Hirdetés
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hieronymus: Rosszindulatú tevékenységek ellenőrzése IP alapján
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Aktív témák
-
I_Am
veterán
Bővebben: link -en már megy párhuzamosan egy teltebb totyik.
Ezt most zártam. -
PapaMaci
őstag
Tehát, ha senkinek semmi ellenvetése, akkor folytassuk Bigyánál!
Bővebben: link
Ennek pedig javaslom a zárárát. -
PapaMaci
őstag
Miért nem jöttök Bigya topikjába? Ezt meg lehetne törölni!
-
TheReMiXeR
senior tag
Bemész egy diszkó shop-ba és ott kapsz mindenről szakszerű tanácsadást!
Pl. www.zaj.hu vagy www.pako.hu oldalakon informálódhatsz kiindulásként
Sok sikert! -
Bigya
őstag
Hídba akkor kötünk egy két csatornás erősítőt ha a hangfal akkora teljesítményt igényel mint amennyi az erősítő két csatornája ÖSSZESEN!
De ezt csak annál az erősítőnél lehet megtenni, amelyik elviseli. A kimeneteknél jelölve kell, hogy legyen az, hogyan lehet hídba kötni. (És ü.bár aha rajta van akkor lehet.)
Alapból így van bekötve:
(+)__H__(-) (+)__H__(-)
Végfok kimenete hídban:
__________H__________
(+).........(-)____(+).........(-)
Tehát az egyik csatorna (+) -ját és a másik (-) -ját kötöd a hangfalra, a középen maradt (+) és (-)-ot összekötöd.
Figyelmesen kell csinálni. Némely erősítő ha hídban van hajtva akkor át is kell kapcsolni ebbe az üzemmódba, és valamelyik poti jelölve van, hogy azzal lehet hangerőt állítani. Erősítő válogatja, meg kell nézni a dokumentációját! -
Bigya
őstag
Találtál válaszokat azon a linken amit a topikomban adtam? Vagy még kérdéses valami?

-
bk748
tag
UP
-
etilin
aktív tag
''Kerestem és láttam, hogy ilyen topik még nincs. Lehet, hogy a cím nem lett a legtutibb, akinek van ötlete szóljon és majd kérjük.''
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
bk748
tag
Kerestem és láttam, hogy ilyen topik még nincs. Lehet, hogy a cím nem lett a legtutibb, akinek van ötlete szóljon és majd kérjük

Olyan dologról lenne itt szó, hogy hogyan is kell például egy koncertet, rendezvényt hangosítani. Amit mindenki tud és lát: A szimpadon két oldalt temérdek hangfal, közöttük a szereplők a hangszerükkel, mikrofonokkal, a lábuknál az úgynevezett monitorhangfal és persze a lényeg: Legtöbbször a nézők közöttt egy sátorban pár hangtechnikus egy keverő mögött és egy csomó kütyü mellettük.
Nem tudom, hányan gondoltak már bele, hogy ezt így összehozni mennyire bonyolult és összetett feladat. Annyira, hogy nem is tudom, hogy pontosan hogy hol érdemes elkezdeni.
Talán ott, hogy mekkora a rendezvény, milyen rendezvény és persze hogy hol (szabadban, vagy csarnokban) és talán ennek függvényében, mekkora hangerő szükséges. Mert persze felesleges több ezer Watt egy tanterembe és pár Watt kevés egy sportcsarnokba.
Ha ez megvan ezeket meg kell valamilyen erősítővel hajtani, de milyennel és hogyan?
Majd akár jöhetnek a mikrofonok a keverőre és onnan a kütyükre megy a jel és csak legvégül az erősítőre.
Szóval amire én gondoltam az ''röviden'' ez: Mi hogyan történik pontosan?
Kezdetnek lenne nekem is pár alapvető (szerintem) kérdésem:
1. Hogyan válasszam ki a megfelelő hangfalakat (magas-mély aránya)?
2. A monitorokra hogyan adom ki a keverőről a megfelelő hangokat? Ehez vmi spéci kütyü vag keverő kell?
3. Mik is azok a spéci kütyük és hogyan is működnek, mik a feladatuk?
4. Hogyan és miért kössem a kiválasztott hanfalakat az erősítőre hídbe (bridge)?
5. És végül hogyan tudom a sztereó jelet rárakni a több mint 2 erősítőre, úgy hogy ne gyengüljön a jel?
Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bestbuy játékok
- Mini PC
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Milyen autót vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- PlayStation 3
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Zalman T3 Plus 400W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R7 3800X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman T3 Plus CM 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4060 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RX 7600 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4219,100% Akksi
- Keresünk iPhone 16/16 Plus/16e/16 Pro/16 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G1 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- MacBook Pro 16" M1 Max 64GB / 2TB / magyar / 27%-os ÁFÁS
- Apple iPhone 16 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, Pro kamera,100% akku,2026. 02. 11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest