Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mindent a StreamSharkról!
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz Patice #75572 üzenetére
Annyiban móosítanék, hogy bemérőmikrofon híján a sub hangerejét inkább érdemes a fülünkre bízni, mert a telefonos dB mérők mély tartományban pontatlanok.
A durva kilengéseknek semmiképp nem oka a rendes megtámasztás (az már régen szörnyű, ha az olyan gyenge lábakon áll, hogy inkább a doboz táncol hátrafelé annyit) inkább a túlzott hangerő és főleg a mélykiemelés az oka.
Tök jó a hosszú-lökető membrán, mert nagyobb levegőtömeget tud megmozgatni, de ha nem párosul megfelelő erejű sub erősítővel meg mágnessel, vagy túl kicsit a sub a szobához és kiabálni kénytelen, akkor csak pontatlanabb lesz a hosszú kitérés miatt.
Ill. a belső csillapítás is befolyásolja. Pl. nálam hangfal-tuning után sokkal kevésbé lengelek ki a C6 mélyközepei, mégis mélyebbre megy, pontosabb, erőssége ha nem is nőtt, de biztos nem csökkent.A kérdező inkább örüljön, ha nem lengedezik a membránja, ha úgyis megfelelő erejű mélyeket hall.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
adodaniel
őstag
válasz Patice #75784 üzenetére
De ha felette van, akkor könnyebben előfordulhat az is, hogy a (bevezetőben is említett) magasságbeli különbség a frontok és a center között túl nagy lesz. Mondjuk az ő esetében, ha térdmagasságú a szekrény, amin van, akkor ez még jó lehet, viszont akkor a TV van túl alacsonyan és talán nincs a középvonala szemmagasságban érzésem szerint. (Nekem 42ST60 van, az alatt van kb 65-70 cm hely, ezért bátorkodtam a helyzetet a sajátommal összehasonlítani )
[ Szerkesztve ]
-
szinimini
senior tag
válasz Patice #75784 üzenetére
Köszi köszi.
Felrakással nem lenne gond,mert máshol is gipszkarton falon volt fent, monitor fölött
Csak hát a helyszűke miatt minden lehetőség érdekelt.Akkor van két megoldás: fölötte vagy alatta. Már csak a páromnak kell elmondani,hogy két lehetősége van
mivamma
Az lesz az. Le van védve?
Gyors otthon majd én is össze dobok vmit SW-ben,spiky03
Alatta is van polc,de ott az erősítő helye leszadodaniel
Igen igen, jól mondod,hogy nem nagyon van szem magasságban a közepe. Igy kell lennie ugye?
Az lesz a legjobb megoldás,hogy akkor alá megtervezem azt a kis polcot és akkor jobb lesz úgy minden.
Lesz hely is szem magsságba kerül legalább....
Estére teszek fel képet az egészről és akkor úgy jobban megtudnánk tárgyalni az egészet.Még annyit kérdeznék,hogy a sub-hoz kell majd kábelt is vennem, Eddig rca kábellel volt össze kötve ( LFE-re volt kötve) Ide jó ha min. 5 méteres kábellel oldom ezt meg? De lehet,hogy több is lesz az.
Vagy máshogy kellene ekkora távnál össze kötni? -
-
nuke7
veterán
válasz Patice #76244 üzenetére
a DSM-ben fel kell installálni az audio station-t.
ezután akár iphone-al is tudom irányítani alapból apple tv-re a zenét - vagy iphone / macbook-ra és onnan airplay...míg az utóbbi valami miatt hangosabb - hangyányit jobb a minősége, ha alapból apple tv-re küldi a NAS.
a fej-fej melletti összehasonlítást ma tervezem - de nem hallottam igazán rosszabbnak így látatlanban/hallatlanban
azért kísérleteztem ezzel, mert így zenéhez nem kell se a gépet bekapcsolni, se a media playert - amihez meg a tv kell, hogy tudjam irányítani.
(#76251) mp54: cc800-at konkrétan nem tudom - de itt az én tapasztalatom. Míg a focal 715 esetén a gyári aranyszínű jumper fémet lecseréltem egy excalibur kábelből készült jumperre és javult a hang, addig ugyanez a mutatvány a Klipsch RF-62 II esetén rontott a hangon a gyári verzióhoz képest
[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
BBéci
legenda
válasz Patice #76267 üzenetére
Ha nem szoktam volna hozzá az itthoni Aurumok 28 hertzes alsó határfrekvenciájához, nem hiányoltam volna semmit a hangzásból.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
robi-k
őstag
válasz Patice #76487 üzenetére
Akkor ezekhez mi kell, hogy jól szóljon? - egy jó vörös bór, de szigorúan csak egy pohárkával
[ Szerkesztve ]
-
-
BBéci
legenda
válasz Patice #78588 üzenetére
Így gondolom én is. Bár a bipól is mehet oldalra, érdemes tenni velük egy próbát. Próbálgattam az Atlantic Technology dobozokkal a kapcsolgatást, koncertekhez bipól, akciófilmekhez dipól.
A többieknek mondom, hogy oldalt, mögöttem 30 centire vannak, a fülmagasság felett 60-65 centire.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
JohannZimu
senior tag
válasz Patice #78675 üzenetére
"Mac OSX vagy Win Server 2012, mindkettő megdolgozva + "normális" UDB/S/PDIF átalakító + DAC"
Összeadtad, "normális" kábelekkel együtt mennyiért is lenne "jó" a HTPC-s forráslánc (Windows árát nem is számolva, mert azt úgy veszitek, hogy ingyen van) ? DACról külön lehetne beszélni, mivel ugyanúgy van "hangkarakterük", mint dedikált lejátszóknak.
"Kivétel akinek csúcs DAC-ja van..... oda "elég" egy jó "futómű"
SZVSZ ennyiért már van használtan "komolyabb" lejátszó zenére. Példaként Olive 4HD, 6HD, régebbi LINN-ek.
Lehet Oppo 105 is megérne egy próbát.
Legutóbb Olive 6HD-t láttam 1500€ illetve 16000DKK-ért. Belső HDD, andriodos, IOS-es app.[ Szerkesztve ]
-
JohannZimu
senior tag
válasz Patice #78691 üzenetére
A nyugodtabb élet is egy szempont.
HTPC-t ugye azért is szeretik, mert költséghatékonyan sokoldalú, és így is hoz egy sokaknak hallgatható minőséget. Ha már felmerül az, hogy a hangminőség fontosabb, mint a költséghatékonyság, akkor HTPC forrást feltételezve valóban kellhetnek azok a plusz kábelek átalakítók, DAC amiket írtatok.
Azon túl, hogy a HTPC-t reszelgetik, boot-oltatják , elég jól el lehet menni a többi komponens esetében is az "erdőbe" nem is kevés pénzért. Mivel itt a hozzászólók közül több a HTPC tulaj, ezért többségében az előnyiről szólnak a hozzászólások. Szerintem a másik út (dedikált lejátszó) is bőven járható azonos szinteken, csak hogy ilyen vélemény is legyen.
Windows-ról már korábban is írtam, hogy nem fair az összehasonlításban a "nem kerül semmibe". Ha lehetne Lumint, Olive-t, Linn-t venni féláron szoftver nélkül, amit a kölcsönzőből beszerezve a felhasználó feltölti rá, akkor csak "egy szavam" lenne, továbbra sem fair az alkotókkal szemben. Ez ne legyen vita, vagy téma, csak egy vélemény volt.
[ Szerkesztve ]
-
nuke7
veterán
válasz Patice #78775 üzenetére
"youhavenotexcessivelyreducedtheinputsensitivity on the ‘Input Trims’ page in the Set-up Menu if an analogue input has been selected. Check that the input is not clipping by using the ‘Analogue Settings’ page."
mik vannak ebben a manualban
https://youtube.com/user/nuke7
-
t-bali3
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest