- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X AIDA64, és PCMark 10 Benchmarkokban mérve
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
guga
Közösségépítő
2Pt 3,8
Ez az egy azonban ne legyen elrejtve előttetek, szeretteim, hogy egy nap az Úrnál olyan, mint ezer esztendő, és ezer esztendő mint egy nap.
Mikor a 9 éves fiam mellém ül a műhelyben és bekapcsolja a saját számítógépét, nekiáll fórumozni, keresi a hozzászólásaimat, megpróbál rá reagálni, megpróbál a kedvemben járni, próbál utánozni. Arról azonban fogalma sincs, hogy mennyire szövevényes rendszert építettem fel körülötte, hogy Ő tudjon aludni, enni, iskolába járni, fürdeni, legózni, tévézni, hanyatt dőlni az ágyon és könyvet olvasni, vagy csak egyszerűen mellém ülni és engem utánozni. Fogalma sincs róla, hogy mennyi munka és apró gondolatok vannak az Ő élete mögött, az egészből nem vesz észre semmit és nem is köszöni meg, egyszerűen csak gyerek. Néha olyan szemtelen és hálátlan, hogy legszívesebben lekevernék egy pofont neki, de Ő arról sem tud, csak azt látja, hogy mérges vagyok és kiabálok.
A napokban megláttam a kezében a körömcsipeszt, vágta a lábáról a körmöt, a lábfeje alatt egy újságpapír volt, hogy ne a szőnyegre hulljon a köröm. Azon gondolkodtam, hogy miként került a lakásunkba a körömcsipesz? Megnősültem, ideköltöztünk és egyszer csak lett egy körömcsipeszünk, van sarokreszelőnk is és még sok egyéb más, amiről fogalmam sincs, hogy hogy került ide a lakásba. Ráadásul Levente honnan tudja, hogy hogy kell használni a körömcsipeszt és hogy praktikus dolog egy újságpapírt teríteni a lába alá? Természetesnek tűnő dolgok, de mégsem azok. Nem fontosak, ezért automatikusan elfelejtődnek, része az életünknek, de csak akkor vesszük észre ha észre szeretnénk venni. A sarokreszelőt is biztos én vagy a nejem vásárolta egy olyan alkalommal, amikor meglátta és berakta a kosárba, azóta itt van és amikor szükségünk van rá használjuk, de nem emlékezünk rá, hogy mikor vagy hol vettük, mert annyira jelentéktelen. Ha költözésre kerülne sor, biztos meglepődnék, hogy mennyi furcsa és ismeretlen dolog van a lakásunkban. Levente számára természetes, hogy van reggeli az asztalon, van autó és abba benzin, amivel elviszi a nejem iskolába. Van nadrágja, amit felöltözhet, van iskola táskája, tollai, ceruzái. Van ágya, van saját fogkeféje, vannak mesekönyvei, van fenyőfa, hűtőgépünk, amiből kiveheti a túrórudit. Soha nem szokta megkérdezni, hogy apám hogy van ez, hogy sikerül?
A Bibliában Isten szíve van, Isten gondolatai, és Isten kijelentései, pontosan annyit közölt a Bibliában velünk emberekkel, amennyi szükséges, se többet, se kevesebbet. Ha elolvasunk egy könyvet, akkor abból következtethetünk a szerzőgondolataira, érzelmeire, nem szoktuk megkérdőjelezni, hogy a könyv írója létezett e vagy sem vagy csak kitaláció. Csak egy könyv és kész, ha nagyon bestseller akkor ünnepelt író lesz és büszkén mutogatjuk a polcot, hogy megvan, mint ha attól lennénk többek, hogy megvettünk egy könyvet. Pedig abba nem a mi írásunk van, nem a mi gondolataink, csak nemesnek tartjuk és egyet értünk az abban leírtakkal.
Képzeljétek el, ha a nagymamám levelet szeretne nekem írni, de nagyon beteg és nincs ereje hozzá, akkor megkéri a szomszéd kislányt, hogy üljön az ágya mellé és írja le, amit lediktál. Miután végzett vele, leragasztja a borítékot és elszalad vele a postára. A nagymamám meg titkon csúsztat neki egy tábla csokoládét. Miután felbontom a levelet, látom hogy nem a nagyi kézírása, de tudom hogy tőle származik, az Ő gondolatai irányomban. Eszembe sem jut megkérdőjelezni, hogy létezik e a nagymamám vagy sem, ezt a levelet is csak kislányok írták, hogy megtévesszék az embereket meg hasonlók.
Isten lélek, nincs neki keze, ezért emberek által írta a Bibliát, sok száz éven keresztül íródott, sok ember munkája, királyok, próféták, Isten emberei. Bármilyen hosszú időn keresztül íródott, mégis egy akarattal és egy szívvel írták, ugyanaz volt a motiváció, mindegyik emberi kéz mögött Isten szíve állt. Én és az Apám között 30 év korkülönbség van, mégsem tudunk egyességre jutni, nagyon sok gondolatbéli eltérés van köztünk, akkor hogyan lehet az hogy a Biblia oly sok száz éven keresztül íródott és ugyanarról tettek tanúbizonyságot? Miért nem akadt egy ember aki azt mondta volna magában, hogy ennyi és netovább, ne íródjon tovább, mert nem igaz. Miért sikerült azt a rengeteg részletet megőrizni Mózestől kezdve napjainkig? Kinek volt fontos, hogy Őrizze és gondoskodjon róla, hogy minden nyelvre lefordítsák?Miért utálják az emberek annyira a zsidókat, miért került sor a holocaustra, miért nem a cseheket vagy svájciakat utálják annyira az emberek? S mind ez kevés, miért kering óraműpontossággal a naprendszer, van pontosan akkora távolságra a naptól a föld, van holdja, van víz, levegő, erdő ami termeli az oxigént, van hangya ami szorgosan szétszed és felemészt minden szerves hulladékot, vannak a gombák. Maga a nyüzsgő földi élet is óraműpontossággal zajlik, a tengeri állatok és annak az élővilága a legjobb példa erre. Dobog a szívem, a tüdőm automatikusan lélegzik, a vesém és a májam kiválaszt, anélkül hogy akarnám, engem szolgál az egész testem. Öröklődnek a génjeim, a fiam hasonlít rám, itt ül mellettem és engem utánoz. Megpróbál poénosakat írni a fórumra és ezáltal szeretne kedveskedni nekem, keresi a szívemet, keresi velem a kapcsolatot. S azt mondod nincs Isten? Megannyi csoda dolog vesz körül és te mégsem tudsz örülni. Nem örülsz annak, hogy tudsz járni, nem örülsz annak, hogy látsz, nem örülsz annak, hogy szabadon kimehetsz az utcára sétálni vagy hogy egyáltalán működik a tüdőd. Kérdezz meg egy olyan embert, aki vastüdővel lélegzik, vajon milyen boldog lenne ha a helyedben lenne? Mennyire lenne hálás? Kérdezz meg egy mozgássérült embert, akinek nagy mutatvány elmenni wc-re, hogy boldog lenne e ha használhatná a tested, amivel akár futhatsz is? Mennyire lenne hálás?
Bonyolult rendszer működik és gondoskodik a világűrben arról, hogy az ember Istent átkozza, azt a nem létezőt. Tudtátok e hogy miért olyan nagy a Jupiter? Miért olyan nagy a tömegvonzása? Na ha az nem lenne, akkor pár éve az a sok részre szakadt kisbolygó porrá zúzta volna a földet. De szerencsére tök véletlenül ott volt az a bazi nagy bolygó.
Tegnap láttam két számítógépet,arról vitatkoztak hogy van e az ember. Az egyik kardoskodott mellette, hogy bizony az ember létezik, mert magunktól nem lenne processzorunk, memóriánk, vga kártyánk. A másik tudományos tézisekkel bizonygatta és alátámasztotta, hogy a számítógép a sivatagból származik. A homokszemcsék egymáshoz súrlódásának következtében, valamint a magas hőnek köszönhetően kialakult az Ős szilicium. Majd fejlődni kezdett és bonyolult rendszert alkotott. Gondolkoztam rajta, hogy azt a háládatlan számítógépet kikapcsolom, kihúzom a tápkábelt és betolom a sarokba, vagy legalább lecserélem a tápját Vargánéra oszt utána ugasson. De megkegyelmeztem neki, még hasznomra lehet.
Beleolvasol a Bibliába és nem találsz ott semmi érdekeset, dögunalom, idejét múlt írások, amik az ókori embereknek lett szánva, kétezer évvel ezelőtt még használható volt, de ma már az ember felvilágosult és nem hihet egy ilyen ökörségben, hogy Isten hat nap alatt teremtette a világot és utána beverte a szunyát, most is ott hortyog valahol valami mennyben, ami nem is létezik.
A múltkor a lelkészünk azt mondta, hogy Istent nem lehetne megtagadni ha Ő nem engedné. Ez is Isten különleges kegyelme, hogy az üdvözültek, akik ismerik Isten szívét és magukban hordozzák Isten igazságát, azok láthassák, hogy milyen helyzetbe lennének ha Isten nem üdvözítette volna Őket. Ez a tény, hogy alkalmunk nyílik látni, hogy Isten honnan szabadított meg bennünket, arra sarkall, hogy Evangéliumot hirdessünk.
Zsolt 10,4
A gonosz az ő haragos kevélységében senkit sem tudakoz; nincs Isten, ez minden gondolatja.
Nem új keletű dolog ez, hogy Istent megtagadják, már Dávid király idejében is így volt ez és nem is véletlen, hogy bekerült a Bibliába. Még azt mondják, hogy a Biblia nem aktuális, nincs a mai ember számára semmi üzenete. Akkor miért tagadod meg Istent? Ha nem aktuális, akkor csak azoknak az embereknek az idejében kellett volna megtagadni, amikor íródott. Ma már nem aktuális a Biblia, így Istent sem kell megtagadni.
Isten nagyon pontosan ismeri az ember lelkét, ezért szerepel a Bibliában ez a rész. Nincs olyan ember a földön, aki Istent keresné, vagy kutatná. Az ember igazi állapota ez.
13.
A kik nem vérből, sem a testnek akaratából, sem a férfiúnak indulatjából, hanem Istentől születtek.
1Jn 5,19
Tudjuk, hogy Istentől vagyunk, és az egész világ a gonoszságban vesztegel.
Hatalmas nagy kínnal jár egy anyának ha nem tud szoptatni, Isten úgy alkotta meg, hogy ha megszülte gyermekét, akkor automatikusan lesz anyateje, az abban lévő vitaminok készítik fel a csecsemőt, az által tud megerősödni és védelmet is jelent számára, az immunrendszerének a legtökéletesebb táplálék. Ha az anya nem tudja szoptatni a gyermekét, mert az nem eszik, akkor az nagyon nagy fájdalommal jár számára. Így van ez az üdvözült igaz emberekkel is, akik Istentől születtek lélekben. Nagy fájdalommal jár számukra, hogy ismerik az igazságot, beszélnek róla, de elutasítják Őket. Van egy egyetemleges rendszer, ami alapján az emberek megszületnek és élnek majd meghalnak, ez évszázadok óta mindenhol egyformán zajlik, nincs kivétel. Mindenhol ugyanúgy születnek, táplálkoznak és meghalnak, a génjeiket pedig a fiak hordozzák tovább. Amiben az emberek különböznek az a hitük. Minden népnek van Istene és minden népnek van olyan gyermeke, amelyik megtagadja azt vagy másik nép Istenét választja magának a puszta szimpátia alapján, nem az igazság alapján.
Vajon Isten miért engedi ezt? Vagy aki Istent tagadja, legalább miért nem dug bele egy Vargáné tápot? S mennyire lesz a végén toleráns? Szia én budhista vagyok, hol találom a többieket? Arra balra csak vigyázz a füstölőddel. Szia én krisnás vagyok, hja rendben menj azon a folyósón végig és a végén van egy nagy terem, már kántálják a mantrákat. A Pápa is felkerül a mennybe, kopogtat az ajtón. Szent Péter üdvözli őt és kérdezi a nevét.
''Én vagyok a pápa'' - válaszolja.
''Pápa, pápa'' mormogja Péter, és utána néz a Nagy Könyvben.
''Sajnálom, de ilyen néven senkit nem találok!''
''De én vagyok Isten helyettese a Földön!'' mondja a pápa.
''Istennek van helyettese a Földön?'' kérdezi Péter csodálkozva. ''Furcsa, ezt nekem sosem mondta...''
A pápa rákvörös és folytatja:
''Én vagyok a katolikus egyház feje!''
Péter: ''Katolikus egyház... sosem hallottam. De várj egy kicsit,
megkérdezem a főnököt'' Hátramegy és kérdezi Istent:
''Te főnök, itt van egy hapsi, aki azt állítja, hogy a Te helyettesed a Földön. Pápa a neve. Mond ez neked valamit?''
''Nem, sosem hallottam, nem ismerem. De tudod mit, kérdezd meg Jézust, ő járt a Földön, hátha ő tud valamit!''
Hívatják Jézust és elmesélik neki a szituációt. Ő sem tud semmiről, de hátramegy az irodájába és utánanéz a papírjai között.
Tíz perc múlva jön vissza, folynak a könnyei a röhögéstől.
''Ezt nem hiszem el'' mondja elcsukló hangon a hasát fogva. ''Emlékeztek még arra a kis horgász-halász egyesületre, amit poénból 2000 éve alapítottam? Még mindig létezik...''
Számomra elképzelhetetlen az, hogy Isten maga elé állítja majd egyszer az összes lelket, akik a földön éltek. Az nagyon sok számszerűleg, mivel raktározták el az adatokat róluk, minden pillanatukat, minden mondatukat?
29. Nemde, két verebecskét meg lehet venni egy kis fillérért? És egy sem esik azok közül a földre a ti Atyátok akarata nélkül!
30. Néktek pedig még a fejetek hajszálai is mind számon vannak.
31. Ne féljetek azért; ti sok verebecskénél drágábbak vagytok.
32. Valaki azért vallást tesz én rólam az emberek előtt, én is vallást teszek arról az én mennyei Atyám előtt;
Le kéne cserélni a mostani gépemet, ezek szerint létezik valami tökéletesebb technika, amivel archiválják a cuccokat. Isten maga elé állítja a lelkeket és szembesíti önmagával, a leélt életével, a beszédjével.
Mt 12,36
De mondom néktek: Minden hivalkodó beszédért, a mit beszélnek az emberek, számot adnak majd az ítélet napján.
Ezentúl érdemes lesz meggondolni, hogy mit beszélek, mert valahol a közelemben van egy diktafon, azon rajta van az első gőgicsélésem is, ahogy az anyatejért kiáltoztam.
Rm 10,10
Mert szívvel hiszünk az igazságra, szájjal teszünk pedig vallást az idvességre.
Tulajdonképpen én is foglalkozhatnék az életben nagyon sok dologgal. Például áldozhatnám az életem a vga kártyáknak. Kinek lenne a legtöbb alkalma kipróbálgatni, összehasonlító teszteket készíteni, oldalas cikkeket írni róla ha nem nekem? Szinte mindenhez hozzájutok vagy átmegy a kezem alatt, a legolcsóbbtól a legdrágábbig. Vagy ha megvenni nem is tudnám és éppen nem is rendelnének belőle, akkor is kölcsönadnák a nagykerben egy napra. Bármikor rám bíznák, vagyok olyan viszonyban a tulajdonossal és a raktárossal, hogy nem kéne érte könyörögni. Aztán itt a műhelyben kipróbálnám Intellel, AMD-vel, órákon át futtatnám a teszteket és már alig várnák az emberek, hogy írjak róla. Úgy várnák a cikkeimet, mint az eperszemet. Nekem bőségesen lenne rá időm, hogy ennek szenteljem az életem, nagyon sok hardware elem megfordul a kezemben, nem kéne szenvedni a tesztalanyokért. Hosszadalmas és cirkálmányos cikkeket írogatnék órajelekről, pixelekről, pipelinékről és egyre jobban belemélyednék a témába. Az számomra felettébb érdekes, hogy általában mindig azok akarnak ilyen tesztekt elvégezni és arról írni, akik nem jutnak hozzá soha alkatrészekhez, mindig kölcsön kell kérniük, nyalizni a reklámmal. Akiknek ott van a keze ügyében azok meg nem akarnak róla hosszadalmas cikkeket írni. Na mindegy nem is erről akartam beszélni, hanem arról, hogy:
Mt 16,24
Ekkor monda Jézus az ő tanítványainak: Ha valaki jőni akar én utánam, tagadja meg magát és vegye fel az ő keresztjét, és kövessen engem.
Gal 2,20
Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; a mely életet pedig most testben élek, az Isten Fiában való hitben élem, a ki szeretett engem és önmagát adta érettem.
Biztos láttatok már olyan embert, aki úgy öltözködik és él, valamint azokat a tanokat hirdeti, mint Hitler. Nyilván egyetért vele, a saját életénél sokkal értékesebbnek tartja Hitler életét és tanait, ezért neki szenteli az életét, pedig Hitler már halott. Az az ember megtagadta önmagát és benne Hitler személyisége él tovább. Ha beszélsz vele, akkor olyan, mint ha magával Hitlerrel beszélnél. Átadta neki az életét, hogy benne tovább munkálkodhasson Hitler személyisége és az ő tanai.
Azon gondolkozom néha, hogy egy adott szituációban mit tenne a helyemben Jézus?Azt hiszem, hogy minden pillanatban Evangéliumot hirdetne, mindig Isten igazságáról tenne tanúbizonyságot. Nekem sem maradt már más.
Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 512GB 13" FHD Áthajtós érintős 1 év garancia
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest