- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- skoda12: Webshopos átverések
- GoodSpeed: iPadOS 26 A Liquid Glass varázsa
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
válasz
emre33 #21950 üzenetére
szét lett hajtva
1100MHz 4-4-4-8
trd:7
2.32V (márha a lap jól adja le....de jól adja.)
3 nap---> memory is dead...
azóta az 1100et vitte 5-5-5-15el 2.3V
most már az 1080at viszi csakLassan elérem az 1066ot,akkor visszaküldhetem.
addig nincsen miért...mit mondok? Uraim,nem viszi a ram az 1100et CL4ben?
Nem lehet,mivel a megadott értékeken teljesít hibátlanul,addig nem reklamálhatok. -
Gorneck
legenda
válasz
emre33 #17966 üzenetére
130nm aszhem...
Intel ICH9 Southbride was released alongside the x35 series of chipsets from Intel. ICH9 is built on a 130nm process and features a 4W TDP and consists of 4.6 million transistors. ICH9 offers support for 12 x USB 2.0 ports, 6 x SATA 300 ports, 6 x PCIe x1 lanes, High Definition Audio, an eSATA external SATA port and optional Gigabit LAN. The R series (ICH9R) additionally provides support for an enhanced performance version of Intel's Matrix Storage technology found in ICH8.
-
badbull1
csendes tag
válasz
emre33 #17305 üzenetére
SATA I = 1.5 Gbit/s / ÉS használhatod akár it is az NCQ -t ha az OS támogatja az AHCI -t
SATA II = 3 Gbit/s (x2 elméleti adatátviteli sávszél, sorbarendezési alapparancs beemelése ...had ne részletezzem)
SATA III = 6 Gbits (tervezet .. pl. több meghajtó egy porton ...)Gorneck23 nak igaza van ...natívban is mehet a sata 3Gbit/s el ha a meghajtó tudja és nincs 1.5 Gbitre korlátozva s nem kell AHCI hozzá
DE ha NCQ -t vagy hot swap -ot is ki szeretné használni akkor kell AHCI s alapból az xp nem is támogatja csak a vista
a meghajtóhoz akkor kell csak nyúlni jumperesen ha régebbi vezérlő van az gépben s nem támogatja fullosan a sata I szabványt..... az ujabb vezérlőknél ne korlátozd a meghajtód s ha a vezérlő csak sata I et tud akor visszakapcsol a meghajtód sata I re magátólGigabytnál (is) lényeg hogy hány sata vezérlő van az alaplapon s melyikre van kötve a meghajtó (itt nem ez a lényeg ... nem részletezem)
DE ha nem használ valaki pl raidet akkor nem nagyon veszi észre a 1.5 és a 3 Gbit/s es sebességkülönbséget ..... nem hinném hogy olyan meghajtója lenne hogy akár 100 Mb -t átlépné il. ha nem szintetikus teszt mániás
magyarán maradhat a sata I ha nem "extrát" használ
ha sata II a mánia akkor xp alatt nativ mód
ha xp-n extrát is (AHCI) szeretnél pl az ICH8 -on akkor az már anomáliás ... jöhetnek az f6 -os telepítések ill. meghajtófrissítések különböző trükkökkel -
_ak_
addikt
válasz
emre33 #17217 üzenetére
Még egy kicsit kötekedek akkor.
Magyar wiki a satáról.
Angol wiki az NCQ-ról.De amennyiben igaz, h natív módban nincs NCQ, akkor a legjobb Natív AHCI módban futtatni a vinyát..
Én is ezt teszem és megy minden szépen.
-
_ak_
addikt
válasz
emre33 #17212 üzenetére
Egyrészt köszönöm a kiigazítást, mert napokig kerestem vmi konkrét leírást, de csak annyit találtam, h érdemes bekapcsolni vista esetén, de a másik oldalról nézve meg szkeptikus vagyok. Tudsz vmi jó linket, ahol ezt tárgyalják?
DE, ha abból indulunk ki, h az NCQ otthoni felhasználásra nem optimális (vagyis file szerverekhez van kitalálva) és feltehetőleg nem akarja a rendszer vinyóját ki-be húzogatni, akkor nem értem miért baromság az h a win felismeri driver nélkül? Szerintem ez sem egy rossz dolog. Ha hot pug kell, akkor ott van a másik 3port amire nem érvényes a nativ beállítás..
Szerk:
Secondly, let us first understand what is native mode. In native, SATA is used purely as SATA, without any consideration towards the compatibility with older devices and operating systems. Native mode enables use of all the advanced features that SATA can offer. It provides the most flexibility and options, but there is little regard for backwards compatibility.On the other hand, the Legacy mode is used to work around the most important problem caused by the Native mode: the backward compatibility. However, this comes at a price: the Legacy mode is not as flexible as the Native mode and some advanced SATA features cannot be used. So now there is no doubt why Native is technically the preferred choice.
-
Gorneck
legenda
-
Telefunen
őstag
válasz
emre33 #17127 üzenetére
Számít, Quad alá nagyon fontos a jó lap, sok fázissal, biztos feszültségekkel.. Egy belépő lap Quad alatt akár 1 tized voltot is droppolhat (tehát a terhelés hatására akár 1 tized volttal is leeshet a fesz), így terheletlenül agyon kell feszelni, ami roppant egészséges. Nem beszélve arról hogy egy tuningolt Quad energiaigénye megeszi egy belépő P35-ös lap processzor tápellátását.. Olyan ez mint a Taurus gumik a Mercedes-en.. persze rá megy, persze megy vele 250-et, de persze hamar szétmállanak majd...
-
Telefunen
őstag
válasz
emre33 #17052 üzenetére
Ez a 3-4-szeri indulás csak memóriatúlhúzás esetén jellemző, ha a proccnak sok, akkor általában elsőre magára talál. Az a 15-20 újraindulás pedig (amíg megtalálod a rendszered végét), nem számottevő a HDD-re nézve (de ha annyira zavar, akkor addig lehúzod, bár zárt gépház esetén ez nem olyan könnyen kivitelezhető)
-
Telefunen
őstag
válasz
emre33 #17050 üzenetére
Nem is kell eröltetned, ki-be kapcsolgat aztán max. harmadjára-negyedjére bevillan a kép. Insert gomb asszem anno az Abit lapoknál volt, itt nincs (én vmi. beteg babonából a del-re szoktam rálépni ilyen helyzetben és tényleg olyan mintha segítene, de valószínűleg csak placebo
)
-
Telefunen
őstag
válasz
emre33 #17047 üzenetére
Ugyanúgy mint bármely más lapnál: Gép áramtalanít, Jumper átrak, vár egy fél percet, jumper vissza az eredeti helyére, gép bekapcs -de erre szvsz. soha nem lesz szükséged. Ha sok a tuning akkor max. 3-4 sikertelen idulás után visszaáll alapra (nekem még soha nem kellett, pedig a nem egyszer sikerült elérnem hogy ne bootoljon a cucc)
-
szasanyi
félisten
válasz
emre33 #17043 üzenetére
Sőt! Quad BIOS. Elvileg nincs gond, de fölösleges kipróbálni. Sztem. Nekem a múltkor elmagyarázták hogyan kell - mert nem tudtam, lévén sosem volt Giga lapom -, és elsőre sikerült. Nem azért mert olyan okos vagyok, hanemmert annyira egyszerű.
Milyen BIOS van fenn, és melyiket akarod feltenni? -
_ak_
addikt
válasz
emre33 #17043 üzenetére
Én tuning után kaptam egy BACKUP BIOS CHESUM ERROR-t, ezután elkezdett keresni egy másik biost, de mivel elég sokáig húzódott a dolog ezért megkínáltam egy merész resettel és utána jó volt... Tehát, ha vmi baj van a biossal, akkor magától megpróbálja helyre állítani a backup biost.. De ha netán hibás biossal próbálkoznál, akkor előre jelzi (legalábbis más lapoknál nekem így volt), h NEM a megfelelő biossal próbálkozol... Az egyetlen amitől tartani kell (he egyáltalán kell), áramszünet bios update közben, az biztos nem esik túl jól a lapnak..
-
WildDaemon
aktív tag
válasz
emre33 #17024 üzenetére
Ezt még nem probáltam mert nincs PCI-E-s tunerkarim csak sima PCI...
De elméletileg müködhet benne mert a PCI-E sin elejét (1x-es sávot) használja.
megj.: (PCI-E 4x-es vga slottot láttam már olyat ami egy félbevágott slott volt..)
innen gondolom, hogy nem lehet akadálya.MOD: imádom amikor a : és ( helyet
Zsoo21: nekem 450 az FSB-m neked a 400FSB-vel 960, 1000, 1200 ami elérhető.
-
WildDaemon
aktív tag
válasz
emre33 #17015 üzenetére
Ha PCI-X 2.0 akkor mindegy melyikbe teszed mert mind a két foglalat 16x-os PCI-X 1.1-nél a felső 16x-os az alsó 4x-es jobb esetben 8x-os valamivel lassabb lesz benne a VGA.
P35-ös lapok PCI-X 1.1 ...
X38-as, X48-as lapok PCI-X 2.0...MOD: most nézem az aláirásodban a konfigod.. ha ez a konfigod akkor PCI-X 1.1 van a lapodon a felső 16x-os az alsó 4x-es sebességü.
MOD2: 7800GTX-et nem érdemes az alsóba tenni mert lassabb lesz...
MOD3: felfogtam.. DQ6..... akkor az első felét figyeld ismételten.. -
Samanbacsii
őstag
válasz
emre33 #16782 üzenetére
Igen. (Már arra gondolsz, hogy Giga vagy Intel?)
Intel igen, ott a rendszer, giga nem (ott ide) mert a dvd miatt kért drivert. (AHci alatt mehet egyáltalán DVD?)
XP még predrivert kért (el sem indult nélküle) Vistában már benne van. Meg az az akadozás is felk.r, ... Most emiatt install egy Vista32... -
válasz
emre33 #15491 üzenetére
Kénytelen leszel a másik oldalra tenni valszeg, csak ne felejtd el megfordítani!
Az én lapomon is kb. akkor hely van a CPU foglalat és a memók között, plusz az U8-120 is kb. egy súlycsoport a Ninjaval, és emigyen fért csak el RAM-hűtés a CPU hűtő mellett. Az OCZ hűtője is rendesen túlnyúlik a modulokon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Call of Duty: Black Ops 7
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Hobby elektronika
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Napelem
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Formula-1
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Fatal1ty Z97 Killer alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG STRIX B365-F GAMING
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z NEO RGB 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működés
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z RGB 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Zalman M4 A-Data 750W
- Surface Laptop 5 Touch 13.5 Retina i7-1265U 10mag 4.8Ghz 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Eladó makulátlan Nothing phone 3a 8/128GB / gyári garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3398, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest