Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
farkas-j
őstag
válasz farkas-j #59646 üzenetére
Megvettem az indukciós főzőlapot. Végül az elsőre kiszemelt WHIRLPOOL WB S2560 NE lett a befutó. Ez minden szempontból megfelelt az elvárásaimnak. Minden olyan opciót tud ami feltétel volt, 90eFt-ba belefért és 3 év gyártói garanciát kaptam regisztrálás után. Összevonható 2 főzőzóna, 18 fokozatú a teljesítményszabályzása a lapoknak + a "turbóüzem", "6. érzék???" stb.
Kíváncsi voltam, hogy a teljesítményszabályzása hogyan működik. Anno a lakásban a kismegszakítókhoz beszereltem egy digitális fogyasztásmérőt, így látom a lakás fogyasztását (pillanatnyit, az évest, cosfi, feszültség, áram). Feltettem videókat a főzés közbeni fogyasztásról. Itt már csak hőn tartás volt, nem ment(ek) a lap(ok) teljes teljesítményen. A sütő is ki volt már kapcsolva. Az egyéb fogyasztók teljesítményfelvétele tűzhely nélkül kb. 430-470W között volt a videózás idején. A műszer által mutatott értékek: felső piros a feszültség, alatta pirossal az áram, alatta zölden a fogyasztás Watt-ban egy tizedes pontossággal.
- 8-as fokozaton ilyen a fogyasztás.
- 1-es fokozaton ekkora fogyasztást mértem .
Az értékekből le kell vonni a 430-470W egyéb fogyasztást. De nem is a fogyasztás nagyságrendje a lényeg hanem, hogy jól látszik, hogy nem ugrál a fogyasztás 500-1000W-okat, tehát nem ki-be kapcsolgat a lap, hanem folyamatosan szabályzott üzemben működik.
Eddig nagyon elégedettek vagyunk vele! A párom el van ájulva milyen gyorsan felmelegíti a rátett ételt. Vízforralásban köröket ver a kancsós vízforralónkra.
Egy dologtól tartok (tartottam), hogy a beépített sütő fölé került az új indukciós lap a régi kerámialap helyére. A sütő feletti tér sütéskor eléggé melegszik, bár van egy + beépített gyári ventilátora a sütőnek ami a sütő feletti légtérből előrefelé kifújja a levegőt. Ma ment együtt először a sütő és a főzőlap amit végig aggódtam, nem e tilt le esetleg a főzőlap a sütő melege miatt. Szerencsére simán lement a délelőtti ebédfőzés.
Öcséméknél is hasonló a helyzet, ott is a sütő feletti kerámialap lett lecserélve indukciósra, és náluk letiltogat a Bosch főzőlap túlmelegedésre hivatkozva. Remélem nálunk nem lesz ilyen probléma, a teszt sikerrel zárult. Valószínűleg ehhez a sütő gyári sütőtőtér feletti ventilátora is hozzájárult.
A lényeg, hogy most úgy tűnik jó döntés volt ez a főzőlap![ Szerkesztve ]
Segédletek LG TV-khez: http://goo.gl/Brr7V4
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik