Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 11 – Vörösboros marhaszelet
-
LOGOUT
Google Chrome
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soulfly842
addikt
Kritikusan és nevetségesen összezuhant a chrome több füles lapkezelése az utóbbi (legfőképp) 2 hónapban.
Addig amég 150 lapfület is kezelt vígan, addig mára már töredekével is nehezen birkózik meg.
Gondolkodok, hogy sok év után átálljak végleg mobilon és PC -n is (a szinkronizálhatóság miatt)
Tesztelésre kiszemeltek: Firefox, Vivaldi, Brave (valószínűleg firefox)
Egyébként ez utánanézve nem csak nálam/nekem probléma. ChatGPT elemzéssel is erre jutottam, aminek utánaolvastam:
2024 vége óta sok panasz jön a RAM-zabáló Chrome-ra, és a Google is külön „Performance / Memory Saver” eszközöket tett a böngészőbe emiatt.
Ezekből szemelvények:
A Chrome folyamatosan külön folyamatokra bontja a lapokat (Site Isolation). Ez biztonság, de ~10–13% többlet memóriát is jelent rendszerszinten.
(időnként nem csak 10-13%, az alaprendszer teljesen kiakad, kezelhetetlen, és akár percekig egérszaggatás kínlódás, stb.. és végül csak a teljes böngésző restart oldja meg részlegesen, de inkább nem javasolt már egyáltalán 30-40 fület (sem megnyitni))
2024–25-ben a Google frissített memória-spóroló módokat hozott (Moderate/Balanced/Maximum) és „Performance issue alerts” értesítéseket — ha ezek nincsenek jól beállítva, nem sokat segítenek.Ha valaki hasonlóakat némiképpen foltozni, akkor ezt itthagyom (nekem elfogyott a türelmem és a hitem és ez szószerint csak foltozgatás már egy halott böngésző romajian):
Összkép: Igen, sokan tapasztalnak mostanában „elszálló” memóriahasználatot; ez részben a biztonsági architektúra ára, részben kiterjesztés/szokás kérdés. A fenti 1–3. pont általában látványosan leviszi a RAM-ot; ha kell, megnézzük együtt a Chrome Task Manager listádat, és kiszedjük a valódi bűnösöket.Az utóbbi 2-3 hónapban kifejezetten bezuhant az egész:
Mi változott mostanában (július–szeptember)?
Két sürgős Chrome-patch júliusban (aktívan kihasznált 0-dayek) → gyors javítások a böngésző „mélyén” (media/renderer), ami sokaknál stabilitási és memória-tüskéket hozott egyes build-eknél
Chrome 135+ környékétől több felhasználói jelentés látványos memóriaspájzokról/lassulásról (Chrome fórum). Ez jól egybeesik a te „utóbbi hónapok” élményeddel.Megpróbálta egy aug-i windows frissítésre is rákenni, de az nálam nem játszhatt. Az utóbbi három hónapban nem csináltam manuális frissítést, az automatikus meg tiltva van
Egész egyszerűen számomra használhatatlanná vált.

Új hozzászólás Aktív témák
- Bestbuy játékok
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen monitort vegyek?
- OpenMediaVault
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen házat vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Türelem, még mindig készül a Marvel Blade játéka
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5330 - 13,3" touch, i5-1245U, 16GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu Apple iPhone 17 Pro Deep Blue ProMotion 120 Hz újszerű 100% akku Apple garancia 202
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Összkép: Igen, sokan tapasztalnak mostanában „elszálló” memóriahasználatot; ez részben a biztonsági architektúra ára, részben kiterjesztés/szokás kérdés. A fenti 1–3. pont általában látványosan leviszi a RAM-ot; ha kell, megnézzük együtt a Chrome Task Manager listádat, és kiszedjük a valódi bűnösöket.