Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Barret001
addikt
válasz rednifegnar #79684 üzenetére
Jó a porszívó! Porzsák nélkül a kifújó oldalt meg kell kosszabbítani,és kivezetni a szabadba.
-
Dani_kp
addikt
válasz rednifegnar #79697 üzenetére
Rendelve, kiszállítással együtt, 3300 Ft körül van. Szóval nem sz@rakodok vele, megrendelem és kész. Én is attól tartok, hogy vagy a méret vagy a borda szám nem fog stimmelni.
Azért durva, mert azt mondták, hogy tegnap még működött .
hotkar: én postásgumival tudnám orvosolni a dolgot .https://ingatlan.com/33821564
-
Barret001
addikt
válasz rednifegnar #79712 üzenetére
Már ha van ugye?
-
pjen
félisten
válasz rednifegnar #79718 üzenetére
Az alkohol kis mennyiségben gyógyszer, nagyban orvosság.
-
Dani_kp
addikt
válasz rednifegnar #79718 üzenetére
Annyiért nem drága, szerintem régóta ilyen 1000 ft/liter körül van. Már a legolcsóbb házipálinka is 4000 ft/liter eladva.
Szóval még saját fogyasztásra sem kínlódnék ilyennek a megépítésével. Munkatársamnak sok gyümölcsfája van, évente olyan 80-100 liter pálinkát főzet, még Ő sem vacakol vele, inkább megbízható helyre viszi, akkor már 40 éve ilyennel foglalkozik, az ért is hozzá és az olyan is lesz.Alkohol fogyasztásba nem akarok belemenni, de egy jó minőségű pálinka sokkal többet ér minden gyógyszernél és ez tapasztalatból mondom, csak ugye a mértékletességre oda kell figyelni. De fontos megjegyezni, hogy a jó minőségű finom pálinka nem egyenlő az erőssel. A világ legnagyobb hülyesége mikor valaki azzal dicsekszik, hogy az övé milyen erős, 55-60 fokos...stb. Most kaptam 1 liter birsalma pálinkát, ami 48 fokos, valami eszméletlen, hogy milyen finom, nem erős, nem marja a gyomrot és a nyelőcsövet sem, pedig "friss" főzet.
https://ingatlan.com/33821564
-
Stylewars_kp
őstag
válasz rednifegnar #79724 üzenetére
Kuktába a lekvárt meg a befőttet szokták kifőzni.
- Te ez a Gyula, eszi a lekvárt meg a befőttet, mióta nincs pénze kocsmára.
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
macilaci78
nagyúr
válasz rednifegnar #79740 üzenetére
Az asztaloson sok múlik, egy 10 centis takarólécet rendeltem oda, ami a profilt tartja és eltakarja a régi furatokat.
Több egyéb tételre is várok.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
pjen
félisten
válasz rednifegnar #79799 üzenetére
Legrandnak vannak jó hosszabbítói, csak jó drágák.
-
macilaci78
nagyúr
válasz rednifegnar #79805 üzenetére
Ez egy airsoft Mp5, ezalatt van az akkunak hely, amit azért töltésnél el kell érni. Persze ha teli tusa van a putkának, akkor ott jobb helye van az akkunak és a szóban forgó elemet csak akkor kell levenni, ha az előagy lötyög. Rendesen meghúzott csavarokkal kb soha.
Ennek a kis szarnak a tengelye reteszeli le a bordás markolatot, hogy ne ne csússzon le előre. A játék hevében a markolat feszülhet előre-hátra.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
inf3rno
nagyúr
válasz rednifegnar #80109 üzenetére
Nálam tiszta rozsda, haj és trutyi volt, plusz el is törött, azért egyáltalán nem is tartott. Most egyelőre gyúrható ragasztóval próbálkozok. Ez 30 perc mire kikeményedik. Utána a maradékot ha szükséges, akkor betömöm uhu-val.
Buliban hasznos! =]
-
Barret001
addikt
válasz rednifegnar #80235 üzenetére
Teljesen jó! Olyan mint a tolómérőm Az is zabálja az elemet!
-
Z_A_P
addikt
-
sisi22
aktív tag
válasz rednifegnar #80277 üzenetére
Talan masoknal is elojott a nosztalgiazas...
Eszembe jutott, amikor eloszor voltam nyari szakmai gyakorlaton es legalabb egy hetbe tellett, amig megtanultam, hogy milyen falra milyen homokos gipszet kell kesziteni... a brigadvezeto odavolt az oktatasert, a neve es a keze jarasa alapjan mindenki csak Reisz mesternek hivta.
Azert most egy kicsit belegondoltam, vajon ma hany ilyen reiszmester lehet, akik tenyleg raszannak egy hetet a kezdok kioktatasara es nem uvoltoznek es alparian karomkodva elkuldik vagy kirugatjak a szerencsetlen kezdot, ha elsore nem profi modon oldja meg a feladatot...
[ Szerkesztve ]
Ma kell megtenni a tegnap eltervezetteket.
-
Pakmara
őstag
válasz rednifegnar #80472 üzenetére
Mivel akarod megmunkálni? (elég kemény anyag, plusz a hőt is jól bírja)
-
rednifegnar
senior tag
válasz rednifegnar #80475 üzenetére
ugy latom ebayon van, eleg random arakon, kulonfele kocka meretben.
egy kilos kb 180 eur. nem olcso az teny, persze relativ mihez kepest mert hasonlo surusegu anyagok ennel joval dragabbak. asszem marad elsore a sargarez.A camera does not make art, the artist makes art.
-
Inhouse
őstag
-
Pakmara
őstag
válasz rednifegnar #80477 üzenetére
Szerintem ólommal jössz ki a legolcsóbban.
-
macilaci78
nagyúr
válasz rednifegnar #80472 üzenetére
Unokabátyám Szegeden alkatrészgyártó üzemben dolgozik, ha jól emlékszem, épp wolfram-ból gyártanak valamit az Audinak. A fémet nem veszik, hanem kapják, nem egyszerű beszerezni azt a minőséget, ami nekik kell és el is kell számolni a maradékkal.
-
mephi666
nagyúr
válasz rednifegnar #80696 üzenetére
...vagy esetleg egy darab nagyobb fekvő bojlerrel kiváltani?
...de mivel ez a gánytopik, át kell ütni a plafont és feltolni egy nagy bojlert félig a padlásra, majd körbefújni purhabbal
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
mephi666
nagyúr
válasz rednifegnar #80699 üzenetére
fogyasztásban nem térülne meg a modernebb+nagyobb+újabb? főleg ha el lehetne adni a régi kicsit? nincs villanybojlerünk, de józan paraszti ésszel gondolkozva tuti hogy jóval kevesebbet eszik 1 nagy, mint a 2 kicsi közösen (amit nem is tudom hogy lehetne rendesen közös rendszerre hozni) ...mit mutat a matek konkrét típusokat nézve?
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Beni2360
félisten
válasz rednifegnar #80704 üzenetére
Keressel egy fél " váltó kapcsolot. És kézi vezérléssel egyikből ha kifogy a meleg víz jöhet a másikból. De az Amper felvételre figyelni kell mivel 2x1200W fűtés is mehet elvileg egy szerre. Ki kell építeni a másik hozatott is a másik bojlerre.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz rednifegnar #80707 üzenetére
Azzal kezdtem a hsz-t.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz rednifegnar #80707 üzenetére
Azzal kezdtem a hsz-t.
Valami hasonlóra gondoltam.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
darvinya
titán
válasz rednifegnar #80696 üzenetére
30L-es átfolyó melegítő.
Ilyet akartam, de szerelő az sem tudta mi fán terem ilyen, pedig van pár helyen.
Újabb verzió már tudja 1kW/60°C-ot folyamatos átfolyással, mert a csövek indukciós hevítésű.
80L-es kádat 15 perc alatt teli tölti (külső hőmérséklettől függően) 47-60°C-al.
Nagyobb teljesítményű (méret azonos, azaz felakkora, mint egy 60L-es bojler) 2kW-os már tudja a 88°C-ot is.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
darvinya
titán
válasz rednifegnar #80714 üzenetére
Milyen nagy áram?
1/2kW-ról beszéltem, s cső indukciós.
2000W÷230V=8.7A, ennyit lazán elbír a hálózat, még a 16A-es is, mivel alapból külön áramkörös, ráadásul ez max. 88°C-nál.
Mivel indukciós a cső rendszer, így fokozatossan oszlik el a cső melegítés.
Ne hidd 50cm cső van benne.
Tehát nincs nagy hőkülönbség.Amit te szeretnél a hőtárolós bojler, aminél min.100L-től éri meg a takarékosság.
Tehát 100L/60L-es kád, s nuku mosogatás, mert ahogy kinyomja a meleg vízet keveredik a hideggel, tehát sima bojlerként fog működni.
Nálad minden kiszolgáláshoz 200L/60L kád/mosogatás.
És így.tovább.
Már 200L-es 16A-es, efelett hálózat bővítés kell.
Persze, ha van nappali napkollektor, a segít.Nálam úgy szabályzom kézzel sima 80L-es bojlert, hogy csak fürdés előtt kapcsolom be a kivánt hőfokra, különben minden melegvíz megnyitás után rámelegít.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Top cat
addikt
válasz rednifegnar #80802 üzenetére
Amikor kiveszik akkor kell ékkel, nagykalapáccsal szétverni. A tiszta részeket már lehet fűrészelni. Nem könnyű meló, de száraz tuskót szétverni még rosszabb.
Vagy hagyni kell korhadni, akkor is könnyebb lesz elbánni vele. Persze úgy csökken a fűtőértéke és évekbe telik.
-
Z_A_P
addikt
válasz rednifegnar #80860 üzenetére
Ja, ezt javasolta mas is, de nincs ra idom/tudasom => jo vastagon kihuztam ujra sziloval ma reggel. Par evig ellesz rendben (remelem), aztan ha peneszedni kezd ismet, akkor a vastag fugara kihivom aki anno csinalta.
OK
-
sisi22
aktív tag
válasz rednifegnar #80872 üzenetére
asszem muszaki vizsga sincs olyan mint itthon.
Nincs bizony. Ahogy az auto beall a vizsgaztato helyre, radugnak minden kutyut es km-ora allastol kezdve minden adat megy a szamitogepes rendszerbe, es csupan webes lekerdezessel meg vasarlas elott lehet tudni, hogy az adott autonak milyen problemai voltak a korabbi muszaki vizsgakon.
Ma kell megtenni a tegnap eltervezetteket.
-
sisi22
aktív tag
válasz rednifegnar #80872 üzenetére
(jellemzoen 18 evesen es vezethetsz 90 evig azzal az eu vizsgalattal).
Ez nem igaz, tiz evenkent kell hosszabbitani a jogositvanyt,es legfeljebb 70 eves korig ervenyes.
Ha nem volt azalatt jelentos egeszsegi allapotbeli romlas, akkor csak 70 eves korban van egy komolyabb egeszsegugyi vizsgalat, es annak eredmenyetol fuggoen hatarozzak meg a kovetkezo ervenyesegi idoszakot, jellemzoen egy-ket evente kell ismetelni.Ma kell megtenni a tegnap eltervezetteket.
-
válasz rednifegnar #80750 üzenetére
7-9 évente cserés a bojler? Akkor régen tényleg minden jobb volt. 1985-ben amikor építkeztünk, felkerült egy 120 literes Hajdú. Amikor 2016-ban elköltöztünk még mindig az a bojler működött, és még az eredeti fűtőszál volt benne. Jó, elhasználtunk számtalan aktív anódot, volt hőfok szabályzó csere, és kötő kábel is, meg persze tömítés csere minden takarításkor. Ja és elfogyott két alaplap is. A villany bojlert 2 na max 3 évente ki kell takarítani a vízkőtől és annyi.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
RandomName
senior tag
válasz rednifegnar #80907 üzenetére
Ha az enyém lenne, akkor simán visszaszabályoztam volna a nyomást a hidegvíz oldali sarokszeleppel, vagy ha nincs, akkor beépítek egyet, ha már így fel lett ismerve a probléma. Fajlagosan olcsóbb megoldás, mint boylert venni.
"A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
Barret001
addikt
válasz rednifegnar #80960 üzenetére
Szétvágni én is szét tudom,de hátha van más megoldás is.
-
macilaci78
nagyúr
válasz rednifegnar #81058 üzenetére
6 méteres szálban szokás ezt árulni, a belvárosban viszonylag kevés a vasudvar. Általában van gyorsdaraboló, valami minimális összeget tesznek rá vágásonként.
Tímár Vaskereskedés oldalát nézd meg, hol vannak telephelyei, illetve az adott telephelyen van-e készleten.Amíg még létezett, a Hungária-Vajda Péter utca sarkánál vettem 2×1,5 m hosszú 40×40×3 mm zártszelvényt. Fóliába is becsavarták nekem, villamossal vittem haza.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz rednifegnar #81060 üzenetére
Népligettől nem messze a Fertő utcában (99-es busz vonalán): [link]
-
Bóna vasker 18-ik kerület Besence utca.
linkAz emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
macilaci78
nagyúr
Tímárnál van házhoz szállítás is, persze pénzért. Viszont telefonon, e-mailen, előre utalással mindent el tudsz intézni a foteledből is.
Én tán a fóti telephelyről szállíttattam ki Zuglóba és az érdi telephelyen fizettem ki, ahová az újbudai munkahelyről mentem ki.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
-igu-
addikt
válasz rednifegnar #81058 üzenetére
ez a méret tán fellelhető barkácsáruházakban is (már ha mm-ben gondolkodunk a keresztmetszet tekintetében)
[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
őstag
válasz rednifegnar #81116 üzenetére
Én nem messze lakom egy vasudvartól (kb. 8 perc séta) és már többször megfordult a fejemben, hogy gyalog hozom el a szálanyagokat, főleg mikor kis mennyiség kellett. Egyszerűen nem lehet velük alkudozni, simán rám akarják mindig varrni a városon belüli kiszállást, pedig máskor mondtam azt is, hogy ráérnek akkor hozni, ha útba esek. Nem, ők ilyet nem tartanak észben, meg nem tervezgetnek. Aztán végül mindig pont erre járt apám a futóval, és megoldottuk, de ha egyszer sürgős lesz, tuti bejátszom
Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...
-
Spec
őstag
válasz rednifegnar #81121 üzenetére
Ezt übereljétek!
"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
válasz rednifegnar #81145 üzenetére
Az áram nem játék.
Én ilyet raknék.
linkAz emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Kence Fice
lelkes újonc
válasz rednifegnar #81271 üzenetére
Azon már túl vagyok, sajnos nincs eredmény, ezért kérdeztem.
-
Lucas Kane
tag
válasz rednifegnar #81301 üzenetére
Megpróbálom, köszönöm.
-
Thunderace
csendes tag
válasz rednifegnar #81387 üzenetére
Nem az, amire te gondolsz.
-
Satyricon
addikt
válasz rednifegnar #81416 üzenetére
Értem, köszönöm a tanácsot! Az ónszippantó mellé akkor beszerzem az említett cuccokat
Mindenképp cserélni akarom a potikat, nem akarom javítani őket
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
Beni2360
félisten
válasz rednifegnar #81467 üzenetére
A kétkomponensű termékeknél termékeknél a felhasználás előtt kell összekeverni. Vagyis 1-1 flakon jobb és bal kézben és egyszerre fújni. Nincs
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz rednifegnar #81467 üzenetére
Talán autó spray.
-
Barret001
addikt
válasz rednifegnar #81501 üzenetére
Rossz hír...
-
Gézengúz
addikt
Milyen hosszú időtávban mértél? Előtte és utána is kérdezem, legalább 1 napok megvoltak?
-
Gézengúz
addikt
válasz rednifegnar #81504 üzenetére
Hát ez elég megbízható mérésnek tűnik akkor.
-
cinemazealot
addikt
Tudnál fényképet mutatni arról, hogy a nikecell lapok mennyire vannak hermetikusan osszeillesztve és beburkolva egy a hűtő testével egybezárt légtérré?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Láncfűrész topik
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Ukrajnai háború
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Microsoft Excel topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen processzort vegyek?
- Projektor topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest