Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• sirbag

csendes tag

válasz BBéci #28474 üzenetére

Mivel nem lett igazad, mert van olyan mélynyomó, amin nincs frekvenciaalítási lehetőség, ezért belekötsz abba hogy drága, és biztos szar, és van tőle jobb ezért az árért. Biztos így van, ahogy mondod, elhiszem neked, mivel óriási tapasztalattal rendelkezel. De itt most nem ez volt a kérdés. De azért megkérdezném hogy halottad ezt a dobozt szólni egyáltalán. Vagy csak ugy alkotsz véleményt a 9 kiló és az emlitett hiányosság alapján? Egyébként, ha házimozi erösitöre van kötve ez olyan nagy hátrány, hogy nincs frekvenciaalítási lehetőség rajta? Igazán nincs is funkciója, mivel az erösitön alítom be, hogy milyen jelet kapjon. Ha átvezetném a front hangfalak jelét, akkor lenne fontos szerintem.

• sirbag

csendes tag

válasz Dorian #28466 üzenetére

A sub félhangerőre volt alítva a beméréskor. Vágási frekvenciát a sub-on nem tudok alítani, mivel nincs ilyen alítási lehetőség rajta.

• sirbag

csendes tag

válasz BBéci #28457 üzenetére

Csináltam egy új mérőmikrofonos bemérést, elég érdekes eredmény lett.

Front: 40hz (Polkaudio Tsi400)
    Center: 40hz (Polkaudio CS10)
    Sorrund: 40hz (Polkaudio Tsi100)
    LPF of LFE: 120hz (a bemérés elött 80hz-re élitottam)
    Double Bass: off

Létezik hogy ezek dobozok ilyen mélyre lemennek?
    Polkaudio Tsi100
    [link]

• sirbag

csendes tag

válasz BBéci #28447 üzenetére

Ezek szerint ha a LFE csatorna tartalmaz 80hz-nél magasabb hangokat és én 80hz-re álitom, akkor az LFE csatorna 80hz-nél magassab hangjait az erösitö átküldi a frontokra? Én eddig azt hittem hogy a külön LFE csatorna egyenest megy a mélynyómóra, mindenféle vágás nélkül.

• sirbag

csendes tag

válasz #09634560 #28431 üzenetére

Így már érthető akkor ez a külön LFE csatorna vágási frekije. Tehát ennek csak a többcsatornás hangfelvételeknél van jelentősége, és ott is csak külön az LFE csatornára kevert jelnél nem engedi a bealított értéknél magasabb hangokat a mélynyomóra. Azért ezt nem így irta le BBéci. És kapásból minden második válaszadó másra gondolt, mint amit kérdeztem.
    Ha így van, akkor a srác nem irt hülyeséget hogy 120hz-re kell alítani. Mert elfordulhat, hogy a külön LFE csatorna hordozhat információt a 80hz-120hz tartományban is, függetlenül, attól hogy általában 80hz-nél vágják, viszont ha 80hz-re alítom, akkor az az információ elvész.

• sirbag

csendes tag

válasz #09634560 #28414 üzenetére

Értsétek már, meg hogy nem a vágási frekvenciákról beszélek, azokat bealította az erösitö a bemérés során (Front: Full Band, Sorrund: 60hz Center: 60hz) és ezt 40hz és 200hz közt tudom alítani manuálisan is 10hz-es lépésekben bármelyik csatornán.
    Engem az érdekel hogy mi a funkciója a LPF of LFe funkciónak a Speaker settings menüben, amelyet gyárilag csak 80hz 90hz 100hz 120hz – re tudok alítani, és nem azért mert rosszul mérte be az erösitö hanem azért mert ezek a gyári értékek. Tehát még egyszer nem a hangszórók vágási frekvenciájának az alap beálitásáról beszélek, hanem ez valami más funkció.
    Itt egy video a 608-as menüjéröl mindjárt az elején vannak a speakers sttings menü beálitásai.
    [link]

• sirbag

csendes tag

válasz #09634560 #28405 üzenetére

Ezt még mindig nem értem.
    A mérőmikrofonos bealítás során úgy alította be magát a rendszer, hogy ezek az értékek szerepelnek a Speaker configuration menüpont alatt.

- Subwofer: yes
    - Front: Full Band
    - Sorrund: 60hz
    - Center: 60hz
    - LPF of LFE: 120hz
    - Double Bass: off

Ezek szerint a front hangfalakról nem kap jelet a mélynyomó, a hátér és a center csatornára kevert jelből csak a 60hz alattiak, plusz külön a mélynyomóra kevert hangsáv szólal csak meg a mélynyomón. Úgy tudom a mélynyomóra kevert hangsávot 80Hz-nél, vágják.
    Tehát jelen esetben a mélynyomom nem is kap 80hz-nél magassab jelet.

Viszont az LPF of LFE bealításnál csak 80hz 90hz 100hz 120hz lehetőségek vannak. Tehát mégis mit alítok itt, amikor is a vágási frekvenciák már a feljebb lévő menüpontokban be vannak alítva?

• sirbag

csendes tag

válasz #09634560 #28401 üzenetére

Akkor tehát nagyobb dobozok esetén 80hz-re kell alítani. Konkrétan mit csinál ez a funkció mit szűr? Az erösitö többi bealításával tisztában vagyok de, ezt nem tudom, hogy konkrétan mit csinál? Sajnos én már csak ilyen vagyok, szeretem tudni, hogy mi miért van.

A hangfalaim:
    Polkaudio TSi400 front
    Polkaudio TSi100 hátér
    Polkaudio CS10 center
    Harman/Kardon HKTS 200 Sub

• sirbag

csendes tag

Sziasztok tudna nekem valaki segíteni.
    Most ismerkedem az új Onkyo TX-SR608-as erösitöm kezelésével, a manualon sikerült is átrágnom magam. Nagyjából tudok is mindent az erösitö bealításain, hogy mi mire van hatással. Viszont van egy dolog, ami nem tudom, hogy mit jelent, és hogy ennek a bealításnak mi a célja?

Tehát a konkrét beálitást az erösitö menüjében:
    A Speaker Setup – Speaker Configuration menü alatt találom LPF or LFE cimszó alatt

Az erösitö manualjában ez a leirás van róla:

„LPF, vagy LFE (Alulvágó szűrő az LFE mélynyomó csatornához)
    80hz 90hz 100hz 120hz
    Ezzel a beállítással határozhatja meg, hogy mely frekvenciánál lépjen működésbe a mélynomo (LFE) csatorna alulvágó szűrője (LPF), hogy elkerülje a nemkívánatos brummogást. Az LPF csak az LFE csatornát is tartalmazó forrásjelek esetén működik!”

Valaki elmagyarázhatná, hogy ennek a szürönek konkrétan mi a dolga (azonkivül hogy a brumogást szünteti meg), és milyen értékre érdemes alítani?
    Előre is kösz a segítséget.

• sirbag

csendes tag

Sziasztok érdekelne a véleményetek.
    Egy Onkyo TX-SR508-as házimozi erösitöt cserélnék le egy Onkyo TX-SR608-ra. Az erösitö egy Polkaudio Tsi400-as szettre lenne kötve. Azért gondolkodom az erösitö cserén, mert a 608-ban van egy-két olyan szolgáltatás, lehetőség, kényelmi funkció, ami nincs az 508-ban, és jól jönne. De ez miatt még nem biztos, hogy cserélnék. De ha az upgrade halható javulást is hozna a hangminőségben, akkor lehet, hogy meglépném a cserét.
    Tehát a kérdés menyivel jobb a 608 az 508-hoz képest és van e halható különbség a kettő közt?
    Menyivel jobb a 608-as hangja az 508-hoz képest?
    Ha jobb a hangja a 608-nak, akkor ez kimutatkozik e egy Tsi400-as szetten halgatva.

• sirbag

csendes tag

Sziasztok,
    nem igazán szoktam fórumokra írni csak olvasgatni, de tegnap voltam a Streamaudionál hangfalakat meghallgatni,és úgy gondolom, hogy le kell, írjam a tapasztalataimat velük kapcsolatban, és meghallgatott hangfalakkal kapcsolatban is. Előjáróban csak annyit, hogyha valaki olyan termék vásárlásán gondolkodik, amit ők is forgalmaznak, akkor a legjobban teszi, ha őket keresi fel. Nagyon profi társaság, abszolút nem akarnak meggyőzni semmiről, csak bemutatják a dolgokat, és döntsd el magad. Nyoma sincs az olyan hozzáállásnak ami, egy-két üzletben tapasztalható („ezt vedd, mert ez a tuti, amit kinéztél az rossz”). Mikor a meghallgatás után említettem hogy még egy hangfalat meg szeretnék hallgatni más helyen, amit ők nem forgalmaznak, oké rendben van hallgasd meg azt is. Nem jött a süket szöveg, ami máshol jellemző ilyen esetekben, hogy leszólják az általuk nem forgalmazott terméket, vagy megpróbálnak rábeszélni valami másra. A srác, aki foglalkozott velem nem használta ezeket a szavakat, hogy ez jobb, vagy az rosszabb. Helyette az volt a szlogen hogy hallgasd meg és döntsd el te magad.

Na de a lényeg, amiket hallgattam

Polkaudio TSi300: Ehhez fűztem a legtöbb reményt, de számomra ez szerepelt a legrosszabúl (a TSi 400-as érdekelt igazán de azt nem tudtam meghallgatni) olyan semmilyen hangja volt a többihez képest igazán nem fogott meg.

Dali Concept 6: A legdögösebb hang a hallgatottak közül rock zenén ez szólt a legjobban, viszont ez a dögös karakter átjött a könnyebb műfajokon is. Egy templomban felvett Loreena Mckennitt számot, elvit egy kicsit egy Rock koncert irányába.

Q Acoustics 1050i: Ez tetszet a legjobban, rock zenével is nagyon jól szólt, igaz nem olyan dögösen, mint a dali. Inkább azt mondanám, hogy levegősebben, hallgathatóban. De a könnyebb műfajokon sokkal jobb volt, mint a többi hangfal. Loreena Mckennitt „dantes prayer” számánál olyan apró részleteket is lehetett hallani, mint a kórustagok mocorgása, a kotta lapozásának a hangjai, a karzat recsegése.

Monitor Audio M4: Ha egy mondattal jellemezném még dögösebb hang, mint a Dali Igazán nem rossz, de nekem már drága a szett ár (több mint 250000ft) annyival nem jobb a Qacoustics 1050i szettől, ami most csak 140000ft.

Ezután elmentem egy másik helyre a Tannoy Mercury V4-et meghallgatni: Nekem nagyon nem tetszet a hangja, harsánynak éreztem. A Metalica egyik számánál olyan hangokat produkált, mint amikor begerjed egy gitár.

Aztán beszéltem egy barátommal (aki a TSi400-as szettet ajánlotta) hogy valószínűleg Q Acoustics 1050i szettet veszek, és hogy nem nagyon tetszet a TSi300-as hangja. Mire ö, biztos nem volt bejáratva. A Polkaudio falak míg nincsenek bejáratva hallgathatatlanul szarul szólnak. Mindenkép hallgasd meg az én szettemet, mielőtt vásárolnál. Úgyhogy holnap áthozza az ö TSi400-as bejáratot szettjét, és tesszek vele egy alapos próbát, ha nem győz meg akkor viszont marad a Q Acoustics 1050i szett.

Aktív témák