Aktív témák
-
Szia!
Ezt a kérdést inkább itt tedd fel!
http://itcafe.hu/tema/otthoni_halozat_es_internet_megosztas/friss.html
A topiknyitás szabályairól bővebben az alapelvek III. 12/3 pontjában olvashatsz!
-
sultan70
csendes tag
válasz
steve@prhw #56 üzenetére
Igen, az XP-ét használtam. Most megyek majd megint javítani, remélem sikerül. Vettem egy 3 m-es crossover kábelt, azzal is kiprópálom.
-
steve@prhw
őstag
a Tűzfal a fájl és nyomtató megosztásokra kivételt tesz, illetve azokat engedi - attól függ. Az XP-é igen, de ha külön progit telepítesz, az korántsem biztos, hogy engedi... Azt a kábelcserét hajtsd végre (nem feltétlenül kell kifűzni addig a másikat (bár ha nem látod a kábeleket, akkor annak sanyi.. Csatlakozócsere is szóba jöhetne, de gondolom nincs crimpelőfogós ember a környéken...), elég, ha csak a földön elvezeted a próba idejére)
-
sultan70
csendes tag
válasz
steve@prhw #53 üzenetére
Kicserélem a kábelt, csak az nem világos, hogy az előző géppel akkor vajon hogyan működött. Ez egy kis cég 2 gépes hálózata és maga a kábel egy álmenyezet felett van áthúzva, tehát csak a 2 végét látom.
-
sultan70
csendes tag
válasz
steve@prhw #53 üzenetére
Azt is próbáltam. Le van állítva, bár elvileg a telepítéskor azt olvastam, hogy a Tűzfal a fájl és nyomtató megosztásokra kivételt tesz, illetve azokat engedi.
-
sultan70
csendes tag
Üdv!
Hasonló a problémám, és én is már a hajamat tépem. Két XP-s gép crossover kábellel összekötve Realtek hűlózati kártyákba dugva. Az egyik gépen van egy belső fax-modem is, amin majd egy kapcsolt vonali internet fog menni, és ezt kellene megosztanom. Egyelőre azonban még a 2 XP-s gép sem látja egymást, sőt pingelni sem tudom őket.
Az egyik IP 192.168.0.1 a másik 192.168.0.2, a subnet mask 255.255.255.0.
Mindkét gépen telepítve van a MS Network, és a File és nyomtatómegosztás. Mindkét gépen meg is van osztva néhány mappa és a nyomtató. A hálókártákon világit a LNK led, ha össze vannak dugva, és a pingeléskor villognak is. Viszont a 4 átküldött csomagból mind a 4 elveszik, és se IP, se név alapján nem tudok rákeresni a másik gépre. A munkacsoport neve is ugyanaz. Arra gondoltam, hogy a kábelnek van baja, mert míg az egyik végén szépen látszódik a 8 db színes szál, a másik végén a műanyag csatlakozó alatt úgy néz ki, mintha csak 4 szál lenne bekötve. Viszont az egyik gép új, és a régi géppel még működött a hálózati megosztás, de amióta az új gépet beraktuk és telepítettük az XP-t, azóta nem tudom megosztani a közösen használni kívánt erőforrásokat. Valakitől kaptam egy tanácsot, hogy a NetBIOS-t telepítsem és engedélyezzem az IP fölött. De ez csak a file megosztáshoz kell, nem? Ettől még a pingelésnek mennie kellene. Most vettem egy új UTP Cat5 crossover kábelt is, és azt is próbálom cserélni. -
hunluigi
senior tag
válasz
steve@prhw #48 üzenetére
Sygate tűzfal felrakva a probléma megfordult...
Net van gond nélkül... most a file megosztás nem megy
Na én ebbe belefáradtam megyek szívok még egy cigit aztán alszok... holnap nekiülök. Mindenesetre nagyon sokat segítettél köszönöm!!! -
steve@prhw
őstag
Már említettem, nem használok szoftveres tűzfalat.. Ha a trusted zone-ba felveszed a 192.168.0.3-at (ha még mindig ez a me-s gép ip-je), és nem Ok, akkor próba egy reinstallal, ha akkor sem, úgy keress másik tűzfalprogit! (Bár sokan használnak ZA-t, szvsz biztosan meg tudja oldani..)
Tényleg, nem gondolkodtál még routerben? Mert ez a szívás újrakezdődik, amint win reinstall kell valamelyik gépen... szvsz 6-8 eHUF-ot megér... És nem kell tűzfalprogi sem...
szerk: hozzáírás..
[Szerkesztve] -
hunluigi
senior tag
válasz
steve@prhw #46 üzenetére
Nem engedi kivenni!
Ha megy az a szemét zone alarm nem megy a háló
mi több csak akkor van net ha ugy futtatom a hálozati varázslót a ME-s gépen hogy közben a tüzfal le van lőve... ha zone alarm fut se net se file megosztás se pingkéne egy másik tüzfal?!?!
-
hunluigi
senior tag
válasz
steve@prhw #44 üzenetére
Na szóval nem egyszerű a dolog ha a zone alarm ki van lőve megy a net bár nem a link alapján csináltam mert úgy nem ment az istennek sem...
viszont az automatikus ip-t ki kellet ütni mer így nem tudom megmondani a tüzfalanak az ip-tszóval még küzdök...
-
steve@prhw
őstag
válasz
steve@prhw #43 üzenetére
Helyzet?
-
steve@prhw
őstag
No várjál, előkerestem. Itt van az elejétől, egész röviden leírva minden lényeg:
Bővebben: link -
hunluigi
senior tag
válasz
steve@prhw #41 üzenetére
öööö na várjál nekem a net megosztás az invitel kapcsolatnál van.... annak pedig dinamikus ip-je van. Vagy tegyem át a net megosztást arra amin beszélgetnek?
-
hunluigi
senior tag
válasz
steve@prhw #39 üzenetére
átjárónak is azt adjam meg amin kommunikálnak vagy azt amin az ADSL van?
-
hunluigi
senior tag
válasz
steve@prhw #34 üzenetére
hol adjam meg neki?
a net beállításnál? -
hunluigi
senior tag
válasz
steve@prhw #32 üzenetére
isten vagy mostmár elérem az ME gép megosztott doksiait na nézem a többit mert az me gépen viszont net továbra sincs
-
hunluigi
senior tag
válasz
steve@prhw #28 üzenetére
csak a zone alarm fut de abban a TRUSTED ZONE ki van kapcsolva csak a net felé működik
-
hunluigi
senior tag
válasz
steve@prhw #24 üzenetére
Na szóval az alaplapi háló (ADSL) ip automatikusra téve
PCI háló IP 192.168.0.1
nem változott semmi... továbra is pingelhető az ME-os gép de visszafelé az uj cím sem válaszol... -
hunluigi
senior tag
válasz
steve@prhw #24 üzenetére
ok megpróbálom (azért van fix ip adva neki hogy ne várjon ip osztásra a boot után mert ugysem kap..)
-
hunluigi
senior tag
ja és az XP gépen a hálozati helyek alatt látszik az ME-os gép de nem lehet tallózni a már sokat emlegetett erőforrás osztási tilalom miatt...
-
hunluigi
senior tag
válasz
steve@prhw #20 üzenetére
a tüzfal ki van lőve..
IP-k:
XP gép: 192.168.0.2
ME gép 192.168.0.3
az alaplapi háló (ADSL-es) alapból nem ír ipt de a 192.168.0.1 van neki belőve -
hunluigi
senior tag
válasz
steve@prhw #18 üzenetére
Ja és hálózati meghajtóként történő csatolására a megosztott könyvtárnak
''a hálózati út nem elérhető hibát dobja'' -
hunluigi
senior tag
válasz
steve@prhw #18 üzenetére
Na szóval kezdjük a kályhánál...
2 gép... (egy XP-s és egy Milleniumos)
Hálózat varázsló XP -n lefut... (láthatólag minden ok [a gépben két háló kártya az egyi az alaplapi az ADSL modemmel beszél a másik PCI-s a milleniumos géppel beszél])
ezek után ahogy az XP javasolta a Milleniumos gépen XP cd-rő szintén hálozat varázsló (láthatólag szintén minden ok)
Na ezekutás se net a Milleniumos gépen se megosztott files...
Az xp-s gépről pingelve a Milleniumos gép látszik (válaszol)
A mileniumos gépről pingelve az xp-s gép nem látszik (ugyanakkor a pingelt gépen (xp-s) látszik a kísérlet csak nem válaszol...) na valahol itt lehet szvsz a kutya elásva...
VALAKI HELP!!! -
steve@prhw
őstag
Akkor próbálj meg egy megosztást csatlakoztatni hálózati meghajtóként úgy, hogy útvonal a \\megosztógépIPje\megosztásnév legyen!
Kettővel fölötted írtam.. Próbáltad?
A pingelést nézd meg, ha nem OK, akkor vagy kábelgond van, vagy a tűzfal elszórja az icmp-csomagokat, esetleg nem kaptak ip-t a kártyák, netán nem egy alhálózatba tartoznak. -
hunluigi
senior tag
Hasonló problémám van de nekem ME vs. XP fizikális kapcsolat megvan idönként az xp látja is a másik gépet (ha kedve van) de a ME semmit nem lát a másikból. ''Nem lehet a hálozatba bejelentkezni'' hiba üzenet net nem megy (annak ellenére hogy az is be lett elméletileg lőve) Az ME -os gépen xp CD -vel lett a háló beállítva (ahogyan azt az xp-s gép hálózati varázslója kérte. A hálozat belövésénél egyik gép sem dobott hibaüzenetet. Megosztások beállítva... A ME hálózati hibaelhárítója azt mondja olyan néven akarok bejelentkezni a hálóba ami a hálón már regisztrált (persze ez nem igaz) és ez a hiba oka... A biztonság kedvéért nevet is változtattam de mondanom sem kell semmi változás...
Segítsetek légyszíves mert az a keváéske kis hajam is kihullik ami még van
Ja és ha az ME saját hálózati varázslóját használom akkor az xp-s gép azt írja a kapcsolatra hogy nem él vagy korlátozott...
pingeléssel még nem probálkoztam de jó volna ha egy hálózati guru leírná azt is mi van ha nem lehet őket összepingelni (mármint mi a tehendő) bár szerintem az oks lesz.
Előre is köszi!!! -
panizzi
aktív tag
helyi háló nálam ok, de w98 alatt akarok WLAN-t használni -> nem ad ilyen opciót
lehet, hogy nem is fogok ? -
Shodan
őstag
válasz
steve@prhw #13 üzenetére
igen, pingelni is tudom!
-
Shodan
őstag
UP
-
Shodan
őstag
Két gépet akarok összekötni az egyiken xp sp1 másikon win98se.
Egyszerűen nem látják egymást, de ha a 98as gépet újraindítom akkor persze kiírja hogy egy hálozati dúgó nincs bedugva.Idáig próbáltam ezt a hálózat varázslót de azzal se ment.Próbáltam automatikus ip vel illetve megadottal is de úgy se megy.Csak TCP/IP vel is próbáltam és minden mást leszedtem.
Az is érdekes hogy amikor counter-stikeba csinálok egy servert az XP gépen elindul a játék, de ahogy valaki a 98as on rányom a refresh gombra ,akkor az XPs gép! kifagy és kiirja hogy ''net send packet error no error'', mi a szar ez? -
törölt tag
Igen. Kipipáltam a Windows 98-as drivert, megadtam hol van és leokéztam. Aztán mikor újra belépek oda, már nincs kipipálva. Amúgy nemtudom számít-e, de azt írja a drivernél, hogy nincs aláírva. Ez befolyásolhatja? A nyomtatómhoz a drivereket 1998-ig fejlesztették, akkor még szó nem volt az aláírásról...
-
törölt tag
Aha.
Most viszont az a problémám, hogy az XP nagyon nem szeretné feltenni a 98-as drivert. Sem azt, amit a hivatalos cd-adtak a nyomtatóhoz, sem azt, amit a HP-től töltöttem le. Ilyenkor mi van? -
X-COM
nagyúr
mennek azok együtt
sajnos kénytelen vagyok több 9x-t üzemeltetni még, de szerencsére egyre több az xp-s gép is, különösebb gond nélkül képesek együtt dolgozni
tapasztalataim szerint sokszor a különféle gagyi hálókártyák/driverek, ill. switchek a ludasak
Nálunk szerencsére 99%ban minőségi termékek vannak a hálón és van egy állandó master browser... -
eddie303
őstag
Természetesen meg lehet oldani. Az XP-re kell tenni lehetõleg a nyomtatót. Annyi a baj, hogy a kettõ nem mindig szereti egymást, néha meg sem látja egybõl egyik gép a másikat, csak ha rákeresel. De én személyesen oldottam meg nyomtatást hálózaton XP-s megosztott nyomtatóval, nincs baj, meg lehet oldani. Az XP-nek meg lehet mondani, hogy feltegye a nyomtató 9x-alapú drivereit is, ezt megkapod valahol a nyomtató tulajdonságlapján. Pontosan nem tudom, mert nem magoltam be, s most itt nincs nyomtatóm. S aztán ha gondod van, s nem látja az egyik gép a másikat eleinte, keress rá a másik gép IP-jére vagy nevére, azután meg fogja kapni. Ha érdekel, írok bõvebben.
-
törölt tag
Sziasztok!
A kérdésem amit címnek is adtam. Van-e lehetőség windows 98 és windows XP közt valamiféle LAN hálózatra? Konkrétan a hálózati nyomtatás érdekelne...
Köszi!
Aktív témák
Hirdetés
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest