszélünk.
-
Imco
őstag
válasz
oregcsóka
üzenetére
Okozhatja, de még nem láttam ilyet /gyak. ritka lehet mint a fehér holló/, csak olvastam róla.
Vissza lehet állitani elvileg. A kérdés hogy igazából mi tünt el, mi sérült, és a legfontosabb hogy mitől! Igazából ezután kezdenék a továbbiakhoz. Talán GDB-vel probálkozz elöször mert rutin hiányában a PT ujra épitése lehet hogy macerásabb és kockázatosabb.
Hangsúlyozom, hogy valami baj van, amit orvosolni kell. Szimplán magától nincs ilyenSzerintem...
-
Imco
őstag
-
Imco
őstag
válasz
Sas madár
üzenetére
Pont ez a lényeg. Nem sikerült stabilizálni. Gyanitom, hogy nem is fog müködni azzal a lappal. Gyözödj meg róla másik gépben hogy müködik-e rendesen a vinyó.
Ha igen akkor sajnos az van amit mondok. Vagy a lapot cseréled vagy a vinyót. esetleg egy bios uppal probálkozhatsz, de nem valószinű a siker mert attól még Sata I marad. Illetve a 8237-tel -ami újabb- már végig játszottam. Sajnos ez van.Szerintem...
-
Imco
őstag
válasz
hun_tcs007
üzenetére
Via 8237 a problémád.
Az alaplapi chipped nem támogatja a sataII HDD-t.
Többször kitárgyaltam itt a topicban. Keres rá.
Igazából nem sikreült jól megoldanom, soha. -
Imco
őstag
válasz
laciakos
üzenetére
Az nem bün, hogy nem tudsz angolul.
Az viszont igen,
hogy értelmetlen szöveget copyzol egy topicba, ami még off is.Ehhez mérten kedves hangnemben tettem javaslatot a probléma elháritására.
...és akkor még arra nem is utaltam a magam kedves hangnemében, hogy a dvdiró topicban
néhány tucatszor már megválaszolták a kérdésedet és csak egyszerűen a keresőt kéne megfelelően használni.Szerintem...
...még mindig kedvesen!

-
Új hozzászólás Aktív témák
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen SSD-t vegyek?
- Flint 2 OFF topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Windows 11
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Diablo IV
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- ÚJ! BONTATLAN! WD Western Digital My Passport Külső 1TB HDD
- 1TB Samsung 3,5"-os HDD-k (ár és állapot infók a leírásban)
- Új, bontatlan Kingston IRONKEY Vault Privacy 50 8GB 3.2 USB biztonsági pendrive - 1 hét próbagari! -
- Samsung 970 EVO Plus 500GB - eladva , Western 1TB M.2 2280 Blu - eladva, értékelésre vár
- Western Digital WD Purple 2TB - WD20PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Újszerű Acer Aspire A515 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB SSD - Win11
- Samsung Galaxy A80 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V15-IIL: i5-10GEN I 8GB I 256-512SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HP Z8 G4 Workstation (gamer célra is) dupla CPU Xeon Gold 6134
- Samsung Galaxy S9 4/64GB / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

/.