Hirdetés
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rbert
aktív tag
Sziasztok!
Ha az erősitőn(Denon AVR-X1000) SOUND MODE-t váltok ( Dolby pro logic 2 ,sztereo,game,pure) ezek után hogyan tudom visszakapcsolni az eredeti hangformátumra ?
Még eddig csak úgy sikerült,hogy ki és bekapcsolom az erősítőt. -
Rbert
aktív tag
Sziasztok!
Be lehet azt állítani az erősítőn(Denon AVR-X1000),hogy Sztereóban a mély-láda is szóljon? -
Rbert
aktív tag
Sziasztok!
Miért van az,hogy az erősitő(Denon X1000) menüjében hangszóró távolságok stimmelnek, kivétel a mély ládáé(5,4m ír,pedig 1,2m-re van) .Mérőmikrofonnal lett bemérve.Vagy nincs jelentősége? -
Rbert
aktív tag
Sziasztok!
Denon X1000 erősitő amikor Xbox One van rákötve "MULTI IN"-t ír ki hangformátumnak.A hangok rendben vannak de mit takar ez?Próbáljak valami más beállítást?Pl.olby ,DTS vagy hagyjam így? -
Rbert
aktív tag
Sziasztok!
Van egy gondom egy Wharfedale WR-10 SUB mély ládával.
Auto Power be van kapcsolva de sajnos nem kapcsol ki ,még akkor sem ha az erősítőt kikapcsolom.Régebben ha le volt halkítva a rendszer akkor is kikapcsolt,ha feljebb vettem a hangot akkor be .
Valakinek volt már ilyen gondja? -
Rbert
aktív tag
Sziasztok!
Egyik jó barátom venne egy erősítőt,csak nem tud dönteni. Denon X1200 vagy Denon X2000.Mozizásra lenne véve főképpen.
Melyiket ajánlanátok? 25m2 a szoba. -
-
Rbert
aktív tag
válasz Nemir Ombe #3785 üzenetére
Köszönöm a segítséget mindenkinek!
-
Rbert
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék 2 mélyládát üzemeltetni.Y kábellel akarom bekötni(most azzal van bekötve1 sub).
Egyik RCA menne egyikhez a másikba menne a másik RCA. Erősitő AVR X1000 1 mély kimenettel.
Mit szóltok, jó lesz? -
Rbert
aktív tag
Sziasztok!
Melyik a jobb beállítás?
A front hangfalaimat szerintetek (3 személyes mozis kanapém van) a középső ember felé fordítsam vagy a két szélső emberre nézzenek?
2,5m-re vannak a hangfalak. -
Rbert
aktív tag
válasz SzlobiG #4123 üzenetére
Szia
Nekem Wharfedale Vardus VR300 szettem van VR -10 Subwooferem.Amit Denon X1000-es hajt.
A beállítást úgy csináltam,hogy mérőmikrofonnal a hangerőt úgy állítottam be,hogy az erősítő menüjében a frekvencia -9DB -t mutasson. Az audyssey így írja le.A bemérés után már el lehet állítani annyira,hogy neked megfelelő legyen.A mikrofonos beállításkor nekem 11 órára kellett állítani,hogy -9db legyen de ahhoz,hogy film közben nagyobb robbanáskor remegjen az ülőgarnitúra alattam ahhoz már 1 órára kell állítani a hangerőt. -
Rbert
aktív tag
Lenne egy kérdésem.
A Front hangfalak magasságának úgy kellene lennie ,hogy a magas sugárzó dóm(nem tudom jó írom e le) egy magasságban kell lennie a fülemmel amikor nézem a Tv-t.(A hangszóró leírásban van).A fülmagasságom 105 cm-en van , viszont a hangfalaim magas dómja 123cm-en.Érdemes megdöntenem egy picit a hangfalakat,hogy a dómok fülem magasságára nézzenek. -
Rbert
aktív tag
Üdv!
Nem vagyok egy fanatikus ,vájtfülü de nagyon szépen szól a technika.
5.1 van lehet ,hogy ezért nem hallatszik,hogy nem adják ki a frontok a mély tartományukat.
Amúgy letettem a földre de nem hallok különbséget a hangminőségben.Így is úgy is tökéletesen szólnak.De holnap este elhívom a jó barátomat hallgassa meg, ő tapasztal e különbséget.Leírom,hogy mi a tapasztalat. -
Rbert
aktív tag
-
Rbert
aktív tag
Sziasztok!
A Speaker setup-ról valaki adhatna egy pontos leírást.
Mérőmikrofonos beállítás után hagyjam ahogy beállította, vagy nyúljak bele?
Distance,levels-re gondolok. A Hz-eket mennyire kell állitani?
A hangszóró távolságokat azt jól lövi be ,de a sub-ét nagyon távolra írja.Változtassak vagy ne? -
-
Rbert
aktív tag
Sziasztok!
2 kérdésem lenne:
1. Denon AVR-X1000-em van ,szeretnék 7.1-re fejleszteni .Vennék 1100-ast vagy 1200-as erősítőt. Érdemes többet adni a 1200-ért ?2.Wharfedale Vardus 300 5.1 szettem van, a 2 plusz hangszórót milyet vegyek? Ami hasonló lenne hangzásban és dizájnban.
A szetthez most két kicsi sorrund van [link]Ezek maradjanak a hátsóknak ,vagy oldalra érdemes majd 7.1 esetén elhelyezni?
[ Szerkesztve ]
-
Rbert
aktív tag
válasz darthdenes #5387 üzenetére
Denon
-
Rbert
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok dobni egy-két Anglia-i linket ahol használt házimozi cuccokat (hangfalak,erősítők) árulnak?! -
Rbert
aktív tag
Sziasztok!
Megvan az új erősítőm (Denon X1200) ,kalibrálásnál sokkal hangosabb a kalibráló hang mint az ezelőtti (Denon X1000)-nél.
A mélynyomó is sokkal mélyebben szól mint a másiknál,visszább kell venni 50%-ról mert nekem túl erősek a mélyek.
Ez természetes, vagy valami gondja van az új erősítőnek?
Véleményeteket kérném:
Wharfedale Vardus 300 mellé:-háttérhangsugárzónak vennék egy ilyet : [link]Vagy egy ilyet: [link]
A mostani háttér pedig menne oldalra.: [link]
Vagy egyik sem jó választás? (nem akarom lecserélni a mostani hangsugárzókat.)
-
Rbert
aktív tag
válasz Nemir Ombe #5485 üzenetére
Ha film 7.1 akkor miért ne abban hallgassam.
Az Eltax-ot az a kereskedő ajánlotta akitől egy éve vettem a Vardus 300-at.Ebből a szériából már nem tud rendelni külön sorrundot.
A JBL csak kinéztem magamnak.
Ha nem Wharfit veszek sorrundból nagyon elrontja a hangzásképet:? -
Rbert
aktív tag
válasz turoczi.pete #5529 üzenetére
-
Rbert
aktív tag
válasz #54715584 #5651 üzenetére
Szia
Egyik barátomnál amikor először mértük az új szettjét (Warffedale Quartz) akkor ott is hangosított az erősítő (Denon X1100). Zajra panaszkodott és egy-egy hangszórót többször mért. Most,hogy bebútorozta jobban a szobát halkabban mért és minden hangszórót minden körben (Ugye 8 van) egyszer mérte.Gondoljuk nagyon visszhangos volt a szoba. -
Rbert
aktív tag
Sziasztok!
Denon AVR X1200 miért ezt a formátumot írja ki amikor Dolby Digital 5.1 a forrás?Bocs rossz a kép , a THD helyett + jel van.
A használatiban nem találtam rá semmit.
[ Szerkesztve ]
-
Rbert
aktív tag
válasz hackeeeee #5853 üzenetére
Szia
A gyári leírás szerint zajos a szoba vagy nagyon visszhangos azért emeli a hangerőt az erősítő a mérésnél:Mérőmikrofonos mérés
Tegye a szobát minél csendesebbé. A háttérzaj meghamisíthatja a mérést.
Zárja be az ablakokat és kapcsolja ki az áramot az elektromos készülékekben.(Rádió,
klíma, fénycsövek stb.)
A mérést befolyásolhatja az ezekből az eszközökből sugárzott hang.
A mérés alatt, tegyék ki a mobil telefonjaikat a szobán kívülre. A mobil telefonok jelei
elronthatják a mérést.
Ne álljon a hangsugárzó és a mérőmikrofon közé, vagy tegyen akadályt az útba,
mialatt a mérést végzi. A mérőmikrofont legalább 50 cm távolságban helyezze el a
faltól. Ezek elmulasztása pontatlan mérést eredményez.
A mérési folyamat alatt hallható merőjelek fognak kijönni a sugárzókból é a
szubsugárzóból. Ez normális működés. Ha háttérzaj van a szobában, a mérőjelek
szintje meg fog emelkedni.
A VOLUME d f használata a távirányítón vagy a MASTER VOLUME használata a fő
egységen a mérés alatt, törölni fogja a mérést.
A mérés nem végezhető el, ha fejhallgató csatlakoztatva van. Húzza ki a fejhallgatót
mielőtt az Audyssey® Setup-ot végzi. -
Rbert
aktív tag
Sziasztok!
Wharfedale VR 10 Subwooferem (150W 250mm) mellé keresek még egyet vagy jobbat.Az 1200-as Denon nagyon hajta ,vissza kell venni a hangerejét 10 órára,hogy ne rezegjen be nagyobb hangerőn.
Tudnátok ajánlani vala milyet?
Jöhet használt is,főleg fekete vagy barna színben érdekelne.
Köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- DIGI internet
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest