- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Amiga A500 - A régi barátnő
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- MasterDeeJay: Mindkét irányból bedugható USB-A?
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Moleman #46168 üzenetére
Ezt most látom, a kvintekről.
Valamelyik nap lepődtem meg (amikor még mindig a Master of Puppets-t akartam megtanulni
), hogy eddig én úgy tudtam, hogy a kvinteket két ujjal fogják, de ekkor láttam, hogy a kisujj is a gyűrűs alá megy.
Most akkor hivatalosan így vagy úgy? Ha hozzáfogok egy harmadik húrt, annak nyilván MÁS hangja lesz, mint kisujj nélkül. De akkor miért van egy csomó Maiden-számban is úgy a kvint, hogy két ujjal?
Túl bonyolult nekik odatenni a harmadikat.
-
FockeWulf
tag
válasz
Moleman #46168 üzenetére
Szintén Muszty-Dobay :) kétségtelen hogy kisiskolásnak tűnik elsőre, de nagyon jó alapot ad, ahogy te is írta, mind akkordok terén, mind a ritmusos pengetéseket illetően. Nagyon sok hasznos dolog van benne, amit érdemes kigyakorolni, a bontásoktól, sétáló basszusoktól kezdve, a négyujjas pengetésig, transzponálásig stb. Klasszikus értelembe véve a zeneelméletet kevés van benne, mondjuk van már ha jól tudom újabb kiadása a Gitáriskolájuknak, lehet bővítették azóta.
A képeden a háromujjas kvint fogás jó, de talán érdemesebb a középső ujjbeggyel a vastag E-húrt tompítani, valójában akkor az igazi ha csak a megszólaltatni kívánt húrok szólnak, az összes többi pedig le van tompítva, így lehet csapkodni, ugrálva pengetni, nem kell félni hogy oda nem illő húrok is megszólalnak ha véletlen meg is pengeted
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Katana GF76 11UG 17.3" FHD IPS i7-11800H RTX 3070 32GB 512GB NVMe gar
- Samsung 65" QLED 4K Q7F Vision AI Smart TV (2025) Bontatlan / 2 év gari
- Bontatlan, régi, legális, szoftverek: Autodesk Maya, Lightwave 3D, Windows, Office, Norton, stb.
- Fujinon XF 50-140mm f/2.8 R OIS WR
- Fujinon XF 16-55mm f/2.8 R WR objektív
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Crucial 240GB SSD eladó
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest