- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
válasz
Panthera #96315 üzenetére
Pontosan így van. Aki elkezd egyszer vetíteni, az nem fog többet TV-n filmet nézni.
(#96316) dunkel
Ezt most nem értem, hogy mire írod? Arra, hogy vetítőn nem érdemes TV-zni? Igen, ezt most is fenntartom.
Azt tegyük hozzá, hogy nem csak a lámpa felett telik el az idő.
(#96320) BBéci
Egyetértek.
(#96319) Digital
Annyira kicsi lenne a szoba? Ma már olyan lehetőségek vannak a vetítő-vászon elrejtésére, amire nem is gondolnál.
Eszem ágában sincs, hogy rábeszéljelek valamire, nem azért írom.
(#96322) Norbi 72
Ha nem lát különbséget egy gyengébb HDMI és e között, akkor ne vetesd meg vele a Cinnamon-t. A másik, hogy egy 1900 üzemórás TV-t ÉN NEM vennék meg ennyiért.
(#96325) dunkel
Ámen.
-
devil-k
nagyúr
Szerintem felesleges a 1070-hez ilyen vászon. Ha a 83"-as került ennyi, akkor gondolhatod mennyi lenne a 110"-es mondjuk. Ha fentebb akar lépni a kolléga, akkor van értelme, egyébként nincs szerintem. Ugyanez vonatkozik a drágább HDMI-re is az ő esetében.
Digital
"Mi közelíti meg a legjobban ezt a képminőséget? Láttam 55"-on Samu 6400-as lcd-t, de nagyon nem jött be a képe!"
Nem egy Samsung középkategóriás LCD az biztos.
Nagy visszalépés lenne az neked képben. OLED.
Vagy vetíts inkább.
-
devil-k
nagyúr
válasz
liszi70 #96163 üzenetére
A régi Tini nindzsa se nekünk szólt, de azt szívesebben megnézem a mai napig. Kár, pedig lehettem volna én is a célközönség. Szívesen megnézek rajzfilmeket vagy eltérő műfajú filmeket, de azért érjen el egy bizonyos szintet. Azt meghiszem, hogy a srácok élvezték a film minden egyes mozzanatát. Semmi kétségem efelől.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Digital #96150 üzenetére
Tini nindzsa teknőcök (2014)
20 percig bírtam ezt a filmet, aztán megállítottam és kuka. Inkább nem írnék róla véleményt, mert nem akarom azokat megbántani akiknek kedves ez a film. Most már 100%-ra tudom, hogy miért kapott Dolby Atmos hangsávot...
Úgy fent, mint lent
7/10
Huh, rég láttam ilyen jó kis horror/thrillert. Kézi kamerás móka, de nekem bejött a dolog. Egy-két résznél igen izzadt a talpam.
-
devil-k
nagyúr
válasz
vitezlejszlo #96128 üzenetére
Az X1100 egy elég gyenge vas, azért ki kellene szolgálni a hangdobozokat is jobban.
(#96130) vitezlejszlo
A többiek biztos fognak ajánlani, ha meg a használt is szóba jöhet, akkor nyert ügyed van. Az biztos, ha újat akarsz venni és ha e kettő közül kell választani, akkor az eggyel magasabb kategóriát venném. Tudod mi szab határt az elképzeléseknek? A pénz.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Csabroncka #96038 üzenetére
... amíg el nem indul az a bizonyos bogár.
Ismerős.
Még jó, hogy nem dohányzom.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Csabroncka #96034 üzenetére
Hmm... Ilyesmin nem érdemes elgondolkozni, mert csak rémálmai lesznek az embernek.
Aki dohányzik és elszív napi 1 doboz cigit... No, annak az árából mennyi mindent is lehet venni egy évben?
"BD lejátszó topicban is megy az osztás amikor megpróbálom elmagyarázni, hogy 5 db BD film áráért nem lehet értelmes lejátszót kapni."
Általános célra lehet kapni, aki nem érdekel a házimozi és társai, csak berakja a lemezt megnézni a filmet a családdal és kész. "Mi" azért egy más igényű csoport vagyunk. Testvérem imád horgászni, az összes felszerelése több, mint egy millióba került... Én ettől vagyok rosszul, gondolom ő meg tőlem.
(#96035) Norbi 72
Szerintem ilyen szinten nincs értelmes kábelcserélgetésnek.
-
devil-k
nagyúr
válasz
whatnot #96024 üzenetére
Nyilván nem 1 millió forint a legjobb példa, de helyén kell kezelni a dolgokat, főleg egy Genius szett kapcsán. Sajnos, sokan nem értik meg, hogy miért, de nem is kell. Elég meghallgatni egy tisztességesebb rendszert és a Genius szettet, hogy mi a különbség. Nem egy liga a kettő az fix. Azt viszont kijelenthetjük, hogy a valós mozizás nem a Geniusnál (és hasonló márkáknál, eszközöknél) kezdődik.
(#96027) whatnot
Itt 21.000 Ft-ért egy darab kábelt szoktak venni. Értsd jól, mindenféle fellengzés nélkül.
-
devil-k
nagyúr
Igen, ez egy hatalmas hazugság, hogy ezzel hülyítik be a hiszékeny embereket. Az egyik barátom is hangprojektor tulajdonos és azóta arról beszél, hogy milyen térhatás van nála.
(#95849) KisTücsök
Persze. Rendszeresen jár hozzánk... csak furcsa elképzelései vannak. Pl.: A Tescoban leselejteztek valami 1000 éves gépet és abból akar "profi" NAS-t csinálni úgy, hogy vesz bele egy WD RED HDD-t és kész.
-
devil-k
nagyúr
válasz
KisTücsök #95533 üzenetére
Pont tegnap jártam ugyanígy. A HTPC topikban voltam és láttam egy kérdést, aminek a 80%-a médialejátszó jellegű volt. Meg is írtam, hogy akkor miért a HTPC topikban vagy bla bla... aztán láttam, hogy a kérdező jó helyen, vagyis a médialejátszós topikban kérdezett.
Gyorsan átírtam a bejegyzésem.
-
devil-k
nagyúr
Az utóbbi időben, amik nekem bejöttek:
3 részes mini sorozat: A Hatfield-McCoy viszály
Egy laza sci-fi: Earth to Echo
Zenés, romantikus, asszonnyal nézős, de férfiaknak is tetszik: Szerelemre hangszerelve
Politikai, de mégis érdekes és izgalmas: Az Argo-akció
Az első három film referencia minőségű (kép és hang).
-
devil-k
nagyúr
válasz
Csabroncka #95392 üzenetére
Arra utaltam, hogy milyen durva transzferrel rendelkezik a két film (Lucy, Az útvesztő). Láttad már őket? Ha nem, akkor vess rájuk egy-egy pillantást, érdemes.
"mert 60" alatt nem sok értelme van."
Egyetértek!
NE tedd OFF-ba a témát, mert nem az!
-
devil-k
nagyúr
válasz
Csabroncka #95387 üzenetére
Egyébként a hozzászólásom lényege nem az volt,hogy kell-e HD hang vagy nem, hanem az, hogy ez a hangkeverés nagyon csúnyán elveri 1-2 mai blockbuster film hangkeverését (is), ami szerintem szégyen.
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
Az útvesztő c. film nagyon durva referencia anyag képben és hangban is egyaránt. Olyan durva térhatás van benne, amit eddig még szinte sehol nem hallottam.
-
devil-k
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #95101 üzenetére
Veszel egy médialejátszót (mondjuk Mede8er 600X3D), rácsatlakoztatod kábellal az otthoni hálózatra routeren keresztül. Megosztod a PC-d tartalmát és aztán mehet a móka. Zene és film egyaránt. Nem tűnik ez olyan bonyolultnak, mint ahogy elsőnek gondoltad.
-
devil-k
nagyúr
válasz
xtremetuning #95061 üzenetére
De gonosz vagy.
-
devil-k
nagyúr
Csak, hogy másról is legyen szó:
Ezeket a filmeket lőtték "Red" kamerával, ezeknek a képviláguk referencia anyag: [link]
-
devil-k
nagyúr
válasz
kruplishal #95031 üzenetére
Ahogy az előbb is írtam. Van aki esküszik rá, hogy szükséges, van aki ellene van. Nekem van banándugó a frontokon és a centeren, mert nincs kedvem bebújni.
-
devil-k
nagyúr
válasz
kruplishal #95025 üzenetére
"Eddíg még soha nem használtam dugókat de gondolom jobb lesz így a kontakt."
Én mér erről hallottam az ellenkezőjét is. Van aki szerint igen, van aki szerint nem.
-
devil-k
nagyúr
válasz
bajnokpityu #94922 üzenetére
Nem egy szombat esti családi mozis film az fix...
-
devil-k
nagyúr
válasz
bajnokpityu #94918 üzenetére
Ezért nem szabad kritikákat olvasni! Hogy tetszett a film egyébként? Szerintem jó film és a kép pedig referencia minőségű.
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
válasz
python1 #94898 üzenetére
A mozifejlesztés nem is 1-2 hónapos "verseny". Sosem értettem azokat, akik 1-2 havonta lényeges elemeket cserélnek le a rendszerükbe. Véleményem szerint ennyi idő alatt nem lehet 100%-ig kiismerni egy adott komponenst. (Feltéve, hogy a delikvensnek van munkája, élete és nem az a napi program, hogy házimozizik). Az örökös kapkodásnak és cserélgetésnek semmi értelme nincs, ahogy a vég nélküli fejlesztésnek sem, szerintem. Az okés, hogy bizonyos időközönként újítjuk/cseréljük a rendszer elemeit, de itt azért nem 1-2 hónapról van szó. Kell egy bizonyos idő amíg kiismerjük a saját eszközeink gyengeségeit, erősségeit, korlátait.
-
devil-k
nagyúr
válasz
#75912448 #94349 üzenetére
Köszi a cikket, ennek nekiesek majd holnap! Idén annyi f*s filmet láttam, hogy olykor még a Lucy is tud felüdülés lenni számomra. A Sráckor is itt csücsül a nason, de annak tiszta fejjel akarok nekiülni és lehetőleg egyben megnézni. Ha minden BD transzfer ilyen lenne... más lenne a világ.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #94313 üzenetére
És ha én is ajánlom?
-
devil-k
nagyúr
válasz
vlaci79 #94288 üzenetére
Az idelátogatók közül még sosem kérdezte meg senki sem ezt a kérdést,amit te, mivel senkit nem érdekel, hogy mennyit fogyaszt egy erősítő, TV, vetítő... stb. Bár ha tudni akarod, mióta megvan a rendszerem, kevesebb a villanyszámla, mint azelőtt.
(#94290) Tamoo
De gondolom azért nem marod magad véresre, vagy igen?
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
válasz
hétalvó #93421 üzenetére
Ott valahogy nem látják át/be, hogy a teljes filmélményhez hozzátartozik a hang és a kép együttesen. Jönnek ezzel a bögreszett dologgal, hogy az milyen jó stb... illetve, hogy nem szükséges HD hang, mert úgysem hallom ki a különbséget, nem szükséges BD transzfer, mert engem nem érdekel, hogy milyen ráncos a színész arca és hogy el tudom olvasni a távoli feliratokat stb...
A nachost azt én is szeretem.
-
devil-k
nagyúr
válasz
xtremetuning #93367 üzenetére
Igen, valahol sejtem a dolgot.
-
-
devil-k
nagyúr
válasz
bajnokpityu #93139 üzenetére
Egyébként érdekes, mert nálam az erősítőben +0.5 a jelszint, a poti pedig 65% áll és minden rendben működik. Teszem hozzá, amikor padlón volt a szub, akkor +2.5 volt a jelszint az erősítőben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 16GB RAM 512GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest