- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ablakos
őstag
Ha letiltom biosban a beépített Realtek hangkártyát (nem használom), akkor nem akar az USB kártya hangot rögzíteni. Lejátszik, midi működik csak digitálisan rögzíteni nem tud.
(Steinberg UR22II) A windows szerint nincs rögzítésre alkalmas készülék ilyenkor.
Tudja valaki, melyik win11 szolgáltatás vagy egyéb okból van ez? -
Lehet a Windows10 maga a gond
Nekem 2.1 van és a szóban forgó update után teljesen más hangzás fogadott, mint a megszokott... oké, ez előfordulhat 2022-be, ezért ellenőrizzük a beállításokat.
Nézem a hangkártya utility-be és látom, hogy amit el lehet állítani az el volt állítva: 2.1 helyett 5.1 nem tudom milyen alapon, aztán az összes többi kapcsoló és csúszka is random eltolva elkapcsolva, gyakorlatilag az eredeti beállítások fordítottja volt a helyzet.
Én drukkolok nekik hogy egyszer úgy elcsesszék hogy többé ne is lehessen használni a rendszert és akkor tényleg megy vissza a W7.
-
kubano
csendes tag
Sziasztok!
Asus Xonar D1-em van, három jackkel van összekötve egy Logitech Z906-al, és az elmúlt hónapokban folyamatosan "elszáll" az 5.1 Windows 10 alatt, nem hallatszik a center, és van, hogy a hátsó párok sem.
Évek óta így használom a konfigot, nem volt bolygatva az összekötés, és megfelelően működött a hivatalos Windows 10 támogatott Asus és az UNi Xonar driverekkel is.
Néhány hónapja kezdődött, hogy el-elszállt az 5.1, de némi gyógypiszkával (beállítások újraalkalmazásával, vagy driver reinstallal) újra jó lett minden, csak kb. hetente ezt el kellett játszani. Viszont az utóbbi hetekben már bármit csinálok, fixen rossz a hang.
Most pár napja jött egy Windows update, akkor magától újra jó lett az 5.1, anélkül hogy bármint állítgattam volna, meg is örültem hogy valószínűleg egy korábbi update volt ami elkúrta. De nem tartott sokáig az öröm, most újra megint sz*r, és bármit csinálok az is marad (újabb update nem érkezett).
Van valakinek bármi ötlete, hogy mi a fene lehet a gond?? (A hangfal más forrással tökéletesen működik.)
köszik
-
ACE-
addikt
Üdv, Asus PRIME B660-PLUS D4 alaplapi hangkártyámat 5.1 hangszóróba bedugva a hangszóró ha nem szól, alapvetően halkan cicereg. Az az érdekes hogy ahogy hangosítom nem hangosabb lesz, hanem akkor halkul el, de ilyenkor persze maga a hang rohadt hangos.
Lehetséges hogy ennyire fos az alaplapi hangvezérlő hogy nincs rendes zavarszűrő rajta? Mi lehet a megoldás ennek kiküszöbölésére? Új kártya? Nem akartam emiatt még egy fölös eszközt berakni az alaplapra, mert nem vagyok vájtfülű és nekem az alaplapi is tökéletesen megfelelne, de ez a cicergés idegölő.
-
-
Müszi
senior tag
Közben 1-2 órás böngészés után megoldódott a problémám.
Telepíteni kellett az integrált Realtek ALC897 hangkártya chiphez a driverén kívül a gyártói oldalon megtalálható Nahimic Audió aplication szoftvert is, amiben külön bekapcsolható és beállítható média fájlok lejátszásához is a térhatású hang. Most már tényleg minden szuper.
Szerencsére a csatlakozókhoz nem volt köze a problémámnak.
Véletlen bukkantam rá a megoldásra külföldi oldalon más márkájú alaplap hozzászólásainál.
Azért írom be ide, hátha valaki belefut hasonló gondba.
Nem szeretek fölösleges szoftvereket telepíteni a gépemre de ezt ezek szerint muszáj. -
Müszi
senior tag
Üdv itt mindenkinek!ITX-es pc-met modernizáltam 4.gen. Intelről 12.generációsra.
Minden szuper és száguld a gép viszont nem ok. az audio. Nem akaródzik megszólalni 5.1-ben. Ha a Realtek tesztet lefuttatom mindegyik hangszóró rendben megszólal szépen ahogyan kell de pl youtube zene lejátszásnál csak a sat. kis hangszórókra hajlandó jelet küldeni és mély egy csöpp sincs. A régi konfiggal nem volt ilyen probléma egyáltalán. Vajon mi okozhatja ezt a gondot?A régi alaplapon 5 db 3,5 ös jack csatlakozó volt az újon csak 3db és így tudja mindkettő akár a 7.1-et. Az 5.1-es szettemnek 3x3,5-ös jack a bemenete. Nem tudom ennek vagy valamilyen szoftveres anomáliának van köze hozzá?
-
crytec1975
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! Vettem egy msi mpg b550 gaming plus lapot,de rendszer telepítés után( megkapja a realtek driver-t is) nem látja sem a hangszórót,sem a fejhallgatót! Csak a monitort látja hangeszköznek! A neten olvastam hogy másnál is okozott problémát,de nem kaptam használható ötletet! Előre is köszönöm!
-
porika
csendes tag
Sziasztok!
Nincs ötletetek, hogy a Logitech G635-ös USB vezetékes mikrofonos fejhallgató, miért produkálja az alábbit?
Minden tökéletesen működik, amikor is 10 perc után, agy 1 óra után, vagy bármilyen időközönként egyszerűen nem lehet hallani a mikrofonomat... Steam-en használva pl. egyszerűen csak elnémúl (olyan jelet adva a ikonnál, mintha folyamatosan beszélnék bele). Más programban (pl. teamspeak) elkezd folyamatosan sisteregni. Ha kihúzom az USB-t és visszadugom, akkor helyreáll (egy ideig).Végigpróbáltam az összes USB portot. A hangok soha nem szűnnek meg, tehát a fejhallgató rész az jól működik, egyedül a mikrofon produkálja ezt a rendkívűl idegesítő jelenséget.
(Van egy jack dugós mikrofonom az sose csinálja ezt.)
Van bárkinek ilyen, vagy hasonló tapasztalata?
Előre is köszönöm!
-
Nekem is hasonló problémám adódott még télen azzal a különbséggel, hogy ugyanabban a gépben más hangkártya is zajos, de sztem az okok nem egyformák.
Neked legalább egy ideig csendes volt
Nézd meg magát a csatlakoztatást hátul, ha elkezded mozgatni hogy reagál. Nekem oldalra feszítéskor egyszer még erősebb lett, aztán fokozatosan elhalkult a zaj. Manapság alig hallható, de mindenképp jobb mint előtte volt.
-
pet3r
csendes tag
Üdv!
A Sound Blaster Z (SB1500) hangkártyám egyik napról a másikra elkezdett recsegni. A recsegés folyamatos, olyan erős hogy a halkabb zenék felismerhetetlenek.
A recsegés jelen van mind a hangszóró mind a fejlhallgató kimeneten, viszont érdekes módon a front panel csatlakozón nem jelentkezik.
Amivel eddig próbálkoztam sikertelenül:
- Driverek teljes (Vezérlőpult, CCleaner, DDU) eltávolítása
- A kártyát kivettem az alaplapból, majd vissza
- Ubuntun is próbáltam, ott is ugyanez a helyzetKöszi a segítséget!
-
Krisztina87
tag
Sziasztok!
Nekem olyan problémám lenne, hogy van egy 5.1-es hangrendszerem:
Creative Inspire P5800 [link]
És egy alaplapon lévő: HIGH DEFINITION ALC4080 AUDIO PROCESSORAmikor ezt a programot használom, tesztelésre, hogy megy e az 5.1, akkor minden kimenet a helyén van és ad hangot.
Viszont VLC-ben vagy Media Playerben csak két hangszórót használnak. FLAC, WAVE-t is próbáltam, de semmi. Már mindent próbáltam Directx és társait a VLC beállításokban.Nem tudjátok mi lehet a gond?
Már ott tartok, hogy veszek egy másik hangfalszetet, de nem értem miért nem megy, ha hang tesztelés alatt mind az 5 kimenetre ad hangot... tehát jól vannak bekötve.
-
Nyugis
senior tag
válasz
gilverto #5387 üzenetére
szia!
van rá szuper jó megoldás csak költséges!
szóval az opciók:- veszel egy olcsóbb 5.1 es házimozi erősítőt és összekötöd azzal amin van optikai bemenet mindegy melyikkel. utána olyan basszusod lesz hogy a szíved kiugrik. ezt tapasztalatból mondom.
- keresel egy olyan hangszín szabályzós szoftvert amiben csuda dolgokat lehet beállítani!
- ami még jól jöhet: tiltsd le az alaplapi hagkártyát hátha kicsit össze akad. nekem anno segített. -
gilverto
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Egy olyan problémában szeretnék segítséget kérni, hogy be ruháztam egy új gépre, van egy Genius 5.1 hang rendszerem ami jack/rca kábellal csatlakozik a géphez. Namármost a régi alaplapi hangkártyával (Gigabyte Z170 D3H) tökéletes volt mély hang youtubon, játékokban, filmekben. az új alaplapi hangkártyával (ASUS Z590PLUS TUF) nincs mély youtubeon meg némelyik gémben filmben. vettem 2 külön hangkártyát, (ASUS/Creative) egyikkel sincs mélyem youtubon. a régi alaplapi hangkártyánál volt egy olyan beállítás hogy swap sub/center channel, azzal jól működött. a 3 hangkártya közül amivel teszteltem a Xonaron van ilyen opció, és akkor sincs mélyem. Valakinek esetleg valami ötlet?
Előre is köszönöm ha valaki tud segíteni!
-
Nyugis
senior tag
köszönöm a tippeket privátban kaptam megoldást hibátlanul megy azóta!
-
zodo
nagyúr
Szia!
Ugyan nem tudom a megoldást de anno nekem is volt bajom a Sound BlasterX G1-el.
Fent volt a driver, pc bekapcsoláskor felismerte de még sem működött míg ki nem húztam az usb aljzatból és vissza.
Nem jöttem rá a megoldásra de remélem megoldóik.Ugyanaz a gép/rendszer és usb aljzattal pl. a jelenlegi Sound Blaster X4 -el semmi problémám.
-
Nyugis
senior tag
Sziasztok!
a következő problémában szeretném a segítséget kérni!
van egy alaplapi és egy külső hangkártya is.
újra húztam a win 10 et (eredeti), és azóta ha be boot-ol a gép MINDEN alkalommal a külső hangkártyát ki be kell csatlakoztatnom, különben hang nem jön ki rajta.
a win10 felismeri furcsa módon 100% os hangerővel, és amint ki be húzom az usb csatlakozót ( tehát resetelem vagy mi), onnantól magától vissza áll a 5% os hangerőre és müködik.
a külső hangkártya egy: https://us.creative.com/p/sound-blaster/sound-blasterx-g5
driverek fent vannak most ellenőriztem a win 10 szerint is a legújabbak.
találkozott már valaki ilyesmivel?
mi lehet a megoldás?Tisztelettel: -,-
-
TcK-BOY*
tag
válasz
ElektrikusDE #5380 üzenetére
Szia, az az alapértelmezett, ez nem segített, továbra sincs hang csak sistergés
Új hozzászólás Aktív témák
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Mobil flották
- Projektor topic
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- KERÉKPÁR / BRINGA / ALKATRÉSZ beárazás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nintendo Switch 2
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- Razer Book 13 4K+ TOUCH I7 eladó
- HP 2x8 Gb DDR4 2666 Mhz RAM
- Félgép eladó/ Intel i9 9900 / Asus Prime Z390-A / 64GB DDR4 / 500GB Samsung 980 /
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest