Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• FlasH-BacK

senior tag

válasz Ricko #41981 üzenetére

Első tippem: külső mechanikai behatás: ha szállításkor nem az ülésen volt, vagy valami puhán, hanem padlón/csomagtartóban, akkor bőven érték mindenféle rezgések, hisz a jó magyar utak közel sem tökéletesek, az autó sem csillapít le minden rezgést. Mondjuk ezesetben szerintem nem próbálna, csak egyszer indulni, de nem ismerem annyira az indítási folyamatot.

Második tippem: túlhajtási/proci órajelállítási probléma. Ha volt húzva előtte, simán lehet hogy amiatt makacskodik. Cmos reset biztos hogy megfelelő volt? (a gombelem nincs lemerülve?)

Nekem akkor csinálta ezt, amikor régi bios volt benn, és az E8400-as procinak 266-os fsb-t akart adni a lap, amin a proci nem hajlandó elindulni. Mivel esetedben ezt az inkompatibilitást kizárhatjuk, valami más lehet a hiba oka. Mégis azt mondom, próbálj szerezni egy másik procit, lehetőleg ne négymagosat és ne 45nm-est, és azzal próbálj rá.
    Plusz tipp, hogy tápot ráadod, bekapcsolod, hagyod hadd bénázzon kicsit, majd csak az alaplapon kapcsolod ki, a tápot hagyod rajta rendesen, és úgy kapcsolod vissza. Próbáld még resettel is. Ha nagyon nem megy, próbáld ram nélkül elindítani (nekem volt hogy a 965-ös Giga lapomat ez térítette észhez)..

A próbát mindig a lehető legkevesebb rákötött komponenssel csináld: 1db ram modul, 1 vga, más nem is kell, így minimalizálódik a hibaforrások száma.

Új hozzászólás Aktív témák