Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mert itt biztos, hogy megmarad.
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sidi: Samsung Deskmaster 386s/20n
- sidi: 286-os Laptop memóriabővítés: Toshiba T3100e (gázplazma)
- Vic87: Nem tudom mit tévő legyek - tanács kérés
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Moleman
addikt
válasz
Ctrl+Alt~Del #62781 üzenetére
Én ezt az egész kanapéhuszárkodást nem értem.
10 évvel ezelőttig nem tudtam, hogy mi az a csöves erősítő, simán csak nem értettem, hogy miért kerül némelyik 5 wattos Marshall kétszer annyiba, mint a másik 50 wattos.
De ettől még ugyanúgy leültem gyakorolni.
Aztán beleástam magam, kipróbáltam mindent, kisebb-nagyobb tranyós, előfokcsöves, fullcsöves cuccokat, próbatermekben a legnagyobb fejeket is. Semmi ellenérzésem nincs pl a fulltranyós Trace Elliottal szemben, legalább annyira csodálatos cuccnak tartom, mint a fullcsöves Laney-t, de ha csak kell gyorsan valami kicsi-könnyű, undor nélkül nyúlok a pici Fender Frontmanhez is.
A pedálboard is egy szép utazás volt, kb minden olcsó kínai pedált megvettem-kipróbáltam-eladtam, próbateremben-koncerten sokat is használtam, de itthon nem látom hasznát, annyi felesleges zajt hoz be a láncba (bár ha használnám, kipróbálnám a powerbankes hacket).
Ennek ellenére most tökéletesen elvagyok az Amplitube-bal, és ha nem a gép előtt élném az életem, én is vennék valami jó kis kompakt multit, és teljesen megfelelne arra, amire itthon kell. Hiába volt régen 50 wattos csöves kombóm is - amit mellesleg otthon nem tudtam kihajtani, kivinni a lakásból viszont túlságosan féltettem.
-
X2N
őstag
válasz
Az amit ma mindennap hallgatsz attól még ugyanúgy ilyen-olyan analóg magnószalagon, meg csöves/félvezetős mikrofonon, előfokon, kompresszoron a stúdiókban lett felvéve a hangzás miatt. Minden lemez. Attól még hogy 35-éve mindenki átállt az iparban analóg berendezésekről digitálisra még semmi nem változott. Ugyanúgy ott vannak a stúdiókban a vasak. Olyan sincs hogy teljesen digitális gitárhang. Csak digitális gitárhang emuláció van, meg pluginozás. Utánozzák a hangját egy analóg eszköznek...
Itt nem arról van szó hogy nem szól jól a digitális, hanem hogy nem 100%-ban úgy szól mint az analóg, mivel ez nem lehetséges fizikailag sem. Analóg berendezéseknek sokkal nagyobb a hibatűrése és nem kezd el clip-elni mint egy digitális akármilyen szélsőséges hangzást állítasz elő.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Megint a tekintélyelvvel érvelsz, gratulálok. Én csak annyit tudok, hogy az egyszem SV20h (a Tone King Ironman 2 minivel) sokkal gyakrabban, majdnem kizárólagosan van használva, mióta a tonexet felfedeztem magamnak, elmúlt az újdonság varázsa. Szóval ennyit az 1% jelentőségéről. Jó lenne, ha jobban szólna a digitális, ezért vettem külön végerősítőt, ezért kísérleteztem a tápegységgel, a beállításokkal, de hiába. Ráadásul az az 1% sem 1% pl. a big muffnál, az konkrétan egy teljesen más pedálnak hat, pedig abban egy darab cső nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen alaplapot vegyek?
- További aktív témák...
- LG V50
- Eladó Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 8 prémium üzleti ultrabook, WQHD kijelzővel!
- Eladó HP EliteBook 645 G11 új, dobozos, Ryzen 5, DDR5, LTE képes üzleti laptop!
- Eladó ASUS TUF Gaming F15 (FX507ZU4-LP067W) i7, RTX 4050, gamer laptop!
- Eladó HP Envy x360 15-fe0178ng OLED, RTX 3050, i7-1355U, gyakorlatilag új! 3 órát ment eddig
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3206
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3507
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest