- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
Hirdetés
Aktív témák
-
guga
Közösségépítő
A HWSW Informatikai Kerekasztalon nemkívánatosnak minősülnek továbbá azok a témák és hozzászólások amelyek bárminemű politikai állásfoglalást tartalmaznak, illetve ilyen célból jöttek létre.
A sofőr nem önmagáért van, az utas érdekében kormányozza az autót. Hamarabb tud róla, a döntés csak is az Ő kezében van s maga az utas tehetetlen, de ha az utas elégedetlen, akkor előbb utóbb elmaradozik. Például azt veszed észre nem szól bele, hogy jobbra vagy balra. Pedig szinte mindenki szeret beleszólni a sofőr dolgába, hogy na itt jobbra, mint ha attól lehetőség lenne arra, hogy tényleg jobbra. Mert ha a sofőr magában úgy dönt, hogy itt inkább balra, akkor ugyan az irány a bal marad, de az utas elégedetlen lesz és előbb utóbb kikel magából. Ha az utas kellően vehemens és elkezd hadonászni, akkor a sofőr nyugalmát megzavarva elérheti azt, hogy a sofőr elveszítse a jármű feletti uralmat és akár még baleset is történhet. Természetesen egyik fél sem híve a balesetnek és gondolatban elítéli s félnek tőle, de mindketten felhasználják a saját maguk érdekében a cél szentesíti az eszközt. Jó mondat volt ez? Jó kis csavar volt benne mi? Erre nem számítottál
A sofőr mereven előre figyel, inkább tudomást sem véve az utas egyre ingerültebbé váló szóváltásairól. Mereven megmarkolta a kormányt és a fogát összeszorítva az ujjai kifehéredve........
De most őszintén, te eltudnád képzelni, hogy egy ilyen helyzetben a sofőr tudja tartani az irányt? Nyilván az utas megzavarja és ha nem is történik baleset, akkor is legalább az iránytól eltér. Én ugyan nem vagyok tanult és bölcs ember, de tudnám a megoldást. Az lenne az általános szabály, hogy azt utassal megbeszéljük az út irányt. Kinek jó az ha nem arra megy, amerre akar? Az utas pénzének csak akkor van értéka ha tartjuk az irányt. Ezt a sofőr is tudja és hisz benne, de nem abban, hogy az utas által kiszabott irányt tartsa, így mivel az utas nem érte el a célját, nem fog fizetni.
Te hajlandó lennél egy olyan sofőrnek fizetni, amelyik nem oda visz, ahova mondtad? Igen, mert mondjad igeeeeeen, igen, igeeeeeeeeen.
Jellemezd önmagad. Csak matematikailag próbállak meg felvázolni, hogy mindenképpen nyomon tudd követni, nehogy kibúvót találj te kis számkedvelő paranoiás, aki alig várja, hogy valami ne legyen 4, hanem 2x2 néha 5. Hiába rabja a számoknak, egy kis 5-nek jobban örül, mint a stabil 4-nek.
Matematikus az ilyen?
Megmondja merre kell menni, de a sofőr menet közben irányt vált és megy maga feje után. Te meg kiszállsz, előbb nem látod hol vagy, majd nem érted miért. Körben hatalmas hegyek, út csak felfelé van és körülötted egy halott világ.
Erre számoltál? Nem, de azért a kezébe nyomod az összeget és még jattot is adsz, majd udvariasan fogod a csomagod és elköszönsz.
Ez is egy megoldás, néha én is kerülöm a konfliktus helyzeteket. Az a legjobb benne mikor egyedül maradsz. Jó érzés, hogy végre tovább állt a sofőr és magadra maradhattál a gondolataiddal. Tudtad, hogy a kiegyezett összeg ellenében nem csak, hogy máshová vitt, de még be is csapott, hisz jóval többet kért, és hogy végre lekopjon rólad még dobtál rá neki bőven jattot.
Aztán a sofőr látszólag a te akaratodnak megfelelően tovább állt és kicsit jól érezted magad, nem nyomasztott a jelenlétének a lelki terhe, de ugyan elindult, kicsit arrébb megállt, hogy kivárja, amíg oda érsz. Ugyanis út csak felfelé van s meredek. Gyalog nem lehet megtenni, de mindig van kiút. A sofőr arra vár, hogy majd csak odébb állsz, de ha van eszed, akkor kikerülöd. Ugyanis egy csaló. Ha ezek után be mersz ülni az autójába és elhiszed, hogy oda megy, ahová mondod, akkor jellemezd magad. De most tényleg, de őszintén, ha biztosan tudnád, beülnél???
Igen be, persze, hogy igen, sőt mondjad igeeeeeen, igen, igeeeeeeeeen.
Egyrész be sem kellett volna szállnod az autóba, de ha már bent vagy és rájöttél kívül jobb lenne, akkor hadonászni kellett volna rögtön, amikor látod hogy balra fordult. S ha a sofőr végül mégis akaratod ellenére oda vitt, ahová nem készültél, arra a kihalt helyre, még mindig ott a lehetőség, hogy ne szállj be újra, hisz te is tudod pontosan, hogy ugyan bólogat és elhiteti oda megy ahová mondod, de ha így lenne már első alkalommal oda ment volna s nem lennél ebben a helyzetben.
Nos most tényleg rajtad áll a választás, még pont előtte vagy, hogy beszállsz vagy megpróbálod magad, biztos van valami kapaszkodó, még ha meredek is.
S ha kijutsz egyedül, akkor a végén nem annak a sofőrnek kell hálálkodnod, hogy kisegített, amelyiknek duplán fizettél azért, hogy oda taszítson, ahol most vagy és segítségre vársz.
Teleharsogják a médiát, hogy mi ügyelünk az utasaink biztonságára, persze hisz ez a dolguk és látszólag csinálják is, de nem ott ahol kéne lennünk. Készülök a repülő térre s erre bevisz egy bozótosba? Hiába ügyel rám a bozótosban ha nekem már rég a repülőtéren kéne lennem.
Na, most gondolj bele, ebből a sofőrből kettő van és mindegyik bíztat, hogy kisegít ebből a veremből.
Én nem ide készültem
Gondold el mennyibe kerül két ilyen sofőrt eltartani? 2X-es tarifa, 2X-es csalással kiharcolt magasabb ár és a végén mindkettőnek vastagon jattolsz, abban bízva, hogy végre tovább áll.
Ma napközben eszembe jutott egy szituáció vagy inkább ember típus, afféle, amolyan számokat kedvelő. Mert tudom, hogy van olyan ember, aki szereti ha minden kimutatható, számokkal igazolható, tetten érhető, nyomon követhető.
Én például már a szakmunkás képző befejezése után rögtön azt vettem észre magamon, pontosabban azt figyeltem meg magamon, hogy nem tudok sem fejben, sem papíron elvégezni semmilyen egyszerű matematikai műveletet.
Szerencsére én az az erő veled van típus vagyok és az utolsó pillanatban a segítségemre kelt a technika. Akkor jött divatba a számológépes kvarc óra. Juj nagyon nagy etalon volt, az azért egy kisebbféle státusz szimbólummal járt ha valaki a márjahilferről hozatott és határon különféle praktikákkal átcsempészett kvarc órát birtokolt.
Emlékszem még ilyen 500 Ft-os árakra. Ha valakinek számológépes volt, akkor feltűrte az inge ujját. Nekem nem tellett rá, de őszintén szólva nem is kellett. No ez most nem amolyan savanyú a szőlő eset, tényleg soha nem hordtam karórát. Egyszer születésnapomra kaptam egyet öcsémtől.
(hja öcsém most biztos örül, hogy ebben a történetben megemlítettem, olvassa a nevét, eszébe jut az óra, a piros előlap, már elemes, de még mutatós, eszébe jut, ahogy a buszpályaudvarral szemben a kirakatot nézegette indulás előtt percekkel s várta az alkalmas pillanatot, hogy pénz is legyen rá, korábban is érjen ki, és AZT! Mondta nyomatékosan, mert már napokkal előtte tudta, hogy az lesz az).
Na most álljunk meg egy pillanatra. Megírtam ezt a pár sort, de szándékosan úgy, mint a hamis gulyást. Ugye maradt benned egy űr? Egy kérdés, valami kis információ hiány.
Olvassuk el az alábbi sorokat még egyszer:
Én például már a szakmunkás képző befejezése után rögtön azt vettem észre magamon, pontosabban azt figyeltem meg magamon, hogy nem tudok sem fejben, sem papíron elvégezni semmilyen egyszerű matematikai műveletet.
Szerencsére én az az erő veled van típus vagyok és az utolsó pillanatban a segítségemre kelt a technika. Akkor jött divatba a számológépes kvarc óra.
Milyen információ hiányzik belőle? Ugye, hogy hasonlít arra a helyzetre, amikor az ember ül az anyós ülésen és a sofőr hirtelen elfordul egy másik irányba? Szándékosan nem írtam azt, hogy jobbra vagy balra, mert fackejack ezekre a burkolt irányvonalak szemtelen módon kinyilatkoztatott, de tetten nem érthető mondataira harap
Egy hirtelen irányváltásról beszélünk. A számok embere nem szereti a 2x2 néha 5 szituációt, ugyanis az elvárt mennyiség a bizonytalan de az életünkbe határozottan s hatványozottan beleszólt
Aktív témák
Hirdetés
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- OLED monitor topic
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5300 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest