Hirdetés
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Tarlóbetyár #116495 üzenetére
Pedig megéri helyet csinálni neki.
Sqirrrel: erre én is kiváncsi lennék..
-
törölt tag
válasz rayoliviero #116518 üzenetére
Igen.
-
törölt tag
válasz bajnokpityu #116605 üzenetére
Pontosan 4308A-ról van szó, tehát tuti az van benne.
-
-
törölt tag
válasz Aurig@ #116652 üzenetére
Alsó-közép teteje.., Újonnan Onkyo 636 vagy Denon AVR 2100 vagy 2200 Pioban 929 vagy 930 ajánlható, de a használtan ajánlottak ezeket mindegyike lefölözi
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz rayoliviero #116674 üzenetére
MCAAC több mindent állitgat, úgy jársz szerintem a legjobban ha a hangfalakat és a berendezést nem mozgatod, és meghagyod az MCAAC beállitásait, attól függeltenül, hol hallgatod.
-
törölt tag
válasz Tarlóbetyár #116681 üzenetére
Páran használnak megelégedéssell, én is javaslom.
-
törölt tag
válasz rayoliviero #116716 üzenetére
De van.. ha az LFE kapcsolót bekapcsolod akkor bármelyikbe dugsz LFE-nek fog számitani azaz nem hat rá a frekvenciaállitó poti és az erősítőtől kapott mélyhangot tisztán leadja .1 forrás esetén 120 Hz, többinél az erősitőn beállitott értéket.
-
törölt tag
válasz Szabikaa20 #116962 üzenetére
HT-R gyengébb az RX-V-nél és mindezek felett áll az RX-A sorozat.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Szabikaa20 #116965 üzenetére
Nem tudom és nem is érdekel hol hasonlitottad össze..
Pár különbség az RX--V379 és a HT-r2067 között:
-Bemérőmikrofon
-USB
-Teljesitmény -erről bővebben írok, mivel nem értesz hozzá: az egyiknek 6 ohmon a másiknak 8 ohmon van 100 W feltüntetve. Ha ez igaz lenne -nem az de ebbe ne menjünk bele, nem ez a téma- akkor 4 Ohmos falaknál a HT-r 125, a RX-V 150 körüli wattot adna le, maradjunk annyiban hogy a HT-R kb 25, RX-v kb 35 wattot ad le folyamatosan 6 ohmon.
-DSP hiánya -ez mondjuk nem fájó pont.
-4k továbbitás..
-DPL IIx -DTS -ES dekóderek.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Szabikaa20 #116969 üzenetére
Lényeget nem irtam: bizony hangban is jelentős a különbség.. persze ehhez vagyis ennek érzékeltetéséhez olyan hangfalak is kellenek.. de ha 150 ezer Ft. alatti árú hangfalakat üzemeltetsz, vedd úgy hogy nem szóltam és vedd az olcsóbbat mert úgyse jön ki a különbség.
-
törölt tag
válasz Mimike10 #116976 üzenetére
Ha van LFE bemenet,, oda dogd, állítsd 80 Hz-re és nem fog se kimaradás, se kioltás se duplázódás lenni.
És gratulálok az új rendszeredhez! összeillő párositás, remek választás. Sok boldog filmmel és zenével töltött órát! Háttérrádióval járasd be. És remélem min. másfeles tisztességes kábellel hajtod..Atyca: más javaslatot senki nem fog adni: csak azért mert az 5 hangfalnak egy családból kell származnia..
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Mimike10 #116985 üzenetére
Semmi gond csak azt véletlen se állítsd el: az a referenciapont mint a dd mind a dts filmeknél, és az maradjon.. frontok dd alatt ugyse igen kapnak 120 Hz alatzi frekvenciát, de ha 2.0 forrásod vcan ott jobb a 80 Hz vágás, tehát 80 fölött a frontok és a többi, 80 alatt a sub kapja meg a teljes frekit,
-
törölt tag
válasz robi222 #116987 üzenetére
Akkor javul ha kikerülöd.. viccet félretéve engem először Béci homályositott fel hogy nagyon rosszak az Onkyo előfokok, későb magam is tapasztaltam, bizony elvéreznek, Oppo 100x jobb minőséget ad, és hiába sokba kerülő XLR, az se jelent javulást. Árukon Marantz,Arcam, Emotiva nagyob modellje, kis ráforditással Primare előfok mind-mind magasabb minőségüek az Onkyónál. Denont régebbbi modellt érdemes venni. Egyetlen kivétel az Onkyo NR5000 előfoknak használva, na az toronymagasan veri a többit., még a csúcs-Marantzot is mellétenném..
-
törölt tag
válasz robi222 #116998 üzenetére
Értelek, köszi hogy utánanéztél,és látod nem a levegőbe beszélek.. valóban picit szkeptikus vagyok az emotivához, de tudd be annak hogy nem mindegyiket vagyis nem mindegyik típust jegyeztem meg amit hallottam ettől a márkától.. és bizony volt olyan aminél a 3806-om is jobb volt.. elhiszem nkeed hogy jó az UMC-1..
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz pellesmartin #117041 üzenetére
HDMI??
-
törölt tag
válasz Szabikaa20 #117046 üzenetére
Kiégés oka nem véletlen több hangfal egy kimenetpárra való kötése volt?
-
törölt tag
válasz pellesmartin #117056 üzenetére
Szerinted én nem a problémádra válaszoltam? HDMI ha mehetne (akár videokártyáról) segitene.. Jacka legrosszabb megoldás. Optikai mehetne még, az alapból megszüntetné az okát. Jó megoldás lehet egy USB hangkártya amiből optikai mehetne az erősítőre. Így már az 5.1 is megoldot lenne.
-
törölt tag
Mindenkép hallgasd meg:
Dali
Boston
Castle
Canton
Polk Audio
Quadral (ezt nem irtad de meredeken ajánlom!!)ezek vita nélkül remek társai.
Alkalomadtán:
Roth Audio
Wharfedale Diamond/Quartz/Obsidian
JBL (arena 170)
Dynavoice
Klipschkizárt:
Jamo
Taga
KEF (ez nem rossz de sztem nem illenek ösze de neked bejöhet)Természetesen ez nem örök igazság de meghallgatás nélkül ne vegyél (denon 4xxx legyen amit ot ráköttetsz)
-
törölt tag
válasz liszi70 #117185 üzenetére
Rendben, azt is tenném de hol van olyan rutinja Gazsinak (ezer bocsi Gazsi, nem személyeskedés!! és főleg nem ellened szól!!) mint XT-nek? És hol van Gazsinak Focalja, mellé 600 Wattot csuklóból kinyomó monoblokk erősitője? A kettő teljesen más kategória ahol XT és Gazsi utazik... Gazsi most kezdte, XT 20 éve..
-
törölt tag
válasz rayoliviero #117190 üzenetére
Sztem is felesleges.. jól szorítsd oda a kábelvégeket, ne lógjon ki elemi szál, neked ez is elég esz... mint irták: szőnyegek, könyvespolc, cserepesvirágok.....
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz Jegesmaci81 #117365 üzenetére
Mi meg az erősítőkhöz-hangfalakhoz, lejátszókhoz konyítunk jobban.. már a 60 ezres popi/dune is érzékelhető kép-hangminőséget produkál az XT által említett eseteket kivéve. Itt XT megelőzött.
Te példáddal élve: vehetsz suzukit, daciát 2 milláért, 6 milláért már Toyotát kapsz vagy jobb VW-t,De ha mercedest valamirevaló Audit, BMW-t szeretnél, kapsz kb.20 milláért, de abból kijön 10 dacia. 8 Suzuki. Mégils élvezeti-műszaki biztonsági szempontbóól melyik éri meg jobban a pénzét? Ebben devil-k megelőzótt.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Jegesmaci81 #117368 üzenetére
De ha 42-esnél kisebb tévéd van és/vagy Onkyo 6xx/Denon 19xx-nél kisebb erősitőd van, maradj a Samsungnál..
-
törölt tag
válasz Jegesmaci81 #117372 üzenetére
Pana vagy pioneer a nyerő.
-
törölt tag
válasz Konfigos #117400 üzenetére
Érdemes javittatni de csak hozzáértővel vagy gyári magasakkal.
Nem emlékszem mikor irtad hogy elszálltak a magasaid: az erősitő nem tudja "eltüntetni" hanem nagyon könnyen ki lehet nyírni: elég ha túlvezérled a jelet már négyszögjel jön létre az kiégeti a magassugárzókat, és ehhez elég akár negyed hangerő is. Vigyázz az Onkyo beállitásakor hogy inkább minuszba menjen mint +1 fölé.
Jö az avatarod.. én is kicserélem felnöttesre.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Óra topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Építő/felújító topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Robogó, kismotor
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AliExpress tapasztalatok
- Politika
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest