Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
M0ng00se
őstag
Üdv. Régóta kezdett érdekelni a számítógép hűtése.Ezért szépen lassan elkezdtem "hűteni" a számítógépemet itt van néhány kép, a betűk helyett
Eddigi "munkák" :
PlayStation 2 maszek hűtés:DDR memóriákra hűtőborda. voltam olyan vakmerő/hülye, hogy ezüstpasztát használtam. de baj nem lett :
6600GT hűtése. Ugye, ott a két darab 8cm-es venti, plusz az alap hűtőventi. Vagyis 3 ventis "hűtés" .6 napig használtam majd váratlanul leállt. azóta ha rádugom a molex csatit be sem kapcsol a gép. :
ASUS HD3650 hűtés. Lényeg hogy a nagy passzív hűtőbordára csavaroztam két darab 8 cm-es ventit ami 2000+rpm körül pörög.A Kártyához alig találtam drivert. Amit találtam az olyan volt hogy a 2d jól ment, de amit D3D-t látott lefagyott a gép . Win7-en tudtam játszani de minimumon. A kártyát éppen azért szereztem hogy maxon játsszak. Azért írtam D3D-t mert ha a fur markot futtattam gond nélkül ment.És az opengl-t használ ahogy tudjuk.
Egyébként már ez sem működik. Ugyan úgy játékot próbáltam amint belépett volna lefagy. Gondoltam én hülye hogy hátha tölt. Kb 6 percet adtam neki. Visszajöttem ott volt ahol abbahagytam. Újraindítottam, és már csak azt vettem észre hogy vastagon csíkozta a képet. Amint meglett a kártya, másnap már nem is volt jó. Ez az én szerencsém.Utoljára a gépházam .Igaz már nincs benne a 6600GT, sem ez az alaplap, de ugyan így néz ki
Lett volna egy Hardcore kép egy Ati radeon 9600-asról ami fel van szerelve bordákkal, alul felül 8 cm-es ventivel, nagy bordával, de sajnos nem látszik a képből semmi
Remélem tetszik a kis összeállításomV6
-
M0ng00se
őstag
válasz Trebron09 #38179 üzenetére
Na igen effektíven semmit De amikor rajta volt 1-2C°-szal lejjebb ment a hőfok
És igen hozzáért a felső kis cuccokhoz. Talán ellenállások? Azok a barna "izék". Sose tudtam hogy mik azok úgy emlékszem le volt szigetelő szalagozva az alja úgyhogy nem zárt semmit.( persze én hülye később raktam rá egy nagyobb bordát szigszalag nélkül. bár mikor ráraktam aznap este elszállt. )[ Szerkesztve ]
V6
-
M0ng00se
őstag
Újabb alkotásom a tápot melegnek éreztem, ezért megoldottam
Bár borda,a táp tetejére
A bordákra pedig egy 12-es venti (szerencsére a kép homályos)
V6
-
M0ng00se
őstag
válasz Satyricon #38254 üzenetére
Amikor legelőször megvettem a tápot, bekötöttem mindent elindítottam, azt hittem hogy nem működik a venti mert olyan halk volt . És most se hangos, pedig 2 éven keresztül minden nap használom . Amúgy azon van ki/be kapcsoló gomb? mert az enyém olyan mintha csak a hely lett volna meg, de a kapcsoló már nincs
V6
-
M0ng00se
őstag
VIA szintű pasztázás az északi hídon (persze ez is homályos)
Lehet, nem ide "illő" a kérdésem, de a procim mindig 50c°.Mármint reggel gép be 50.Később is. 100%-os procinál 62. Másik lapban 35c° volt bekapcsolás után. Maxon 45 körül. Hogyan van ez?
[ Szerkesztve ]
V6
-
M0ng00se
őstag
A festék vezeti az áramot? Ha nem ,akkor arra gondoltam ,hogy lefújom feketére a memória modulokat. Persze a "foglalatot" nem festeném be, de a többit igen. Jó ötlet?
V6
-
M0ng00se
őstag
Lenne egy ötletem még haverral találtuk ki. Ő meg is csinálta volna csak nem volt megfelelő "hárdver".
Végy egy naaaagyon régi, működő alaplapot. Rakd vízszintbe. Köss rá minden hülyeséget úgy, hogy működjön a gép. Szedd le a procihűtőt. Rakj rá olyan fém "dobozt" amibe tudsz vizet rakni, nem ereszt, és elég simává tudod tenni az alját. Rakj a dobozba vizet. A doboz tetejére egy venti és kész is a vízhűtés (Vagy ne rakj rá ventit, de akkor egy teafiltert rakhatsz helyette[ Szerkesztve ]
V6
-
M0ng00se
őstag
Régi hangfalamban volt egy ilyen cucc. Bár akkor csak a szabályzókat láttam. Vettem 2 hifitornyot havertól, és gondoltam hogy rákötöm. Sikerült is. Csak amikor hozzáértem a fémdarabhoz, ami a szabályzóknál van mindig "búgott".igényesen leföldeltem (bár tanárunk mindig szól hogy nem földelés, hanem érintésvédelmi vezető )
V6
-
M0ng00se
őstag
Kinéztem magamnak egy Mugen 4-es hűtőt.
A képeket nézegettem és mindenhol azt láttam hogy 1 venti van rajta. Igazából ha én a másik oldalára rácsavaroznék egyet az hatékony lenne?V6
-
-
M0ng00se
őstag
Videókártyára szeretnék tenni maszek hűtést. Hányas fúróval fúrjam meg a bordát, hogy az a kis fehér rugós "lefogató" belemenjen?
V6
-
M0ng00se
őstag
amúgy nem szeretnék hirdetni egyáltalán, de van egy kis hardcore gépszerelős vidim.
[link]V6
-
M0ng00se
őstag
Bocs hogy ide írok, de lenne egy kérdésem:
Gépemet, most egy 12cm-es venti hűti előröl, oldalról is egy 12cm-es, és hátulról egy 8 centis viszi ki a levegőt. Az oldalsó 12-es 1200rpm-es, a hátsó 8-as pedig 2500. Ha lecserélném az oldalsó 12-eset egy 14-esre (1200rpm) , és a 8-asat 9,2cm-esre (2000rpm), akkor lenne érdemi különbség?V6
-
M0ng00se
őstag
Próbált már valaki fejhallgató hangerő szabályzóból, venti hangerőszabályzót készíteni? Az elv ugyanaz nem?
V6
-
M0ng00se
őstag
Üdv.
Nem annyira gány, de mégis lehet annak nevezni.Nemrég vettem egy 775-ös lapot, és volt benne egy celeroncs.Mivel másra nem lehet használni, gondoltam polírozom kicsit
Egy kisebb hungarocell lapra tettem, hogy ne a procit keljen fogni
PH persze tükröződik
Végre belőtte az autofocust (úgy ahogy).Kb 1 óra volt 1500-as polírpapírral
Persze jobb is lehetne, mehettem volna a rézlapig is, de mivel lényegében soha nem fogom használni, ezért felesleges.V6
-
M0ng00se
őstag
Nem nagy gány,de talán mégis
Coolermaster TX3 EVO elejére Intel socket775 venti, mert CSAKV6
-
M0ng00se
őstag
Valahol kapható kis hűtőborák? Pl. ami videókártya ram-ra jó.Bár nekem VRM hűtésre kellene.
Kerestem, de nem nagyon találtam.Olyat "csomagot" igen, amiben van egy aktív gpu hűtő, meg kis bordák.De ez 3500FT, nekem meg a gpu hűtő nem is kellene.V6
-
M0ng00se
őstag
igaz, nekem is lesz. régi tápból kiszedett kis bordák. csak gondoltam rákérdezek
V6
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest