- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Egy újabb érdekes eset
- TOTP generátor PHP-ra
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot II. (Avagy miért
- New Game Blitz - 2025
- Digitális Állampolgárság Program
-
LOGOUT.hu
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolosanyi
veterán
válasz tylerddd #62681 üzenetére
Én is az ő tanácsai alapján jöttem helyre, de vannak dolgok, amikkel nem értek egyet és ezt a tapasztalat mondatja velem. Miután diagnosztizálták a sérvet, utánaolvastam és rábukkantam az ő oldalára. Mindent úgy csináltam, ahogyan mondta, javult is a helyzet, viszont az előrehajló mozdulatokat hanyagoltam, ahogy ő is tanácsolja. Ennek az lett az eredménye, hogy a has, a csípőhajlítók és az összes többi izom, ami az elülső mozgási lánchoz tartozik, gyengébb lett, mint a hátsó. Emiatt az elülső izmok kinyúltak, a hátsók feszesebbek lettek, ami előrebillent medencét és rossz tartást okozott. Most épp dolgozom a korrekción, jó úton haladok, de még odébb van. Ha nem használod a tested valamely izomcsoportjait, akkor izom aszimmetria keletkezik és ez magában hordozza a(z újabb) sérülés lehetőségét. Márpedig a törzs elülső izmainak egyik fő funkciója a törzs behajlítása, szóval ha ezt hanyagolod, akkor nem használod a törzsed egy részét.
Én a következőt tanácsolom: menj el egy gyógytornászhoz, keress olyat, aki tényleg ért hozzá, nem ilyen hétvégi kurzuson tanulta meg fél év alatt a szakmát. Ő felméri az ízületi mobilitásod, tartáshibáidat, hajlékonyságot, izomerőt, aszimmetriákat stb. Ha ez megvan, elkezdhetsz dolgozni rajta, tudni fogod, hogy mire kell fektetni a hangsúlyt.
Szerk.: Ja, meg ha van lehetőséged, járj el úszni, mert az nagyon jót tesz.
[ Szerkesztve ]
-
kolosanyi
veterán
válasz tylerddd #62668 üzenetére
Szia!
A többi izomcsoportról se feledkezz meg. Gerincbetegként meg különösen fontos, hogy a törzsedre fektesd a hangsúlyt, ne a karra, mellre, csuklyára. Tudom, mert én is átestem ezen. Ha otthon edzel és nincs több százezred berendezni egy saját termet, akkor muszáj lesz saját súlyos gyakorlatokat beiktatni az edzéstervedbe, amit esetleg kiegészítesz pár izolációs gyakorlattal, amire a kézisúlyzók megfelelnek. Amúgy meg vissza az alapokhoz, tolódzkodás, fekvőtámasz (ha már komolyabb szinten vagy, akkor kézállásban karhajlítás), húzódzkodás, saját súlyos evezések, lábemelések, felhomorítások, elülső/oldalsó hídtartás, guggolás változtatok, kitörések, lépcsőfutás, kocogás, ugrókötelezés és a többi és a többi. A lista végtelen, minden izomcsoportot meg tudsz dolgoztatni otthon, csak kreativitás kell hozzá. Nyilván nem fogsz úgy kinézni, mint egy testépítő, de nem is ez a cél.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest