Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- mefistofeles: OTP mobilbank Persely. Jó, de nem jó.....
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
aleister #17129 üzenetére
Nekem is megjött egy Hiseeu HB613, és a támogatása egyszerűen szerintem is borzalmas.
A kezelési útmutatójában szereplő DeviceManage és CMS programok hivatkozásai vagy nem léteznek, vagy kizárólag kínai nyelvű program letöltésére mutatnak, mint ahogy maga a hiseeu.com oldalon található linkek is nagyrészt annyira vakok, hogy nem is kattinthatók.
A leírás alapján nagy nehezen letöltött CMS nem települ fel, csak úgy tesz... Egy másik verzió pedig a kamera betöltésénél akad el végleg egy nagy h264 felirat mutatása közepette.
A DeviceManage nem tartalmaz angol lehetőséget, találtam viszont egy DeviceManager4 / IPC Manager nevűt, ami már igen. Ez utóbbi IP-cím alapján listázza a kamerát, de a beállításain nem hajlandó változtatni -- így sem a belépési jelszót, sem az IP-címet (sem semmi mást) nem tudom módosítani.
A leírás szerint a kamera IP-címe 192.168.1.10 -- ami csak félig igaz, mivel a DHCP szerver címet ad neki, amin be is lehet lépni, de az ONVIF Device Manager szerint fix IP-n van -- és ezt nem is hajlandó DHCP-re módosítani, és ami még érdekesebb: a router nem hajlandó DHCP reservationbe felvenni. Közvetlenül PC-re kötve viszont valóban a 192.168.1.10-en érhető el, amiben az a szép, hogy a leírása szerint csak routeren keresztül lehet csatlakoztatni, és a szerző külön fel is hívja a figyelmet, hogy elsőre magán a routeren kell 192.168.1.0-ra tenni a LAN-tartományt.
A legszebb egyébként az, hogy ha böngészőből akarom meghívni, akkor ezt a csodálatos hibaüzenetet kapom:
Tetszőleges böngészőből. Az, hogy miből töltsek le 44-es verziót, az ő titkuk marad. Egy Opera 12 végül nem ezt a hibát hozta fel, viszont mást sem. Végtelen ciklusban próbálta sikertelenül betölteni a kamera oldalát.
Képet az ONVIF Manager és a VMS ugyan ad, de bármit is beállítani már ugye nem...
A kamera kézbe véve egyébként jó minőségűnek tűnik, sőt, a képe sem rossz.
Szóval éppen itt tartok.
Bármilyen ötletet szívesen fogadok.
Köszönettel: MaCS
Ja, és meg tudnátok mondani, hogy mi a VMS belépési jelszava?
-
markussandor
senior tag
válasz
aleister #17069 üzenetére
"Ergo kikapcsolható benne a POE funkció?"
szerintem nem
"Továbbá a bekötésnél nekem valamiért az a logikus, ha kamerák -> switch - > NVR -> router a sorrend. Tehát a switchből nem ágazna szét."Ez inkább attól függ, hogy hol, mennyi szabad portod van, de nem soros a topológia.
A tipikus soho routerben 4 LAN port van, oda dughatod az NVR-t és a PoE switchet is. -
-
Samus
addikt
válasz
aleister #17059 üzenetére
A PoE switchek általában tartalmaznak uplinket is, legtöbbször kettőt, ezzel szokás őket az otthoni hálóra felfűzni, mert az uplinkek nem küldenek feszt (ez passzív switcheknél fontos, aktívnál bármelyik másik porttal kapcsolható a routerhoz). Nálam is a padláson lesz a cucc, még egy régi 3:4-es képarányú Samsung LCD-m is van a helyi visszanézéshez (ha szükséges). Szóval ez esetben a switchbe mennek a kamerák, az egyik uplinkbe az NVR, a másik pedig megy a helyi routerhoz, és ennyi. Ne feledd szünetmentessel védeni a rendszert, mert ha elérhető helyen van a villanyóra, elég lekapcsolni az áramot, és lőttek a felvételnek. Nem kell nagy, nem kérnek sokat, egy kisebb UPS is hosszú órákra biztosítja a működést.
-
Samus
addikt
válasz
aleister #17056 üzenetére
Elmondom, miért jobb egy külön switch. Ha az NVR-t a lakásban akarod elhelyezni, akkor ha abban van a switch is, az összes kamerát oda kell kábelezni. Ha külön van a switch, akkor oda kábelezed a kamerákat (jellemzően a padlás erre jó hely), és csak egy darab kábelt viszel le a lakótérben lévő routerig, ahová az NVR egyébként is csatlakozik.
-
markussandor
senior tag
válasz
aleister #17048 üzenetére
50$-ért 16 csatornást kapsz, cseh raktárból, kb 5 munkanap alatt
pár napja rendeltem 8 csatornásat, gondolom, ideiglenesen elfogyhatott -
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Androidos fejegységek
- Sorozatok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen házat vegyek?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Minden ami hőszivattyú
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest