Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wiz Khalifa
veterán
Sziasztok!
Azok az alufelnik amik univerzális osztókörűek (pl jó 4x100-ra és 4x114.3-ra egyaránt mert annyi furat van benne) azok mennyire ajánlottak? Találtam egy szett szép alufelnit itt helybe ami jól mutatna szerintem a verdámon. És ez ilyen hogy erre a két méretre jó.
Nem gyengít sokat a felnin az a plusz pár nyílás? Bár szerintem ha gázos lenne nem gyártanák őket.
Smoke some weed nigga!
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz Skillet #13757 üzenetére
Exclusive Line a márka. Tudom, tudom nem nagy márka.
Amúgy gond ba vagyok. Mert egy 2001-es Renault
Thalia-ra lenne. De a gyári gumiméretem 15"-on az 185/55. Ezen a felnin 195/50-es gumik vannak. Remélem az a plusz 10mm szélesség (mivel az semmi) nem lesz gond. De mondjuk haver Fabiaja alá a 195 már nem megy alá.[ Szerkesztve ]
Smoke some weed nigga!
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz Skillet #13759 üzenetére
Majd ha hazaértem megmutatom a képet. Milyen. Nem ismerem annyira ezt a márkát. Inkább az OZ, Dotz meg a többi hasonlót nézegettem mindig is.
A kocsi ET32-36-ig visel el. Ez a felni ET35. Szóval az is jó. Annyi hogy a gyári felniméret az 6Jx15 de amit én néztem az meg 6.5Jx15.
Bem tudom ez a J számosnál az a különbség mennyire gond. Tudtommal a szélessége a felninek.
Smoke some weed nigga!
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz Saccco #13761 üzenetére
Értem. És ez így akkor nem nyerő? Nem ajánlatos rátenni? Vagy az a plusz 5mm bentebb lógás és az a 7mm kintebb lógás nem olyan nagy dolog?
Mert én úgy aki annyira nem vágja a témát az azt mondja hogy most 5mm meg 7mm az szinte semmi.
Amúgy így néz ki.
Az eladónak egy Daewoo Kalos-on volt, első tulaja. Kérdeztem mekkora az agyátmérője a felninek mert ha 60-as akkor jó. Ha nagyobb akkor ugye tehermentesítő kell. Amúgy ő a Kalos-hoz használt tehermentesítőt, rajta is van.
Smoke some weed nigga!
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz Saccco #13765 üzenetére
Ötletnek jó. De mint kiderült az a szűkítő ami benne van azzal most az agyátmérő 57-es. Nekem 60-as kell. A szűkítő nélkül 74-es vagy mekkora. Szóval még azt is vegyek előtte, lehet potyára mert beleérne valamibe vagy a picsa tudja... Nehéz ügy ez.
Smoke some weed nigga!
-
Wiz Khalifa
veterán
Köszi a tippet srácok.
Akkor felhívom a palit. Amúgy képek alapján nem az a nagyon kínai vacak féle? Nem ismerem az Exclusive Line márkát.
Smoke some weed nigga!
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz rbalint88 #13771 üzenetére
Én is ezért gondolkodtam el rajta. Meg fotók alapján szép. És nem is drága.
MÁS:
Oké hogy tehermentesítő nélkül ráteszem a kocsira leengedem. De úgy gurulhatok vele egy picit? Mert máshogy nem tudom meg hogy mondjuk a hátsó keréknél beleérhet-e valamibe vagy elöl. Elöl még bekanyarítva is itt a szisztéma. Mert szerintem a gyárihoz képest 5mm befelé lógás nem fog semmit sem okozni de az ördög nem alszik.Smoke some weed nigga!
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz Skillet #13774 üzenetére
Jah. Akkor jó.
Mivel ez az első kocsim, meg először foglalkozok így az alufelnikkel, stb... azért kérdeztem meg mind ezeket. Nem akarok bajt belőle. De köszi a segítségeket, stb...
Ha esetleg megveszem akkor majd felteszem képbe hogy mutat rajta.
Smoke some weed nigga!
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz Zozzant #13776 üzenetére
Nem terveztem vele hazajönni.
De mondjuk olyan 10-20km/h-val menni egy egyenes szakaszon kicsit meg kanyarodni vele meg lesz. Hogy halljam nem ér-e valamibe bele a felni akkor.
Amúgy megvan a felni pontos neve: ATS Exclusive Line Q
Smoke some weed nigga!
-
Wiz Khalifa
veterán
Szerintem a 6.5J-s felni sima liba lesz.
Itt egy kép egy Clio II-ről (ugyan az az egész kocsi első ajtóig mint a Thalia) és ez alatt is 6.5-ös felni van.
Smoke some weed nigga!
-
Wiz Khalifa
veterán
Nah. Elmásztam még ma meglesni. Jó lett volna a kocsi alá de nem jött be. Szóval nem tetszett annyira mint vártam.
Szóval inkáb hagyom a felnis témát egyenlőre. Viszont így akkor gumit kell vennem a lemezfelnire mert a mostaniak kukák. Mivel lassan a téli gumi kéne így nem veszek nyárit hanem egyből télit vennék.
Ezeket néztem, melyik ajánlott?
Kormoran Snowpro B2 175/65 R14 82T
Kumho WinterCraft WP51 175/65 R14 82T
Hankook Winter ICept RS2 W452 175/65 R14 82T
Goodyear UltraGrip 9 175/65 R14 82T
Bridgestone Blizzak LM30 175/65 R14 82T
Dunlop SP Winter Response 2 175/65 R14 82TMelyik a jobb fajta? Ami tényleg jól tapadna ha netán lenne hó is télen, stb...
[ Szerkesztve ]
Smoke some weed nigga!
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz rbalint88 #13780 üzenetére
Négy évszakost nagyon nem szeretnék. Mindenkitől eddig csak negatívumokat hallok róla. Viszont akkor azt fogom tenni hogy veszek valami használt nyárit ami egy szezonos hogy olcsón jöjjek ki és akkor majd ha aktuális lesz veszek egy garnitúra télit.
Smoke some weed nigga!
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz rbalint88 #13783 üzenetére
Akkor jobban utána nézek mert igaz ami igaz hogy akik mondták hogy nem jó fajták azok az emberek inkább a régieket ismeri.
molnarpeter:
Azért kell cserélni a gumikat nekem mindenképp mert elöl van elég profilmélység hogy télig jó lenne de viszont olyan régiek a gumik hogy össze vissza vannak repedezve szóval egy durvább út és már durranhat is.Aztán a hátsók meg mikor fel lettek téve akkor nem állították be a futóművet így azok meg kockásra kopottak és már 20km/h fölött hallom hogy kopog, stb...
Szóval ezek miatt cserés. És jövőhónapban azt a ~90km-es utat Debrecenbe ezzel így nem fogom levezetni meg még vissza is.
Smoke some weed nigga!
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz molnarpeter #13785 üzenetére
Van itt helybe két emberke aki 10k-ért ad 4db nyárit amik egy szezont tuti kibírnak. De persze attól lehet szálszakadt szóval úgy csinálom majd hogy akkor fizetem ki ha a gumis is felpattintotta és azt mondja ez még jó gumi.
Smoke some weed nigga!
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz molnarpeter #13787 üzenetére
Első ránézésre olyan 4-5mm lehet a profilmélysége még. Persze személyesen lemérem majd.
Smoke some weed nigga!
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz Killer01 #13796 üzenetére
Nekem csak egy kérdésem lenne. Nem gyenge ez a szerkezet így? Szóval egy nagyobb kátyú, stb.. nem hajlik meg? Mert szerintem régen nem véletlen volt teli acélfelni sok apró lyukkal, hogy megfelelő erősségű legyen. Itt meg túl sokat gyengít rajta szerintem a sok nagyobb nyílás.
Vagy rosszul gondolom?
Smoke some weed nigga!
-
Wiz Khalifa
veterán
Ha egy guminak a DOT számának a végén az van hogy 1401 az ugye 2014. év és 1 hetet jelenti? GoodYear gumiról van szó.
Smoke some weed nigga!
-
Wiz Khalifa
veterán
Az alábbiak közül melyik jó fajta gumi? Minél olcsóbban kéne hogy kijöjjek. Olyan kéne ami ha esetleg esne hó is akkor tapadjon bár mostanság ahogy látom évről évre nem nagyon lesz ilyen. De attól jó ha tapad jól esőben is meg latyakban is.
Kormoran Snowpro B5 175/65 R14 82T
Kormoran Snowpro B2 175/65 R14 82T
Kumho WinterCraft WP51 175/65 R14 82T
Hankook Winter ICept RS2 W452 175/65 R14 82T
Kumho I'Zen KW23 175/65 R14 82T
Bridgestone Blizzak LM30 175/65 R14 82TSmoke some weed nigga!
-
Wiz Khalifa
veterán
Akkor a Hankook lesz. Köszi a segítséget.
Smoke some weed nigga!
-
Wiz Khalifa
veterán
Ha most 175/65/R14-es gumik vannak a lemezfelnimen, akkor ideiglenesen (kb 2 hónap) rápakolhatok 165/70/R14-es gumikat? Ismim adná nekem és amíg a téli gumikat nem kell feltenni addig lenne fent. Főképp városba meg olyan 10-20km-es távra használnám addig is, annyi hogy Debrecenbe meg Tállyára el kellesz mennem a kocsival a hónapban, ami olyan 90km oda + vissza a Debreceni út a Tállya meg olyan 50 oda + meg vissza.
Ha azt mondjátok erre tökéletes kicsit kisebb gumi akkor elhozom tőle gyorsba nehogy másnak adja oda.
(#13847) rbalint88:
Köszi a gyors választ. Akkor megyek is értük. Ahogy láttam egy váltóméret kalkulátorral én is azt láttam hogy elvileg majdnem a tökéletes váltómérete. De mondom megkérdezlek titeket akik jobban vágják a témát.[ Szerkesztve ]
Smoke some weed nigga!
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz golfvariant #13856 üzenetére
Hát én 12-15k-ért néztem darabját (igaz az 175/65R14) szóval nekem mondjuk drága de amúgy van ettől drágább is azért.
Smoke some weed nigga!
-
Wiz Khalifa
veterán
Sziasztok ismét.
Kérdésem a következő.
Gyári méret: 175/65R14
Váltó méret: 195/45R16Elvileg majdnem a tökéletes váltómérete, szóval 1mm-el elvileg a komplett felni + gumi átmérője még kisebb is az R16-osnál. Jól gondolom? Ezt az oldalt vettem alapul.
Smoke some weed nigga!
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz tboy93 #14584 üzenetére
Akkor maradjak a 15"-nál azt ajánlod inkább? A gondom csak az hogy 15"-nál szintén ilyen 55-ös gumival az ajánlott hogy azért a sárvédő ív ki legyen töltve, de azzal a gumival meg szerintem már az alufelni túlságosan eltörpül. Szóval túl ballonosan fog hatni.
Smoke some weed nigga!
-
Wiz Khalifa
veterán
A 2001-es Renault Thalia lemezfelnimre a gyári gumiméret 175/65R14. Szerintetek ha 195/60R14-et akarnák rátenni az már kicsit hülyeség?
Vagy menjen alá 185/60R14?
Smoke some weed nigga!
-
Wiz Khalifa
veterán
Okés.
Köszi a válaszokat.
Smoke some weed nigga!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.