Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Silenzio

addikt

válasz Gyusz #123 üzenetére

Ahoy. Ld lentebb a hosszúú hozzászólásom. Sztem minden benne van a gépigénnyel kapcsolatban ami érdekelhet.

• Silenzio

addikt

válasz westlake #98 üzenetére

Ehm már elnézést.
    Pár dologban egyet értek, párban nem. Az épületek, falak sztem igenis stílusosak, remekül néz ki mind. Az hogy ez technikailag nem hozza a 2007-es színvonalat, számomra jóformán lényegtelen: a grafika ugyanis ''egyben van'', egyedül az első pálya ''csodás'' részletessége miatt, nomeg a templomos pálya ratyi fái és fűtextúrái miatt fanyalogtam. Tetszik a mélységélesség-effekt, 1 kezemen meg tudom számolni hány játékban láttam ilyet. Ennyire jól alkalmazva még sehol. Van bump mappingünk, szépen érdesíti a falakat, a STALKER-ben is műíze volt ha tűznél vagy zseblámpánál előjött a mapping, itt se sokkal gyatrább, látványos mindkettő na. Amúgy a Halo volt az első játék ahol ilyesmit láttam és akkoriban állati letaglózó volt. A textúrák sem kopottasak szerintem, ha bedugod a fejed a falakba, látni a kis szemcséket itt is. Egyszerűen ilyen a stílusa, szögletes, stilizált, kissé rajzfilmszerű, ezt kell szeretni, pont. persze, tudom én hogy elavult, de igazából attól még nem kell behányni. Komolyan, kedves játékosok, 2007-re ennyire elkurvult a világ hogy a grafikáért játszunk egy játékot? Ha valami nem üti meg azt a lényegtelen mércét (mert össze-vissza lődözve ki látja milyen a fal)? A Halo non-stop akció, nem olyan mint a Doom 3, ahol az embernek belekáprázik a szeme a fény-árnyék játékokba, nem ezzel épít atmoszférát. A régi kedvenceim 320x200-ban futnak, ennek ellenére eljátszogatok velük ma is... Kicsit szálljatok magatokba :)
    Ami gázos a játékban, az a gépigény. A grafika sebessége általában 60-90 fps, ez nem gond (az 1-et megint elővettem, 150-500 fps :D)
    De egy giga rammal pálya váltásakor kb 6 percig cserélgeti a cache-elt adatokat... Így a videók is kb 5 fps-sel futnak, lépcsőzetesen rakja föl a hangokat, szánalom. Persze ha win-ből lépek be rögtön az adott pályára, ez ''csak'' másfél perc Az első rész 256 mega rammal 5 másodperceket töltött pályák között... A Call of Juarez nálam 1 perc alatt tölti be a pályáit xp 64-en. Hát hol van a Halo 2 ahhoz a technikai színvonalhoz? Gratulálok, kedves Picipuha, a Vista egy technológiai szörnyszülött... :D Remélem jövő héten kipróbálhatom 2 giga rammal is...

• Silenzio

addikt

Halo 2 meg nagyon tetszik, majdnem mint az első :DDD ... Sajnos a kékhalálok egyre gyakoribbak, 1-2 óra játék után jönnek elő. Valaki szolgálna vmi tippel? ''Frissítsek'' régebbi driverre? Uninstalláljam a Fraps-ot? Xp-vel semmi gond...

• Silenzio

addikt

válasz dunc #77 üzenetére

Resident Evil: Dead Aim. Iszonyatosan pixeles, nem tudom miért, grafikájában kicsit a Silent Hill 2-re hasonlít, persze jóval gyengébb. Az irányítás borzalmas, és csigalassú az egész, hiába megy 20-25 fps-sel, valahogy le van lassulva. Meg tele van grafikahibákkal. De a PCSX2 legújabb verziójában elvileg már játszható. Ha kijön, biztos leszedek pár stuffot. Összességében pont ezt vártam, türelmes vagyok. A Dreamcast 3 évvel régebbi gép, Windows CE-vel futott, és az is nagyjából mostanra kapott használható emulátort.

• Silenzio

addikt

válasz Mozso26 #72 üzenetére

Blood 2? Inkább az 1, nem? A 2 sztem elég összecsapott gyagya marhaság volt. Abból az időszakból a Shogo Mobile Armor Divison meg a Half-Life a 2 legjobb stuff.
    Alpha Prime-ot kipróbáltam. Úgy indult, hogy játszhatatlanul gyors volt, és a mozikban a szereplők egymás szavába vágtak meg félúton abbahagyták a szövegelést. Sietett a gép :D Aztán persze rájöttem hogy a legutóbbi win-telepítéskor elfelejtettem felkészülni a dual core-ra, és képtelen volt rendesen kezelni a játékokat... 1 hónap alatt meg csak olyan stuffokkal nyomultam amihez épp elég volt a gépem, ezért nem látszott hogy gond lenne.
    Na amúgy az Alpha Prime sztem elég rossz választás. Csak az első 3 pályával nyomultam, de a harc, ami 1 fps-ben fontos, és a legnehezebb jól kivitelezni, pont ellentéte a Halo-nak: 1-2 pisztolyos ürge meg géppisztolyos droid, futkároznak össze-vissza, lősz és fekszenek egy hatalmasat. Semmi dinamika, vagy érdemben rombolható terep, nyögvenyelős az egész: Halo-val összevetve elég ratyi. A grafika se rossz de a Doom3 nagyobbat ütött. A sztori viszont jónak igérkezik, csak hát a pályák primitívek, meg unalmas a harc. Sivár az egész. Halo2 rulez!!! Ma végre kipróbálom. De előtte megpróbálom az emuval futtatni életem első ps2-es játékát.

• Silenzio

addikt

válasz Mozso26 #67 üzenetére

Hát azért a Doom3 sem mai csirke. A grafikája se nagy szám: gondolj csak az árnyékokra. Valami általában vagy látszik, vagy ha árnyékban van, feketeség van a helyén. Túl kontrasztos. HL2-ben is sokkal jobb volt fele akkora gépigénnyel. Sztem nem rossz a Halo 2 grafikája. Amúgy nyilván azért nem csinálták szebbre mert az Xbox nem tudja azt a szintet. A Doom3-at is csak erős kompromisszumokkal tudta megjeleníteni. PC-n meg azért nem szebb mert újra kellett volna írni a játékot. A grafika meg nem minden. Egyik kedvenc játékom mai napig az 1992-es Alone in the Dark, pedig nevetségesen néz ki. De a hangulat... az ott van!

• Silenzio

addikt

válasz westlake #65 üzenetére

Egyetértek!
    Kövezzetek meg de a Halo nekem még a Half-Life 2-nél is jobban tetszett. Utóbbinak jobb a grafikája, jobbak a helyszínei, a stílusa, de a Halo ebben a 2-ben nem sokkal rosszabb, a játékélmény, a harc ''kúlsága'' és változatossága meg azért lepipálja a Half_life 2-t... Az MI és a harc pörgőssége és lendületes hangulata teljesen bedarál, utána már a Half-Life 2 sem tűnik olyan hű de nagyon akciódúsnak... Szóval alig várom már hogy feltehessem a Windows Istvánt és a Nagyfőnök visszatérjen :D

[Szerkesztve]

• Silenzio

addikt

Már nem azért de mégis mit vártatok? Dx10... Az egy dolog hogy szoftveresen azt használja, de az engine nincs felkészítve rá - miért is lenne amikor az eredeti játék (XBox) egy a geforce 3 Ti-nál alig jobb grafkártyán villogott... Nem ez a dx10 debütje. Hanem a Company of Heroes meg a Lost Planet demo. Ha jó graf kell, nyúzzátok azokat. Ha meg Jó játék: a Halo 2-t. (respect a fent említett játékoknak de a Halo nekem nagyon-nagyon tetszett). Tiszta sor.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés