Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• BBéci

legenda

válasz simico #93418 üzenetére

Szuper funkciónak tartom a PerfectFry-t, azt sajnálom, hogy az enyém csak 5 fokozatú, míg az újakon 11-ből lehet válogatni. Tegnap sztrapacskához sütöttem apró kockákra vágott tokaszalonnát, 180 fokkal kezdtem, majd visszavettem 160-ra. Nem égett meg, ropogósra sült.

#93423Vérboci
    A Siguro szerintem annyira noname, hogy 10 forintot nem adnék érte. Olyan, mint az Amica és az O.K. Csakis olyan gyártó termékéért fizetek, amelyek 30-50 vagy még több éve ismertek és elismertek. AEG, Bosch, Electrolux, Miele, Siemens. A koreaiakat nem kedvelem, de ez nagyon szubjektív.

• st6969

őstag

válasz simico #93418 üzenetére

Eddig még csak tésztát főztem rajta, azzal nem volt gond :DDD Ja, meg fokhagymás tejszínes mártást.
    A Perfectfry funkciót nem is tudom, hogy mi, de tesztelni sem tudom, hogy tényleg tartja-e a 180°C-ot.
    Régi Ikeás lapom volt eddig, és az igazat megvallva, nem mondanám, hogy mindenben jobb ez a Bosch, bár lehet, hogy csak nagyon hozzászoktam az elmúlt 15 évben.
    Ikeás előnyei:
    - minden főzőlapot külön dedikált gombokkal lehetett szabályozni (nem kellett előtte kiválasztani, hogy melyiket akarod kezelni)
    - az időt (visszaszámláló) lehetett úgy is használni, hogy nem volt bekapcsolva egyik zóna sem (pl. melegszendvics sütőt használtam, és a főzőlap óráját állítottam be, ami jelezte, ha letelt az idő)
    - a vezérlő gombok kevesebb helyet foglaltak el
    Bosch előnyei:
    - 17 fokozatban szabályozható (szemben az Ikeás 9-cel)
    - időnél másodperceket is számol, és minden zónára be lehet állítani eltérő időzítést (Ikeánál csak 1 zónára lehetett, de gyakori, hogy mindkettőt időre ki akarom kapcsolni).
    - bármelyik zónán bármilyen méretű edényt használhatok (bár, nem tudom, hogy ez a fogyasztásra hogyan hat)
    Viszont, ami hátrány a Bosch-nál:
    - halkan csipog, kb. meg se hallom, csak ha közvetlenül ott vagyok. Mondjuk lejár a tészta főzési ideje, és ha nem hallom meg, akkor áll a forró vízben x percet, az könnyen lehet kuka...
    - jó lenne külön csúszka minden zónához (bár akkor még több helyet foglalna), de ezt meg tudom szokni szerintem.
    - kár, hogy a visszaszámláló nem működik, ha nem indítok el egy zónát sem, bár elvileg a home connect alkalmazásban ezt át lehet állítani, de nem merültem bele, hogy pontosan mire is, de ha akkor meg nem kapcsolja le a zónákat, az még rosszabb.
    - gyerekzár aktiválása egy örökkévalóságnak tűnik (4s elvileg, én használom a véletlen indítások miatt).
    És van kedvencek gomb is, amit szintén az appban lehet konfigurálni. 2 dolgot tudsz rátanítani, rövid és hosszú nyomással aktiválod ezeket. De hogy pontosan mit, azt nem tudom. Gondolom teljesítmény szintet és időt, mást nem tudok elképzelni, de ezt beállítom amúgy is...szóval, nem tudom, ezt fogom-e bármire is használni.
    Kapcsolgatás (ez talán csak engem zavar itt): kapcsolgat ez is, az tuti. Sőt, szerintem mindegyik, gyártótól függetlenül. Chat GPT szerint a Miele nem, meg a magasabb kategóriás Bosch/Siemens sem, de amikor rákérdeztem a Serie 8-ra, arra is azt írta, hogy kapcsolgat. Invertereset kell keresni, de olyat én meg nem találtam. Elux EIV644-re is rákérdeztem direkt, annál is írja.
    Az biztos, hogy egyelőre nem tűnik olyan zavarónak, mint az Ikeásnál, de majd a tojásfőzés kis lábasban megmutatja :)) Csak nem tudom, mikor akarok főtt tojást enni :))

Új hozzászólás Aktív témák