Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kalandor: Habemus papam
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
Új hozzászólás Aktív témák
-
fero02
nagyúr
Ha a sok csere után is megvolt a jelenség, akkor érdemes lenne végigmenni a láncon, h hátha vmi kábel vagy hasonló baj is akad.
Első körben kipróbálni jelen állapotában a rendszert másik 2 akármilyen hangfallal, így kizárva minden más egyéb bajt. Ha a jelenség nem tapasztalható, akkor egyértleműen a hangfallal van vmi. Ha van baj, akkor lehet tovább keresni a forrást.
-
daninet
veterán
A sistergés akkor hallható amikor megszólal a magas hangszóró. Tehát alapjáraton csendes, viszont ha szól valami zene nem tiszta a hang, úgymond recseg, de ez sistergésben nyilvánul meg magas hangoknál.
A piezo nem a hangváltóba volt kötve, hanem külön volt egy kondenzátor és arra, tehát habár nem értek hozzá, nem tudom miért lett volna hiba, azon kívül, hogy elment rá a pénzem (se nem faragtam a hangládát, se nem tehette tönkre a hangváltót vagy akármi mást).
Mi lenne a megoldás? -
daninet
veterán
válasz
shalafi66 #6032 üzenetére
mit javasolnál? Most ilyenek nem érdekelnek, hogy egyvonalban vannak-e a hangszórók, meg mennyire szép stb. mert ez a hangszóró nem arra kell. Minőségi zenéhez vannak külön dolgaink itthon, ez inkább egy-egy játékhoz, vagy ha társaság van háttérzenének hogy szóljon.
A lényeg, hogy ne sisteregjen. Mit tegyek?joe2005: magasat már 3X cseréltem, ezek után sem hallgatott el a sistergés, Így most az alapvetően új és márkás dómok amelyek bennevannak számomra tökéletesek (úgy voltam, hogy nem veszek gagyit, mert biztos ez a baj, de nem)
-
joe2005
senior tag
válasz
daninet #6030 üzenetére
Én itt vettem dómot, kondenzátort 4,7uF. Csak leírom, hogy nálam hogy oldódott meg a helyzet.
Nekem orion hs280-as dobozom volt közép, magas elszállt, majd vettem bele magast dt12 márka sal és MNC 250 mm-es mélyet (120/240) hangváltó valamilyen bolti 12dB 2 utas volt.
Szilveszterkor elszállt a magas és a mély (ezért kerestem újat és fenti linken rendeltem és vettem a dómot), majd egy mnc noir sorozatból egy 250 mm-est egy helyi boltban. A hangváltót szétszedtem púpos kondi stb, maradt az egyik tekercs a mélynek és betettem a 4,7-es kondit a magasnak, 6dB-s lett a váltó 3000 körül vált. hát a két hangszóró, mivel a másikat még nem cseréltem ki ég és föld. -
daninet
veterán
Üdv!
Van egy problémám, ami valószínűleg pofon egyszerű, ám az én szempontomból nagyon sátáni a dolog le is írom miért megértitek
Vettem annó egy Videoton TS150 típusú hangfal párost. Ez egy 3 utas hangfal, alul 2 db mélytányér, egy közép és 3 db magas hangszóró a tetejében. Elég magas (kb 150 cm) ebből kifolyólag nagy az űrtartalma is, szól rendesen. Amikor megvettem, és rákötöttem édesapám erősítőjére, egy kicsit az egyik hangszórón a három magas közül az egyik sistergett. Mondtam az emberkének, rá se rántson, valószínű a kis papír membrános bigyó megadta magát, különben sem drága, veszek helyette másikat és belerakom. Ezt meg is tettem, de a sistergés nem múlt el. Időközben vettem egy kenwood erősítőt is, azzal használtam. Cserélgettem jobbra balra a magas hangszórókat, sehogyan nem volt jó, így hát nem volt más, csak a hangváltó lehet a bűnös. Vettem MNC 500W-os hangváltót, hogy ez mennyire jó vagy sem, minőségben az igazából az lényegtelen, fontos viszont, hogy a sistergés nem hogy megszűnt mostmár mindkét hangszórónál előjött..(a kenwood erősítővel, a harman/kardonnal azt hiszem csak az egyik csinálta a fasztivált)
Vettem piezo hangszórókat. Szépen kondenzátorral bekötöttem őket, ezek viszont alapjáraton valamitől csicseregtek a sistergés helyett (nyilván a hangszórók eltérő architektúrája miatt). Elég olcsó típusokat vettem, azt gondoltam, hogy amikor keményebben odatekertem, esetleg valami baja lehetett és most azért cincog. Beruháztam dóm magasokra. Kifaragtam a hangszóró házat, beleraktam a dómokat (teljesen új dobozosak voltak) ezek is sisteregnek.
A kenwood erősítőtől jobban sistereg mint édesapám harman/kardonjától, így teljesen tanácstalan vagyok mi lehet a probléma. A hangfalakban gyakorlatilag a doboz, a mély és a közép maradt meg, minden egyebet megcseréltem benne. Ha véletlenül fordítva kötöttem be a magasokat okozhatja ezt? A hanváltó a kuka? (ami szintén gyakorlatilag újnak vehető, mivel mikor megvettem őket is szintén ezt a hibát hozták elő)
Vagy valami voodoo szertartás keretei között a hangfal doboz van elátkozva?
Valaki oldja meg, mert agyf*szt kapok ettől már -
djapor96
senior tag
Üdv!
Segítségeteket szeretném kérni. Nem 100%-osan ide tartozik a kérdés, de nem nyitnék neki új topikot!
Szóval van egy Pioneer sorround szettem nagyon szépen szól, de az egy satellit sugárzó furcsán recseg. igazából jön rajta hang, de emellett olyan sistergés, megszakadás, recsegés hallatszik.
Biztos nem kábelhiba, mert ha felcserélem akkor is ez a hangfal a rossz.Szerintetek?
-
GâLî
tag
Üdvözletem!
Tervezek beszerezni egy cav av2086os erőlködőt, s ennek a két aktív 100Wos mély kimenetére 2 ládát. Sajna a moziszubok igen nagy százaléka aktív, és szeretném elkerülni a fölösleges pénzkidobást a szubokban található erősítőkre...
A cél minél kisebb alsó határfrekvencia, és 200hzig lineáris átvitel lenne...
A többi sugárzó valószinüleg bassreflex lesz, ez nem tudom milyen hatással van a sub rendszerbe illeszthetőségére... Milyen kialakítással, hangszóróval lenne a legcélszerűbb megvalósítani a tervemet?
Várom az ötleteket, javaslatokat!
UI.: Gondoltatok már betonból öntött, gömb alakú ládikókra? 3 tüskével pont jól el lehetne helyezni. és igy még a sugárzási irány is könnyedén változtatható. Legalábbis szerintem
További kellemes napot mindenkinek! -
villamos
őstag
válasz
taki1111 #6021 üzenetére
A hangszóró T-S paramétereit kellene tudni, hogy lehessen hozzá ládát tervezni, ezeket ugyanis nem ismerjük. Meg lehet mérni házilag, ha vannak megfelelő műszerek.
Amúgy a hangszóróknak nincs teljesítménye, csak terhelhetősége.
Szerintem jobb lenne inkább keresni valamilyen ismert paraméterű hangszórót -
taki1111
csendes tag
sziasztok! vagy egy "ládám 75 ac-065" elég masszív felépítésű
"75x39x31 (cm) ~90 literes"
és szeretnék valami ütős mélynek megcsinálni,
és ebben szeretnék segítséget kérni.
ami most van benne az már kevés
hangszoró benne:
Méret: 12" / 300mm
Impedancia: 8ohm
Teljesítmény: 150 / 300W
Frekvencia: 25Hz - 3.0kHz
Érzékenység (1W/1m): 92dB
Mágnes méret: 40oz
és amivel hajtanám egyenlőre:
sony str d365
100w x2 into 8 ohms (40-20k Hz) at 0.8%
szóval az lenne a kérdésem,hogy hogyan fokozhatom a teljesítményt?
ui:már nem igy néz ki
Új hozzászólás Aktív témák
- OpenWRT topic
- GTA VI
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Hardcore café
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- EA Sports WRC '23
- Ubuntu Linux
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga Gen4 X360 Érintős! Ryzen 7 Pro 7730U 16GB RAM / 256GB SSD Magyar
- Asus ROG Strix XG27ACDNG - Újszerű
- Intel Core i9-10900 processzort keresek megvételre MA
- HP Z840 workstation 1450W 2db XEON 2697 v4 36MAG,256GB DDR4, Quadro P6000 24GB/M6000 24GB/P5000 16GB
- Fujifilm GFX50S II Garis + GF 50mm F3.5 R LM WR + 3db akkumláltor + Urth Core nyakpánt
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Honor 8 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest