Hirdetés
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyulaszu
senior tag
válasz
gyulaszu
üzenetére
Tegnap Ausztriából hazafelé jövet sajnos muszáj volt kipróbálni a forgásiránnyal szemben feltett pótkerékkel közlekedést. A bal hátsó kerekem defektet kapott az M1-en Komárom előtt, ráadásul pont a terelésben
Mennem kellett lapos gumival, felnin néhány száz métert, hogy biztonságos helyen tudjam feltenni a pótkereket. (Holnap majd a gumisnál kiderül, hogy a felnit is tönkrevágtam-e. A gumit biztosan
)
Nos a pótkerék jól szolgált, szerencsére nem volt csapadék, semmi baj nem történt a további 200 km-en.
Viszont most vennem kell új gumikat. Az Árukereső a Garázs Mestert dobta legolcsóbbnak. Van tapasztalata valakinek, hogy mennyire friss gumikat árulnak? Kicsit furcsállom, hogy a DOT-ot vásárlás előtt csak 5000 forintért árulják el
Vagy ez máshol is ilyen? Nincs tapasztalatom az online vásárlás szabályairól. -
gyulaszu
senior tag
Előre bocs ha túl láma a kérdés:
Mi történik a forgásirányos gumival, ha a másik oldalon van feltéve? (Csak pótkerék lenne, vagyis ideális esetben soha nem fordulna elő) (és csak addig, amíg nem találok rá rendes megoldást) -
gyulaszu
senior tag
Sziasztok,
Feleségem PHEV Hyundai Ioniq kocsijához van 4 nyári és 4 téligumi, mindegyik alufelnin. Mindkét szettből 2 gumi már csereérett. A téli a profil mélysége miatt a nyári pedig a kora miatt.
Mennyire hülyeség az az ötlet, hogy vennék most 2 (vagy 4) négyévszakos gumit és úgy csinálnám, hogy egy tengelyen téli (illetve nyáron nyári) másikon négyévszakos?
A még jó állapotú gumik:
Fulda Kristall Control HP2 DOT 3622
Continental ContiEcoContact DOT 0323
Vagy keressek inkább ezek párjának 2-2 gumit?
Vagy vegyek 4 db négyévszakost és adjam el a 2-2 gumit és a 4 feleslegessé váló alufelnit? -
gyulaszu
senior tag
Sziasztok,
vásároltam kereskedésből Skoda Superb kombi 2.0 tdi 190 le-vel. A vételárba még belealkudtam többek között új négyévszakos gumikat is. Kaptam rá 2 különbözőt (
)
215/60R16 99V mindegyik
Elől Fulda MultiControl, hátul Dunlop Sport Allseason
Az autót majdnem kizárólag autópályán használom, éves 20-25 kkm futással.
Melyik tengelyen lévő gumi a "jobb"? Érdemes esetleg néha cserélni a tengelyeket? Mivel a Dunlop "outside"-os, abból lehetne egy pótkerék is. Jól gondolom? -
gyulaszu
senior tag
Sziasztok,
Ha jól tudom, akkor ez a HAWK 17 felni Skoda Octavia III-hoz.
Mennyiért mennek ezek most használtan?
(Már nem ez a gumi van rajta és arra nem is vonatkozik a kérdés) -
gyulaszu
senior tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Nálunk nézik, hogy egyáltalán az ő működési területükön lakom-e és hogy be vannak-e fizetve a hulladékszállítás számlái. Ha ez megvan, akkor regisztrálják az autó rendszámát és utána már csak azt nézik.
A sittet nálunk máshol gyűjtik, oda én nem is vihetek ingyen, mert nem közvetlenül a megyeszékhelyen lakom... -
gyulaszu
senior tag
válasz
focvis
üzenetére
Köszönöm.
Én a TÜV adatbázisból vettem a Superb méretet.
Ráadásul az Octavia gumija 10 mm-el szélesebb is.
(Mondjuk ezt nem értem hogyan jött ki a mérnököknek
)
Az a 2x1cm is fokozza az általad írt hatást. Nem is beszélve arról, hogy az átmérő is kisebb lenne, ha gumistól tenném át a felnit. -
gyulaszu
senior tag
Sziasztok
Kompatibilis-e egy 7Jx17H2 ET49 felni egy Skoda Superb III 3T gépkocsival?Ez a felni jelenleg egy Octavia III 5E-n van 225/45 R17 gumival.
A Superb-re a papírjai szerint ugyanez a felni ET40-el és 215/55 R17 gumival lenne szabályos
Egy kollégám azt mondta, hogy tutira a KBA szám alapján lehetne menni, de a felni külsején ezt nem találtam, levenni pedig jelenleg nem tudom. -
gyulaszu
senior tag
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Nem hinném hogy van rfid olvasó a telefonodban.
Szerintem az nem ugyanaz, mint az nfc -
gyulaszu
senior tag
válasz
simonjoe
üzenetére
Nálunk a hulladékudvarban negyedévenként le lehet adni 4 darabot.
-
gyulaszu
senior tag
Sziasztok,
tudtok javasolni online elérhető magyar, jóáras shop-ot, aminek az árait össze tudnám hasonlítani német árakkal?
Van egy kollégám Németországban, aki esetleg rajtam keresztül venné meg a nyári gumikat, ha nálunk olcsóbb.
Előre köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó igazi ritkaság! LG G7 Thinq 4/64GB / 12 hónap jótállással!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4077
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akksi, MS4011
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)
(Már nem ez a gumi van rajta és arra nem is vonatkozik a kérdés)