Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Grabovszki80

csendes tag

válasz gab1ka #162074 üzenetére

Akkor ezek szerint neked denon erősítőd van és benne van az audessey dynamic volume. Azt meg tudnád nézni nekem egy dinamikusabb jelenetnél, hogy ugye van ez a 3 fokozat amit írtál, hogy a kikapcsolt állapothoz képest a light verzió is durván leveszi a dinamikát, vagy az valóban csak kicsit? Vagy a light és a heavy közt van inkább kisebb különbség?

Mert én olyat keresek ami csak kicsit csökkentené a dinamikát, szerintem az már elég lenne a problémámra.

Amit írtál próbáltam mert kodi alapú a lejátszóm, de az a beállítás egyszerűen semmire nem jó. Én úgy értelmeztem bár lehet rosszul, ha 5.1-es hangot lekever sztereora akkor emeli a center részt a sztereo hangzásba.

Kodi fórumokat is olvasgattam de sehol se találtam semmilyen leírást erre vonatkozóan.

De ha jól tudom van az alleebaa denon márkabolt bemegyek meghallgatni és ha jó eladom az onkyot és cserélek, eddig ez aa legjobb tipp amibe most bízni tudok.

Én elfogadom, hogy nem minden forrás egyezik minőségben, de ha már van egy jó rendszerem, akkor szeretném a rossz minőségből is kihozni a jobbat, erre gondoltam h megoldás lenne a dinamika tartomány módosítása. És igazad van ha jó a beállítás akkor nem érdemes piszkálni, de ha épp belefutsz egy olyan filmbe, mint te is, akkor egy egyszerű beállítás módosítással is tudod élvezni normálisan a filmet, én csak erre keresek megoldást. Azaz nem minden filmnél használnám, csak ott ahol érzem , hogy ótvar például a szinkron és mert épp eredeti hanggal nézném nem angollal.

A laptopot meg hiába kötöm össze hdmivel nem adja ki az 5.1 hangot..hangkártya csere v külső hangkártya kéne, szóval inkább meghallgatom a denont, bár az érdekelne a véleményed, hogy a dinamikat light fokozatban is durván vissza vágja e vagy csak éppenhogy...?

• Quetz

őstag

válasz gab1ka #162074 üzenetére

Ha jól vettem ki, akkor a probléma a magyar szinkron esetén jelentkezik. Erre a megoldás, hogy eredeti hanggal kell nézni a filmeket, a szinkront pedig elfelejteni.

Megjegyzem, ahogy fejlődött a rendszer nálam, úgy váltak egyre elviselhetetlenebbé a rossz forrásanyagok, mint például a TV filmek, ahol szimplán kiszűrik a mély tartományt, a dinamika kompresszió miatt pedig pedig ugyanolyan hangosan kiabálnak, mint ahogy beszélgetnek.

Ha van az AVR-n parametrikus EQ, akkor a 400-4000Hz tartomány kiemelése hozhat javulást, ide koncentrálódik a beszéd. De ez akkor is csak toldozgatása egy pocsék forrás okozta problémának.

Új hozzászólás Aktív témák