Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-01-14 14:06:07

LOGOUT.hu

Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#74963) Samus


Samus
addikt

Tegnapi kókány:

Akik használnak Parkside csavarbehajtókat, biztos találkoztak a 12 voltos kicsi géppel. Nagyon kezes jószág, van belőle levhető tokmányos változat is. Nos, mikor a Lidl egységesítette az akkukat, két sorozat maradt, az X12V és az X20V, úgy öt éve már csak ilyen gépeket lehet kapni, és kategórián belül mindbe ugyanaz az akku megy, lett dupla kapacitású is. De persze visaszafelé nincs kompatibilitás, nekem még a régi gépem van, amihez szinte lehetetlen beszerezni akkut és töltőt, az újakhoz viszont akad bőven. A két akku között az eltérés a fordított behelyezést megakadályozó két apró "szárny" az akkun, ennek pozíciója feljebb került, így a régi gépben pont ott van a horony széle, ahol az új gép szárnya.Bevett megoldás az új akkuról lereszelni a szárnyat, de ilyenkor töltéskor észnél kell lenni, mert fordítva is belemegy a töltőbe, amit az akkupakk túlél, de a töltő nem.

Nekem viszont van egy már nem garis gépem, és egy garis akkum, aminek meg akarom tartani a gariját, hátha kell. Rövid méregetés után a képen látható eredményre jutottam (egy nem használt pákát áldoztam be a célra, házilag faragott heggyel). Ha a lenne "Dremel" gépem, martam volna egy új hornyot a régi töltőbe is, és akkor az új töltőt elő sem kell vennem.

Plusz infó: akinek 16 voltos csavarbehajtója van (anno volt X16V, hogy még jobban szegmentáljuk a szerszámokat...), rámegy az X20V akku, picit kell faragni a gépen hozzá.

[ Szerkesztve ]

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.