Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Pitterix: Gyógytorna
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- biistvan: Notebook billentyűzet mellett ragados a burkolat
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- petipetya: Nagy chili topic. :)
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eastman
addikt
Nagyon szívesen!
Keress vissza a nevem alatti hsz-ekre, én a Cube 20-at és változatait preferálom a lábkapcsoló miatt. (Kollégák már unják, úgyhogy nem írom le újra az okait, keresgélj rá itt a topicban...)
Ja! Ha kihúzod a gitárkábelt, először mindig az erősítőből húzd ki a jacket, aztán a gityóból! Erre nem tértem ki az előbb. Én rutinból a hangerőpotikat 0-ra tekerem előtte mindenhol, aztán kapcsolom ki a kombót.
-
Eastman
addikt
Árban nem rossz.
Használt kis Cube-okkal az a helyzet, hogy vagy ki sem vitte a tulaj a szobából, sohasem használta ki a max. teljesítményét és akkor jó vétel lehet. Vagy próbaterembe került és ott túl kellett üvöltenie a dobokat. Ez utóbbi felejtős.
Használt erősítőt mindenképpen személyesen kell kipróbálni (szerintem gitárt is). Tiszta csatornán kitekerni 10-ig a Volume potit, a három hangszínt kb. középre, a gitáron előtte visszavenni a hangerőt 1-re. Pengeted a húrokat külön-külön és közben tekered fel a gitár hangerőt. Ha korábban túl lett terhelve a hangszóró, azt nagyobb hangerőn hallani fogod, mert recseg, torz. Cube-on van egy teljesítmény felező gomb (Power Squeezer), értelem szerűen ezt benyomva nem tudod teljes hangerőn kipróbálni. Viszont ez jól jön majd otthon a szobai gyakorláskor. Első körben ha a hangszóró puffog, recseg, zörög, elhal benne a hang; otthagyod.
Az összes potmétert tekergesd végig, ezzel ellenőrzöd, hogy kontakthibás-e valamelyik. Ehhez nem kell a gitárt sem bedugnod. Bekapcsolod az erősítőt, kb. a hangerő feléig tekered, és egymás után az összes potit többször 1 és 10 között oda vissza tekergeted és fülelsz közben. Váltasz az effektezett csatornára, ott ugyan így. Ha recseg egy vagy kettő, az még WD 40-nel vagy más kontaktsray-vel orvosolható. Ha az összes poti recseg (valszeg akkor kontakthibánál nagyobb a gond), otthagyod.
Szobait kell kifogni.
...vagy vársz a vétellel Karácsonyig és hozzáteszel egy kis pénzt komolyabb, és/vagy garis* cuccra. Előny a 12"-os átmérőjű hangszóró tányér, de szobába a jó hangzáshoz nem alapfeltétel. *(Azt viszont be kell nyelni, hogy kiskategóriában ritkán tartják a kombók az árukat.)
Ennyit az öregtől. Srácok majd segítenek itt, ha valami friss tech-cuccot választasz inkább...
-
Alexios
veterán
Hát én úgy megbántam az MG15CF vételét, hogy 1 hónappal később akartam eladni 20k-ért garisan, stb, 2 hét alatt jelentkező sem volt rá, aztán tegnap már úgy voltam vele, hogy megmarad. 30 körül andertonsból micro terrort lehet kapni, bár tény hogy annyiért láda nem lesz hozzá

-
impalaman
aktív tag
Nekem is MG15CF van, a torzított csatorna felejtős, legalábbis nekem nem igazán jött be, a tiszta csatorna elmegy, itthonra megfelel. Használtan megérte, hogyha te is használtan szereznéd be, akkor azt mondom megéri, de újan nem vennék, akkor inkább Kustom KG112FX, egy ezressel drágább a boltban ahol néztem, aztán 12"-es hangszóró, van beépített reverb meg delay, na meg lehet a torzított csatorna is fincsibb mint az MG15CF esetében.

Új hozzászólás Aktív témák
- Path of Exile (ARPG)
- Kutyának sem kellenek a 8 GB-os VGA-k?
- Milyen autót vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xbox Series X|S
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Napelem
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motorola Moto G72 - a titkos favorit
- További aktív témák...
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3359
- Bomba ár! HP ProBook 645 G4 - Ryzen 7 PRO I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 10% tól elvihető BANKMENTES , KAMATMENTES , RÉSZLETFIZETÉS Legion Slim 5 16APH8 - Type 82Y9
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő