Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- bambano: A sor végén
Új hozzászólás Aktív témák
-
DDL
őstag
válasz
wassermann
üzenetére
Ebből a cuccból 100dB hangnyomás a büdös életben nem jön ki. Lefeljebb 10cm távolságban és max. 2kHz-en és még talán 10kHz környékén, ha bírná a csipogó. Én azt a frekimenetet inkább nem publikáltam volna. Ritka szar, meg a diagramm egyébként sem értelmezhető igazán ugyanis nincs meg a hangnyomáshoz a viszonyítás. Mekkora kivezérlésen? Vajon bene van az elektronika-átvitel esetleges kompenzálása? É
A diaramm alapján:
- érdekes, hogy ez alapján tipikus házimozis hangot képzelek el.
- Sok magas, de a legteteje hiányzik
- 13kHz fölött értékelhetetlen a teljesítmény alatta 7kHz-tő meg majd' 10dB-es kiemelés -> éktelen kukorékolás
- az 500Hz és 7kHz közötti szakadékok, hegycsúcsok következménye a torz beszédhang (esetleg érthetetlenné is válhat). Ez a sáv a leginkább meghatározó a hallott hang megitélésében (emberi beszéd/ének sávja). Ezek alapján a burst válasz is szerintem csapnivaló -> veszett nagy torzítás. Szerintem a hangszórók ebben a sávban leginkább össze-vissza dolgoznak. 800Hz körül szerintem a két nagyobb nem tud megegyezni (meg bele-bele dumálgat a csipogó is), 3kHz körül meg a csipogóval veszik össze a két nagyobbik.
- Ebből 90-100Hz alatt ne nagyon várjál mélyet. Ami egyébként is lehetelen a ''hatalmas'' mélyek miatt
- stb.
Üdv: DDL -
I. Richard
senior tag
válasz
wassermann
üzenetére
Lenne egy kérdésem: Hol találtad a frekimenetet azon az oldalon?

Szóval akkor szigorúan csak az asztalra kellene a hangfalpár? Akkor talán jó megoldás lehet, de vásárlás előtt mindenképp halgasd meg, nehogy fogcsikorgatás legyen otthon, amikor először meghallod
-
I. Richard
senior tag
válasz
wassermann
üzenetére
Hi!
DDL kollega itt a nagy audióguru, az Ő véleménye lesz a mérvadó...
Én úgy első ránézésre azt mondom, h. ez meg sem közelíti a Hi-Fi szintet, ami asszem 50Hz-20kHz-ig +-3dB-es eltérést enged meg. (lehet, hogy nem jól írom, majd a profik kijavítanak...
) Nem tudom mennyiba kerül, de szerintem jobban jársz, ha spórolsz, és veszel használtban egy sztereó erősítőt + egy pár valamilyen hangfalat. Annak valszeg nem lesz ilyen gány frekvrenciamenete...
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- TCL LCD és LED TV-k
- Bittorrent topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Panasonic LCD és LED TV-k
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fedora Linux
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5420 Újszerű állapotban, i5 FHD IPS LCD,16GB,magyar világítós billentyűzet
- Dell Latitude 5420 Új, Fóliás állapotú,i5 FHD IPS LCD,16GB,magyar világítós billentyűzet
- DELL P2714H "27 colos kalibrált IPS panellal rendelkező monitorom eladó tökéletes állapotban!
- MSI GTX 1070 Ti GAMING 8G stabil, működésileg megbízható állapotban eladó!
- Xiaomi 13T Dobozzal Töltővel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Samsung Galaxy S21+ / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H170 i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB ZALMAN S2 TG A-Data 600W
- 20.000 - tól RÉSZLETFIZETÉS. BANKMENTES. Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - KÉK . 2 év garancia!
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, szoftveres javíttását
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő