- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Danex
addikt
Szerintem normális, legalábbis, mivel semmi pára nincs kivezetve a gépből mosás végeztével es ventilátor sincs benne igy csak a passzív száradással számolok az meg ennyire jó szerintem.
De ez az első mosogatogepem igy nincs tapasztalatom más gépekkel kapcsolatban, hogy hogyan kéne uzemelnie
-
Danex
addikt
Kb ugyan ez a gépünk van, szerintem gyarkorlatban a szárítás annyit jelent,hogy jól melegen tartja az összes holmit benne, hogy utána ha kinyitja az ember akkor könnyebben száradjon.
Mi úgy csináljuk, hogy mosás után kinyitjuk és kihúzzuk a tálcákat így gyorsan szárad (csak a k*csög ételesek peremében marad meg a víz kivétel nélkül.) -
Danex
addikt
válasz
Csabroncka #55406 üzenetére
A jó klíma adott, csak a mostani mosógép cseréjén agyalunk és ha már itt járunk akkor elgondolkoztunk olyan megoldáson ami mondjuk valamennyit szosztelenitene, illetve jó eséllyel a szárító pakolgatását is megoldaná.
-
Danex
addikt
Üdv, pici panel fürdőbe keresnék lehetőleg 2 az 1-ben gépet.
Tudom, hogy #csakamiele és #csakakülöngép, de még a fürdő ajtaja is éppen csak 60cm széles emiatt kiesnek a nagyobb, illetve egymásra pakolós történet.
Viszont ha lenne olyan 2in1 gép ami legalább már ajánlott, azt megköszönnénk. Fiatal pár vagyunk, irodai munkával szóval inkább kíméletes/hatékony mint sem szupererő lenne a cél.
Illetve, ha az előző szűrés közel 0 találatot mond akkor milyen mosógépet ajánlanátok ami vagy széltében/mélységben <60cm, normális garancia és lehetőleg nem 2 vagyon (kombi gép <200e, sima mosógép <150e)
Előre is köszönöm -
Danex
addikt
Csövi, tudnátok ajánlani valami jobb féle 3 az 1ben sütőt, a gofris, melegszendvicses történetet.
árban ez a 15, nagyonmax 20e -ben gonolkoznánk.
előre is köszönöm -
Danex
addikt
válasz
peppe79 #52695 üzenetére
Whirlpool, gyári beállítás 12-17es keménységig lenne, nálunk a víz elvileg 14-es de kitudja ,hogy mikori adat és hol mérték, egy régebbi panelban van használva, de feljebb vittem anno 1 szinttel 17-34re.
Finish classic tablettát használunk jelenleg és még akad is belőle bőven, de akkor lehet bepróbálkozunk mással is.
Só az van benne, és szerintem majdnem fél évet elmegy 1 töltéssel, kb 3 naponta megy a gép egy fél mosást (felső 2 tálca)
----
Amúgy csóri 3 hónapot volt szervizben most, random időközönkét szimplán leállt teljesen úgy, hogy be sem lehetett kapcsolni addig amíg le nem hűlt a gép.
Először visszahozták kijelzőcsere után, de az első meleg vizes mosás közben újra leállt, utána visszahozták alaplapcsere után, ugyan ez, végül pedig kiderül, hogy a zavarszűrő kondi melegedett el és állt le az egész gép miatta... -
Danex
addikt
Üdv, olyan kérdésem lenne, hogy a mosogatógépnek lehet-e bármi hátránya abból, hogy keményebb vízhez állítom be?
Itthon nem tudtam tesztelni a vizet, így a szolgáltató honlapján található értékből indultam ki, de akkor vízkőcseppes maradt néhány üveg és a borításon is száradás után, ezért feltettem kb a legkeményebb állásba. Így se sokkal jobb a helyzet, de ebből lehet baja? Illetve mi "állítódik" a gépben ilyenkor?
Másik kérdés, hogy csak tablettázva érdemes lehet több márkát kipróbálgatni vagy valamilyen öblítő vagy ahogy itt olvasom citromsav hozzáadás lehet a megoldás?
Előre is köszönöm. -
Danex
addikt
válasz
Digitalpimp #50272 üzenetére
Kipróbálom még több programon, de a 6th érzékben szoktuk használni 95%-ban.
1-2 napra már ki volt húzva, utána kapcsolt be, addig semmi.
Igen, mikor sikerült bekapcsolni az volt az első, hogy leszivattyúztam a vizet, az rendben végigment.
És mit tanácsoltok, EDigitálon kersztül vagy szerviz? Hallottam már mindkettő mellett érveket és ellenérveket is. -
Danex
addikt
Üdv, van egy nyáron vásárolt WFC 3C23 PF X mosogatógép.
Olyan probléma jött elő, hogy menet közben fogta magát és leállt teljesen, se kép se hang. Most lett pihentetve néhány napot és már újra sikeresen be lehet kapcsolni, sőt a programot is el tudja inditani, de menet kozben megint leáll. Semmi hibakód csak mint ha kihúzná valaki.
Van valami tipp,hogy mi okozhatja?
Illetve, ha tuti garancia akkor az EDigitált érdemes felkeresnem vagy egyből a márkaszervízt?
Másik kérdés, hogy doboza nincs meg, panelba nem nagyon fér el az ilyen, hogy szállításnál ilyenkor hogy működik ez a történet.
Előre is köszönöm! -
Danex
addikt
válasz
Sidorovich #46588 üzenetére
Nem lehet hogy a kivezető csőbenben van valami elakadva vagy ilyesmi?
-
Danex
addikt
Talán Whirlpool mosógép volt ami a 3 év gari után 2 hónappal meghalt az alaplap, szerelő mondta nem tudja javítani mert ki van nyomva mugyantával, rendelt egyet, de rossz verziót aztán inkább hagyta is.
Egyik elektronikus ismerős levakarta a mugyantat, kimérte és egy kis veszszabályzo adta meg magát , AliExpress minimum 5db-ot lehetett rendelni 2.4$ért...
-
Danex
addikt
Hát jelenleg annyi a terv, hogy a wc lámpájára rákötve menne, nyilván igy is megvan a kockázata, hogy egy tűzesetnél úgymaradna de igen...
Az a baj, hogy ha még azt mondanám, hogy csinálok magamnak egy külön szellőztetőt, azt is csak a konyhánál tudnám kiengedni, ami azt jelentené, hogy a szomszéd konyhája alatt közvetlen.
Amúgy a későbbi terv, amit még igy utánajárás nélkül gondolok az egy hőcserélős szellőztető lenne, azzal az estére feljövő állodt levegőt megoldanám szerintem, bár ezt nem a WC-be kötném, hanem a folyosóra.
A tetőn szerintem a passziv forgó cucc lehet, délután még van huzatja az elszivónak, estére azonban kb megszűnik ez a hatása. Majd azért rákérdezek a közösképviselőnél is.
Azért köszönöm a felvilágositást, ahol eddig laktam, ott minden helyiségnek volt saját ablaka, igy ez elég új terep nekem.
-
Danex
addikt
Üdv, bérlőm jelezte, hogy néha nem megfelelő a "passziv" elszivás a lakásban. (WC-ben 10cm-es cső a fő szellőztetőre kötve)
Lemértem a csövet 100mm, vettem is 100-as szellőztetőt, na de ,hogy ez még régi vastagabb lemezdből készült cső és 1 nanométert nem enged igy nem tudom belenyomni a szellőztető ventilátor csövét.
A cső vége kvázi 1 szintben van a fallal, igy nincs igazán játékterem toldók terén. Arra gondoltam, hogy lemezvágóval megvágnám a szellőző csövet, majd mondjuk alu ragtapasszal körbemennék rajta.
Szerintetek jó megoldás lehet vagy van ennél szakszerűbb? A teljes csere várat magára, amig kiadóban van, nem bontanám le a wc egész hátfalát ,hogy hozzá tudjak férni.
-
Danex
addikt
Kicsit off topik, de a WC-ben a szellőztető ventilátorok ha úgy adná birnák a 24/7-es működést, golyóscsapágyasat néztem, azokat tartósabbnak irják?
-
-
Danex
addikt
-
Danex
addikt
Hello, most szállították ki az új elektrolux hutomet, a hátulján polikarbonát lap van kb végig, én úgy gondolom le kéne szedni mert csak ott lehet a hőcserélő alatta, viszont az 50 könyvben amit adtak egy büdös szót sem említenek róla.
Le kell azt szednem vagy ma már ilyennek kell lennie?
Köszi
-
Danex
addikt
Üdv, electrolux, aeg mosogatógépekhez van valahol termékkód leirás, hogy mi mit jelent?
Sokat segitene, ha nem kéne egyesével kiválasztani és nagyitóval nézni mi a különbség
Van bevált tipus 9-12 teritékes beépithető kivitelben? 100-130körül agyalok + kiterjesztett garancia (ha nem kell a szerelőt is fizetni érte évente mint a klimánál)
Hűtőből ezt néztem: Electrolux EN3453MOX - 125eFt
köszi
-
Danex
addikt
Üdv, találkozott már valaki olyannal, hogy vadonatúj mosógépben kicsomagolás után víz volt a kivezető csőben?
AEG felültöltős gép, én arra gondoltam, hogy esetleg a gyárban tesztelték és onnan bennmaradt egy kicsi, vagy újracsomagolták volna? (Mediamarkt-os vétel)
-
Danex
addikt
Hello, tudnátok segíteni, hogy a 20-26ezeres kategóriában milyen lehetőleg grilles mikró az ajánlott?
Grill-t csak ritkán használnánk, de azért nem szeretnénk külön gépet a konyhába.
Előre is kösz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- sziku69: Szólánc.
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen notebookot vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Stellar Blade
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- Bomba ár! MacBook PRO 13" 2020 4TB3 - i5 I 16GB I 512SSD I OS X Sequoia I Cam I Gari!
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged