Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Moleman

addikt

válasz Ctrl+Alt~Del #62781 üzenetére

Én ezt az egész kanapéhuszárkodást nem értem. :D

10 évvel ezelőttig nem tudtam, hogy mi az a csöves erősítő, simán csak nem értettem, hogy miért kerül némelyik 5 wattos Marshall kétszer annyiba, mint a másik 50 wattos. :DDD De ettől még ugyanúgy leültem gyakorolni.

Aztán beleástam magam, kipróbáltam mindent, kisebb-nagyobb tranyós, előfokcsöves, fullcsöves cuccokat, próbatermekben a legnagyobb fejeket is. Semmi ellenérzésem nincs pl a fulltranyós Trace Elliottal szemben, legalább annyira csodálatos cuccnak tartom, mint a fullcsöves Laney-t, de ha csak kell gyorsan valami kicsi-könnyű, undor nélkül nyúlok a pici Fender Frontmanhez is.

A pedálboard is egy szép utazás volt, kb minden olcsó kínai pedált megvettem-kipróbáltam-eladtam, próbateremben-koncerten sokat is használtam, de itthon nem látom hasznát, annyi felesleges zajt hoz be a láncba (bár ha használnám, kipróbálnám a powerbankes hacket).

Ennek ellenére most tökéletesen elvagyok az Amplitube-bal, és ha nem a gép előtt élném az életem, én is vennék valami jó kis kompakt multit, és teljesen megfelelne arra, amire itthon kell. Hiába volt régen 50 wattos csöves kombóm is - amit mellesleg otthon nem tudtam kihajtani, kivinni a lakásból viszont túlságosan féltettem. :(((

• X2N

őstag

Az amit ma mindennap hallgatsz attól még ugyanúgy ilyen-olyan analóg magnószalagon, meg csöves/félvezetős mikrofonon, előfokon, kompresszoron a stúdiókban lett felvéve a hangzás miatt. Minden lemez. Attól még hogy 35-éve mindenki átállt az iparban analóg berendezésekről digitálisra még semmi nem változott. Ugyanúgy ott vannak a stúdiókban a vasak. Olyan sincs hogy teljesen digitális gitárhang. Csak digitális gitárhang emuláció van, meg pluginozás. Utánozzák a hangját egy analóg eszköznek...

Itt nem arról van szó hogy nem szól jól a digitális, hanem hogy nem 100%-ban úgy szól mint az analóg, mivel ez nem lehetséges fizikailag sem. Analóg berendezéseknek sokkal nagyobb a hibatűrése és nem kezd el clip-elni mint egy digitális akármilyen szélsőséges hangzást állítasz elő.

• Ba cy lus

addikt

Megint a tekintélyelvvel érvelsz, gratulálok. Én csak annyit tudok, hogy az egyszem SV20h (a Tone King Ironman 2 minivel) sokkal gyakrabban, majdnem kizárólagosan van használva, mióta a tonexet felfedeztem magamnak, elmúlt az újdonság varázsa. Szóval ennyit az 1% jelentőségéről. Jó lenne, ha jobban szólna a digitális, ezért vettem külön végerősítőt, ezért kísérleteztem a tápegységgel, a beállításokkal, de hiába. Ráadásul az az 1% sem 1% pl. a big muffnál, az konkrétan egy teljesen más pedálnak hat, pedig abban egy darab cső nincs.

Új hozzászólás Aktív témák