Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- moongoose: Hajópadló (nem parketta) felújítása a realitások talaján maradva!
- joghurt: frenda dsttöytoi
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
lacibattya #50565 üzenetére
Szerintem jó lett, én nem tudnék ilyet.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Nem számol és semmit sem ment, az a Yousician. Justinban nincs hangfelismerés.
Te számolod meg, hogy egy perc alatt mennyit tudsz váltani. Később lesz benne egy hasonló, de kicsit más gyakorlat, a chord perfect change, ott meg nem azt számolod, hogy mennyit váltottál, hanem mennyi szólt a váltások közül "hibátlanul", azaz faszán.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Most így érzed...Én például hülyét kapnék, ha most jobb kézzel kéne lefogni egy A-dúrt.
A jobb a domináns kezem, nekem teljesen rendben van, hogy azzal pengetek, az a főnök.
Próbáld majd ki pár hónap múlva, hogy úgy pengess, hogy a kisujjad ne támaszd meg a gitáron. Egészen kicsi, apró mozgásokat kell precízen végezni, hogy a megfelelő húrokat pengesd, én úgy érzem, nekem sokkal nehezebb lenne bal kézzel azt eltalálni.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
chaosmonger #50500 üzenetére
A lapátot is úgy fogod meg hogy a bal kéz van a fejhez közel, azzal emeled a terhet, a jobb kéz irányít.
Igen, az, aki jobb kezes. A balkezes pont fordítva. -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Az tök jó, én is alig vártam mindig, hogy kezembe vehessem a gityót.
Ez az erősen fogod a nyakat, erősen nyomod a húrt dolog nálam még mindig probléma, van, hogy tudok rá figyelni, van, hogy kevésbé. De még elképesztő messze van az ideálistól.
Például amikor az A dúrt fogom, a mai napig nagyon rányomom az ujjaimat, hogy oda tudjam préselni a bundok közé, és olyanko a hüvelykujjam csak úgy feszül a nyak hátán.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del #50483 üzenetére
Bocsi, ez #50478-re szólt
-nek.
-
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Az most lényegtelen, hogy benne van, ha csak az ingyen része érdekli, azért ne vegyen 40 ezerért appot, mert az a honlapján is fent van.
Én az appra azt mondom, hogy egyelőre ne ugorjon bele, bár most 24% off épp megint, 30 ezer az éves, mert lehet, hogy egyelőre másból szeretne csemegézni. Ha később szeretné, vegye meg, Justin szerintem is a legprofibb amúgy.
Ha szeretne számokat sikamikázni, akkor vegye meg, de szerintem ezt nem most fogja még rögtön eldönteni úgyse, kell egy pár hét, amíg kicsit magához tér, hogy mit is szeretne, merre bolyongani.
A Minire nem lehet patcheket tölteni, ráadásul, a 100-asban van külön FX loop, ami nekem nincs az 50-ben. Szóval azzal jól jártál, ha footswitch is van hozzá. -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Smiley #50448 üzenetére
A smoke-os felvételed azért kurva jó, mert TÖKÉLETESEN visszaadja, mire képes egy kezdő egy gitárral a kezében. :-D Abszolút én is így voltam ezzel, bár sosem játszottam ezt a számot.
És az a fura az egészben, hogy mégis mennyire boldog tud lenni egy kezdő, ha ezt ilyen szinten eljátssza.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Mielőtt lassan mindenki lerészegedik holnap estig, mindenkinek boldog új évet kívánok, még a nemjófejeknek is.
Jövőre már nem 1, hanem 2 XP-s leszek, a második gitárévemben, úgyhogy reszkessetek!
Kérdéseim lesznek hülyék továbbra is.
Ugye én több gitárt nem veszek már, de ha vennék is, a következő valami ilyesmi lenne.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Időközben megoldódni látszik a looper problémám, ugyanis a Spark footswitch egy applikációval tudja a looper funkciót.
Így gyakorlatilag 2 ezer forintból megvan a looperem, már csak egy USB-Lightning átalakító kell, és be is üzemelem. Holnap ez megtörténik majd. Kíváncsi leszek.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Üdv. a klubban, Master Chief!
Én pont ugyanezt éreztem, mint te, egy évvel ezelőtt, ha olvastad a topikot, akkor talán olvastál erről is némi információt.
Nekem az eddigi utamon itt a topikban nagyon sokat segítettek, nem akarok ujjal mutogatni, de konkrét gitárom is van, amit topiklakónak köszönhetek.
Olvasol majd itt hideget is, meleget is, új vs. használt, olcsó gitár vs jobb gitár. Én használtat nem vettem és nem is vennék.
100 ezer forint alatt nagyon értelmes elektromos gitárt nem kapsz, hacsak nem rendelsz Thomannról egy Harley Bentont kezdésnek, amíg kitalálod, mit is akarsz kezdeni ezzel az egésszel.
Amit javasolnék, hogy nézz el egy-két hangszerüzletbe, és fogdosd meg ott a gitárokat, bár kezdőként sok mindent nem fogsz tudni kezdeni velük, max annyit érzel, hogy a nyak kényelmes-e, vagy a forma. Én ezt anno kihagytam, pont ezért, mert cikinek tartottam, hogy elkérek egy gitárt, és gyakorlatilag azt sem tudom, hogy kell megpengetni.
A másik dolog, amit javasolnék, hogy fogadd meg, hogy az olcsó dolgok a legdrágábbak valójában az életben.
Annyit költs erre, amennyit szívesen költenél és tudsz, rossz érzés nélkül. Te tudod, mi a büdzsé, de én azt javaslom, ne az legyen a cél, hogy minél olcsóbban megúszd, mert csalódni fogsz. Nem fogod azt az érzést, hangzást stb. kapni, amit vársz.
Ha én újrakezdeném, akkor néznék egy gitárt 150-200 között, meg ahhoz egy ampot. Az olcsó gitárkombós kísérletezgetést kihagynám.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Én meg feldíszítettem a karácsonyfát.
Boldog karácsonyt minden húrtépőnek!
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
benvolio #50294 üzenetére
Ne is mondd. Először próbáltam kétoldalas ragasztóval. Nem fogta meg. Utána próbáltam lakásfelújításból megmaradt extra erős, folyékonnyal, amivel a díszlécet ragasztottuk a plafonra. Nem fogta meg.
Utána elővettem egy ilyet. Ebből vágtam kis darabokat a szélére, és ennek a hátuljára már feltapadt rendesen a kétoldalas ragasztó.
Nem vagyok egy nagy DIY ember, így jobb ötletem nem volt. Meg nem akartam már tegnap rohangálni szerezni mondjuk extra erős kétoldalas ragasztót valahonnan.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Elkészültem a projekttel.
Nem volt egyszerű a felragasztás, illetve a méretezés se. A középső betét pont három darab piramis széles (15 cm), a két szélső pedig 16,5. Ezért a harmadik piramis után kellett felvágni, így esztétikailag nem is lett olyan vonzó, de nem is az volt a lényeg.Nappaliban dübörgő Lux Etherna
(Sajna nem adja vissza jól, dübörgött a zene a szobában, telefonos felvétel).
Ez messze-messze felülmúlta a várakozásomat, gyakorlatilag nem hallatszik ki senki. Ha a szomszéd jött haza, és az ajtó előtt épp telefonált, bent lehetett érteni, mit mond...
Hát ez simán megért 6400 forintot meg két órányi munkát..
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
arnyekxxx #50266 üzenetére
"Az akusztikai habszivacs táblákat, használják hangstúdiók, zeneszobák, próbatermek, irodák akusztikájának javítására, a zaj szmog és a visszhangosság megszüntetésére. A hullámokban terjedő hangokat csapdába ejti, nem engedi a felületről visszapattanni. Helységek belső falaira ragasztva megakadályozza a szobában keletkező hangok kijutását, javítja az akusztikát."
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
arnyekxxx #50259 üzenetére
Megkérdeztem egy ismerősömet, azt mondta, hogy a gyereke szobájának ajtaját belülről kibélelte vele, és azóta nem hallja, ha kiabálva játszik.
A bejárati ajtóra gondoltam belülre, közös előterem van egy picsa szomszéddal, nem szeretem, hogy ha jön haza, gyakorlatilag hallja azt, ami a lakásban történik.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
lacibattya #50243 üzenetére
Így van ez, báttya!
Nem sajnálom én a gitárra az időt, imádom a jószágot, csak azért nem jó érzés, hogy sok száz órányi "gitárkarrier" után még ennyi se megy.
Mentségemre legyen mondva, hogy úgy próbáltam eljátszani, hogy egyáltalán nem nézem a fogólapot, végig a kamerába nézek. És ott persze ha csak egy kicsit is mellényúlsz, már kuka.
Ma folytatom, lehet, előtte megiszom egy rumot. :-D
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
arnyekxxx #50237 üzenetére
Ott ültem, és elképesztő csalódott voltam. Arra gondoltam, hogy basszus, egy éve gitározom, és még arra se vagyok képes, hogy ezt eljátsszam szépen, hiba nélkül. Úgy, hogy büszke legyek rá. Akkor mi a fenének foglalkozom ennyit a gitározással, ha erre se vagyok képes? És úgy, hogy már vagy három hete napi tucatszor játszom el ilyen gitáron, olyan gitáron.
Hetfield se tökéletes, mégse bassza el.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Hát, én agyfaszt kapok.
Gondoltam, hogy minek után vagy gyakorlás-tanulás alatt már vagy 200-szor eljátszottam ezt a kis szösszenetet, itt az idő felvenni videóra a személyes üzenetekkel. Gyerekek, 3 és fél órát szarakodtam vele, ezalatt sikerült 3 embernek felvenni, persze mindegyikben van kisebb hiba, nem úgy szól, kicsit tompa, stb., szóval a tökéletestől messze van.
Ez azt jelenti, hogy legalább 50-szer kezdtem neki, és annak ellenére, hogy mennyiszer eljátszottam már előtte, még mindig nem megy úgy, ha "tétje van". Azt hittem, hogy darabokra verem szét a PRS akusztikot már mérgemben.
Egyszerűen fel nem fogom milyen lehet kiállni 10 ezer ember elé, szerintem én ott azt mondanám, hogy további szép estét, és lefordulnék a színpadról. :-D
Ez egy faék egyszerűségi dal, és mégsem tudom hibátlanul eljátszani a kamera előtt.
Lehangoló.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
FockeWulf #50232 üzenetére
Ez így van, önmagában a cucc semmit sem ér, ha azon nem tudsz rendesen játszani. Mint például én. :-D
Én most egy karácsonyi dalt gyakorlok, amit videóra veszek, és elküldöm a barátoknak meg a családnak 24-én. Még nem döntöttem el, hogy az akusztikussal vegyem fel, vagy a villanyossal.
Egy kis érdekesség.
Frankón a Fender gyártja, Muzikeren lehet venni, egyik barátomtól kaptam tegnap születésnapomra.Mondtam is neki, bár úgy tudnék gitározni, mint ahogy főzni tudok!
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Tegnap voltam a megújult Gitárcentrumban. Nagyon klassz lett az új üzlet. Végre tágas, a gitárok márkánként szekciókban lógnak a falon. Jó nagy rész van külön az akusztikusoknak is.
Van most már FGN is, azt mondták, hogy a jövőben igyekeznek újabb márkákat is behozni, pl. Charvel, Gretsch stb.
Aki Budapesten él, vagy erre jár, érdemes benézni hozzájuk.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
espista #50152 üzenetére
Szerintem tök mindegy, hogy mennyi a Thomann szerint, vagy Megyó szerint, vagy Mari néni szerint, ha a valóságban nem annyi.
A 25,5"-höz képest konkrétan 2 centivel rövidebb a 24,8"-as. Tehát, amikor azt írtam, hogy rövidebb a menzúrája, és te azt írtad, hogy "nem", akkor én írtam a helyes infót, te pedig a rosszat. És az pedig mindegy, hogy hol olvastad. Attól még rossz az info.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
espista #50141 üzenetére
Biztos a gyártó tudja rosszul akkor.
Csak benézted, ha a "Nem"-ből hirtelen "nem sokkal" lett.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Nyilas Misi pakkot kapott. Vajon mi lehet benne?
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
jmarcell #50084 üzenetére
Köszi, pont egy ilyen értelmezést képzeltem el.
Nos, metál ide vagy oda, nekem a bridge pickup hangja nem tetszik. Olyan "lefojtott", tompa, nem tónusos hangja van, akármit játszom, azon nem szól szépen. A nyaki pickupnak sokkal szebb a hangja.
Egyébként én, nyilván még 1Xp-sen mindent középső állásban játszom, azaz, a két pickup együtt kapkodja a hangot, ez a hangzás jön be legjobban. Persze próbáltam már a váltogást, de valahogy mindig a középső állás jött be.
Nekem egészen pár hónappal ezelőttig az is tök új volt, hogy sokszor szám közben is úgy csapkodják a gitárosok a pickup váltót, mint más a legyet. És a szám különböző részeit teljesen más állásban játsszák. De olyat is láttam, hogy valaki szóló közben kapcsolt át.
Na, az lenne a jó, ha annyit tudnék, hogy nekem is csapkodnom kelljem már a váltót.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Goose-T #50060 üzenetére
Na, újabb kérdés, régen kérdeztem már hülyét. :-D
Annak van jelentőssége, hogy melyik pickup milyen pozicióba kerül? Mármint, neckre/bridge-re mindig ugyanolyan típusú kerül, vagy ezt gitárja válogatja? Mi a szabály? Bridge-re mennek a gyengusabbak, neckre a combosabb?
És ahol három van? Ott a középsőnek mi a jellegzetessége?
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Goose-T #50060 üzenetére
Ha már Kotzen, fel nem fogom, hogy Adrian Smith miért állt össze vele.
Amúgy érdekes, a Maidenben négy fickónak van side projectje: Bruce - szóló, Nicko - Titanium Tart, Adrian - Kotzen, Steve - British Lion.
Dave és Janick csak a csupasz seggűek. :-D
Új hozzászólás Aktív témák
- Kutya topik
- AliExpress tapasztalatok
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Billentyűzet gondom van
- GTA VI
- Jövedelem
- Külpolitika
- Konzol Screenshot
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- További aktív témák...
- LOGITECH G ASTRO A50 X LIGHTSPEED - FEHÉR
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Üzleti Laptop 13.3" -40% i5-1335U 10Mag 16/512 FHD+ Intel Iris Xe
- ÚJ DELL XPS 15 9520 Tervező Vágó Laptop -65% 15,6" i7-12700H 16GB/512 3050Ti Touch UHD+ /1,5 MILLIÓ/
- ÚJ DELL XPS 15 9520 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-12700H 16GB/512 NVIDIA RTX 3050Ti /1 MILLIÓ/
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest