Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Thunderace
csendes tag
Szerintem ez elég gány lett.
Mondjuk nagyon nem erőltettem meg magam. 1 óra alatt elkészült. Ha a végére teszek még valami rácsot, akkor érintésvédelmileg toppon lesz. Azt az 1cm vastag műanyag csövet soha nem fogja átütni. A ventire is jó lenne valami rács.
Mondjuk, ha be van kapcsolva nem nyúlkál ott senki, örül, ha elmenekül a közeléből. 4800ft-os ali-s ózongenerátor + a többi sallang.
A fényképező vakuja szépen előhozta a koszt a cső belsejéből, nem tűnt ilyen porosnak. Ez már így marad.
-
Thunderace
csendes tag
válasz PROTRON #77974 üzenetére
Nem, nem én árulom.
http://stafeta.hu/webshop/futofilm-es-infrapanel/futofolia-futofim-es-tartozekok[ Szerkesztve ]
-
Thunderace
csendes tag
Ha már itt vagyok...
A gyerek képes naponta lemeríteni a lego vonatját, és nagyon megterhelő volt a gyereknek is, meg nekem is kivárni, amíg az xtar vc4-es a maga 500mA-vel komótosan feltöltötte az akksikat. Úgyhogy lépni kellett.
15V-ra húzott Vargáné bírja a gyűrődést... 15V 7A-rel simán.
Persze az AAA akksikat óvatosabban kell tölteni. 1.3-1.5A elég nekik. Minusz delta V cut-off az ujjamba van építve, ha már süt, akkor jó.
Itt is van ződsárga, ahogy ti mondjátok. Kínai buck konverter, kínai power meter stb...
-
Thunderace
csendes tag
Ilyen wattmétert már biztos nem kapni. 6-8éve raktam össze pár ilyet, akkor ilyen cuccok voltak csak. Most már dizájnosabbak, meg többfélét is lehet kapni. pl:
[wattmeter]
beépíthető: [link]
A buck converter valami nagyobb féle, nagy amperes cucc. Meg nem mondom már pontosan milyen. Valami ilyesmi van benne: [link]
A konverteren lévő trimmer potik ki lettek cserélve hagyományos szén potikra.
Interneten van csomó leírás, hogy lehet a régi tápokat felhúzni 15V-ra. Egy IC 2 lábát kell Xkohm ellenállással összekötni, azt hiszem a referencia feszt buzerálja meg.[ Szerkesztve ]
-
Thunderace
csendes tag
válasz Thunderace #77982 üzenetére
-
Thunderace
csendes tag
Ezt a fél gány megoldást ki hogy oldaná, szépítené meg?
Palántanevelőben fűtésszabályzó termosztátok. A gyorscsatlakozókat valahogy el kellene tüntetni. Valami dobozba, vagy panelre felszerelve a reléket, nem tudom. Szellőzés kritikus, vízállóság annyira nem fontos. Láthatóság is fontos, a kontroll ledek meg a hő kijelző miatt.
-
Thunderace
csendes tag
válasz macilaci78 #79400 üzenetére
Ez jó egynek. Köszönöm.
-
Thunderace
csendes tag
válasz Sándor -P20- #79404 üzenetére
Az csak a "vész" termosztát, ha valamiért a sonoff nem működne. A sonoff alá van állítva 2-3 fokkal. Párhuzamosan van a két termosztát. Továbbá fel lett tuningolva, normális reléket kaptak, vezetékek kb 5x-ös keresztmetszet, a nyák lemezen is át lettek kötve a vékony vezetőrétegek. Érdekes, hogy a gyárilag benne lévő miniatűr relék lényegesen többet fogyasztottak behúzott állapotban, mint amiket beletettem. Úgyhogy a táp része is kímélve van. A stabilizátor ic koppra volt hajtva az eredeti relékkel. Talán ezért hullottak nálatok. Hibátlanul működnek most már 3 hónapja, pedig a fóliában 35+ fokok szoktak lenni. Meg van még tartalékban 2db.
-
Thunderace
csendes tag
válasz RandomName #79405 üzenetére
Csak annyit jelent, hogy a fóliában pokoli meleg szokott lenni. Az elektronikáknak kell a szellőzés. Bár nappal, amikor meleg van bent, akkor nem kapcsolgatnak, de akkor is jó, ha szellős helyen vannak a termosztátok.
-
Thunderace
csendes tag
válasz RandomName #79408 üzenetére
Nem vészes a pára. A növények külön takarva vannak éjszaka, úgyhogy semmi probléma a párával.
-
Thunderace
csendes tag
-
Thunderace
csendes tag
válasz Thunderace #81369 üzenetére
Ja, a karnis csipeszért külön elnézést kérek.
-
Thunderace
csendes tag
válasz razorbenke92 #81375 üzenetére
Az az évi 2-3 alkalom szerintem nem okoz gondot. Van egy másik ózon generátorom is (hasonlóan gány megoldás, de nagyon szuper), szemmel látható ózon "füstöt" hoz létre a szobákban. Egyébként a fő cél egy palántanevelő növényház és a neveléshez tartozó kellékek fertőtlenítése. Milliós értékű növények vannak benne, szóval szükséges. A formalinos fertőtlenítés meg elég nehezen kivitelezhető mostanában. Így a két generátor már elég lesz szerintem oda is.
Igazi remekművek.
-
Thunderace
csendes tag
válasz rednifegnar #81387 üzenetére
Nem az, amire te gondolsz.
-
Thunderace
csendes tag
válasz RandomName #81515 üzenetére
-
Thunderace
csendes tag
Csináltam egy gányer gémer gépet. Igaz, hogy már vagy 10 éve nem játszom.
Hibás rx570 : 10eft
+ dell t1700 -16GB ram - xeon E3-1241 v3 : 30eFTAz rx kapott egy bios mod-ot: mem freki a gyári 1750 helyett 1650, megjavult a kártya.
A dell t1700-nek meg kellett csapolni a 12V-os ágát, mivel gyárilag nincs benne vga tápcsati.
Xeon alulfesz + optimalizált bios + wattman-nal még egy kis finomítás, 120W limit. Így fullos terhelésnél 230W a fogyasztás. A gyári táp 290W-os. Bírja az. Aki Vargáné tápokkal kezdte a tuningot az nem ijed meg az ilyesmitől. -
Thunderace
csendes tag
válasz Grave_444 #82338 üzenetére
Zöld-sárgával jobb lett volna.
Sajnos nincs benne molex, csak sata táp. Közvetlenül lett beforrasztva 2-2 vezeték a táp 12V-os ágába. Ha megnézed hol lettek a tápon kivezetve a vezetékek, nos az is topichű. Éppen kifértek a lyukon. A nyák alatt kellett kivezetnem a vezetékeket, máshol nem bírtam. Pedig a kis dremel már ki volt készítve, hogy beleköszörüljek a nyákba, és felül vezessem ki a vezetékeket. Ez nem működött a vezetőrétegek miatt. -
Thunderace
csendes tag
IP 4g, wifi, hiper-szuper kamera project . Szántóföldi növénykultúrát fog őrizni.
Egy doboz samsung xcover3-as potom pénzért.
8db aliexpress-es powerbank ház 10e.
80db 2500-3000mAh-ás bontott, de jó 18650-ös cella, 200ft/db.
+ még 2db akciós aliexpress-es made in china forgathatós ip kamera 6000 valamennyiért.2db xcover lesz a wifi hotspot. Hatósugarukban a forgathatós kamerák, meg pár xcover alfredcam-mel csatlakozva.
Kell még pár napelem.
-
Thunderace
csendes tag
Minden lehetséges, ezért is csinálom ilyen olcsó cuccokból, és nem 50-100ezres kamerákkal.
Normális csőszt nem lehet találni.
Egyébként ennek egy butított változatát használom 2 éve, és hatalmas segítség. Nem kell kirohangálni naponta 5-ször, csak körbenézek a kamerával.
5-10perc alatt kint vagyok, ha mozgás van. Addig nem tudják összeszedni az összes kamerát. A hotspot el lesz dugva, a forgathatós meg egy 4m magas vascső tetején lesz.
Ha egy xcovert elvisznek, hát vigyék, inkább azt, mint a növényt. Fél óra alatt több százeres kárt tudnának okozni. Szóval kell valami.
Van visszatartó ereje, az idén a szomszédot meglopták kb 300m-re tőlem, hozzám csak bevilágítottak, rávilágítottak a kamerára, aztán mentek tovább. -
Thunderace
csendes tag
-
Thunderace
csendes tag
Ha már lámpa, akkor itt van pár darab koppra tuningolt, moddolt olcsó kínai darab.
Mindegyik direct drive, ami a "csövön kifér". Ellenállások minimalizálva. Alacsony belső ellenállású ipari cellákkal mennek. A driverekben alacsony Rds ellenállású fetek dolgoznak (rossz alaplapokról mentve), vastagabb vezetékek, rugók átkötve stb...
Ezek 8-10éves lámpák, akkor még az cree xm-l2 volt a menő. Minden led közvetlenül rézcsillagra forrasztva (vasalóval egyszerű volt felforrasztani őket). Így a hőleadásuk sokkal-sokkal jobb lett, és simán bírják az 5A-nél nagyobb áramot is. A throwerekben lévő ledek dedómolva, így dupla lux értéket adnak. A legnagyobb refivel rendelkező lámpa, ha jól emlékszem 320000lux-ot tud 5+A-es ledáramnál. 500m-re lévő glóbuszt elég jól megvilágítja. A lencsés "homemade" lámpa hasonló árammal 400000 lux körül...
A 3 ledes 4 akksis kis tömzsi lámpa 15+A-rel megy legnagyobb fokozatban, 3200 OTF lumen kijön belőle.
Mai napig hibátlan mindegyik.
8-10 éve ilyet a márkás csúcs lámpák sem nagyon tudtak. Manapság már nem olyan lenyűgöző értékek...
-
Thunderace
csendes tag
Ez ide kívánkozik ez a gyöngyszem. Több, mint 15 éve csináltam ezeket. Unatkoztam.
Jó pár éve a hulladék vasak között vannak már, mert nem fértem tőlük. Egy kis olajozás után kipróbáltam őket, és hibátlanul, pontosan működnek. Nyomatékkulcs + kalibrátor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mini PC
- Milyen processzort vegyek?
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- Formula-1