- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Patrick
addikt
Itt tudod meg van e u20 vagy a nagy válogatotthoz olyan ifid, aki később csatlakozhat. Mindig kiírja hol tzart a fejlődésben az adott játékos, már ha van ilyened, nekem volt egy 3. legjobb volt, persze sajnos nem magyar, de nem válogatták be, pedig idővel jobban állt, mint a többi.
-
zsolli
addikt
Szép a srác. Reméljük a jsz-e szinten belül magas lesz, így nem kell sok jsz edzés a megfelelő szint eléréséhez. Kérdés még, hogy a felnőtt "B" csapatba hol tudsz Neki helyet szorítani. Nekem csak szélső poszton volt hely, és ügye az csak 50%-os edzést biztosít jsz szempontból.
Úgy vettem észre, hogy ha kalkulációid szerint elég 1 felnőtt edzés a szintlépéshez, akkor jobban jársz, ha már a magasabb skillel kerül piacra. Ha pl. kedden kiteszed középszerűn, és a szerdai (ill. nálad keddi) barátságos meccs eredményeként csütörtökön szintet lép, akkor a pénteki piac figyelésnél is még a középszerű jsz keresésre fogja kidobni, és nem a megfelelőre.
Mondjuk nem ez a fő skille, úgyhogy ennél annyira mégsem számít. Ügye a jó védekezésre fogja kidobni aki rákeres, de szerintem a piac lapján még középszerű jsz fog megjelenni. A megfelelő skillt csak akkor látják, ha belépnek a játékos adatlapjába.
Zs
-
zsolli
addikt
Több helyen mást javasolnak, én ezt az elosztást találtam most:
Állóhelyek: 60%
Ülőhelyek: 23,5%
Fedett ülőhelyek: 14%
VIP-helyek: 2,5%Az én stadionom:
Befogadóképesség: 22 000
Állóhelyek: 13 248
Ülőhelyek: 4 774
Fedett ülőhelyek: 3 575
VIP-helyek: 403Szurkolói klub: 1 321 tag
A szurkolók hangulata: karneváli
Célkitűzés a szezonban: Ebben a csoportban minden nap ajándékSzerencsére nem olyan magas az elvárás. A bennmaradásom 100%-os, és 4-5. helyen fogok végezni.
Szerintem Nálad nagyon sok a fedett ülőhely. Igaz, esős időben jól jön, de drágább oda a jegy, így normál időjárásnál nemigen fognak oda ülni a szurkerek.
Zs
-
ftc
nagyúr
Hattrick világában eddig a játékosok nem nagyon törődtek vele, hogy melyik csapatban játszanak vagy hogy hányszor adják el őket. Ami egy kicsit furcsa, ha belegondolunk. A valóságban azonban eltart egy ideig, amíg egy játékos teljesen megismeri a klubot és a többi játékost – de amikor ez megtörténik, akkor egy kicsit jobban is kezd játszani.
A következő szezonban egy új fogalommal bővítjük a játékot, ami majd ezt szimulálja. Ez pedig a Hűség. Ha a játékosaidat hosszabb ideig megtartod, azzal a kötődésük és a hűségük nő a klubod iránt, ami egyúttal pozitívan befolyásolja a teljesítményüket a pályán.
A hűség bevezetésével sokkal jövedelmezőbbé szeretnénk tenni a játékosok megtartását hosszabb ideig, és hogy támogassuk a saját játékosok köré felépített csapat elvét.
A hűséget fokozatosan fogjuk bevezetni két szezon alatt. A következő szezonban a játékosok a bónusz felét kapják meg, majd az azt követő szezonban (ami februárban indul) a teljes hatása érvényesül.
Lássuk hát a részleteket. Két különböző hűség lesz:
A játékoshűség bónusz
Minden egyes nappal, amit a játékos a csapatodban eltölt, növekszik egy kicsit a kötődése és a hűsége a klubod iránt. És minél nagyobb ez a kötődés és hűség, annál jobban fog játszani.A hűség kezdetben gyorsabban növekszik, majd az idő előrehaladtával egyre lassabban. A hűség maximális szintjének eléréséhez három szezonra van szükség, de a feléhez elegendő 12 hét.
A bónusz maximális értéke: +1 szint minden képességre (az erőnlét kivételével), 3 szezon (336 nap) után.
Példa: Adam Adams jó Játékszervezéssel és megfelelő Védekezéssel rendelkezik, és maximális (isteni) Hűséggel. Ezért úgy fog teljesíteni, mintha remek Játékszervezése és jó Védekezése lenne (és ez a csillagértékelésében is megmutatkozik majd).
A játékos hűségének szintje látható lesz az adatlapján (mindenki számára), és ugyanazt a skálát használja, mint a képességek. Amikor egy játékos eléri az isteni Hűséget, akkor a teljes bónuszt megkapja. A saját ifijátékosaid isteni Hűséggel indulnak.
Ha eladsz egy játékost, akkor elveszíti a hűségét a klubod iránt. Tehát ha később visszavásárolod, akkor újra nulláról kell felépítened a hűségét
Nevelőegyesületi bónusz
A játékosok, akik a nevelőegyesületükben játszanak, mint például a saját ifijátékosok, és a teljes pályafutásuk során ott játszottak, mindig nyújtanak egy kis extrát a pályán, mivel komoly kötődésük van a klubhoz.Bónusz: +0,5 szint minden képességre (az erőnlét kivételével)
A játékosoknál, akik a teljes pályafutásuk során a nevelőegyesületükben játszottak, egy ikonnal jelöljük ezt az adatlapjukon. Kérlek, vegyétek figyelembe, hogy az ifijátékos, akit egyszer eladtál, majd visszavásároltál, már nem fogja megkapni ezt a bónuszt.
Mindkét bónusz elnyerése
Természetesen lehetséges, hogy egy játékos mindkét bónuszt megkapja. Tehát ha felhozol egy ifijátékost (természetesen nem számít, hogy melyik ifirendszert használod) a felnőtt csapatodba, akkor ő 1,5 szintnyi bónuszt kap minden képességére (az erőnlét kivételével), amíg el nem adod.Számít a játékosaid múltja
A játékosaid csapatodban eltöltött idejét már a bevezetéskor figyelembe vesszük, tehát bármelyik játékos, aki már legalább három szezon óta a csapatod tagja, megkapja a teljes bónuszt a hűségéért.A válogatottak és a Hűség
A válogatott csapatoknál nincs hűségbónusz, tehát a válogatott mérkőzésekre egyik hűségbónusznak sem lesz hatása.Az új személyzetről
A vezércikk lezárásaként pár friss információ az új személyzeti rendszerről. Ahogy a legutóbbi, június 29-i vezércikkemben mondtam, ebben a szezonban elkezdünk dolgozni az új személyzeti rendszeren, de akkor még nem tudtuk, hogy ez készen áll-e a bevetésre októberre. Most azonban már tudjuk: A munka folyamatban van, de sajnos ennek a szezonnak a végére még nem lesz készen arra, hogy bevezessük. -
zsolli
addikt
Azt hiszem Laddo-val beszéltük, hogy a hatékony kp-hoz azonos skillű kp-k kellenek.
Az én kp-im biztos nem olyan jók, mint a Tieid (csillagozás alapján), de nézd meg az uccsó felállásom:
És ezzel a felállással értem el PIC-elve középszerű éppen(!!!) értékelést. A 3 belső kp lenyűgöző, az egyik szélső kiemelkedő, a másik remek jsz-szel rendelkezik. A két szélső támadóban van, és 2 belső kp szélre van irányítva.
Igaz, én hazain, Te meg idegenben voltál.
Zs -
zsolli
addikt
4-5-1-ben milyen védelmet hozol össze?
Az egy széles támadás veszélyes, főleg ha nem birtokolsz. Mert akkor csak 5 helyzeted lesz, és hogy milyen eloszlásban adja...
A csatáraid szépek, jó az a remek támadás
Ha kitolod Őket szélre, milyen szélső támadást kapsz?
Ha ezt megtámogatod támadó szélsőkkel, milyen lesz az érték, ill. mennyire csökken a kp?4-5-1-ben milyen értékeléseket hozol védelem-támadásban?
Zs
-
zsolli
addikt
Múltkori meccseteken széleken támadott, és ahogy Dolby írta, a középső támadása a brutál.
Tehát a múltkori meccseteken 5 db kiírt helyzete volt, meg egy SE-je.
3 helyzete kapott a bal oldalára, ami kimaradt.
2-t kapott középre, ami be is ment.
Az SE-je nem jött be.Teát széleken támadás ide vagy oda, a középre kap helyzetet, az nagy eséllyel bemegy. A szélső helyzeteit nagy eséllyel levédekezed, de persze itt is bemehet azért.
Azt tudom csak mondani, hogy ha a kp-d nem okécsos, akkor koncentrálj arra, hogy az 5 db helyzeted bemenjen. Tehát bármelyik szélre is megy, az nagy eséllyel átmenjen a védelmén,
A védekezésnél meg tartsd a szélt, hátha amit oda kap, hárítjátok. A középső támadását gondolom nem nagyon tudnád levédekezni.Zs
Ui.: a taktikai változtatásait Neked jobban kéne ismerni, elvileg minden héten látod mit csinál.
Így ha megnézem egy meccsét, én nem tudhatom, hogy pl. egy kulcsembere akkor eltiltás alatt volt, vagy sérülés miatt nem volt pályán. Meg elméletileg Te tisztában vagy a mostani edzés hatására a játékosainál -
zsolli
addikt
Most itthon vagyok, nézegettem is az ellenfeled.
A kérdés az, hogy pl. széleken támadásnál milyen támadást hozol össze, ill. milyen kp-t.
Mit ír a HO?
Mert ügye kp fronton nem állsz most jól, így félő, hogy ez kihat elég sok értékelésre.Én mindenféleképpen pl. széleken támadnék, de azért nem árt ha a birtoklásnál feléd billen a mérleg nyelve. A kérdés, hogy milyen erősségű szélső támadásokat tudsz csinálni úgy, ogy az nem menjen a középpálya rovására.
Ha nagyon legyengíti a kp-dat, akkor kénytelen vagy egy szélen támadni. Most jobb oldalon, mert a bal oldali védelme gyengébb szokott lenni. De sajnos az egy szélen támadás veszélyes, mert úgy járhatsz, mint R0by vagy én, hogy a helyzeteidet nem az erősebb oldalra kapod.
Én, amikor megengedhetem, hogy mindkét szélen támadjak, akkor úgy szoktam csinálni, hogy a legerősebb támadás megy az erősebb védelmére, a gyengébb támadásom a gyengébb védelmére. Persze akkor, ha elvi síkon át is megyek rajtuk.
Pl. ha egyik oldalad jó, a másik megfelelő, akkor én a jót vinném a középszerű teteje védelmére, a megfelelőt meg a középszerű alja-gyenge teteje védelmére.
Így mindkét oldalra kapott helyzeted nagy eséllyel bemehet. Persze így is kimaradhat 1-2.
Aztán jön a védelem kérdése. Az sem mindegy, hogy abból milyet tudsz felvonultatni.
Zs
-
zsolli
addikt
Nem tudom, milyen értékeléseket tudnál összehozni.
Én úgy gondolom, hogy ha esélyed van a birtoklásra, akkor azt mindenféleképpen meg kéne próbálni.
Ha Ő birtokol, és széleken támad, akkor a csapat erejétől függően több lehetőség van.
Vagy megerősíted a szélső védelmeket, és erős középső támadást (ha belefér akkor szélsőt is) hozol létre, de taktika nélkül játszol.
Ügye széleken támadásnál Neki csökken a középső védelme.
Ha nem birtokolsz, a csapatodnak akkor is van 5 db saját helyzete. Ezekre kéne koncentrálni, hogy ezek meglegyenek, és az Ő 5 db-ját ill. még amit a birtoklása miatt szerez, próbáld levédekezni.Nem tudom, milyen támadása van, és Te milyen védelmet tudsz felállítani avval szemben.
Zs
-
zsolli
addikt
B@sszus, ez cumi
Én felhoztam az ifimet. Ma játszott még barimeccset az ifikkel, de holnap már a felnőttek barimeccsén tolja
Nem teszem ki átadóra. Ha meglépi a jó szintet a jsz-e, akkor teszem ki.
Jelenleg megfelelő (~6,7) jsz, megfelelő szélsőjátékkal bír.Meglátjuk csütörtökön, hogy a szélső posztos 50%-os edzés mire elég nála.
Zs
-
zsolli
addikt
Van egy ilyen playam:
Védés:
2/8-1/2 ismeretlen (maximum pocsék)
Védekezés:
4/8-1/4 ismeretlen (maximum gyenge)
Játékszervezés:
4/84/4 gyenge (maximum gyenge)
Szélsőjáték:
5/85/5 középszerű (maximum középszerű)
Átadás:
4/84/4 gyenge (maximum gyenge)
Gólszerzés:
4/8-1/4 ismeretlen (maximum gyenge)
Pontrúgás: ismeretlenŐ 5,5 csillagot hoz szélsőként. A Tiednél valami lesz még jobb...
-
zsolli
addikt
Az igen
R0by, most letojtam. Ámokfutást végeztem a fiúkkal, így a 2-5-3-ból a visszaállás majdnem el is vitte minden változtatási lehetőségem. Asszem talán lesz egy cserém
Ám ha most lesérül valakim, ahol szinte sehol sem lesz érdemi helyettesítésem.
Ez van
65%-ban birtoklok, úgy hogy asszem mindkét szélsőm támadóban van. Ryan Tax helyzete meg lehet, hogy középsőnek számít, nem tudom...
Ezen kívűl asszem kiírt helyzetem nem volt. -
zsolli
addikt
Nekem nem osztályozós
18 csapatosnál rengeteg meccset kéne játszani
Meg akkor gondolom a játékosok életkorával is variálni kéne.Most kicsit fáradt vagyok, és félek ki is fogok kapni
Majd beírhatnátok, hogy mik történnek a meccsemen, persze csak ha ráértek, és jelen vagytok.
Zs
-
zsolli
addikt
Mindkét meccsen kreatív taktikát nyomtak ellenem.
A múlt hetin 2 SE gólt kaptam, igaz nekem is lett SE gólom. Elvégre nekem is vannak speceseim. Nem beszélve arról, hogy ugyanannyi jól fejelő volt fent a pályán mindkét csapatnál, a birtoklás nagy %-ban nálam volt, és pl. a szöglet + fejes gólt Ők húzták be.A mostani ellenfelemnek eltiltás alatt van a Jól fejelő kp-ja, így elméletileg abból nekem 1-gyel több lesz.
Random van, ezt eddig is tudtuk. Kiagyalom az okosságot, de már úgy vagyok vele, hogy ha nem bot csapat ellen küzdök, akkor számítok a vereségre
Zs
-
gooool
őstag
Micsoda megfigyelőkészség.
Dolby:
Arra várok ma délután,kíváncsi leszek milyen infókat ad.
Ja és gratula az új edzőpalántának.Ráadásul kemény középhátvéd ahogy nézem...r0by:
Így elsőre nekem is jónak tűnik és valószínűleg sokaknak nem ez a legjobb posztja.Egyébként a lecserélt 6,5 csillagos csatár fel sem tűnt senkinek?
(a csoportomban van egy 9 csillagos csatárifi,az milyen már...)
-
zsolli
addikt
Igen, de ha összehasonlítod az orosz I-et pl. a spanyol, angol, német olasz I-el?
Öreg titáni mehet ide-oda, mert azokat jellemzően már nem edzett posztokra veszik.
A fiatal titáni meg elméletileg feljebb kerül.
Bár az én csoportomba van 1-2 igen jó skillű játékos, de Őket nyilván azért veszik, hogy fel tudjanak jutni magasabb osztályokba.
Persze nálam időnként mindig beújít valaki valami szuper playát, emiatt össze-vissza keresztbe verik egymástÉn meg csak pislogok, hogy a fenébe, jó erős csoportba kerültem, bár közel sem olyanba, mint amilyenbe pl. Ladoo van.
Zs
-
zsolli
addikt
-
zsolli
addikt
Igaz, hogy nem számít, de ha ránézek a mérkőzés-oldalra, azért csak jobb csupa zöldet, esetleg 1-2 feketét (döntetlen) látni
Én úgy vagyok vele, hogy ha belefér a srácok edzésébe, akkor olyan felállást ill. taktikát találok ki, amivel esélyem van a győzelemre. Persze ifiknél is meg-megviccel Olaf, de eddig szerencsére csak döntetlenig merészkedett
De sajna kezd véget érni ez a korszak. A csúcs akkor volt, amikor a nagy reménységeim még a csapatban voltak, és maxolás környékén álltak skilljeikből. Akkor majdnem csináltam az ifikkel egy 200-as hatstatot
-
gooool
őstag
Egyébként szépen lépkednek felfelé töredékekben a játékosok,csak a védelem az valahogy henyél a szélső-edzésen.
Most ugye az egyik kp-m lépett szintet szélsőjátékból,középszerűre,pont az amelyiket kedden igazoltam.
Azon kívül 7 játékos kapja a szélső-edzést.zsolli:
Nincs itt baj,csak kicsit megdobja a vérnyomásom a sok mínusz látványa,de utána gyorsan lehiggadok. -
zsolli
addikt
-
-
zsolli
addikt
-
zsolli
addikt
Olvasd el, amit Tyekken írt a szezon elején a változtatásokról. Gondolom a következő szezontól fog életbe lépni, és valószínűleg ha megveszed a suhancokat akkor minimum 2-3 szezonig nálad edződnek, így a változtatás fényében lehet, hogy megéri a hazai srácokat megvásárolni.
Természetesen ha gyorsan eredményt akarsz elérni velük...
...akkor kénytelen leszel magyar srácokat venni, mert Ők az ászokZs
-
r0by
addikt
Én is harmadik voltam tavaly, pár ponttal mardtam csak le az első helyről. Az idén meg... sz*pok minden téren...
Kisújjnyira vagyok attól, hogy befejezzem, pedig nem akarom.@zsolli: ugyanezt eljéátszottam én is az öreg csatárommal, csak én a 73. percben cseréltem be. Deka helyzete nem volt (gondolom hozzá sem ért a labdához). Pedig ez a falábú 239 gólnál jár. Jól fejelő meg minden. Oszt vót valami? Dehogy...
-
r0by
addikt
Együtt érzek veled, mi kivételesek vagyunk sajna
De ahogy nézem a tabellát, tuti bent maradó vagy, szvsz várd ki ezt a szezont. Ami tudom, hogy nem jelent semmit, mert nekem is simán bent kellene maradnom, ehez képest...
Bár én most felugrottam a 6. helyre, remélem legalább itt is maradok a szezon végén, és akkor én is megyek a következőre. Ha kiesek, akkor elgondolkozok.. -
zsolli
addikt
Ha szerencséd van, akkor nagyon jó kis playa lehet.
Jó esetben:
- védekezés jó
- jsz megfelelő (ha szintet lép a felnőtteknél)
- átadás középszerűEsetleg még ha a szélsőjátéka is megütne egy középszerűt, az szuper lenne.
Nekem egy spec. nélküli srácot 41 millióért vittek el, akinek a szélsőjátéka, játékszervezése és védekezése is megfelelő volt. A piactól függ persze, mennyiért megy el, de nem rossz srác.
Zs
-
zsolli
addikt
Jónak tűnik, és még van idő 1-2 edzésre.
Ha a játékszervezése és átadása maxolva van, akkor a védekezés maxolására kéne törekedni, de jó lenne kideríteni a szélsőjátékát.
Én betenném szélsőhátvéd posztra, és elsődlegesként védekezést, másodlagosként meg keresztlabdák (szélsőjáték)-ot edzenék.Így talán elárulja a szélsőjáték elérhető maximumát, és annak függvényében, a védekezés után azt is megpróbálhatod feltornázni.
Jó lenne tudni, hogy a játékszervezése szinten belül hogy áll, Youthclub mit ír?
Ifiket érdemes úgy felhozni és eladni, hogy legalább 1 meccset játszik a felnőtteknél. Most nem tudok HT-ni (melózom), de ha van időd, nézd meg a szabályzatban. Úgy tudom, hogy az eladási árból több marad meg, ha még a felnőtteknél is játszik. De lehet, hogy ez csak akkor igaz, amikor a mostani vásárló kiedzvén újból eladja.
Úgy szoktam, hogy felhozom, kiteszem kedd este átadóra, de szerdán játszik nálam barátságoson. Annyi veszély van persze, hogy ha lesérül, akkor cumi.
Ha Te jsz-t edzel, és beteszed felnőtt barátságoson edzett posztra, akkor lehet, hogy mire lejár a licit, már szintet is lépett jsz-ből.
Zs
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte B650M Aorus Elite AX ICE + 3 év garancia
- Sony DSC-HX300 digitális fényképező + 3 extra akksi + 8GB memóriakártya + Hama Star 700 állvány
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- BESZÁMÍTÁS! HP 15S-FQ1045NH 15 FHD notebook - i5 1035G1 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN10
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest