Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Aktív témák
-
ginola
addikt
válasz kimi02 #48204 üzenetére
Sajnos hallottam egy ilyen szettet, de nem nyerte el tetszésemet, egy tesztből bármit ki lehet hozni, ezt te is tudod.
Úgy látom incs összehasonlítási alap mással, Dali Ikon kenterbe veri simán, amire egyébként is szeretne hasonlítani. de csak külsőre sikerült. Igaz nem is kerül annyiba, még.......
A Dali nem is értem, miért nem balhézott a külső hasonlóság miatt.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ginola #48201 üzenetére
Vannak más hangfalcsaládok is ahol nem egy a hangszóróméret, impedancia fizikai méretről nem is beszélve. Mégis egy családba tartoznak. Hangszórók paramétereis a Thielle-Small paraméterek adják meg és a dobozokat több paraméter,pl. a Bass reflex response system alapján méretezik egybe
-
kimi02
őstag
-
törölt tag
válasz ginola #48211 üzenetére
6005-öt én is hallottam Dali ikonnal, Lektorral JBL-el és Jamoval is (tetszési index:1-4ig sorrend) de nem értettem miért kérdezed,azt hittem kimi02 rendszereiből kérdezel. Polk RTI7-et is hallottam,deújakat,míg kimié tuningolt ,így nem releváns összehasonlítani mondjuk a Marantzal vagy Denonnal hallgatott Polk rti-ket..És onkyót elég sokat a 6.osbol 606,506 is figyelemre méltó,de persze az előtte és a következő generáció onkyóit is hallgattam.
-
krenkoka
tag
Lehet kicsit off leszek, de szerintem fogtok tudni segíteni. Projektort szeretnék venni, csak is kizárólag kültéren, teraszon, sörözve a haverokkal EB-t meg Olimpiát nézni a nyáron. Megkötés nincs, forrás bármi lehet. Mire figyeljek? Milyen irányba keresgéljek? A teraszt nagyjából le fogom tudni sötétíteni, szóval nem az kell hogy délben is tű éles képe legyen.
ELADÓ: Yamaha RX-V363
-
Szabikaa20
őstag
Zárt sub dobozokról vélemények?Jobb mint a reflexes vagy rosszabb...Elöny,hatrany!
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
bajnokpityu
félisten
-
törölt tag
válasz Arcus77 #48219 üzenetére
Azért valahol hallgass meg azonos kategóriabeli Denont és Onkyót lehetőleg 609 felettit és vesd ösze 1912 vagy 2311-el mert más világ a két hangzás. Remélem nem kamu mert 4- 5 éves modell.
Bajnokpityunak igaza van, de itt azért van elég nagy kategóriakülönbség. HA tetszik a hangja akkor bőven megér 200 ezret.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Szabikaa20 #48221 üzenetére
Zenére jobb. De kinek mi jön be. Zárt doboz jobban leadja az alsóbb tartományokat,de valamivel kisebb a hangereje.
-
kimi02
őstag
válasz bajnokpityu #48222 üzenetére
Mondjuk az Onkyo 876 nem a denon 2311 párja hanem a 4308-10 kategória.
Ez az erősitő 410k volt, ez már a kifutó ár. -
Gergőke88
addikt
Tud esetleg valaki eladó Sound Arts állványt? Használtat szeretnék, de sehol nem találok. Másmilyen típus is érdekel. Max. 20 000Ft-ot szánnék rá.
-
kimi02
őstag
válasz bajnokpityu #48227 üzenetére
Azt hittem , hogy a 2311-es denonhoz viszonyitod.Mivel most 200k mindkettő.
[ Szerkesztve ]
-
Szabikaa20
őstag
válasz #09634560 #48224 üzenetére
Hát ez az,hogy nekem jobban bejön a reflexes...Csak ami lesz hangszóróm arra jobb parameter jön ki mint a reflexesre.(Unibox szerint)..én szeretnék építeni ládát.Csak a reflexes 40-80Hz között nagyon kiemel...
Reflexes
Zárt[ Szerkesztve ]
-
Arcus77
csendes tag
válasz #09634560 #48223 üzenetére
Hétfőn mennem kell Bp-re, így megfogadom a tanácsotokat és megpróbálom mind a két gyártó cuccosát meghallgatni, lehetőleg ugyanabból, vagy hasonló a kategóriából választva. Eddig teljes mértékben meg voltam elégedve a Denonnal, viszont minden fórumon azt olvasom, hogy Denon zeneibb, Onkyo pedig inkább mozi. Nekem pedig ugye 80%-ban mozira kell.
"Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának."
-
Bubanc
aktív tag
válasz kimi02 #48215 üzenetére
Zene 60% (ebből rádió 80 %) mozi 40%, tehát mindenre használnám. Hangfalakra második körben max 300 at szánok 5.0 esetleg később még plusz 2 hangfal megfelelő kategóriában a 7.1-hez.
Max 2 éves technológiát szeretnék azért. Ezek alapján mi a javaslat?AMD for(n)ever s754, a világ már csak ilyen, nem lehet bárhova bármit bedugni...
-
raycoon
tag
Sziasztok!
Először is köszönöm az eddigi segítséget! Sikerült magam beleverni egy sokkal drágább szettbe, mint akartam. Szóval ez a ti lelketeken szárad..
Ami még kellene, egy kis segítség a kábelezéshez. A szett végül egy Denon 1912-es és egy Dali Zensor 7 + 1 + Vokal. Melyik részéhez milyen kábel a javasolt és mi a "minimum", ha ártakarékosan nézzük?
(#48042) vaksi8 Jja és köszönöm az europark-os tippet! Azt hiszem nagyon jutányosan vettem a dolgokat, bele számítva azt is, hogy pont jött egy pár Zensor 7-es és Zensor 1-es és még a tavalyi áron!
[ Szerkesztve ]
-
raycoon
tag
válasz krenkoka #48237 üzenetére
A frontok kb 4-4 méterre lesznek az erősítőtől, a hátsók kb 7-7 méterre (falban megy a kábel, így nem tudom pontosan). A centerre van valami alapszabály?
Nem tudtam még sehova elmenni kábelért, így a boltban talált maradék 3 méter inakustik star 2x1.5-t hoztam, hogy legalább egy tesztet tudjak csinálni..
(#48238) ricsik Köszi.. Megnézem.. Valamiért arra számítottam, hogy 4-est fogtok írni a frontokhoz..
(#48239) sting2 Köszi.. Még át kell számolnom a kedvezmények miatt, de 260 körül lehetett.. (Aztán lehet, hogy ez mégsem olyan jó ár..)
[ Szerkesztve ]
-
krenkoka
tag
válasz raycoon #48240 üzenetére
Hát, ha a falban össze-vissza tekereg, akkor centerrel együtt fog kelleni majd 50 méter. Múlt héten kábeleztem, szintén 4M távolság volt a surround meg az erősítő között. Nekem a falban elvezetve kellett a 30M. Ha mindegyikhez ugyanolyat szeretnél, akkor kell neked is simán 50 méter, de lehet keveset mondtam. Én ilyet vettem, szerintem át/érték arányban a legjobb.
Én úgy csináltam, hogy fogtam egy adag klasszik kötözőzsinórt, kihúztam a hangdobozokig és lemértem, hogy mennyi kábel kellene. Így elkerülheted, hogy kevesebbet, vagy többet veszel. Mert annál nincs idegesítőbb mikor rövidebb 1 M-relELADÓ: Yamaha RX-V363
-
raycoon
tag
Két kérdés még felmerült. A ház építésénél Legrand fali csatlakozók lettek rakva mindenhova, így a hangfalaknak is ilyen fali csatoló van.. Ez ronthat valamit az egészen?
A másik, hogy a 220-as konnektorok mellett vannak a hangfal csatlakozók is. Nem nagy részen futnak együtt, mert az áram felfele megy a hangfal kábelek lefele.
Azt látom, hogy ezeknek a kábeleknek nincs árnyékolásuk. Ez nem számít annyira?
(#48242) krenkoka Emlékeim szerint nem tekereg. Kb egyenesen vitte a padlóban. Ott nem számít a derékszög szabály.. Így azt remélem, hogy nem lesz több 7-8 méternél..
[ Szerkesztve ]
-
krenkoka
tag
válasz raycoon #48243 üzenetére
Az aljzatban megy a csatorna amibe be fogod húzni? Mekkora a csatorna átmérője? Múltkor azt mondták itt a srácok, hogy nem célszerű a vasbeton környékén sem húzni, mert bezavarhat a mágneses tér. Nem tudom ki írta, de volt ilyen felvetés is. A csatlakozó, ha jól sejtem egyenértékű a toldással. Minden plusz toldás, csatlakozás ront a hangzáson. Szerintem szedd ki a csatlakozót, húzd ki a kábelt, és majd az állványban elrejted. Én legalábbis így csináltam.
-
Szabikaa20
őstag
válasz ginola #48244 üzenetére
Ö azt irta hogy 7.1 et vett...de amugy itt van 5.1 290k-ert!
-
krenkoka
tag
válasz Szabikaa20 #48246 üzenetére
Az a hangdoboz szett pontos megnevezése, a 7+1+Vocal, nem 7.1-et jelent, szerintem.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest