Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- hcl: Amúgy mi a terv?
- MasterDeeJay: Érdekesség: 16GB-os DDR3 sodimm modul asztali gépben
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
guga
Közösségépítő
Láttam ma egy amerikai filmet, ahol a főhőst jól lelőtték és a feleségének volt lehetősége időutazásra és ugyan megélte a férj halálát, de visszakapta. Ajd a film végén szorongatta, csókolgatta és az meg nem értett semmit, hogy honnan ez a hirtelen ragaszkodás.
A hétvégén leugrottunk Szandaváraljára a feleségem nagyszüleihez. Valamikor reggel 8h-kor telefonáltunk oda és 11h felé érkeztünk meg, de addigra már a bukta kisült, a leves megfőtt és a kirántott hús is elő volt készítve ebédre.
Az öreg elballagott a templomba ebéd előtt pulipka szentelésre, majd visszaballagott és egy flaska pincehideg borral traktált. Közben én a nagyobbik fiammal bejártam a környéket, már amennyire a hőség engedte.
A nejem jegyezte meg, hogy milyen csodálatos dolog ez, hogy alig 3 órája telefonáltunk ide, hogy jövünk és máris terített asztal vár bennünket, sütemény és ebéd.
Az az igazság, hogy nem a sütemény, nem a bor és nem az ebéd miatt siettünk Szandára, hanem hírét vettük, hogy az öreg gyengélkedik. Sáros volt az út, ezért nem a Skodával ment ki a szőlőbe, hanem gyalog. A tűző napon megkapálta a szőlőt és utána még haza is gyalogolt. Este orvost kellett hívni hozzá, mert rázta a hideg és véreset köpött. 81 éves és a mindene a föld. Nem lehet róla lebeszélni, hogy ne menjen ki. Hiába mondja neki mindenki, hogy papa ne erőltesse, nem magának való! A napokban is falunap volt és meghívták énekelni, rengeteg dalt ismer és nagyon szépen énekel, ízesen, nógrádiasan, öregesen és benne van a lényében. Bár beteg volt, mégis azt mondta, hogy ilyen szép napon ha addig élek is elmegyek énekelni, és elment, énekelt.
A szőlőre is azt mondta, hogy azt nem hagyja, mert ha addig él is kimegy és megkapálja. Kiment és megbetegedett. Rokonság messzi, mindenkinek család, munka, nincs aki segíteni tudna, hogy zokogni tudjunk az öreg vállán minden nap kéne egy időgép.
Mondom is nejemnek ha Ők elmennek széthullik a család. Az én szüleimnél is így volt. Amint meghaltak a nagyszülők, Apám és a Nagybátyám meg sem ismerik egymást az utcán, elmennek egymás mellett és elfordítják a fejüket, a köszönés is teher. Kérdezem a nagyobbik fiamtól, hogy ha egyszer már önálló élete lesz és saját családja, fogja szeretni a testvérét Bendzsót? Ő a kisebbik fiam, most 2 éves. Persze vágta rá határozottan és nem is értette, hogy miért feltételezem róla, hogy nem fogja szeretni.
Az emberek változnak, tényleg el kéne egy időgép, hogy megnézzük az első szeretetünket. Hazaugrottunk Szandára, hogy megnézzük az öreget, senki sem tud a lelkére beszélni. Csak az Isten és a bor soha el ne hagyjon mondogatja, ha levessel kínálják, akkor azzal hárítja, hogy hagyd el mán, olyan mint ha a hátam megé hagyigálnám.
Hátul a kertben megálltam az egyik fa alatt és elmerengtem, azon kaptam magam, hogy az otthoni gondjaimon jár az eszem és magamban motyogok, még soha nem volt eddig példa rá, hogy magamban beszéltem volna.
Életképek (24.5mb): Bővebben: link
Néhány foto:
Bővebben: link
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- E-roller topik
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Hisense LCD és LED TV-k
- Horgász topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3972
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 6GB Zalman T4 Plus Cooler Master 650W
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
- Újszerű Dell Latitude 5420 - i7 1185G7 ,16-32GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest