- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
Új hozzászólás Aktív témák
-
köszi a cikket, jó volt látni, hogy a régi kártyák meddig bírták a gyűrődést. sok kártya ismerős, csak "kis" időeltolódással kerültek hozzám:
AGP NVIDIA 6600GT - 2013 - Öregecske főgépemet tuningoltam maxra S478-cas P4 procival és az említett leadtek 6600gt 20th anniversary edition videokártyával, nagy előrelépés volt a geforce fx5900xt és a radeon 9600 után
HD 6850 - 2014\2015 - Első normálisnak mondható videokártyám akkor már az első általam épített FM2 platformon. Megváltás volt az IGP használata után ez a kártya, 1366x768-cas felbontásban minden futkosott jó fps-sel szép grafikával. 2015-ben vettem hozzá mégegyet és használtam egy ideig crossfire-ben.
HD 7950 - 2015 - Megépült anno az FX-szes gép, de a csoda kb 2 napig tartott, mert az alaplap és a proci is elhalálozott, pedig a videokártya akkor is állat volt, minden futott rajta azon rövid idő alatt. Az írásból is kiderült, hogy igazából ez volt anno a legjobb befektetés, ha valaki ilyet vett, mert több és után is használható fps-eket tudott kinyomni magából.
GTX 280 - 2015 - Mivel downgrade-eltem kisebb konfigra az előző platform halála miatt, downgrade-eltem a videokártyát is, mivel kb csak CS GO-val játszottam. Ekkoriban egy megrángatott 3 magos Atholnnal használtam, jól kiegészítették egymást, cs is jól futott és kb csak ez volt a lényeg.
GTX 560 Ti - 2016 - az előző karit eladtam, visszaváltottam egy hd6850-re aztán az megdöglött, és gondoltam most kipróbálok valami mást, és az egy gtx 560 ti kari lett, arctic accelero III hűtéssel. Amúgy jó kis kari volt, az előbb említett felbontásban futkosott rajta minden, és a hűtőnek hála hűvös is maradt.
HD 7850 - 2017 - egy barátomtól jó áron tudtam megvenni a karit, szóval az előző nvidia-t eladtam, a sapphire HD 7850-et meg megvettem. ehhez szerintem már procilimitem volt, xeon e5450 pörgött a gépben megráncigálva 4,16ghz-re, de nem volt rossz a teljesítmény így sem, köszönhető a még mindig kis felbontásnak
GTX 1060 3GB - 2018 - mivel előző kártya megint elhalálozott, és nem volt nagyon épkézláb döntés a piacon a bányászláz miatt, ezért egy mezítlábas palit kártyára esett a választás. Ekkor már újraépült az FX konfig, 5GHz-cen ketyegett a fx8350, ahhoz kb pariban volt a kártya, de nem volt mindig kihajtva. A felbontás is megnőtt fullhd-re, de a 3GB kb mindenhova elég volt.
RX590 sapphire nitro+ special edition - 2019 - ez igazából nem volt feltétlen ésszerű váltás, de jó áron hozzá tudtam jutni egy új kártyához, szóval kipróbáltam. nagy előrelépés nem volt, egy kicsit erősebb volt a 1060-nál, cserébe 8gb ram volt rajta és sokkal többet evett
RX5700 referencia - 2019 - itt megépült az első AM4 konfigom, de nem volt hosszú életű. a cpu eléggé anti-tuningos volt, ami nekem nagy érvágás, mert szeretem buzerálni, ráadásul sokat a videokártyán sem tudtam húzni, plusz micro stutter-elt erősen, amire nem tudtam gyógymódot szóval kb 2 hónaposan meg is váltam tőle.
2020-ban az rx5700 után APU-ztam egy ideig a Ryzen 3400G-vel, aztán talán egy ideig gtx 1060 6gb kari volt nálam, majd egy gt 1050ti, erre emlékszem, hogy már elég gyengusz volt akkor is számomra. majd kis ideig visszatért hozzám az RX590 újra.
RTX 3060 - 2021 - A bányászláz idején az rx590 új árának a háromszorosáért tudtam eladni, szóval megléptem ezt, majd újra APU-ztam újra egy R7 4750G-vel, majd attól megváltam, jött az R5 5600X majd mellé a jelenlegi kártyám is, egy Palit RTX 3060 kari. Megint csak a bányászláz alatt sikerült kártyát vennem, szinte már tradíció, de igazából ebben tényleg még mindig annyi kraft van, hogy nem tervezem lecserélni. FullHD 144fps mindenhol megvan, ha meg nem, akkor 1-2 olyan effektet kikapcsolok amit amúgy sem látok. A hetekben vettem rá egy arctic accelero iv hűtést ami neccesen de pont ráment, szóval most szinte ki van maxolva a kari. még a hűtés vásárlása előtt gondolkodtam a cserén, mert kis összeg rádobásával lehetne egy rtx 3060ti vagy 3070 is, de egyrészt oda már lehet kevés lenne a cpu, de másrészt meg tök elég még ez a kari.
Voltak még régi agp karijaim, radeon 9600pro (meg nem pro is), geforce 6200, régebbről savage 4 de az okádék.
az irományhoz még annyit fűznék, hogy szerintem a driverek nem mindig voltak a helyzet magaslatán, szerintem ha mindig az aktuális év driver-ével teszteltél volna, akkor amd fronton jobb számok jöttek volna ki, de persze tudom, hogy ez kvázi kivitelezhetetlen, így is végtelen időbe kerülhetett letesztelni az összes címet, aztán megírni, képeket szerkeszteni stb, extra durva.
tudom, hogy kiemelted, hogy egymás ellen harcoltak a kártyák, hanem csak az architektúrák, de szerintem jobb lett volna mindig párban lévő kártyákat tesztelni, esetleg még úgy is, hogy azok nem az adott év legerősebb modeljei.
a játékteszteknél pedig szerintem jobb lett volna mindegyik kártyánál azonos beállításokkal tesztelni, vagy legalább dx szinten (dx9 kártyáknak egy beállítás, dx10-nek stb), de tudom , hogy kiemelted miért is így mérted.
munkában töltött unalmasabb óráimat volt mivel töltenem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nothing Phone (3) – tervezett kaotika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Call of Duty: Warzone
- Asztrofotózás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezetékes FEJhallgatók
- Linux kezdőknek
- XPEnology
- További aktív témák...
- Asus G752VS Gamer laptop eladó!
- Makulátlan iPad Air 5 (M1 chip) 64GB Wi-Fi + Cellular, prémium kiegészítőkkel!
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, garancia, FPV RC 3, sok tartozék
- szinte új iPhone 16 Plus 128GB white fehér független Apple 3 év garancia ajándék
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A620M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 SUPER 12GB Zalman M4 Corsair 650W
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 1000GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB AEROCOOL Aero One Frost 700W
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest